- 28 Ekim 2019
- 320
- 78
- 18
- 26
- Konu Sahibi ticaretcikiz
-
Evet çocukça size cehenneme gideceksiniz denildiğinde gülüp geçmeyi başaramamışsınız hala kafaya takıyorsunuz, üniversite kazanmak bir meziyet değil (2020’ye giriyoruz malum) aksine kazanamamak ayıp bence adım başı üni olan bir ülkedeyiz, anneniz sizi evden çıkarmadan nasıl okula gittiniz bu kadar baskıcı bir aile nasıl telefon kullanmanıza müsade ediyor, nasıl okumanıza müsade ediyor? Başınızı kapatın diye nasıl dayak atmıyorlar nasıl evden çıkarıyorlar? Hani annenizi bir canavar gibi anlatıyorsunuz ya öyle olsaydı şu an bu siteye bunları yazamazdınız bile. Bence çok taraflı anlatıyorsunuz. Üstelik bencilce bakıyorsunuz olaylara. Bir oturup düşünün. Panik atak geçirince bence kendinize gelin diye Tokat atmıştır kaldı ki inanmıyordur bile sizin bu rahatsızlık(!)larınıza artık numara yapma yetti diyip atmıştır Tokat (haklı demiyorum bence böyle bakıyor olaya) bir de kalkıp bunları tanıları konulmuş hastalıklar gibi anlatıyorsunuz ilaç kullanıyor musunuz? Sanmıyorum. Bence anneniz de sizin bu tavırlarınızdan bunalmış, sürekli kendinizi madur göstermek istiyorsunuz. Üzücü. Kendinize iyilik yapmak istemiyorsanız hayatınız hep böyle gidecek zira bir panik atağım var diyorsunuz, bir okb hastasıyım diyorsunuz bir suçu başkalarına atıyorsunuz. Objektif olarak kendinize bakmayı hiç denediniz mi? Size diyecek laf yok bence artık. Böyle devam ettiğiniz sürece de hep yalnız kalacaksınız.Daha da cevap yazamsyacağım zira size laf anlatmak bile yorucu.
Kaç kurtul bu insanlardan.Bakma sen yorumlara,bu ülkenin bir kısmı gerçekten psikopat,başkalarının hayatını mahvetmekten zevk alıyorlar.İzin verme onlara,gül geç,hatta kalplerini kır hak ediyorlar.
Eee sonuç??
Yanı bunları yaşadım diye hayatini cehenneme çevirip ben eziğim beni hor gördüler diye dramalar kraliçesi modunda sürekli buraya konu mu açacaksın??
Tamam akrabaların kötü pislik insanlar bunu herkes anladı tatmin olduk.
Peki sen bu insanları değiştirebilir misin?
Hayır.
O zaman yapacağın şey söylediklerine kulak tıkayıp sadece bayramlarda ziyâret edip uzak durmak arana mesafe koymak.
Kaç yaşındasın bilmiyorum da anan baban kolundan tutup zorla götürecek değiller herhalde !!
Ayrıca okb panik atak ciddi rahatsızlıklardır tedavisi için kk ya yazman bi fayda getirmez gidip düzenli olarak terapi görmen gerek.
okb olduysan tedavisi var git doktora yardım al.banada sürekli takılırlar internet oyun konusunda kaç yaşına geldin hala online oyun vs gibisinden ama ben gülüp geçerim hiç bozulmam bu sebepten.bu tarz şeyleri takma ailenide idare et okula odaklan sonra iş bulur gidersin.evlilik falanda hedefleme şuanda kurtuluş olarak da görme evlensende kendini düzeltmediğin sürece mutsuz olursun.Aynı şahıs benimle her zaman dalga geçiyor. İstediğim üniyi kazandım diye cekemiyorlar beni. Ben okb oldum onlar yüzünden.
okb olduysan tedavisi var git doktora yardım al.banada sürekli takılırlar internet oyun konusunda kaç yaşına geldin hala online oyun vs gibisinden ama ben gülüp geçerim hiç bozulmam bu sebepten.bu tarz şeyleri takma ailenide idare et okula odaklan sonra iş bulur gidersin.evlilik falanda hedefleme şuanda kurtuluş olarak da görme evlensende kendini düzeltmediğin sürece mutsuz olursun.
