İnsanlar neden bu kadar kötü?

Aynen öyle işi yok ve cahilin teki.
Eşi amcam oluyor ve resmen acıyorum amcama o kadar heder oluyorki ev aldı zar zor hep yurt dışına gitti işçilik yaptı yeri geldi hastalandı ameliyat oldu VS.
Amcama böyle bir kadını da yakıştıramıyorum zaten.

Atandığını duyduklarında ne yapacaklar acaba :)
Mühendislik okurken kampüste çektiğim bir fotoğrafıma facede "seninle gurur duyuyoruz canım " diye yorum yazan bir yenge tabiki atanınca da aynı yüzsüzlüğü gösterip bir şeyler yazabilir gibi ama gösterişine sadece :)
İşi gücü hava... Yazmak için yazanlardan da çok gıcık alıyorum. Boş insanlar işte...

Bu dikkate almamış halim aslında. Çünkü çok defa karşılaşıyorum aynı durumlarla ve başa çıkamasam çoktan bırakırdım her şeyi. Çok Şükür benim artık tek bir hedefim kaldı bu da işim için.
İnşallah çocuğunuz da olmak istediği yolda istikrarlı olur.
Zaten destekleyen bir ailesi de olursa en büyük destek o, gerisi gelir er ya da geç.
Teşekkür ederim.
Oğlunuza da başarılar dilerim.

Herkes koca peşinde koşacak değil. herkesin bir vizyonu ve misyonu var. sen kendine bir yol çizmişsin allah hakkında hayırlısını versin. Elalem konuşur, rahatsız olabilirsin tabii hassas bir dönemdesin. Ama dediğin gibi cahil insanların böyle davranması normal. kafanı dağıt ve ne istediğini kendine tekrarla. kendini yıpratma ve özünü hatırla. çalış ve istediğini al.

Çok teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı olur.
Zaten bu lafları eden evlilikten başka konu bilmez.
Benim de evlenme çağım evet ama onda buna saygı duyacak bir beyin yok maalesef.
Önce işimi yoluna koyup sonra evlilik istiyorum ki bu da onun hoşuna gitmiyor çünkü ona göre en büyük marifet evlilik, çocuk yapmak vs.

Yengeniz sizin hayatınıza eleştiri yapıp haddini aşmış ama siz de amcamı böyle bir kadına yakıştıramıyorum derken aynı münasebetsizliği gösteriyorsunuz. Sizin okumanız atanmanız evlenmeniz nasıl yengenizi evlendirmiyorsa amcanızın evliliği de sizi ilgilendirmez

Tüm yazdığım yorumları okusaydınız münasebetsiz olduğumu düşünmediniz.
Kimsenin hayatı beni ilgilendirmiyor zaten ama görünen köy kılavuz istemiyor ben bunu onun beni onca kişinin önünde rencide ettiği gibi söylemedim, hiçbir zaman saygısızlık yapmadım yine misafirperverliğimi gösterdim başka yeğenleri onu hiç takmaz muhabbet dahi etmez bile şimdi gelip de öyle bir karakterde olan birini tanımadan bana münasebetsiz demeniz garip ve gereksiz olmuş.

Bayramın 2. Gününe bir misafir daha geldi ve bu sefer ki de hiç takılacak biri değildi.
Aylar öncesinde "boşuna okudun iş yok vs vs" diyerek moralimi bozduğu için odama çekildim ve deneme sınavı yapıyorum diye çıkmadım gidene kadar onlar da az önce gitti.
Normalde sefa sürerler saatlerce otururlar da bu sefer alındılar sanırım. Bu insanlara bu yaraşır.
Zaten dün tüm gün ders çalışamamıştım bu sefer de moralim bozulacaktı biliyorum izin vermedim.
En iyisi hiç takmamak sanırım.

E sence kaale almalı mısın?
Okumanın yaşı yok gel seni de açıktan yazdıralım diyemedin mi?
Bunu direk yüzüme demedi zaten benim asıl sinir olduğum nokta ben mutfakta yemek hazırlarken ulu orta onca kişinin önünde demesi ve bunu mutfaktan duyuyor olmam acayip sinirlerimi bozdu.
Sonra yüzüne bakıp da muhabbet etmedim zaten hep başka akrabalarla konuştum.
Bundan sonra daha da mesafeliyim.

Ben ne sizi tanırım ne de yengenizi elbette. Objektif olarak bakmaya çalışıyorum ve yengenizin size karşı davranışlarında sözlerinde hatalı olduğunu söylüyorum zaten. Ama yengeniz nasıl biri olursa olsun evliliğindeki konumuna yorum yapmak ne size ne de başkasına düşmez. Amcama yakıştıramıyorum lafı da evet münasebetsizliktir

Ben amcamın evliliğine yorum yapmak için değil sadece yengem o kadar cahil davranıyor ki amcam çok eziliyor, yıpranıyor diye üzüldüğüm için amcama yakıştıramıyorum onu dedim ki bunda hakaret falan yok zaten bu lafımı kimseye söylemem kendinin ulu orta beni yerdiği gibi yapmadım yapmam da beni ilgilendirmez tabi ki bu benim kendi içimde ve haklıyım da birçok kişi benimle aynı şekilde düşünüyor.
Rusya'da çalıştığı vakitler rahatsızlandı, dev gibi adam resmen eridi mide hastası oldu kritik bir ameliyat geçirdi ve hala yemekleri fazla yiyemiyor ama ne oldu?
Hâlâ çalışmaya devam ediyor.
Şu an Türkiye'de ama sırf daha fazla para kazanabilsin diye yine yurt dışında işçi olarak çalışmaya gitmeyi düşünüyor sürekli masraflar yapıyor kızına da yengeme de.
Araba aldılar yeni, bize yengenizi gezdireceğim artık diyor bunun sebebi de sürekli yengemin kendisini başkalarıyla kıyaslama yapması, yetinmemesi ve sürekli bu tarz laflarla amcamı heder etmesi.
Her neyse bu tarz bir ton konu var anlatılmaz hepsi.
Ben haksız olduğumu düşünmüyorum, siz öyle düşünmüşsünüz ama olabilir saygı duyarım.

Son düzenleme:
Azminizden dolayı tebrik ederim sizi.Bende meslek lisesi mezunuyum ama en fazla işletme okuyabildim
Eminim yengenizde size hevesleniyordur.yasıniz daha küçük ne var Allah aşkına..bu kadar takılmayın umusrsamayjn.millet 30 yasinda yeni başlıyor üniversiteye okumanın yaşı yoktur..
Inşallah kazanırsınız eminim emeklerinizin karşılığını alacaksınız..
Başarılar...

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Ben de yaşa takılmıyorum ama 27 olmama rağmen yengemin ulu ortada yaşımı 30 yapması ve bu şekil konuşması çok ağrıma gitti sustum ve tüm gün çok kötü oldum.
Kendi kızıyla karşılaştırma yapıyor ki kızına defalarca derslerinde yardım ettim. WhatsApp dan soru atar çözerim ayrıntılı şekilde anlatırım. Keşke çalışsa okusa ben sevinirim ama kızının tembelliğinden çok şikayet ediyor, benim odanın kitap dolu olduğunu görünce otomatik morali bozuldu zaten yüzü düştü resmen.
Ne var bunda ya ben emek ediyorum hakkımla bir yerlere gelmeye çalışıyorum.
Niye bu kin, kıskançlık?

Konu basliginizda dediğiniz gibi insanlar kötü niyetli kıskanç..siz önünüze bakın..yolunuz açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…