Böyle durumlarda biraz sert olup burnunuzdan kıl aldırmamanız gerekebilir.Bulunduğunuz ortamı tabii ki en iyi siz bilirsiniz ama iş yerinde altın kural bana göre şudur:"Asla muhtaçlığını hissettirme.Vazgeçilmez olduklarını kimseye düşündürtme."Siz olmazsanız başkası olur"u hissettir."Hep güçlü rolü yapmak zorundayız,yoksa ezerler.İnsanlar böyle maalesef.Arada bir "sinirimi bozmayın,kapıyı çarpar ,giderim"modunda olanlara daha çok saygı duyuyorlar.Hele de çalışan,işini iyi yapan biriyseniz.
Ama siz ezik durur,ben buradan başka yerde iş bulamam ki"durumunu hissettirirseniz geçmiş olsun.Bir çok iş yerinde çalıştım ve ne zaman kimseyle samimi olmadım,işimi yapıp,soğuk durdum ve haksızlığa anında müdahale ettim ve gerekirse çantamı alıp çıktım;hep saygı duyuldu ve arkamdan koşuldu(Tabii her durumda bunu yaparsanız ciddiye alınmazsınız.Şartlara göre)Ne zaman ezik durdum,her dediklerini yaptım,sınırlarım olmadı,hep haksızlığa uğradım...
Bunu başka çalışanlarda da defalarca gözlemledim.Hakkınızı isteyin,gerekirse çıkmayı göze alın.Rızkınızı onlar vermiyor.Allah veriyor...