İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

kendilerini kaf dağında gören insanlar olunca bunu diyince sanki daha çok gülecekler gibi geldi ne biliyim..

Ben bekar olduğum için tabi kendime harcıyorum çoğunlukla babamız olmadığından evimize annemize de evli ve çocuk olunca daha zor empati yapmak için evli çocuklu olmama gerek yok düşmez kalkmaz bi Allah çocuk hem büyük nimet hem de çok büyük bir sorumluluk bende evlilik arifesindeyim de korkuyorum baya

haklısınız ama o dediğiniz şeyleri de bilmiyordum bi daha bunu diycem ama

öyle mi? çok şaşırdım fiyatına. bende çok pahalı sanıyordum inanın. haklsınız sessizlik en güzel cevap olacak.

umarım hiç kötü gününüz olmaz.. bir ömür mutlu olun

Geçen anılara bir fotograf düştü şuan giydiğim bluzu 7 yıl önce almışım.Hatta arkadaşlarıma bak 7 yıldır giyiyorum dedim :)
Annemin iki tane merserize denen, baharda giymeli yarım kol salaş üstleri var iki farklı renk ama aynı ürün, gençliğinden kalma.
Annem geldi 59 yaşına, alsın hadi 30 da alsın 30 senedir bizde.
Ve ben 10 senedir bayılarak giyiyorum, her beğenene de söylerim sizden yaşlı bu üst diye.
Hele yırtık jeanlerle efsane oluyor.

İlla etiketi yeni mi koparılmış giyecekmişiz anlamadım ki...

Canım hiç kafana takma. Günümüzde malesef insanlar insanları dış görünüşlerine göre değerlendiriyorlar. Hiç karşı tarafın var mı yok mu diye sorgulamıyorlar. Sanki hep varlık içindeymiş gibi davrananlar çok. En yakınlarım bile yaşadığı semti değişince önceki yaşantılarını unutup başka kişiliklere bürünüyorlar. Evet bir kotu eriyene kadar yıllarca giydiğimi hatta yırtılan yerini tekrar tekar dikip giydiğmi biliyorum. Şükür şuan dolabımda yeterince kıyafetim var. Yeterince diyorum özellikle çünkü çok değil. Çoğunlukla da eskimeden yıpranmadan ihtiyacı olana vermeye çalışıyorum. Bazen bir kıyafeti rahatlığından ya da sevdiğimden tekrar ve tekrar giyebiliyorum. Temiz mi temiz. Eskimesi önemli değil. Kim ne demiş kim ne yapmış umrumda değil. Herzamanki duam Rabbim nerden geldiğimizi unutturmasın. O milleti inceleyenleri de yine de Rabbim yoklukla sınatmasın.

Son düzenleme:
rengi solmuş kıyafetimin botumda biraz yıpranmış olmazmış..

ama annenizin kıyafetini giymeniz ayrıca çok duygusal.. bayıldım..

ne güzel paylaşmanız.. iyi niyetiniz ne güzel.. rabbim herkese gönlüne göre versin..

umarım hiç kötü gününüz olmaz.. bir ömür mutlu olun
İnşallah çok sağolun inşallah sizde bu zor zamanları atlatırsınız sizin gibi anne babalar eskide kaldı çünkü annelerimiz gibi anneler yok artık giymeyip giydiren yemeyip yediren siz kendinizle gurur duyun emin olun bir gün evladınızda sizinle gurur duyacak aynı zorlukları yaşayarak büyümüş bir çocuk olarak yazıyorum bunu babasız mesleği olmayan bir anne tarafından ben ve kardeşlerim yetiştirildik okuduk şimdi annemizi rahat ettiriyoruz :)

umarım benimle gurur duyar. yorumunuz beni duygusallaştırdı su an.. dilerim sizde çok rahat yaşarsınız yeni yuvanızda. ayrıca helal olsun sizlere ne güzel evlatlar olmuşsunuz..

Güzel giyinince onlardan bakımlı oluncada bu sefer kıskanıyorlar kıyafetlerini nerden alıyorsun nekadar verdin gibi sorularla karşılaşıyorsun? Tüm maaşını kıyafetlere veriyor diye ezikliyorlar. Ha dahada ileri gidip bu süs kime düğüne gider gibi süsleniyorsun diyenler bile olabiliyor yani demem o ki işyerinde hertürlü gevşek yavşak insanla karşılaşman olası. Hepimiz yaşıyoruz bu sorunları.

rengi solmuş kıyafetimin botumda biraz yıpranmış olmazmış..

ama annenizin kıyafetini giymeniz ayrıca çok duygusal.. bayıldım..
Benim tüm botlarım öyle, çünkü tarzım salaş.
Öyle pırıl pırıl giyinip sanki az önce kaporta ciladan çıkmışım gibi gezemem ki, temiz olması yetiyor, yetmeli de.
Şuan yeni bir akım var özellikle ayakkabılarda, eskimiş modası.

Muhattap olduğunuz insanlar için gerçekten çok üzüldüm, insan olmayı bırakın herhangi bir canlı konumuna giremezler gözümde.