işte neden ağlıyorsun ki gülüp geç?sen ağladıkça taktıkça onlar üstüne gelecekler.banada saçma sapan şeyler söylüyorlardı yok bitmez o okul bilmem ne.4 yılda bitti gitti yani.adın çıkmışsa 9a inmez 8e hesabı sen artık ağzınla kuş tutsan yaranamazsın zaten onlar istediği gibi görecekler seni.o yüzden kafana takma onlar için elini sıcak sudan soğuk suyada sokma ailen laf ederse ben böyleyim de geç seni atacak halleri yok akrabalar için.kimseye birşeyde deme sadece gül geç.Evlilik uzun bi sure dusunmuyorum. Benim sinir olduğum konu şu. Saçma sapan sebeplerden beni aglatiyorlar. Sonra da ticaretcikiz internet olmadigi için ağlıyor diyorlar. Ben internet bagimlisi da degilim interneti ders çalışmak için kullanıyorum ki bu sayede üniyi kazandım. OKB için de ilaç kullanıyorum cipralex diye
işte neden ağlıyorsun ki gülüp geç?sen ağladıkça taktıkça onlar üstüne gelecekler.banada saçma sapan şeyler söylüyorlardı yok bitmez o okul bilmem ne.4 yılda bitti gitti yani.adın çıkmışsa 9a inmez 8e hesabı sen artık ağzınla kuş tutsan yaranamazsın zaten onlar istediği gibi görecekler seni.o yüzden kafana takma onlar için elini sıcak sudan soğuk suyada sokma ailen laf ederse ben böyleyim de geç seni atacak halleri yok akrabalar için.kimseye birşeyde deme sadece gül geç.
Ne akrabalarına, ne annene ne de buradaki yorumlara bakma.
Bu ülke yüzeysel samimiyetler ülkesi.
Aslında çok bir şey istemiyorsun. Sadece istediğin kişisel yaşam alanına müdehale edilmemesi. Avrupa’da vs insanlar emin ol bu şekilde yaşıyor. Ama bizim insanımız onları da soğuklukla, insan ilişkilerinin yetersiz olmasıyla itham ediyorlar.
Herkes vıcık vıcık hadsizliklere katlanmak zorunda değil. Aklın varsa yabancı dilini geliştir kaç git gerçek medeniyetin yaşandığı yerlere.
gitme o zaman sende de ki benim sınavım var şuyum var buyum var evde kal.gerekirse doktorunada anlat bunları seni desteklesin oraya gitmek sana iyi gelmiyorsa gitme.7 yaşımdan beri gece dahil evde tek kalabilen biriyim.sende kalırsın dert etme.Annemi bana karşı kiskirtiyorlar. Kendi evimizde çok iyiyiz ama akrabaların yanında sürekli kavga ediyoruz onlar da bıyık altından gülüyorlar
gitme o zaman sende de ki benim sınavım var şuyum var buyum var evde kal.gerekirse doktorunada anlat bunları seni desteklesin oraya gitmek sana iyi gelmiyorsa gitme.7 yaşımdan beri gece dahil evde tek kalabilen biriyim.sende kalırsın dert etme.
Buradan bakınca cok akilli bir kadin olmadigin,kendi hayatin icin mantikli hamleler yapmadigin belli oluyor.Madem saçma sapan bi konu yazmayin o zaman?
Ayrica ben de okb var. Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.
Akrabalar erkek kuzenimi oğlumuzun pipisi var diye severken ben kapanmadigim için beni cehennemlik ettiler...
Buradan bakınca cok akilli bir kadin olmadigin,kendi hayatin icin mantikli hamleler yapmadigin belli oluyor.
Ailenin ne idüğü belli, sana verdikleri deger de ortada. Yapman gereken onlardan uzaklasacak adimlar atmakken sen gitmissin ayni sehirde uniyi yazmışsin mesela.
Oysa baska sehre gitsen KYK kredisiyle belki yurduyla, LCW'de parttime çalışmayla yoluna bakardin. Akrabalarina gitmemek icin guzel bir bahanen olurdu,onlardan haberdar olmamak icin... annenle ara ara konusurdun...kendine yeni bir hayat kurabilirdin.
Yine de gec kalmis sayilmazsin
Once sunu anla: annen sadece korunmasiz sevisip hamile kalmis bir kadin. Allah razi olsun seni doğurmuş ama o da kendi icin, arkasindan kisir demesinler diye yapılmış bir hareket olsa gerek.
Bunu anla ve bunla yuzles. Inan ki kendini daha iyi hissedeceksin. Ona verdigin degeri dusur oncelikle. Boylece her olayda caninin yanma seviyesi azalir.
