Sizin kadar temiz değilim ama dikkat etmeye çalışıyorumTemizlik yapmakla temiz olunmuyor diye dusunuyorum. Size kendi kriterlerimi yazayim.
Sokakta yere koydugunuz alisveris poseti veya cantayi eve gelince yere koyuyorsaniz pissiniz net.
Her sabah wcye girdikten sonra bir cif bir camasir suyuyla tuvaleti dezenfekte edemiyorsaniz hem pis hem tembelsinizzira zor bir sey degil
Mutfaginizdaki yag tenekeniz durdugu yerde etrafinda yagdan golcuk olustuysa ve siz hala ona bir dolap icinde yer ayarlayip da altini her kullanimdan sonra silemiyorsaniz evet pissiniz
Sebze meyveyi muslugun altina soyle bir tutup da yiyor yediriyorsaniz evet pissiniz
Sokakta giydiginiz kiyafetle gelip yataga girebiliyorsaniz da pissiniz
Sokak kapisindan iceri girerken ayakkabiyi paspasin uzerinde cikarip mermere veya paspasa veya kapinin disina basip oyle ayaginizi iceri atiyorsaniz da pissiniz
Tabii bunlar bana gore.
Istediginiz kadar utu yapin,gunde 23 defa ic camasiri degistirin, bir gunde 20 kiyafet degistirin,camasir makinesinin calismadigi gun olsun yine de temiz olamazsiniz. Varsin her gun evi supurmemis silmemis olun onemli degil. Hijyene dikkat etmek yeterli diye dusunuyorum ben. Bakmayin siz konusanlara
Yok malesefEski ev kesinlikle.temizligi göstermiyor taşınma şansınız yokmu acaba
E dikkat ediyorsaniz sorun yok bence. Sonucta elinizden geleni yapiyorsunuz.Sizin kadar temiz değilim ama dikkat etmeye çalışıyorum
Evet elimden geleni yapıyorum gücüm bu kadarına yetiyorE dikkat ediyorsaniz sorun yok bence. Sonucta elinizden geleni yapiyorsunuz.
Koltukları 7 yoldur hiç çekmedin mi ? Ya yanlış anlamayın ama ben ailemden 1500 km eşimin ailesinden 750 km uzakta yaşıyorum. Bir temizlik yapacağım zaman nasıl insanlardan yardım bekleyebilirim ki eşin çocuğa bakacak sen temizlik yapacaksın yada eşinle birlikte birşeyleri ittirip çektireceksiniz . Sürekli birilerinden yardım beklemek bana çok yanlış geliyor açıkcasıKendim agır kaldıramadıgım için 7 yıldır teferruatlı derin bir temizlik yapamadım
Niyetlendim
Anneme ve kızkardeşime telefon ettim siz çocukla ilgilenin agırları kaldırmama yardım edinde evi temizleyeyim dedim gelmediler
Bende yardım istemekten vazgeçtim
Görümcem yeni doğum yaptı
Eltim ,kayınvalidem eşimin teyzesi dogumdan önce gidip büyük temizlik yaptılar
2 haftaya 1 gidip kayınvalide yardımcı olor
Eltim geçenlerde ufak bir ameliyat geçirdi
Şehir dışından ablası ve annesi gelip 10 15 gün baktılar büyük temizlik yapıp gittiler
Gelinimiz hamile annesi ve yengesi temizliğe gelmiş
Evimizde koltuk yokKoltukları 7 yoldur hiç çekmedin mi ? Ya yanlış anlamayın ama ben ailemden 1500 km eşimin ailesinden 750 km uzakta yaşıyorum. Bir temizlik yapacağım zaman nasıl insanlardan yardım bekleyebilirim ki eşin çocuğa bakacak sen temizlik yapacaksın yada eşinle birlikte birşeyleri ittirip çektireceksiniz . Sürekli birilerinden yardım beklemek bana çok yanlış geliyor açıkcası
İkimizin de ailesi yakın oturuyor bize eşimin ailesi 15 dk benim ailemse 30 dk mesafedeKoltukları 7 yoldur hiç çekmedin mi ? Ya yanlış anlamayın ama ben ailemden 1500 km eşimin ailesinden 750 km uzakta yaşıyorum. Bir temizlik yapacağım zaman nasıl insanlardan yardım bekleyebilirim ki eşin çocuğa bakacak sen temizlik yapacaksın yada eşinle birlikte birşeyleri ittirip çektireceksiniz . Sürekli birilerinden yardım beklemek bana çok yanlış geliyor açıkcası
Yılda bir kere halı yıkatmak olmaz . Ben halıları sildiğim için biliyorum suyun rengi değişiyor 15 günde bile olacak iş değil o . Anlattığınıza göre yapacak birşey Yok o zamanEvimizde koltuk yok
Eşim mesaili çalışıyor oglumsa durmuyor halıları bile kaldıramıyorum
10 tane halı var evde hepsi toplayıp tek bir yere yığmak zor oluyor
Yılda 1 kere halıları yıkatıyoruz
Boya yapamıyorum mesela yada tavanları silemiyorum
Halılarım eski naylon halıYılda bir kere halı yıkatmak olmaz . Ben halıları sildiğim için biliyorum suyun rengi değişiyor 15 günde bile olacak iş değil o . Anlattığınıza göre yapacak birşey Yok o zaman
Herkes yapmıyor bunu yapsalar olur tabi neden olmasın. Mesela benim görümcem de kv me diyor ki çocuğuma 2 saat bak bende yüzmeye gideyim spor yapmam lazım diyor kadın tabiki bakmıyor . Yapacak birşey Yok malesef kimseye zorla yaptıramayızİkimizin de ailesi yakın oturuyor bize eşimin ailesi 15 dk benim ailemse 30 dk mesafede
Şunu demek istiyorum bir gelseler çocugumla ilgilenseler bir parka bahçeye götürseler ben evimi temizlesem az nefes alsam çok mu ?