Tabi ki giyerim, kullanılacak durumda olan her şeyi kullanırım, daha önceki mesajımda dedim 12 senelik botum benleydi
Maddi olarak ailemin ve benim imkanımız olmasına karşın, birimiz kilo alır küçüleni verir, öbürü zayıflar büyükleri verir, elden ele değişiriz.
Kullanmak istemediğimiz ama hala sapasağlam belki de hiç giyilmeyenleri de isteyen, ihtiyaç sahibi olan ya da eş dosta olabilecek varsa dağıtırız.
Ben her insan böyle sanıyordum, size söylenen cümleler karşısında gerçekten inanılmaz şaşırdım.
Bugüne kadar da bir kimseyi ne üst ne başıyla yargılamak hatta kalbini kırmak aklıma bile gelemezdi, çoğu üyeyle ortak kanaatimiz bu.
İnsanları para ve markadan ibaret görmeyince ister kırmızı giymiş ister gucci, isterse yıpranmış ama göz görmüyor işte.
Gözü görenin de gönül yerinde taş var herhalde...

Ayrıca mükemmel bir annesiniz. Kendinden önce çocuğunu düşünen anne olmak zor iş bu devirde. Rabbim evlatlarınızla sizi kıvandırsın. İnşallah en yakın zamanda da maddi refaha erersiniz. Siz canınızı hiç sıkmayın.

keşke herkes böyle olsa.. ama imkansız. insanlar birbirlerine laf sokma peşinde işte anca.. 1 yıl kadar öncesinde bende böyle bir hayatın içinde değildim. evet çok rahatta değildim ama istediğimi makul şekilde alabiliyordum. ve bu hale düşeceğimi bilmediğim için çoğu kıyafetimi sizin gibi yapıp ihtiyacı olanlara verdim. şimdi zordayım. durumlar kötüye gitti. ama napayım öleyim mi? insanlarn acımazlığı vuruyor beni en derinden.

sizde çok iyisiniz teşekkür ederim. inşallah herkes rahat yaşasın rabbim hepimize yardım etsin

umarım benimle gurur duyar. yorumunuz beni duygusallaştırdı su an.. dilerim sizde çok rahat yaşarsınız yeni yuvanızda. ayrıca helal olsun sizlere ne güzel evlatlar olmuşsunuz..
Amin hiç utanmayın lütfen kimseden benim annem el emeği göz nuru dantel işi yapardı bizi okutmak için merdiven bile sildi annemi hor görenler bugün evlatlarından hayır görmüyorlar kimin ne olacağı hiç belli olmaz kalbinizi bozmayın acıyın onlara çünkü acınacak hallerinin farkında bile değiller

ne güzel bir anneniz varmış size hem bakmış hem neler çekmiş. hemde bu kadar iyi kalpli evlatlar yetiştirmiş.. darısı herkese..

Olur mu öyle şey, siz alnınızın akıyla çalışıyor, evladınıza bakıyorsunuz.
Giydiğiniz eski bot da rengi solmuş hırka da annenizin ak sütü gibi helal, o kadar saf ve temizdir.
Yani biz de öyle gördük ailemizde, yaş gereği önce çocukların ihtiyacı alınır ve her ne hikmetse anneye ya sıra gelir ya gelmezdi:)
O insanlar hangi yalıdan ya da kraliyet ailesinden düşmüşler çalışma hayatına, sorgulamak lazım.

Ben üst üste hamile kaldım, 2 sene ve sonraki 1 senede kilo veremediğim için tam tamına 3 yıl aynı iki kotu giydim yaz kış, inanabiliyor musunuz?
Artık birinde arabaya binerken yırtıldı hem de arkadaşlarımızın yanında, gülmekten yerlere yatarak bebeğimi kucakladığım gibi eve geri çıktım:)
Düşünün yani, parça başı 200 den fazla giyildi.
Bir Allahın kulu da bana niye bunu giydin, siyahı gri olmuş artık, bacağına yapıştı derinle bütünleşti demedi.

Kocaman sarılasım geldi size inanın, yarın tüm özgüveninizi toplayın ve gidin iş yerine.
Yine bu tarz konuşmalar olursa ağızlarının payını kırılırlar mı diye düşünmeden çat çat verin.

ne güzel bir anneniz varmış size hem bakmış hem neler çekmiş. hemde bu kadar iyi kalpli evlatlar yetiştirmiş.. darısı herkese..
Amin inşallah ayrıca o laf edenler önce koca bulsun :) ya da siz şunu söyleyin beni beğenen beğenmiş zaten siz devam edin bakalım rastgele :) canınızı acıtanların zayıf noktalarından gidin valla iş dünyası böyle dişe diş göze göz

ne güzel motive ediyorsunuz.. aynı kotu giymenize inanırım çünkü bende aynı siyah pantolnu herşeyle uyuyor diye en az 3 gün giyiorum diğer 2 günde de başka bi siyah pantolnum var onu giyiyorum biraz bol geliyor eskiye göre azda uzun kalıyor belimden düştüğü için ama kemerle hallediyorum. siyah can tabi herşyle giymek için birebir..

teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…