İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

Bu günümüze şükür, yiyecek ekmeğimiz var. Teşekkür ederim güzel dileğiniz için. Allah sizin de yüzünüzü güldürsün inşallah. Tüm sıkıntılarınızdan kurtulun bir an önce.

insanlar kendinde bu hadsizliği nasıl buluyor ya anlamıyorum ben ne istersem giyerim iyi olsun kötü olsun sanane bir kazak al desen alacak mı acaba insan kendi imkanlarıyla ne istiyorsa yapar! hiç üzülmeyin bugunlerde geçer her zorluğun sonu bir güzelliktir.Belkide ilerde bunları gülerek hatırlarsınız Rabbim can sağlığı versin başka dertler vermesin.Ay ben insnaalrı anlamıyorum ben kim ne giymiş yenimi eskimi hiç dikkat etmem naıslda fakediyolar podyuma çıkıyor değiliz alt tarafı işe gidiyoruz. Bu konuda ve dedikodu konsuunda hep demişimdir erkeklerle çalışmak en güzeli bir ay aynısını giysen hiç farketmezler :)

Elinde iPod ile sahneye çıkan Jobs, siyah kazak, kot pantolon, spor ayakkabı giyerek iş adamlarının resmi kıyafetli tanıtım tabusunu yıktı. Bundan sonraki yıllarda, Steve Jobs toplamda 500 dolar eden bu kıyafetlerle kamera karşına çıkacaktı.

Bugün, Steve Jobs denilince akla gelen, gözlük, siyah kazak, mavi kot pantolondur. Mark Zuckerberg ise bu akımı sürdüren başka bir popüler kişilik.

Dünyanın en genç zenginleri arasında yer alan Zuckerberg’in sürekli gri tişört ve pantolon kombinasyonuyla kameralar karşısında yer alması, İnternet kullanıcılarınca mizah konusu oldu. Facebook CEO’su için cimri yaklaşımı sık sık yapılıyor.

Basitlikten Gelen Başarı

Günümüzde teknoloji sektörüne damga vurmuş isimleri, artık resmi kıyafetlerle göremiyoruz. Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, sürekli olarak spor kıyafetlerle karşımıza çıkıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella televizyonlarda canlı yayına çıktığı zaman bile, tişört ve kot pantolon kombinasyonları kullanılıyor.

ABD Başkanı Baracak Obama, bir röportajında sürekli aynı kıyafetleri giymesinin nedenini şöyle açıklamıştı “Gün içerisinde, çok fazla karar vermem gerekiyor. Uygun kıyafet kararı için vakit harcamak istemiyorum. Her ortama uygun takım elbisem, gri, siyah ve mavi kravatlarım var. Günlük programıma göre bir kravat seçiyorum. Kıyafet seçimi için karar vermek ve kendimi yormak istemiyorum.”

Obama sürekli aynı tarz ve renkte takım elbise giyiyor. Farklı renklerdeki kravatlarla, tarzını değiştiriyor.

Bu röportajda ayrıca Obama, basitliğin etkili karar vermekte beyine faydalı olduğunu gösteren bir araştırmadan da bahsediyor. Kısacası, ABD Başkanı, asistanları ve marka danışmanlarıyla saatlerce giyeceği kıyafetleri tartışmak istemiyor. Bunun yerine, vaktini işlerine ya da özel yaşamına ayırıyor.

Sürekli aynı tarz giyen insanların, daha üretken olduğunu görüyoruz. Rahat olmayı ve hızlı hareket etmeyi seviyorlar. Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Satya Nadella gibi isimler basitliğin verdiği avantajları kullanıyor. Tabii bir de işin marka değeri özelliği var.

o insanlara bu yazının özetini geçeceksiniz ve diyeceksiniz ki "eğer birkaç yüz tane hayatım olursa söz veriyorum tavsiyelerini göz önünde bulunduracağım. kendi hayatımı yaşıyorken değil. Ha bu arada sana da iyi niyetli bir tavsiye vereyim, kendi hayatını yaşa. Başkalarınınkini değil."

Gerçi zannetmiyorum anlayabilecek
kapasitede olduklarını ama yine de kalbinizi ferah tutmanızı sağlayabilir bunlar

NE guzel yazmissiniz..
Konu sahibine de soylemek istedigim, sizi uzerindekiler ile degil icinizdekilerle ilgilenen kisiler haricinde kimseyi ciddiye bile almayin. Terbiyesiz maddiyatcilar

çok güzel bi yazı olmuş bayılarak okudum tavsiyeleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim

