- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.029
- 48
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Merhaba,
İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.
kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.
Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?
ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
ne güzel dile dökmüşsünüz gerçekleri. sizde yaşamışsınız haklsınız ruh güzelliği satın alınamıyor.Kıyafet sadece örtünmek için. Örneğin ben de artık alışveriş yapmıyorum. Geçen gün bir pantolonumu attım. Artık giyilemeyecek kadar yırtıldı çünkü. Dünyanın bir yerinde insanlar açlıktan ölüyor. Tamam güzel giyinelim ama çul çaput için gırtlağımıza kadar borca girmenin manası yok.
Bunu size söyleyenlerin kredi kartı ekstrelerini görmek isterdim. Eski iş yerimde kılığı kıyafetiyle millete hava atan, kıyafetini beğenmediği insanlara burun kıvıran, X de gencecik kız ama nene gibi giyiniyor diyen, bir giydiğini ikinci kez giymeyen bir meslektaşım bugün hırsızlıktan yargılanıyor.
Önemli olan kıyafetlerinizin ne kadar güzel olduğu değil. İnsanız, nefsimiz var, gencimiz yaşlımız güzel giyinmek istiyoruz. Ama önemli olan ruhumuzun güzelliği.
Örneğin sizinki güzel, size burun büken iş arkadaşınızınki çirkin.
Sizin her zaman için yeni bir hırka, bot alma imkanınız var ama onun ruhunun fabrika ayarı bu.
deme şekilleri iğneleyici olmasa bende kırılmam. ama amaçları kırmak. o yüzden zoruma gitti inanın.Normalde çok kızarım böyle şeylere ama arkadaşların çokta kötü niyetli gelmedi bana
En azından dürüst olup sana söylüyorlar yüzüne hiç bir şey söylemeyip arkandan konuşan tiplemelerle çok karşılaştım çünkü
evet kasım indirimini kardeşimde söyledi. bakıcam o gün gelince eşimde zaten o zamana kadar ekstra işe gitmiş olur. teşekkür ederimYa sizle gurur duydum bence sizde gurur duyun hersey gecer insan huzurla yasasin
Size laf edenler ne yapacagini biliyormu sizin bir cizginiz var
Hayatimda hic bir zaman cok kiyafet meraklisi olmadim ama imkanlarimida dogru kullandim varsa aldim yoksa oldugu kadar giydim
Asil ben sacma markalardan sacma alisverisleri anlayamiyorum onumuzde 11.11 ve 29.11 var. Az bucuk butce ayarlayabilirseniz kendiniz icin alisveris yapin
Haftasonu anneme bir urun baktik. Daha magazada kendi sitesinde 30 tl ucuz oldugunu gorduk. 10 tlde kart puani. 40 tl asagi indi.
Devir körü körüne alisveris devri degil olsada emeginize paraniza vaktinize yazik
Is arkadaslariniz ile mesafe koyun kimseyi ilgilendirmiyor ne yaptiginiz.
Allah guc kuvvet versin
1 yılı geçti zor dönemdeyiz. elimiz önceden de çok ferah değildi ama istediğim bişey olunca ucuzunu bulur alırıdm su an o da lüks oldu. bide bu hale geleceğimi bilemediğim için önceki sene çok kıyafetimi birilerine verdim. bikaç parça kaldı yenisini alıcam diye düşündüm çok zaman oldu artık dolabımı değiştireyim dedim. ama tepetaklak olunca kaldım öyle.Zor donemlerdeyiz dediginiz ne zamandir zor donemlerdesiniz???
Biraz kaliteli parçalar almis olsaydiniz onceden uzun yillar yipranmadan kullanabilirdiniz. Mango icin "oyle yerlere girmem cekinirim" vs demissiniz. Mango oyle aman aman abartili biyer degil bu arada.
Benim gorumcemin bir cok ayakkabisi, kiyafeti en az 5-10 yillik ve ben ilk gordugumde yeni sanmistim cok begenmistim hatta. Kadin zamansiz ve kaliteli parcalar almiş cunku zamaninda ve giyiyor tabi iyi bakmis ve muhafaza etmiş, ben de kaliteli seyler kullaniyorum ama gorumcem kadar muhafaza etmiyordum, artik ediyorum.
Elinize biraz para gectiginda iyi az ama iyi ürünler alirsaniz ara ara, bikaç sene birşey alamadiginizda yipranmiş seyler giymek zorunda kalmazsiniz.
sizi canı gönülden tebrik ediyorum inanınBu arada spor ayakkabim yirtilmisti önden, baya corabimin rengi ortada bas parmagimla beraber
Spordan sonra kizimi kresten almaya o ayakkabilarla gittim bir sene boyunca, bir türlü zaman bulup yenisini alamadim, ugrasamadim o dönem
Insanlar bakiyordu, corap rengimi cok göze batmayan bir renk seciyordum aklima geldikce
Utanmam, cok rahattilar yani inan yenisini almak istemedim
Insanlar bakiyor, baksinlar
Simdi yenisini aldim ama degisen birsey yok
Bakimliyimdir, kiyafet degistiririm cok sik
Ama eskiyen bir esyamdan utanmam
Kime ne, istedigini giy kiz, kime ne
Valla ben 30 yaşındayım bu yaşa kadar ben de aldım giydim gezdim tozdum koca olmasa da olur ama bi çocuğum olsun tüm bu kıyafetlerimi yakarım bile :) Asıl zengin olan sizsiniz varsın giyim kuşam olmasın hayatta yapacakları başka birşeyleri yok o yüzden boş boş konuşuyorlar ama bir süre sonra herşey anlamsız geliyor öğlenleri iş yerime yakın bir yerde spor salonuna gidiyorum koşu bandı dışarı bakıyor anne kedi ve yavrusunun oynadıklarını görünce gözlerim doldu benim ya gerisi boş işler takmayın kafanızahaklsınız bir ortamda tek konuları makyajları giyimleri nerden ne aldıkları olan insanlar.. takılmamam lazım da ne bileyim 25 yaşımdayım. aynı yaştaki insanların rahatlıkların görükçe hayıflanıyorum. yanlış yapıyorum tabi.. çıkıcam bu moddan hemen.