HaklısınızHerkes yapmıyor bunu yapsalar olur tabi neden olmasın. Mesela benim görümcem de kv me diyor ki çocuğuma 2 saat bak bende yüzmeye gideyim spor yapmam lazım diyor kadın tabiki bakmıyor . Yapacak birşey Yok malesef kimseye zorla yaptıramayız
Cevabını kırmadan veriyorum ama nafileİnsanlar keşke kimsenin evinin pasagina karismasa. Laf söyleyenlere cevabını verin efenim "beğenmiyorsan buyur gel sen yap" elimden bir şey yenmez madem yeme. Sinir oluyorum insanların hadsizligine. Ben evimi her gün süpürürüm küçük beyden dolayı elim hiç sudan çıkmıyor. Hatta ekzema olmusum dün doktora gittim. Salon sürekli dağınık. Beyefendi oyun oynuyor çünkü uyurken toplayinca gelip sinirleniyor geri dağıtıyor. Sürekli bir koşturmaca o dağıtır ben toplarım. Temizlik yapmayı da hiç sevmem zira her yer çabuk dağılıyor. Olsun ama oğlum dağıtırken mutlu ne yapayım bir daha bu yasa gelmeyecek. Temizlik yaparken sinirlenip çocuğa catacagima varsın dağınık olsun.
Canınız sağolsun. Kendi eviniz boşverin. Ağzı olan konuşur. Eşim de bazen laf çarpar. Ne yapayım bazen içimden gelmiyor yapmıyorum sen karışma derim yemeğin hazır çamaşırın ütülü gerisine karışma yardım etmeyeceksen canım isterse yaparım dedim susar. Pasaklı değilimdir ama çocuk olunca da ev tertemiz olmuyor dağılıyor yani.Cevabını kırmadan veriyorum ama nafile
Haklısınız ama ev 22 yıllık bir bina bizden önce 4 erkek ögrenci oturmuş 4 yıl boyunca7 sene aynı evde oturup aşınan şeyleri evsahibinin yapmasını beklemeyin ama yanlış. Dolap aşındıysa yaptırılmalı, bi boya badana yaptırın eve nolacak ki? Fayanslar için derz çektirilebilir mesela araları dolar hem temizliği belli eder. Eşinle birleşip bunları kendiniz yapsanız bile eve ısınırsınız. Yapı marketlerde malzemeler var danışa danışa alırsınız. Yaşadığın yerin bakımını yaparsan mutlu olursun
İlk 2 yıl çok çabaladım çok zor şeyler yaşadım manevi olarak bir mesajımda da belirttim zaten bıraktım bir dönem ev işiniEvin durumu fayansların eşyaların eskiliği temizliği göstermez orada haklisiniz ama ben anladığım kadarıyla sizde pek üstüne düşmüyorsunuz.. 7 yıldır büyük eşyaları çekmemek ki oğlunuz 5 yaşında yanlış değilsem bu 2 yılda neden yapmadınız.. halılar yılda 1 kez temizlenmez hiç olmasa ayda bir en olmadı 2 ayda bir.. siz biraz temizlik konusunda bahane arıyor gibime geldiniz bel ağrısı çocuk durmuyor yardıma gelmiyorlar vs diye ..bakın benim 2 çocuğun var biri daha bebek ve ben çalışıyorum inanın her haftasonunu büyük temizlige ayiriyorum hafta içi ufak tefek işlerle geçiyor zaman .. Yanı sanki bu kadar kişinin soylemesinde haklılık payı var gibi ama üslup yanlış o ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?