İnstagram

Oturduğunuz semti değiştirebilirsiniz.
Marketi bile daha pahalıymış ne gereği var fazladan fazladan para saçmaya .
Bebekte eğer enne sütü alırsa yani mamaya ihtiyaç duymazsa çok fazla masrafı yok .
Ama mama alırsanız mamalar gerçekten çok pahalı .

Mantikli aslında az kullanılmış olabilir bakacağım buna, geçen hafta fiyat aldık hastaneden ama paketten pek bahsetmedi sormak mi gerekiyor paket varmi falan diye?

Ev bizim eşimin işi de burda o yüzden şuan semt değiştirmek gibi bir seçeneğimiz malesef yok

Mantikli aslında az kullanılmış olabilir bakacağım buna, geçen hafta fiyat aldık hastaneden ama paketten pek bahsetmedi sormak mi gerekiyor paket varmi falan diye?

Bana ilk muayeneden sonra kendileri yönlendirdi doğum paketlerimiz var düşünürseniz diye
Yoksa toksoplazma testleri bile 600 tl imiş altından nasıl kalkılır
Devlette testlerini yaptırıp kontrole özele de gidebilirsin

Bizimkinin simdilik ciddi masrafi olmadi hatta gecenlerde esim ya ben kizima birsey almiyorum hadi biseyler alalim dedi bi magzadan 6 parca kiyafete 100 lira verdik.yani hediye cok geldi.ailem besigini kiyafetlerini kardeslerim cocuk arabasini ana kucagi hediyeler vs aldi.Allaha sukur uzun sure anne sutu de aldi.ben hamilelikte bile sutum olacak diye hep telkin ettim kendimi..temmuzda uc yasina girecek.hastane olarak devlete gittik.iyi de bakiyorlar.

Cocuk masrafsiz diyenleri hayretle okudum :) cocuk masrafli yahu. Benim bebe 3 aylik hep masraf hep masraf. Pasalarin totolarini bile pamukla siliyorsun pisik olmasin diye gerisini sen dusun.

Ne kadar masraf dersen. Orta capta bir ozel hastanede 9 ay takip ve dogum + bebisin 3 aylik masrafi (oto koltugu dahil ve alinan esyalarda orta kalite genellikle ) yaklasik 45 50 bin lira. Harcarken hic anlamiyorsun ama...

Ooo ne cokmus sizinki

Benim oglan 18 aylik
2 ay az az emdi sonra hic emmedi hep organik mamayla besledim. Biberonlari emzikleri piyasadaki en pahalidan aldim. Kiyafetlerini hep organik sertifikali aldim. Luks olmayan ama kotu de olmayan bir hastanede dogum yaptim. Yani orta halli bence.
Ek gida hep organik yedi.

Mobilyasini baya inceleyip ozel yaptirdik.

Suan en luks hastanelerden birinde kontrole gidiyoruz.

Pisik kremleri vucut losyonlari hep kaliteli markalardan yine sertifikalarina gore hatta bir cogunu yurt disindan getirttik.

Ama hala 18 ayda bu kadar para gitmemistir.

Allah kolaylik versin.

Nasil gitmiyor o para ki. Zaten dogum 10 bin orta kalite bir hastanede. 5 de hamilelik boyunca takip ekle etti 15. Oda takimi 5 tuttu etti 20. Arac koltugu 3000 ana kucagi belki luks sayilabilri bizim 750 lira bebek arabasi puset yabi travel sistem 3000 6750etti 26750. Her ay bez pamuk mastafi 500 lira desen 1500 kiyafettir zibindir taragidir virttir zirttirada yaklasik 5000 gitse 33250 etti zaten. Rota virus asisi bebegin kontrolleri falan filanada 2000 desen etti 35 250. Ki bebis bu biranda birden harcama cikiveriyor. Daha mama sandalyesidir reflu yatagidir deterjanidir saymadim bile.

Hangi orta kalite hastane o Doğum 10 bin olan :)
A plus hastanede Doğum yaptım. 6500 lira.
Eli yüzü düzgün özel hastaneler var Doğumun 2000-3000 olduğu.
10 000 dediğiniz Acıbadem grubu, memorial va olabilir. Onlar da a plus hastane sınıfına girer, ortalama değil, lüks tüketimdir.

Bana da yaptığınız harcamalar çok abartı geldi açıkçası. Ben de her şeyin en iyisini aldım ama bu kadar gitmedi. Hastanem de tam teşekküllü çok iyi bir hastane ve Doğum da 4bin. Özel ebe tuttum ona da 1500 veriyorum. Foto çekimi yaptım hamilelikte ve Doğumda da yapıcam yine de o kadar çok gitmedi, gitmez. Ekstra bir sürü şey aldım. 4moms mamaroo gibi şeyler. Ama yok yanı baya çok gitmiş sizin.

Dogum sigortasi nasil oluyo aceba??

