Bebek İkinci El insanlık ölmüş, insan denen warlık çoktan ölmüş..

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
173
yazmayacaktım da az önce bir konu okuyunca yazayım dedim..konu şudur içimde kalmasın paylaşayım..
ihtiyacı olan ile olmayanı nasıl ayırıcaz yada ayırmamız şart mı? nasıl olsa yapıyoruz bir iyilik arkasından konuşmak mı lazım? ben eğer birinin hakkına giriyorsa konuşurum arkadaş.. bu nasıl bir doymazlık nasıl bir gözü açlık ki yalan dolanla yok ihtiyacım war yok şunu gönder yok bunu da bana wer deyip son derece lüks bir apartmanda yaşayabiliryosun? az bir araştırmayla herşey öğrenilebiliyor..hiç mi işin gücün yok araştırdın deyin yaşadığı şehirde ben de yaşadım bilmek çok kolay emin olun..
bir de beğenmediklerini şunları gönderme diyor:) nick werebilrim de wermicem çok insan farketti ama farketmeyenler de wardır mutlak.. ben sadece bana yalan söylendiği için kızıyorum!! kargo parası weremem deyip ardında yada öncesinde yüklü miktarda alışweriş yapıp, ücretsiz kıyafet vb. karşılığnda çok rahat kargo ödeyebiliyor bu arkadaş.. ben yazıklar olsun diyorum sadece.. bırak werilecek olan ihtiyacı olan birine gitsin! hakkına neden giriyorsun? markalı kıyafet seçen bu arkadaş bunlarla ne yapacak ben çok merak ediyorum..
allah böyle insanların kalbine güzellik wersin..

Son düzenleme:

arkadaşım anlayamazsın! sanal ortam ve sen vicdanlısın buradaki çoğu güzel kalpli insan gibi ancak şöyle bir gerçek var durumu kötü olanın sabahtan akşama nette ne işi var ki... günümüzde internet aylık fiyatları belli... bence yardım yapmak isteyen hayır kurumu bulsun kendince oraya bağışlasın. yardım almak isteyenlerde bağlı bulundukları belediye merciilerinden yardım istesin. yapcak bişey yok insanlık o şekil bu şekil oldu çoktan...

kendi yazdığımı düzeltiyorum... çok genelleme yaptım "istisna insanlar" hariç.

haklısın şimdiye kadar hep öyle yaptık ama yer değiştirince alacak insan da bulamadık.. hayır kurumu da araştırmadım açıkçası burası küçük yer herkes zenginliğiyle ağzını kapatıyor :)
neyse bilemeyiz o gerçek ama madem altında bir hinlik war bari belli edip benim gibilerin kafasını bozmayın..

Bende dün çok üzüldüm ikilemde kaldım ama bir taraftan her konuya cevap yazması beni etkiledi cevapları dalga gecer nitelikteydi sanırım bu kisiden bahsediyorsunuz birçok arkadasimizinda dikkatini çekmiş bu bayan ne bileyim

ben yazıyorum deşifre edicem ki hak yedirtmeyin derim! bu arkadaş elfidan21 dir..

Merhaba kızlar,
Ben de bu topice 3 4 gundur takılıyorum.. İlk basta o kadar saf ve iyi niyetliydim ki, allaha sukur oglma herşeyin en iyisini almaya calıştık hep imkanımız olcusunde de aldık. Bir daha dogururmuyum bilmem diye burdan ihtiyacı olan birilerine gondereyim dedim ve topic actım. Neyseki gercekten ihtiyacı olan arkadasları kendimce mesajlarını ve profillerini inceleyerek tespit ettim ve onlara oğluşumun en guzel bebeklik kıyafetlerini yollayacagım oyuncak da. cunku soz verdim bir kere. kul bilmezse Allah bilir ! ama tespit etmeye calışırken de neler gordum neler... Belki kurunun yanında yaş da yanıyor ama ben de ucretli koymaya karar verdim. Cunku bazı insanlar burdan yardım diye aldıklarını parayla satabilirler dahi.. Kesinlikle burda yanlış davranışlarda bulunan arkadasların ifşa edilmesi lazım diye dusunuyorum ...

allaha havale et bir melegin üzerinden prim yapan insan muhakkak azabini görecektir kardeşim

Ben sadece şu an çok üzgünüm umarım bir açıklaması vardır elfidan ?

Bir insa bunu neden yapar nasıl bir vicdan var.nasil rahat uyur onlari alinca.baskasinin hakkina girince.haram kavramı kalmamış yazıklar olsun

günaydın arkadaşlar
ben de bir kere vereyim dedim hatta konu da açtım ve bir arkadaş ben de dahil herkese yardım için msj atınca vazgeçtim o arkadaşada göndermedim zaten cvp ta yazmamıştım

