• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

Yahu şu rengi solmuş durumunu anlayamadım gitti
Sanki herkes tok renk giyiyomuş gibi
Hele şu eskimiş gibi gorunen renkleri sevenleri anlayamıyorum soluk yeşiller soluk sarılar soluk maviler ama yeni alınıyo hep nedense madem eskimiş goruntuye bu kadar gıcıklar onlarda hep tok renkler kullansınlar o zaman
Bende dıs goruntuye onem vermem yıllarca rengi atana kadar giyerim ama bazılarıda bana gore zevksiz geliyor hep soluk hep soluk
Emin ol o hırkayı hatırlamasalar sana rengini bile begendiklerini soyleyebilirlerdi
haklısınız.. moda desem kanacaklardı belki

Ben minimal yaşamı benimsediğim ve kapitalist düzene meydan okumak istediğim için kıyafetlerimin ölüsü çıkana kadar kullanıyorum ☺️ yıllardır ne her yaza ne her kışa girerken alışveriş yaparım. Eskiyesiye artık giyilemiyecek hale gelesiye kadar uğraşıyorum. Varken satın almak sürekli tüketici durumda olmaktan utanıyorum. Gönüllü çalıştığım yerde hazırlıklara başladık. Geceleri soğuktan donarak ölmesinler diye - nin altında yine sıcak çorba, battaniye, mont, uyku tulumu v.s dagiticaz. Hayat herkese adil ve cömert değil ne yazık ki. Üzülmeyin. Her düşüşün bir kalkışı, her yükselişin birde düşüşü mutlaka olur. 💕

onlar mühendis ben sekreterim.. onlar en aşağı maaşı 6bin benim asgari ücret.. ama haklsınız paramı istediğim yere harcarım kimseyi bağlamaz.. ama onları bağlıyor nedense.

Hayatım boyunca ıvır zıvıra para vermedim, bir kot bir iki kazakla kış geçirmişliğim vardır öyle zor dönemlerim oldu ama yıllar sonra benim üç katım maaş alan mühendis arkadaşlar daha bir araba sahibi bile olamadan ben evimi, arabamı, arsamı almıştım. Emeksiz, borçsuz hiç bir şey olmuyor, devir parayı çula çaputa yatıracak değil, bugün ne giydiğini kimsenin yarın hatırlamayacağı bir dünyada bu kadar para ve efor saçmalık. Hiç üzülmeyin, her darlığın bir sonu var, evlat yetiştiriyorsunuz dünyanın en büyük işlerinden biri bu. Eşinizle birlikte emek emek bir şeyleri inşa ediyorsunuz böyle densiz, çapsız insanları kaale almayın

Evet bu hadsiz , kendini bilmezlerden her yerde var. Ve bu şekilde konusmaya utanmıyolarsa kendileri bende ; evet canım eski biliyorum ama cocugumun rızkını şu anlık kıyafete veremem . Derdim belki biraz utanırlardi..

Merhaba,

İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.

kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.

Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?

ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
İnsanlar ne kötü 😞
Ben de 10-15 senelik kıyafetlerimi giyiyorum, bağımlılık gibi... eşim de öyle..
bizde durum var ama alışveriş sevmiyoruz mesela.. bi kişi de dönüş böyle çirkin davranmadı yav. İnsanlar ne kaba..
boşverin siz oğlunuzu mutlu edin, ayrıca tüketim toplumuyuz komple. Eskiler bi ayakkabıyı kıyafeti yamalar yamalar giyermiş. Çekinmeyin siz de bu kadar.
Üzmeyin kendinizi..

Merhaba,

İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.

kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.

Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?

ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
Cidden yasanmadıgını düsünmek istiyorm
Bunu nasıl ne cesaretle söyleyebiliyor insanlar😏
Allah akıl fikir versin.Bence hic takılmayın
Ne elbiseler var icinde insan yok derim bidahakine ben olsam.

