• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlar internet bagimlisi olarak goruyor

Evlenmeden önce annemle sürekli tartışırdık iletişim sorunu yüzünden mesela ben anneannem hakkında kötü bir yorum yapsam h3men ağlardı ona kötü davranıyorum diye
Ben de üzülürdüm özür dilerdim barışırdık sonra sil baştan aynı tartışmalar
Ama şimdi daha iyiyiz siz de özür dileyin haklı bile olsanız annedir
Ben hep çok kızdığımda yarin ölse ne kadar uzulurum diye düşünüyordum:/
Tabi artık psikolojimiz düzeldi

Yuzume bakmıyor ki. Artık bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Babamin işi nedeniyle bir sürü şehir gezdik. Doğdugum yerde her gün sokakta oynardım. Arkadaşlarım vardı. Sonra babamın tayini doğuya çıktı. Orada hic arkadaşım yoktu. Okula gitmiyordum. Tüm gün bilgisayarda oyun oynar, boyama yapar, televizyon izlerdim. Her çocuk gibi ben de bilgisayar oyunlarını çok severdim. Akrabalar hep beni bilgisayar bagimlisi olarak gördüler.
Köye gitmekten nefret ediyorum. Çünkü insanlar dedikoducu. Tek bildikleri şey dedikodu evlenmek çocuk yapmak... Kafaları sadece buna basıyor. Yaptıkları şakalar da iğrenç. Bana da akrabalar "Seni evlendirirken satacagiz" diye şaka yaptılar (!). Ama insanlar benim köyü internet olmadigi için sevmedigimi düşünüyorlar. Yemin ederim ki o yüzden değil. İnternet olsa bile o köyde kalmam.
Babam hattımı taşıdı artık köyde de çekecek. Önceki hattım uni içinde bile çekmiyordu. Bu aksam akrabalar toplu olarak köydeydi. Bi akrabam bana "ticaretcikiz hattın artık köyde de çekecek İnternetsiz kalmazsın" dedi güldü tum akrabalarin yaninda benimle dalga geçti. Zaten kendisi hep benimle dalga geçer. Ailemize gelin geldiğinden beri. Ben ise onun çocuklarını bebekken avuttum kuzenim dedim bağrıma bastım. Agladiklari zaman besiklerini ben salladım. Onlar dağıttı ben topladım.
Uni sınavına hazırlanmaya başladığım zaman sadece pazar günleri bilgisayar açardim onun dışında her gün ders calisirdim
Anneme az once "Onlarin çocukları dağıtıyor ben topluyorum" dedim. Annem kendi kendine söyleniyor. Ben tahammulsuzmusum. Yıllardır tahammül ediyorum ama bu bardağı taşıran son damlaydi. Artık AKRABA diye bir şey yok benim için. Annem suan bana çok kızıyor :KK43:
"Bir daha benimle konuşmasın" diyor yine akrabalarin tarafını tutuyor... Ben bu kadar mı değersizim? Kendimi çok yalnız hissediyorum
Bence biri seninle dalga geçiyosa ters cevap vermek yerine sen de dalgaya katılırsan daha az gerilirsin. Mesela seni evlendirirken satıcaz dediklerinde, gülüp sizden daha çok para ederim muhtemelen gibi nirşey diyebilirsin. Ya da internet için, evet sonunda buraya da medeniyet ulaştı. Çok da takma yani o kadar büyütülecek dalgalar değil. Annen de muhtemelen akrabaları sevdiğinden değil üzülmesi, o da etkileniyordur sana gösterilen tavırdan. Kimsenin ezemediği güçlü bir kızla gurur duymak istiyordur. Senle dalga geçildiğinde ucu ona da dokunuyor, onun kızı oldığun için. Senin nasıl moralin bozuluyorsa onun da bozuluyordur.