Bagirip cagirmaktansa onlarla daha az yuzyuze gelmeye calis.
Mesela bir ise basla-haftada 3 aksam calisiyorsan ailene 5 aksam calisiyorum de,eve yatmaya yakin gel,uyu.
O zamanda da kafelerde mi gezersin , kutuphanede mi kalirsin sen bilirsin. Ama eve gelmemek icin guzel bir bahanen olsun.
boylece aksam oturmalarinda sulalenle denk gelmezsin.
Haftasonu annen eltisiyle mi bulusacak?
Hemen bir bahane bul. Mesela kutuphaneye gidecek ol. Ya da proje odevin icin hocayla bulusacak ol. Ya da part time bir gunluk is buldum yalanini at o gun icin bas git evden.
Adeta kac insanlarda. Yuzlerini bile gormemek icin caba harca.
Ben ayni mahallede yasadigim bir yakin akraba ile kusmustum (cok hakli sebeplerle evimden kovmustum) ve 3 sene yüzünü bile gormedim. Ben yaptıysam sen de yapabilirsin.
Sozlerini ciddiye alma. Hatta tak kulaklığını, yanlarinda oturmak zorundayken kulaklikla muzik dinle. Duymamaya calis. Ya da kendi icinde birseyle dusun-beynini meşgul et...
Is yerimde yan masadaki kizdan ve onun gercekten über sacma hayatından nefret ediyorum mesela. Ben de kulakligimi takiyorum ve duymuyorum. Kendisiyle konusmuyorum ve yazark iletisim kuruyorum. Bana isle ilgili birsey soylerse de lafi agzina tikip "skypedan yazar misin,ilgileneyim" diyorum. Sonuc olarak aylardir kizla bir cumle bile kurmadim.
kendi cozumlerini uret...
insanlarla muhattap olmamaya çalış ..
Sana deger vermeyen insanlarla ilgili dusuncen su olsun ; amaaaan tirrtt sanki ben onu cok seviyorum
Belki boyle olursan mutlu olabilirsin...
Ailemle ve baba tarafıyla aram normal. Tek sorun akrabalarla bir araya gelince annemin bana kızıp bağırması. Anneme sacma sapan şeyler söyleyip bana karşı kiskirtiyorlar. İşte sorun bu
Bir araya gelme sende.Ailemle ve baba tarafıyla aram normal. Tek sorun akrabalarla bir araya gelince annemin bana kızıp bağırması. Anneme sacma sapan şeyler söyleyip bana karşı kiskirtiyorlar. İşte sorun bu
Bir araya gelme sende.
Baban gece calisiyormus. O yuzden baskasinda mi kalman lazim? Farzet ki baska sehirde okuyordun,evde yalniz kalmayacak miydin?
Annen sana israr ettikce bul bahaneler. Bugun reglim baskasinda kalamam de,ishal olmusum gidemem de,gece boyu ders çalışmalıyım pazartesi sunumum var sen git de... de yani. Insanlarin evine gitme
Hatta kendine hedef koy "tam 1 ay hicbir akrabamla 5 dkdan fazla zaman gecirmeyecegim" diye. O bir ay aslaaaa gitme, gelirlerse de hoşgeldiniz de,herkesi op ve odaya kos yalandan ac kitap defter ders calis. Çağırırlarsa kafani kapidan uzat "proje odevim var. Sabaha kadar yazsam zor bitiririm. Gelemeyecegim" de.
ille de seni çağırırlarsa git banyoya dus al. Yani tuvaletten de adam toplayacak degiller ya. Yuzyuze gelme. Elbet gdeceklerdir. Ha yatiya mi gelmişler? Erkenden uyu. Uykundan uyandirmayacaklarina gore yine onlarla olmamis olursun
Bu bir aylik hedefine ulasinca da sureyi uzat. Boyle boyle yüzünü bile unuturlar zamanla
Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.
Akrabalar erkek kuzenimi oğlumuzun pipisi var diye severken ben kapanmadigim için beni cehennemlik ettiler...
Bunlar da mı çocukça?
Yani baska sehirde ayda yilda birkac kez gordugun insanlar icin mi bunca dram?Akrabalarım başka şehirde ler
niye 19 yaşında koca kızsın evde tek kalmaktan mı korkuyorsun?demekki o kadar kötü değiller ki onara gitmeyi tercih ediyorsun.İsteyerek gitmiyorum ki zaten. Babam geceleri de çalışıyor bu yüzden evde geceleri tek duramam diye gidiyorum mecburen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?