Instagram Reklamlari

davetsizkullanici

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
4.145
6.666
448
Günaydin hanimlar,

Bu sefer arkadasim icin yaziyorum size. Bir konuda bana danisti ama pek yardimci olamadim.

Her instagram kullanicisi bilir binlerce takipcisi olan sayfalar artik reklam alip para kazanmaya basladi. Sadece bir reklama 400 500 tl civari ucretler alani duydum. Benim arkadasta bunu yapmak istiyor ama sayfasini dini konular paylasan bir platform olarak acmak istiyor. Bu konularla ilgileniyor ve ilgi alanim olan konu uzerinden yapmak istiyorum diyor.

Bana ilk sordugunda nedense bana dini bilgiler paylasan bir hesabin para karsiligi reklam almasi abes geldi. Bilmiyorum belki normal olabilir ama ilk tepkim bu yöndeydi.

Kiza pek yardimci olamadim baya da hevesli. Hevesini kirmayayim diyorum ama bilemedim yani Siz ne dusunuyorsunuz? Ne tepki verirdiniz boyle bir hesap gormus olsaniz?

Ben biraz arastirdim ama denk gelmedim bu tur sayfalarin reklam verdigine. Bir iki tanesi reklam icin dm diye yazmis ama etkin reklam yoktu.

Destekleyip milletin tepkilerini gorup uzulmesini istemem ama bir yandan da boyle bir maddi olanaga mani olmakta istemem. Ne yapmaliyim?

Sizin demek istediğiniz sanırım dini bir sayfada emek harcanmadan para kazanmayı uygun bulmuyorsunuz . Bence de uygun değil bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu. Ama yapmak istiyorsa yapsın siz karışmayın bence.

Sizin demek istediğiniz sanırım dini bir sayfada emek harcanmadan para kazanmayı uygun bulmuyorsunuz . Bence de uygun değil bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu. Ama yapmak istiyorsa yapsın siz karışmayın bence.

Belki burada reklam reklam alan vardir ama sayfa buyuyene kadar evet emek caba var sonrasnda corap sokugu gibi geliyor hersey.

Öyle tek paylaşımda 400-500 gibi bir gelir yok.
O gelir fenomen olan, ürünün mankenliğini yapan şahıs sayfalarında vardır muhtemelen.

Bir kaç sayfayla reklam için görüştüğüm oldu,300-400 bin takipçi sayfalar bile reklam için 30-40 lira alıyor.
Paylaşılan resim ve reklam metni 24 saat kalıyor.
Ve 1 yada 2 saat en üstteki paylaşım olarak kalıyor
Gibi koşulları oluyor sayfasına göre.

Dini paylaşım ile takipçi toplamasının etikliğini soruyorsanız kendi bilir. Neden olmasın?

Din ile uğraşan para kazanmasın mı Bu ne enteresan bir yaklaşım yahu :)

Şahsi fikrim ben reklam yapan sayfaları takipten çıkarıyorum.Çünkü ana sayfamda hiç bir işe yaramadığını bildiğim zayıflatan çay reklamlarını ve ya kalitesiz butiklerin hiç bir sorumluluk kabul etmeden sadece para odaklı yaptıkları satışları görmek istemiyorum.

Bir de madem din konusunda bilgili internet üzerinden vergi ödemeden kazanılan paranın da kul hakkı olduğunu biliyordur. Sadece bunu hatırlatın kendisine :)

Önce bir reklam alabilecek kadar takipci edinsin sonra reklam dusunsun. Sayfayi actim hoooppp gelsin reklamlar olmuyor.. Reklam verecek firmalar uzun zamandir bulunan ve hatri sayilir takipci sayisina ulasmis sayfalara reklam verir. Siz olsaniz reklam basi 400 - 500 tlyi 1000 takipcisi olan sayfaya verir misiniz? Önce sayfasini gelistirmesi lazim. Hemen para kazanmayi dusunuyorsa bence bir sure sonra hevesi kacar. Zaman ve emek gerektirdigini fark edince...

"Din uzerinden bu sekilde para kazanmasi ne kadar etik" diye sorguluyorum hanimefendi. Hic bir cumlemde dinle ugrastigi icin para kazananmamali gibi bir cumle gordunuz mu? Boyle bir cumle yoksa boyle bir yaklasimda oldugumu nereden cikardiniz ? Okudugunuzu anlamiyorsunuz herhalde. Bu sacma fikri edinmeniz icin konuyu tersten falan okumus olmaniz lazim.

Ayrica "ne enteresan yaklasim" deyip devaminda "buradan para kazanmak kul hakki" demekle kendinizle celisiyorsunuz. Cevaben bu sekilde para kazanmak kul hakki bu yuzden dusundugunuz dogru deseniz anlayacagim, ama hem sanki dinle ugrasan para kazanamaz demisiz gibi itham edip devaminda din dersi veriyorsunuz. Laf carpalim da nasil olursa olsun mantigiyla yazmissiniz resmen

Binlerce takipciyi nerden bulacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…