Bence sen ya ergenliği henüz atlamadın yada burda yazdıklarından daha derin sorunların var. Sürekli kendin hakkında ezik diyip duruyorsun mesela. Herkes seni kullanıyor sen hep iyilik yapıyorsun ama hep çok kötü tavırlarla karşılaşıyorsun. Külkedisi olduğunu sanmıyorum o yüzden bence çok abartıyorsun. Ne var yani kuzenin diye çocuklarına bakmışsın karısı da iki boş laf etmiş. En ufak bir iyiliğin için baştacı yapılacağını mı sanıyorsun? Çok dramatize ediyorsun gerçekten hayat bu kadar siyah beyaz değil. Özsaygın da çok düşük bence. İlaç kullanmanın yanısıra acilen terapiye başlamanı öneririm zira senin sorunların ilaçla çözülmeyecek sadece geçiştiriyor olacaksın. Annenle aranız düzelecek merak etme bu arada.

sen ergenlikten çıkamamışsın bu kadar herşeye alınman kafana takman normal değil.sürekli bir depresiflik negatiflik.kadın sadece takılmış gülüp geçin.kimseyede iyilik yapmayın madem kafanıza bu kadar takıyorsun yaptığın iyiliğin anlamı kalmaz.madem nankörler sende birşey yapma zorla değil.annen iki konuşur sonra susar.

Babamin işi nedeniyle bir sürü şehir gezdik. Doğdugum yerde her gün sokakta oynardım. Arkadaşlarım vardı. Sonra babamın tayini doğuya çıktı. Orada hic arkadaşım yoktu. Okula gitmiyordum. Tüm gün bilgisayarda oyun oynar, boyama yapar, televizyon izlerdim. Her çocuk gibi ben de bilgisayar oyunlarını çok severdim. Akrabalar hep beni bilgisayar bagimlisi olarak gördüler.
Köye gitmekten nefret ediyorum. Çünkü insanlar dedikoducu. Tek bildikleri şey dedikodu evlenmek çocuk yapmak... Kafaları sadece buna basıyor. Yaptıkları şakalar da iğrenç. Bana da akrabalar "Seni evlendirirken satacagiz" diye şaka yaptılar (!). Ama insanlar benim köyü internet olmadigi için sevmedigimi düşünüyorlar. Yemin ederim ki o yüzden değil. İnternet olsa bile o köyde kalmam.
Babam hattımı taşıdı artık köyde de çekecek. Önceki hattım uni içinde bile çekmiyordu. Bu aksam akrabalar toplu olarak köydeydi. Bi akrabam bana "ticaretcikiz hattın artık köyde de çekecek İnternetsiz kalmazsın" dedi güldü tum akrabalarin yaninda benimle dalga geçti. Zaten kendisi hep benimle dalga geçer. Ailemize gelin geldiğinden beri. Ben ise onun çocuklarını bebekken avuttum kuzenim dedim bağrıma bastım. Agladiklari zaman besiklerini ben salladım. Onlar dağıttı ben topladım.
Uni sınavına hazırlanmaya başladığım zaman sadece pazar günleri bilgisayar açardim onun dışında her gün ders calisirdim
Anneme az once "Onlarin çocukları dağıtıyor ben topluyorum" dedim. Annem kendi kendine söyleniyor. Ben tahammulsuzmusum. Yıllardır tahammül ediyorum ama bu bardağı taşıran son damlaydi. Artık AKRABA diye bir şey yok benim için. Annem suan bana çok kızıyor :(
"Bir daha benimle konuşmasın" diyor yine akrabalarin tarafını tutuyor... Ben bu kadar mı değersizim? Kendimi çok yalnız hissediyorum
Karşındaki annen farkındamısın anne !!! Bence annene karşı bu tarz tavırlarını biraz daha dengelemen lazım köy hayatında bu tarz espiriler yapılır ki bende çok maruz kaldım satcaz seni felan die güldüm geçtim internet dersen he walla sıkılırım internet olmazsa de geç anneye hizmet etmek ne zaman kölelik oldu nasıl bi gençlik yetişiyor ya topladında ne oldu yada cocukları avutunca ne zarara uğradın bu kadar sorun odaklı yaşamayın ya anneneNi yarın toprağa koyacağını düşün bu kadar ona göre davran aşırı sıkıntı yapıyorsun herşeyi

