• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Instagram da satış yapanlar fatura kesme işlemini nasıl yapıyorsunuz lütfen çok ihtiyacım var bilgiye 🙏🎈

Öyle mi canım kesin dimi bu bilgi
Aayy beni ne kadar rahatlattin anlatamam canım kaç gündür düşünüp duruyorum nasıl yapıcam ben fatura işini vs.diye
Bide açıkçası zorla kumaş parasını çıkarıyorum bide fatura vs.islemi için para çıkar diye tedirgin oldum 😔😔😔
Yok yok faturaya gerek yok.
bir arkadaş demiş zaten fatura isteyen olursa muafiyet belgenizi gönderirsiniz.

Yok iyi araştırdım zamanında. Evde yaptığınız dikiş nakıl örgü reçel turşu vb şeylerde vergi muafiyeti var. Benim muafiyet almak istediğim faaliyetin sonucunda bir ürün yoktu. Bilgimi emeğimi satacaktım ben de alamadım muafiyet. Sizin de öyle bir şeydir.
Evet bende böyle okumuştum zaten evinize gelip kontrol ediyorlar gerçekten bu işi yapıyor musunuz vs diye sonra kesin kayda alıyor sizi hatta yaptığniz iş ile ilgili ürünleri resmini çekiyorlar

Yok iyi araştırdım zamanında. Evde yaptığınız dikiş nakıl örgü reçel turşu vb şeylerde vergi muafiyeti var. Benim muafiyet almak istediğim faaliyetin sonucunda bir ürün yoktu. Bilgimi emeğimi satacaktım ben de alamadım muafiyet. Sizin de öyle bir şeydir.
bu vergi muafiyeti belli bir kazanca kadar değil mi? devlet sizin ne kadar kazandığınızı nasıl takip edecek.

Turşu falan satarak kazanılacak para belli diye herhalde takip etmiyorlar.
Kızlar ben inşallah yarın vergi dairesine belgemi almaya gideceğim yarın inşallah bunu bir sorayım size de haber vereyim sizde bilgilenmis olursunuz inşallah 😘🎉

Bide kızlar az önce internetten okudum da bu vergi muafiyeti belgesini aldıktan sonra emekli olmak da varmış bunun hakkında bilgisi olan varmı 🤔

vergi muafiyeti belgeniz varsa yok. vergi dairesine gidin belgenizi alırken aklınıza takılanları detaylı sorun.
Canım tamamlandı çok şükür Benim vergi muafiyet için.... evime gelip kontrol da ettiler
Sonra arayıp belgenizi gelip alabilirsiniz dediler
Aynen canım inşallah sorayim gidersem 😘 çok teşekkür ederim yardımlarınız için 🙏

peki devlet ne kadar kazandığını nereden bilecek kişinin şirket ya da fatura olmadan. orası benim kafamı karıştırdı.
Bazen denetleme icin eve geliyorlar falan ama her zaman herkese oluyormu bilmiyorum sadece evde ekipmaniniz olmasi yeterli gelip bakiyolar o kismindan cok emin degilim ma bende satis yaptim bir donem muhasebeciye sordum bu sekilde bana anlatti sorun olmayacagina dair

Bazen denetleme icin eve geliyorlar falan ama her zaman herkese oluyormu bilmiyorum sadece evde ekipmaniniz olmasi yeterli gelip bakiyolar o kismindan cok emin degilim ma bende satis yaptim bir donem muhasebeciye sordum bu sekilde bana anlatti sorun olmayacagina dair
Hmmm anladım canım 😊 evet kontrol ediyorlar ama herkese vermiyorlqrmis yani bu işi yaptığıniza dair kanıt istiyorlar
Benim çok şükür birkaç gün önce aradılar vergi muafiyeti belgenizi alabilirsiniz dediler

İstediğin zaman başlatabilirsin. Yalnız primleri çok fazla. İyi satış yapman lazım.
Sen internette satış yapacağını söyledin mi onlara.
Hmm hâdi ya🤔🤔
Evet canım söyledim hatta dilekçeyi yazarken de belirttim internete satış yapmak istiyorum diye

Back
X