İnstagram görgüsüzlüğü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya babası ya sevgilisi zengindir. Benim de öyle arkadaşlarım var. Normal bir dürümcüde iki dürüm gömdüklerini görmedim. Abuk gubik yerlerde asortik kazık şeyler yerler. O hayatı yaşamaları için milletvekili olmaları lazım. Takmıyorum banane ama.

Sizene yahu, ister her hafta sonu x cafeye gider, ister lüks markalardan alışveriş yapar. İster gösteriş için yapmadığı şeyi yapmış gibi paylaşır. Yani sizi neden alakadar ediyo anlamadım, şahsen en samimi arkadaşlarımın paylaşımlarını bile vu kadar didiklemem, aylaklık gibi geliyor bana

İster kabul et ister etme ama kızı kıskanmışsın kusura bakma Muhtemelen onun instagrama yansıttığı şekilde bir hayat isterdin ve şuan bu yüzden sinirleniyorsun. Takipten çıkabilirsin ne paylaştığının gelip buraya konu açacak kadar dert olması tuhaf

Bir arkadaş söylemişti, gittikleri günübirlik gezide yanında götürdüğü 5-6 kıyafetle resim çekinip 1 hafta tatil yapmış gibi gibi hergün bir resim atıyormuş:).
Arkadaşınızda yaşayamadığı hayatı dışarıya yaşıyormuş gibi lanse etmek isteyebilir. Bırak yapsın ilgilenme . Bizim aileninde bir internet fenomeni var, yaşadığı hayatı biz biliyoruz ama instagramda başka görüyoruz

Kıskançlıkla itham edenler sanırım bu tip durumları kıskanıyorlar ki kendilerinden pay biçmişler.

Mesela benim için hayatta kıskanacağım bir durum değil. Bir arkadaşım veya yakınım devamlı böyle paylaşımlar yapsa ne iş derdim, merak ederdim. Konu sahibi, arkadaşının çalıştığı ilden farklı illerden devamlı paylaşım yaptığını belirtmiş. Belirsizlikler başkalarına kıyasla bende daha fazla merak uyandırıyor. Huyum böyle. Belki konu sahibi de sadece bu sebeple merak etmiştir. Niye hemen çekemedi damgası yemiş ki?

Altı üstü diyecektiniz ki bir tanıdığı sıkça şehir dışına çıkıyorsa arkadaşınız da yanında gidiyordur; o markadan giyinmesi için zengin olmasına gerek yok, indirimli/defolu/sezon sonu ürünleri gayet uygun o markanın; sevgilisi vardır ve o ısmarlıyordur/hediye ediyordur; satın almadığı halde satın almış gibi gösteriyordur...

Belki de konu sahibi itiraf edemiyordur da ondan çok kazandığı halde neden o kadar lüks içinde yaşayamıyorumu sorguluyordur.

İlköğretim çağındakiler gibi hihaho kıskanıyorsun, çekemiyorsun, böyle iğrenç fikirlerin var, kudur tarzı cevap vermeler nedir? Cennet mahallesine dönmüş verilen cevaplarla burası.

Bahsettiğiniz kafe diğer kahvecilerle fiyat olarak çok yakın orta sınıf bir insan gayet gidebilir. Arkadaşınız asgari ücret alsa ve herhangi bir maddi sorumlulugu yoksa iyi markaşardan alışveriş yapabilir bence bunlar çok uç şeyler değil. Ama instagrama atmaya gelince yüzde yüz görgüsüzlük çünkü gerçekten o şekilde yaşayan insanlar bunları instagramda göstermez. En son secenekte influcer olmaya calısıyordur belki

Instagram zaten insanların özel hayatını paylaştığı bir ortam değil mi? İster yediği yemeği ister giydiği markayı paylaşır. İster arabasından kesitler paylaşır bunu yapmayan mı var. Kime göre neye göre görgüsüzlük. Bende poşet vs paylaşmam manzara vs paylaşırım. Paylaşana ayy şuna bak görgüsüz dediğimi bilmem çünkü banane keyfi onu uygun görmüş. Bazı insanlar gezmeye parasını harcar bazıları giyim kuşamına kısacası kimse kimsenin hayatına burnunu sokmasın bir zahmet

Sizin karın agriniz belli oldu.ben atandım lüks yaşamıyorum o neden aranmadan lüks yaşıyor.kiskaniyosunuz ve bizim de evet sen haklısın kesin bu kadar lüks yasamiyo uyduruyo dememizi bekliyorsunuz

Konuda takıldığım tek nokta açıköğretim mezunu özel kurumlarda öğretmenlik yapan şahıs ne mezunu? Ne öğretmeni
Muhtemelen dışardan çocuk gelişimi okumuş. Ana okulunda çalışıyor. Ben konu sahibinin de eğitim fakültesi mezunu olduğunu düşünmüyorum. Açtığı konulara bakılırsa çok çiğ.

Sosyal medyada yılda bir iki paylaşım yaparım o bile fazla geliyor. Ama sürekli gösteriş peşinde olup paylaşım yapanlar gözüme batarsa bir süre sonra görmezden gelir geçerim. Çünkü bu benim doğrum o onun doğrusu ve değiştiremeyiz. öyle alışmış öyle öğrenmiş bazı şeyleri. Bende birşey paylaşmadığım için gezmediğim 7/24 evde olduğum düşünülüyor, yüzüme söyleniyor ama umurumda değil bu benim hayatım paylaşmak istemiyorsam paylaşmam. Sizin de görmezden gelme dışında yapabileceğiniz birşey yok ayrıca sizi de bizi de ilgilendirmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…