olayda panik atak krizi geçirecek bir şey göremedim.olanlarda olay çıkartacak bir şey de göremedim.ama senin diğer konularından biliyorum, genel olarak psikiyatrik desteğe ihtiyacın var.
Troll degil ama sacma sapan bir konu. Ayilacak bayilacak - artik hicbirsey eskisi gibi olmayacak denecek bir mesele degil. Ama hayati dram gibi yaşamayı sevdiginden dolayi sana oyle geliyor.

Madem saçma sapan bi konu yazmayin o zaman?
Ayrica ben de okb var. Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.
Akrabalar erkek kuzenimi oğlumuzun pipisi var diye severken ben kapanmadigim için beni cehennemlik ettiler...

Karşındaki annen farkındamısın anne !!! Bence annene karşı bu tarz tavırlarını biraz daha dengelemen lazım köy hayatında bu tarz espiriler yapılır ki bende çok maruz kaldım satcaz seni felan die güldüm geçtim internet dersen he walla sıkılırım internet olmazsa de geç anneye hizmet etmek ne zaman kölelik oldu nasıl bi gençlik yetişiyor ya topladında ne oldu yada cocukları avutunca ne zarara uğradın bu kadar sorun odaklı yaşamayın ya anneneNi yarın toprağa koyacağını düşün bu kadar ona göre davran aşırı sıkıntı yapıyorsun herşeyi

Şu konuyu nasıl okudunuz anlamıyorum. Ben anneme hizmeti kölelik olarak görmüyorum.
"Ben de okb var. Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.
Akrabalar erkek kuzenimi oğlumuzun pipisi var diye severken ben kapanmadigim için beni cehennemlik ettiler..."
Yukarıya yazdığımı aynen okuyun. Hep ezildim dalga konusu oldum.

sen ergenlikten çıkamamışsın bu kadar herşeye alınman kafana takman normal değil.sürekli bir depresiflik negatiflik.kadın sadece takılmış gülüp geçin.kimseyede iyilik yapmayın madem kafanıza bu kadar takıyorsun yaptığın iyiliğin anlamı kalmaz.madem nankörler sende birşey yapma zorla değil.annen iki konuşur sonra susar.

Aynı şahıs benimle her zaman dalga geçiyor. İstediğim üniyi kazandım diye cekemiyorlar beni. Ben okb oldum onlar yüzünden.

Şöyle açtığınız bütün konulara bakınca söyleyebileceğim tek şey ağır bir ergenlik geçiriyor olduğunuz. Annem şöyle yaptı akrabalar şöyle yaptı demenize bakarak şu hatalı bu hatalı aman annen şöyle diye yorum yapılmasını da doğru bulmuyorum. Zira karşıda henüz empati yeteneği tam olarak oturmamış bir genç var, muhtemelen olayları tek yanlı anlatıyor hatta fazla alınganlık yapıyordur. Daha önce de bir çok insan psikologa gitmenizi tavsiye etmişti tavsiyeyi ben de yeniliyorum psikologa gidin, onun eşliğinde bu süreci atlatın. Zira arkadaşlarınız sizi kullanıyor, anneniz sizi hizmetçi gibi kullanmak istiyor, akrabalar sizi hor görüyor vs vs. Türk filminde yaşamıyorsunuz. Herkes sorunlu olamaz değil mi? Size bir abla tavsiyesi bir an önce bir uzmandan yardım alın ki bu süreci hafif yaralarla atlatın. Psikologlar pahalı gelirse devlet hastanelerinde psikiyatristler var onlara gidip devlete bağlı bir psikolog ile görüşmek istediğinizi, ilaç kullanmak istemediğinizi belirtin. Yönlendirir muhtemelen, ücretsiz olarak danışmış olursunuz. Ya da gençler için rehberlik araştırma merkezini (ram) arayın psikolojik danışmandan yardım talep edip randevu isteyin bu da ücretsiz. Ayrıca kimse kimse yüzünden psikolojik rahatsızlık geçirmez travma geçirir hanımefendi okb bana bunu yaptılar o yüzden oldum denilecek bir hastalık değil. Bu yazdıklarınız bile o kadar çocukça ki... Lütfen burada takılmayı bırakıp derdinizi profesyonel birilerine anlatın ve çözüm odaklı yaşayın.

