- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
O bende de oluyor. Doktora gittiğimde onu da rahatsız edicem düşüncesi. Benimkide dert mi doktoru boşuna meşgul ediyorum benimle mi uğraşacak düşüncesi oluyor.Ben dr dan da çekiniyorum gözlerine bakamıyorum oda benden rahatsız oluyor diye düşünüyorum hatta hissediyorum ki dr da rahatsız oluyor eminim.
Yapamıyorum işte. Bitirme tezini hocaya sunarken ki sadece 7 8 kişi vardı karşımda bütün vücudum kasıldı. Yüzüm boynum kulakların kıpkırmızı oldu. Kollarım bile titredi. Olmuyor işte ben beceremiyorumYa ama size de yazık değil mi? Niye kendinize o kadar yükleniyorsunuz. Gerçekten çok üzüldüm. Sanki karşınızdaki insan kim ki. Bir daha biriyle konuşurken öyle düşünceler geçerse, içinizden diyin ki "eyy x sen kimsin ya. Senin yüzünden bu kadar heyecanlıyorum pff"
Bir tane psikiyatri hocası şey demişti. Böyle sizinki gibi durumlarda en etkili yol bu korktuğu şeyin üzerine gitmek oluyormuş. Mesela topluluk önünde konuşamıyor ya, işte sunum yaptiriyorlarmis, ilkinde çok heyecanlaniyormus kalp atışları çok artıyormuş, hatta kişi kalp krizi geçirecegini falan düşünüyormuş ama bir sonrakinde bu belirtiler daha azaliyor daha azalıyor bu sayede korkusunu yeniyormus. Siz de bunu deneyin. Sesiniz, eliniz titrese de konuşun. Ama bu sırada kendinize çok yuklenmeyin. Özeleştiri iyidir ama fazlası zarar.
O bende de oluyor. Doktora gittiğimde onu da rahatsız edicem düşüncesi. Benimkide dert mi doktoru boşuna meşgul ediyorum benimle mi uğraşacak düşüncesi oluyor.
Çok teşekkürler. Bende bugün kitap sipariş etmeyi düşünüyordum. Tam üstüne siz yazdınız. İyi hissetmek kitabını çok duydum ama kırtasiyelerde bulup alamamıştım. Bu akşam internetten alacağımBirkaç kitap tavsiyesi yapmak istiyorum iyi geleceğine inaniyorum. Şayet okumadıysan; Düşündüğün Gibi Değil ,Serhat Yabancı yazarı. Özgüven-Matthew Mckay,ve İyi Hissetmek -David Burns. Harika kitaplar.
Çevreden birinin bize bu konuda destek olması gerekiyor işte. Ya da baskıyla telkinlerle vs. Yardım etmeleri gerekiyor. Kendi başımıza halledemicez gibiAynen bir gittiğim dr à bir daha gidemiyorum rahatsız oldu benden adama eziyet ediyorum diye beni istemiyor hasta olarak diye düşünüyorum. Bu yargılar dan dr olmadan da nasıl kurtulacağz kendimizi kuyuya hapsedip kapağı üzerimize örtüyoruz
+1Birkaç kitap tavsiyesi yapmak istiyorum iyi geleceğine inaniyorum. Şayet okumadıysan; Düşündüğün Gibi Değil ,Serhat Yabancı yazarı. Özgüven-Matthew Mckay,ve İyi Hissetmek -David Burns. Harika kitaplar.
Sende de mı sosyal fobi var defne.Bende korkuyorum bende Genel olarak takıntılı ve çok Çekingen biriyim . Uzun süre yardım almalı ce sosyal hayatın içine gitmelisiniz bence siz
Ya bazen bşy oluyor çok takılıyorum özellikle bazı kişilerden . Normalde insanlar tanımadığı kişilerle konuşmaya çekinirler ya ben tanıdığım insanlarla konuşmaya çekiniyorum . Kalabalık ortamlardan daSende de mı sosyal fobi var defne.
Bende de aynı ama derecesi önemli çekingenlik ayrı sosyal fobi ayrı. Bende fobi var sanırım hem çekiniyorum hem de konuşurken göz teması kuramıyorum çok kötü zorluyor beniYa bazen bşy oluyor çok takılıyorum özellikle bazı kişilerden . Normalde insanlar tanımadığı kişilerle konuşmaya çekinirler ya ben tanıdığım insanlarla konuşmaya çekiniyorum . Kalabalık ortamlardan da
Bende daha çok korku ve hafif heyecan oluyor . Göz teması zaten pek kurmam . Bi de topluluk içinde pek konuşamamBende de aynı ama derecesi önemli çekingenlik ayrı sosyal fobi ayrı. Bende fobi var sanırım hem çekiniyorum hem de konuşurken göz teması kuramıyorum çok kötü zorluyor beni
Bende de o korku var donuk oluyorum konuşacak birsey bulamıyorum konuşàmayınca da kasıliyorum orayı terk etmek istiorum . Bu seferde yalnız kalıyorum içe kapanık à sosyal oluyorumBende daha çok korku ve hafif heyecan oluyor . Göz teması zaten pek kurmam . Bi de topluluk içinde pek konuşamam
O bende de oluyor nasıl aşacağım hiç biliyorumBende de o korku var donuk oluyorum konuşacak birsey bulamıyorum konuşàmayınca da kasıliyorum orayı terk etmek istiorum . Bu seferde yalnız kalıyorum içe kapanık à sosyal oluyorum
Hemde nasıl annem şizofren ı ydiO bende de oluyor nasıl aşacağım hiç biliyorumsende mi baskıyla büyüdün
Hep aile Faktörü tetikliyor yaHemde nasıl annem şizofren ı ydi
Tabi yetiştirilme nasılsa öyle de gidiyor. Küçükken de böyleydim iyi hatırlıyorum hep çekinir geri dururdmHep aile Faktörü tetikliyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?