Aynen ben de kıyafetlerimi bazı ikinci el uygulamalarında satıp parasını bazı kurumlara bağışlıyorum yepyeniler çünküteşekkür ederim
ne güzel bir davranış. herşey gönlünüz kadar güzel olsunAynen ben de kıyafetlerimi bazı ikinci el uygulamalarında satıp parasını bazı kurumlara bağışlıyorum yepyeniler çünkü
Benim bile buradan kalbim kırıldı inanın. üzmeyin kendinizi. Umarım erken vakitte sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Ayrıca insanları susturmak mümkün değil ama aldırmamak zor olsa da mümkün. Enerjinizi emen insanları umursamayın. Çok mutlu olun inşallah.1 yılı geçti zor dönemdeyiz. elimiz önceden de çok ferah değildi ama istediğim bişey olunca ucuzunu bulur alırıdm su an o da lüks oldu. bide bu hale geleceğimi bilemediğim için önceki sene çok kıyafetimi birilerine verdim. bikaç parça kaldı yenisini alıcam diye düşündüm çok zaman oldu artık dolabımı değiştireyim dedim. ama tepetaklak olunca kaldım öyle.
yorumunuzdada haklısnız.
çok teşekkür ederim.. bolca amin..Benim bile buradan kalbim kırıldı inanın. üzmeyin kendinizi. Umarım erken vakitte sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Ayrıca insanları susturmak mümkün değil ama aldırmamak zor olsa da mümkün. Enerjinizi emen insanları umursamayın. Çok mutlu olun inşallah.
çok geçmiş olsun inanılmaz zor şeyler yaşamışsınız. umarım evladınızın sağlığı yerindedir. sağlık en önemlisi. dilerim bir daha zor günler yaşamazsınız.Sevgilikackaloribu o beyni boş görüntüsü cicili olan tipler için lütfen üzülme tek sen de degilsin bu durumu keşke yaşamasak ama oluyor bazen
8 senedir maddi manevi tükenmiş durumdaydım Allahim taşındigim evi görseydin koltuklar kirik perdenin biri uzun biri kisa koltuklar gri hali kahverengi inan misafir cagiramazdik evin halini görseydin benim eşimin üstü başı zaten asla birsey alamazdik.
Oğlum nadir görülen bir hastalik geçirdi nerdeyse 3 senedir 100.000 tl gitti borç tavan yapti her neyse çokk zor günler gecirdik kendimiz giyemesekte kizim ve oğlum icin makul olani heo almaya gayret ettik hala da öyle
Gelelim şimdiye çok şükür hamdolsun eşim is değişikliği yapti biraz olsun feraha çıktık ama çok zorluk çektik maddi manebi çok yiprandik senin de geçicek bu günlerin emin ol bol bol dua et derim Allah imkansiz dedigin herseyi nasil veriyor anlatamam
sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza..Birsey alirken bile insan kirk kere dusunuyor ihtiyacim var mi daha ucuzunu bulabilirmiyim diye cocugun varsa once onu giydiriyorsun sonra kendin maddi imkansizliklar yuzunden sadece yemeye icmeye para yettirebilen cok insan var..size bu laflari eden kisilere acidim ben ustundeki kiyafetleri yeni ama icleri bombos ne vicdan var ne empati kurabilme yetenegi beyin desen cop ne kadar yazik
Bir yakınımızın sözüne gittiğimizde herkes altın takıyordu, maddi durumumuz yok diye biz gücümüzün yettiğince bir şeyler takacaktık, yanımdaki arkadaşım dönüp aa siz para mı takacaksınız demişti herkesin içinde. Çok utanmıştım. Sanki eksikmişim gibi hissetmiştim. İnsanlar çok çok çok acımasız ve hayat bir o kadar adaletsiz maalesef. Ben de evlendiğimden beri hemen hemen aynı şeyleri giyiyorum hayat gerçekten çok pahalı. Kıyafete vereceğim parayla 1 aylık alışveriş yaparım eve diye düşüne düşüne hiçbir şey alamıyorum kendime.Merhaba,
İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.
kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.
Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?
ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
herkes elinden ne geliyorsa onu yapıyor sonuçta. işte bu hadsizler yüzünden bizler utanıyoruz. bende sizin gibi o paraya sunu yaparım bunu yaparımlar derken sonra bide bu borç batağı.. beter oldum işte.. hayat herkese eşit değil.. umarım haneniz bolluk bereket yaşar hep..Bir yakınımızın sözüne gittiğimizde herkes altın takıyordu, maddi durumumuz yok diye biz gücümüzün yettiğince bir şeyler takacaktık, yanımdaki arkadaşım dönüp aa siz para mı takacaksınız demişti herkesin içinde. Çok utanmıştım. Sanki eksikmişim gibi hissetmiştim. İnsanlar çok çok çok acımasız ve hayat bir o kadar adaletsiz maalesef. Ben de evlendiğimden beri hemen hemen aynı şeyleri giyiyorum hayat gerçekten çok pahalı. Kıyafete vereceğim parayla 1 aylık alışveriş yaparım eve diye düşüne düşüne hiçbir şey alamıyorum kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?