Şu an ki yaşadığımız çağ hava atma çağı da ondan milletin buzdolabı boş ama kıyafetleri marka, empati kurma özürlüsü onlar,
İşhayatının ortamı zaten acımasız samimiyet sahte herkes, herkesin arkasıından dedikoducu şık giysen yine arkadandan konuşurlar iş hayatında dedikodu ile stres atma seansları sanki, heryerde olan bir durum
Şaşırmadım açıkcası, iş hayatında da gerçek dost yok zaten bunun farkındaysan boşuna üzülme

Insanlar yenileri varken, başka giysiler de alıyorlar. Ben de bu israfa şaşırıyorum. Pek birşey almam, yıllardır birikti zaten.elimdekileri tüketmeye bakarım. Böyle böyle fastfood insanı, hazır yiyici, tasarruf bilemeyen bir topluma dönüştük. Ben aidatını, elektrik faturasini ödemeyen ama hergün alışveriş yapan, audi ile gezen insanlar gördüm. Elektrik nasıl kesilmiyor, şaşırdım kaldım. Bizim otomatik ödeme faturayı çekmemişti, kapıya not bırakmışlardı çünkü. Insanların gösterişine bakmayın siz. Kısacak biryer buluyorlar demek ki. Borçlarınız tez vakitte biter umarım.

Merhaba,

Bu gorgusuzler bitmez canim boswer Allaha havale et

Karnin ac olsa bilmezler lafta etmezler ama ustune basina saydirirlar bence giyinmek ten markadan ziyade temizliktir temiz olmak bence yeterli

Kalp kirmayi baskasinin acigini goze sokmayi benimsemis kalpsizler dolu hangi biriyle ugrasacan sen cocugunu dusunursun onlar millet onlari begensin erkekler baksin diye yeni esya almayi kiminin pirlantasi küçük kiminin ekmegi bayat

Bosver takma ınsanlıktan nasıbını almamıs onlar hıcte cekınme utanması gereken onlar keske aynı yerde olsaydık ben onları bı uerın dıbıne soksaydımm. Onların zengınlıgınden degıl gosterıs budalası oldugundan yemek yemezler ama marka ya sıvarlar butun paralarını ılerde onlar degıl sen karlı olacaksın ee bugunun bıde yarını var dımı

Benimde bir arkadaşım bı dugunde bana bu halin ne yıllardan kalma gibisin demişti kiyafetimden dolayı aylar yıllar geçti o parasizlikla sinaniyor bense zor zamanlarimi atlattım evet o an bende üzülmüştüm ama değer dediğimiz şey culla caputla olmuyor onlar utansın hiç canınızı sıkmayın insanlar dalga gectikleriyle sinanir uzulmeyin

Ahh ahhh.. Ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Karakterli düzgün şeref sahibi olsunda o yıpranmış hırka, bot a, monta kurban olayım ben.. Takma kafana seni seven seninle arkadaş olan şerefli arlı vicdanlı olsun, onlar insan değil.

Böyle kişilerle muhatap bile olmayın değmez çünkü. Empati yoksunu insancıklar.
Yani burdan çok sinir oldum. İş yerinizde işinizi yapın. Hiç de öyle ezilip büzülmeyin. Imkaniniz olunca alırsınız herkes öyle zamanlardan geçiyor.
Ayrıca bazı yorumlarda okudum eski yıllardan kalan kıyafetleri giymek sanki hoş bur durum değil gibi yazılmış. Yani insanın imkanı varsa her yıl mont bot almalı gibi. Bu görüşe katılmıyorum. 4 yıldır giydiğim kıyafetlerim var bunları yine giymek beni alçaltmaz değerimi azaltmaz bunu da bilmek lazım

Son düzenleme:
Merhaba,

Böylelerine aynisini yapacaksiniz.

O kadar haklısınız ki. Duyduklarıma ben şaşıyorum artık. İnsanlara yaklaşmaya korkar oldum.
başkalarına sataşmak üzere yetiştirilmiş bir kitle var karşınızda. Korkutucu.
youtubeda biraz önce video izliyordum. İki üç genç kız yeni gelin evi yerleştiriyorlar. Çıkan kiracı kadın hiç fırını kullanmamış. İçinde kağıtları falan varmış. Bu yüzden kadını aşağılıyorlardı.Hemde YouTube a koyuyorlar bu videoyu düşünün.
aklım almıyor. Size ne. Sizi ne ilgilendirir.

Bence böyle insanlar yüzünden hiç uzulmeye değmez. Maddi sıkıntı çekmeyen halinizden anlamaz, bende bir tercih yapmam gerekirse eğer tabiki sizin gibi bende ilk cocumun ihtiyaçlarını gideririm. Allahim kimseyi darda bırakmasın gerçekten borç ödeyene kolaylık versin.

Back