Ay dayanamadım yazayım :)
Bebeğe en pahalı aldığım şey travel sistem araba. 2000 civarı idi 3 yıl önce şimdilerde 3000 olmuş vergi ve dolar artışından.
Sağlam bir şey almıştım, ikinci çocuğumda da kullandım, 3 -4-5 çocuk da büyütür...
Oda yapmadım ilk etapta sadece kademeli ahşap park yatak aldım(750 lira) kendi şifonyerimden 2 çekmece boşalttım. Kıyafetleri anneanne ve babaanne hediye etti ilk 3 ay alışverişini birlikte yaptık. (1200-1300)
Bez ve ıslak pamuk/ıslak mendil aylık 250 civarı. İnternetten Toplu alıyorum bezleri ve ıslak mendilleri. Huggies ve unibaby. Kendi kendini değiştiren bir bez çıkmadıkça değiştirmeyi düşünmüyorum :) daha pahalısı ne yapıyor bilmiyorum.
En pahalı kullandığım şampuanı. O da epey gidiyor zaten.

İlk 3 ay bebek oto koltuğunda oturmuyor. Travel sistemin ana kucakları bağlanıyor arabaya. Oto koltuğunu biz yurtdışından aldık, ortalama fiyatla Türkiye de bulunanların hemen hepsinden daha kaliteli. He Maxi cosi lerde iş görüyor . 1000 lira civarı..

10-15 bini geçmiyor ortalama yaşayan insana.
Daha ucuzu olsun derseniz, olur da zaten.
Almanın sınırı yok, 50 değil 150 bini de bulabilir illaki alacağım diyen.

Siz naptiniz yaa. Bence cok luks takiliyosunuz. Benimde bi suru cevremde dogum yapan oldu. En fazla 10 bin harcamislardir.

Evet acibademde yaptim dogumu. Cok daha luks hastaneler var neden luks saydin anlamadim ama :)

4moms yerime joie serena aldim bende. Ona dedim luks sayilir diye. Oto koltugunuda ilaveten aldim diye not dustum zaten. Eger bahsettiginiz gibi aldıysanız gitmistir. Insana harcamamissin gibi geliyor ama alt alta yazinca birikiyor.
Şöyle ornek vereyim. Benim bebegim sadece anne sutu aliyor sagip veriyoruz bazen. Bazi grceler nobet esimde oluyor o kalkiyor ben dinleniyorum. Essek sipasina biberon ve emzik begendiremedik mesela. Avent aldik ondan emince meme reddi yasadik ayrica cokbgaz yapti. Aldigim baslangic setiydi 130 lira. Mamajo aldik 50 lira olmadi.chico dediler 50 lira olmadi en son dr browns aldik onu emdi. Meme reddi gaz olmadi.ama begendigi biberonu bulana kadar sadece biberona 280 lira gitti. Emziktete benzeri oldu shootie aldik olmadi nuk olmadi weebaby olmadi en son avent ekstra soft begendi ona gelene kadar ortalalama 50 liradan 200 gitti. Bunda rakami yuvarladım tam elli degil emzikler. Bizim ekatra luksumuz bebisin gaz damlalari d vitamini ve probiyorik damlasi oldu. Tr de ki cogu dvitamini ve gaz damlasi kimyasal icerikli yada paraben ve bha bulunuyor icinde. O yuzden hepsini yurtdisindan getirttim. 15 gunde 1 bitiyordu gaz damlasi her kutu 230 liraydi. 3 ay kullandik 15 gunlukten itibaren. En buyuk lukse kacan harcamamiz oydu.
Diyorum ya alirken 3 5 3 5 oluyor ama o 3 5 biriktikce 300 500 oluyor sonra kop kop kop

Öncelikle bebeginiz hayirli olsun .Bebege yapacağınız masraf tamamen sizin tercihlerinize bağlı. Ornek veriyorum kisa sureli giyilecek ilk ay kiyafetlerine cok para da harcayabilirsiniz ya da orta halli seylere bakarsiniz .Bebek beklemek ceyiz hazırlığına benziyor. Aldikca eksilmek yerine detaylar artiyor .3 5 derken cok para gidiyor evet ama dediğim gibi idare etmek sizin elinizde .Bazi arkadaslar calisma keyfini cikar demis ama insan bebegi icin en iyisini yapmaya çalışıyor. Riskli bir gebelik değilse düşük tehlikeniz yoksa agir olmayan kendinize uygun isler yapabilirsiniz. Ben de.27 .haftamdayim zor bir isim var ama bebegim icin sabrediyorum .Cok sukur bu gayretimle her eksiğini tamamladim .
Instagramdan satis isine gelince evi ofis olarak gosterebiliyorsunuz .Bir kac prosedürü var halledince geriye sadece satış pazarlama kaliyor .Bir yakinim yapıyor 2 ay zorlandi sonra rayina oturttu ve tahmin ettiginden daha cok para kazanabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…