evet dedikodu yapmak kötü bi şey ama evlenip çocuk yapmakla yaptıkları cehaletin ne ilgisi var her kurumun/kavramın içi boşaltıldı bu da onlardan biri.
benim de akraba çevremde bu tarz insanlar var he he deyip geçiyorum.
siz sanki fazla hassassınız?
Konu sahibinin de ailesinin de hafta tüm akrabalarının da tedavi görmesi lazım. Konu sahibinin açtığı hiçbir konu dert değil çünkü. Gerçek dertlerle tanışmamış. Bu kadar dram yapacak bir şey yok bence

Şöyle açtığınız bütün konulara bakınca söyleyebileceğim tek şey ağır bir ergenlik geçiriyor olduğunuz. Annem şöyle yaptı akrabalar şöyle yaptı demenize bakarak şu hatalı bu hatalı aman annen şöyle diye yorum yapılmasını da doğru bulmuyorum. Zira karşıda henüz empati yeteneği tam olarak oturmamış bir genç var, muhtemelen olayları tek yanlı anlatıyor hatta fazla alınganlık yapıyordur. Daha önce de bir çok insan psikologa gitmenizi tavsiye etmişti tavsiyeyi ben de yeniliyorum psikologa gidin, onun eşliğinde bu süreci atlatın. Zira arkadaşlarınız sizi kullanıyor, anneniz sizi hizmetçi gibi kullanmak istiyor, akrabalar sizi hor görüyor vs vs. Türk filminde yaşamıyorsunuz. Herkes sorunlu olamaz değil mi? Size bir abla tavsiyesi bir an önce bir uzmandan yardım alın ki bu süreci hafif yaralarla atlatın. Psikologlar pahalı gelirse devlet hastanelerinde psikiyatristler var onlara gidip devlete bağlı bir psikolog ile görüşmek istediğinizi, ilaç kullanmak istemediğinizi belirtin. Yönlendirir muhtemelen, ücretsiz olarak danışmış olursunuz. Ya da gençler için rehberlik araştırma merkezini (ram) arayın psikolojik danışmandan yardım talep edip randevu isteyin bu da ücretsiz. Ayrıca kimse kimse yüzünden psikolojik rahatsızlık geçirmez travma geçirir hanımefendi okb bana bunu yaptılar o yüzden oldum denilecek bir hastalık değil. Bu yazdıklarınız bile o kadar çocukça ki... Lütfen burada takılmayı bırakıp derdinizi profesyonel birilerine anlatın ve çözüm odaklı yaşayın.

Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.
Akrabalar erkek kuzenimi oğlumuzun pipisi var diye severken ben kapanmadigim için beni cehennemlik ettiler...
Bunlar da mı çocukça?

Madem saçma sapan bi konu yazmayin o zaman?
Ayrica ben de okb var. Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.