ben de artık ücretsiz vermekten vazgeçtim maalesef

slm arkadaşlar ben dolandırıcı değilim ve de kesinlikte bir iki arkadaştan başka hiç kimseden yardım ALMADIM.VE EĞER İSTERSENİZ GÖNDERDİKLERİNİZİ GERİ DE GÖNDEREBİLİRİM VE SİZE YEMİN EDERİM Kİ ŞU AN TİTRİYORUM KENDİMİ HAKKSIZLIĞA UĞRAMIŞ OLARAK GÖRÜYORUM.HEM SİZDEN ALDIĞIM BİRKAÇ KIYAFET BİRKAÇ YARDIMIN DA BU ŞEKİLDE ADLANDIRILMASI İNANIN BENİ ÇOK ÜZDÜ .BEN HAMİLEYİM VE ALLAHA ŞÜKÜR DOĞRU YAŞAMAYA ÇALIŞAN BİR İNSANIM.EŞİM BİR OKULDA ÇALIŞIYOR VE MARDİNDE YAŞIYORUZ EVİMİZ KİRA,EŞİMİN SERVİS ÜCRETİ SONUÇTAEV MASRAFI BİTMİYOR KİMSE KİMSENİN NE TÜR İHTİYAÇLARI OLDUĞUNU ASLA BİLEMEZ HA SİZİN VERDİKLERİNİZLE DE ASLA İHTİYAÇ BİTMEZ.HA TOPLU ALIŞVERİŞ MESELESİNE GELİNCE BEN ŞU ANA KADAR KİMSEDEN HİÇBİRŞEY ALMADIM EVET HEVESLENDİĞİM OLDU,ÇOK HOŞUMA GİDEN BAZI ŞEYLER OLDU AMA ZATEN BURADAN HAVALE YAPTIRMA İMKANIM OLMADIĞI İÇİN SÖZLEŞTİM ARKADAŞLA MEMLEKETE GİDİNCE ALICAM SÖZÜM SÖZDÜR NİHAYETİNDE.İNSANLARI BU KADAR ÇABUK KARALAMAYALIM LÜTFEN.KARGO PARASINA GELİNCE DURUMUM ZATEN ÇOOOK İYİ OLSA KARGO ÜCRETİNİ NİYE DÜŞÜNEYİM DEĞİL Mİ?HA BU KONUYU AÇAN ARKADAŞTAN DA ALLAH RAZI OLSUN BİRKAÇ PARÇA BİŞEY GÖNDERMİŞ AMA YEMİN EDERİM Kİ ÇOĞUSU (madem ki çirkinleşti ben de uazayım) İNSANA VERİLMEYECEK KADAR PİS ,KUSMUKLU VE DE YIRTIK..VE HATTA YIKADIKTAN SONRA AYIKLAYIP İYİ OLANLARI ALT KOMŞUMA VERMYİ DÜŞÜNDÜM AMA AYIP OLACAĞINDAN VAZGEÇTİM.ÇÜNKÜ ZATEN KONUYU AÇAN ARKADAŞ İYİ ŞEYLER OLSAYDI ONLARI KENDİ TOPİĞİNDE SATARDI HALA SATIŞA DEVAM EDİYOR ÇÜNKÜ VE HATTA BANA SANA ÜCRETSİZ KIZ KIYAFETLERİ GÖNDEREYİM Mİ DEDİ BEN HAYIR KIZIM YOK SAĞOLUN DEDİM.DEMEKKİ TEPKİMİ ÖLÇMEK İSTİYORMUŞ.DÜN cincik ARKADAŞTAN DA KANGURU VS .GELDİ BURADAN ONA DA ÇOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM insana değer verdiği çok açık çünkü tertemizdi.VE BEN ONU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANIRIM .ALLAH BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN.HA SEVGİLİ KONUYU AÇAN ARKADAŞIM SAĞOL.GÖNDERDİKLERİNİ TEKRAR SANA İADE EDEBİLİRİM .BUYSA EĞER PROBLEMM

ben sadece şu an çok üzgünüm umarım bir açıklaması vardır elfidan ?

slm sevgili cincik gönderdiklerinizi çok beğendim çook teşekkür ederim ben gerçekten ihtiyacım olmasa sizin ve başkalarının hakkına girmem emin olun.içiniz rahat olsun allah hayrınızı kabul buyursun...HATTA GÖNDERDİĞİNİZ PORTBEBE VE ÇANTAYI DA BURADAN BAŞKA BİRİNE İLETTİM SAHİBİNİN HAYRI OLSUN DİYEREKK.

Son düzenleme:
Kızlar yapmayın ya madem hayır yapıyosunuz ses çıkarmayın karşı tarafın rencide olabileceğinide düşünün yada madem içiniz rahat olmucak göndermeyin.sonuçta siz güvenip gönderiyosunuz ordan sonrası allah la onun arasında.

burası sanal ortam kimse kimseyle yüzyüze görüşüp konuşamıyor yazdığımız bir iki kelime bişeyde tam anlamıyla güven vermiyor ben de sana kıyafet gönderdim helal olsun inşallah beğenir de kullanırsın ama yanlış anlaşılmaya açık şeyler olabiliyor elfidancığım belki senin için tertemiz ama burdan gönderilenlerin haricinde birşeyler daha isteyince böyle anlaşılmalar olabiliyor bence sen birilerinden birşeyler aldın güle güle kullan bundan sonra ücretsiz verilecek kıyafetlere başka ihtiyaç sahipleri talip olsun ki daha fazla kişiye ulaşılabilsin nacizane fikrim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…