Allah aşkına bunun neresi komik? Söyleyin de biz de gulelim

Yillar önce panik atak olduğum zaman akrabalar benimle alay ettiler. Annem panik atak geçirdiğimde herkesin içinde elalem kınar diye tokat attı. Akrabalar bana kapanmadigim için cehenneme gideceksin dediler annem de onlara dahil oldu beni evden çıkarmadı. Hep beni baskalariyla kiyasladilar. Okumaz evlenirsin dediler ama ben aileme yük olmamak için çok çalışıp kendi şehrimden kazandım. Hep alttan aldım şuana kadar.
Bunlar da mı çocukça?
Evet çocukça size cehenneme gideceksiniz denildiğinde gülüp geçmeyi başaramamışsınız hala kafaya takıyorsunuz, üniversite kazanmak bir meziyet değil (2020’ye giriyoruz malum) aksine kazanamamak ayıp bence adım başı üni olan bir ülkedeyiz, anneniz sizi evden çıkarmadan nasıl okula gittiniz bu kadar baskıcı bir aile nasıl telefon kullanmanıza müsade ediyor, nasıl okumanıza müsade ediyor? Başınızı kapatın diye nasıl dayak atmıyorlar nasıl evden çıkarıyorlar? Hani annenizi bir canavar gibi anlatıyorsunuz ya öyle olsaydı şu an bu siteye bunları yazamazdınız bile. Bence çok taraflı anlatıyorsunuz. Üstelik bencilce bakıyorsunuz olaylara. Bir oturup düşünün. Panik atak geçirince bence kendinize gelin diye Tokat atmıştır kaldı ki inanmıyordur bile sizin bu rahatsızlık(!)larınıza artık numara yapma yetti diyip atmıştır Tokat (haklı demiyorum bence böyle bakıyor olaya) bir de kalkıp bunları tanıları konulmuş hastalıklar gibi anlatıyorsunuz ilaç kullanıyor musunuz? Sanmıyorum. Bence anneniz de sizin bu tavırlarınızdan bunalmış, sürekli kendinizi madur göstermek istiyorsunuz. Üzücü. Kendinize iyilik yapmak istemiyorsanız hayatınız hep böyle gidecek zira bir panik atağım var diyorsunuz, bir okb hastasıyım diyorsunuz bir suçu başkalarına atıyorsunuz. Objektif olarak kendinize bakmayı hiç denediniz mi? Size diyecek laf yok bence artık. Böyle devam ettiğiniz sürece de hep yalnız kalacaksınız.Daha da cevap yazamsyacağım zira size laf anlatmak bile yorucu.

Son düzenleme:
Bunlar da mı çocukça?
Eee sonuç??
Yanı bunları yaşadım diye hayatini cehenneme çevirip ben eziğim beni hor gördüler diye dramalar kraliçesi modunda sürekli buraya konu mu açacaksın??
Tamam akrabaların kötü pislik insanlar bunu herkes anladı tatmin olduk.
Peki sen bu insanları değiştirebilir misin?
Hayır.
O zaman yapacağın şey söylediklerine kulak tıkayıp sadece bayramlarda ziyâret edip uzak durmak arana mesafe koymak.
Kaç yaşındasın bilmiyorum da anan baban kolundan tutup zorla götürecek değiller herhalde !!
Ayrıca okb panik atak ciddi rahatsızlıklardır tedavisi için kk ya yazman bi fayda getirmez gidip düzenli olarak terapi görmen gerek.

Ayrıca benim tüm sülalem kapalı inşanlar tek açık benim.
Yıllarca ben de dibine kadar baskıyı yaşadım sürekli laf sokma vs.ne ararsan.
Ama tutup bunları düşünmedim bile takmadım geçtim.
Hayır bi de her konunda yaptığın iyilikleri yazman çok saçma.
Iyilik böyle bir şey değildir.

Bunlar da mı çocukça?

Kaç kurtul bu insanlardan.Bakma sen yorumlara,bu ülkenin bir kısmı gerçekten psikopat,başkalarının hayatını mahvetmekten zevk alıyorlar.İzin verme onlara,gül geç,hatta kalplerini kır hak ediyorlar.

Back