Siz de hatalısınız,niye kendinizi böyle ezdiryorsunuz,neden onlara bu imkanı veriyorsunuz,o kadın "aa botun çok eskiymis"falan dediğinde niye ona "SANANEEE" demiyorsunuz? susmayın, cevap verin bir iki terssleyin birdaha ağzını açabilicek mi bakalım?!böyle patavatsizlar la onların anladığı dilden konuşmak gerekiyor,iyi niyetten anlamazlar ki bunlar.... Asla üzülmeyin böyle "insanlar" için morelinizi bozmayın,hiç değmez.... inşallah tez zamanda borçlarınızı bitirirsiniz,durumunuz düzelir

Aman canım sakın onlara maddi durumunun kötü olduğu söyleme. Kuyruğu daima dik tut, çünkü çok acımasızlar var. Kredi ödediğimiz dönemde ben de çok parasız kaldım. Bir şeyinin olmadığını görmesinler, oradan vurur da vururlar. Bunu da zenginler yapmaz haa, yoksulluk çekenler veya eskiden yoksulluk çekmişler daha çok yapar. Kendi eziklikleriyle mücadele etmek için başkasını ezerler. Kasıtları sana değil yani. Olabildiğince mesafe koy o tiplerle arana.

çok geçmiş olsun inanılmaz zor şeyler yaşamışsınız. umarım evladınızın sağlığı yerindedir. sağlık en önemlisi. dilerim bir daha zor günler yaşamazsınız.
Çok teşekkür ederim inşallah yaşamayız kimse yaşamasın evladiyla sinanmasin cok zor çok aci veriyor anlatamam inan oğlum o yatakta yatarken saçlarım 10 gün içinde beyazladi cigerim yandi desem öyle bi yangin o günler geçti ama çok şükür gözümde herşey silindi yok eşyaymış yok kiyafetmis marka cantaymis sadece gülüp geçiyorum siz de öyle yapın
Bakin şimdi cok guzel bir ilçede güzel bir sitede yeni esyalarimla oturuyorum çok şükür hala borç içinde olsakta evlatlarim saglikli ya yuzleri gülüyor ya inan çul çaput geçici her zaman olur inşallah sizde feraha cikicaksiniz hep dua edicem o densizler için lütfen üzülmeyin azicik cok degil beyinleri çalışsa sana güzel bir hirka hediye ederlerdi ama o kadarlar işte malesef bazilari oksijen israfi

Yazık, insanlar her şeyi dışta arar olmuş. O yüzden bugün insanlar bu kadar kötü. "Sözüm meclisten dışarı" bana pek iyileri denk gelmiyor da...

Ben de yuzumde sivilce ciktigi zaman aa sivilcen cikmis denmesinden hoslanmiyorum. Ben bilmiyorim gormuyorum sanki gibi. Zaten rahatsiz oluyorum. Hatta bir kere tam burnumun ucunda kocaman cikmisti da bir de fare mi yedi diye dalga gecmislerdi :)

İnsanlarin ne dedigini umursamamak gerek bunu artik yasamaya calisiyorum. Eskiden cok umursardim. Temiz olduktan sonra eski olmus olmamış onemli degil. Siz de takmayin bence.

Malesef insanlarımız böyle sanki kendileri hayatları boyunca ekonomik zorluk yaşamayacak hiç zor duruma dusmeyecek gibi davran iyorlar

Geçen sene açtığım şu konuda

Bana demişlerdi ki; '' İnsan kıyafetiyle karşılanır,ilmiyle ağırlanır,edebiyle uğurlanır ''

Kısacası önemli bence demişlerdi :)

Oysa ki edebe falan bakan yok, kıyafete bakıp edepsizleşense çok.
Maalesef..

İçi boş insanlar böyledir.
Kendini süsler, takar, takıştırır.
Ama ruhuna takması gerekenleri takamaz.
Sıra gelmiyorsa demek..

konunuzu okudum ve yorumlara da baktım biraz..

çok acı bence insanları giyimiyle yargılamak. yakın zamanda yaşadığım için de acı kısmını kırıcı kısmını çok net gördüm..

ama anlamıyorum mala mülke bu kadar itaat edilmesini de..

ne bileyim..

Sizin actiginiz konu "durumu olmayan ve durumu olmadigi için istedigi gibi giyinemeyen" insanlarla alakali degil yalniz. O konuya ona gore yorumlar yapildi o yüzden.

Konudaki ilk sayfada kendi yorumumu gordum ve hala ayni dusunuyorum. Dış gorunuş onemli benim için insan biraz yerine gore giyinmeli, heryerde rahatlik ve kafaya gore giyinmek dogru olmuyor bana gore.
Konu sahibinin durumu başka birsey.

Yahu şu rengi solmuş durumunu anlayamadım gitti
Sanki herkes tok renk giyiyomuş gibi
Hele şu eskimiş gibi gorunen renkleri sevenleri anlayamıyorum soluk yeşiller soluk sarılar soluk maviler ama yeni alınıyo hep nedense madem eskimiş goruntuye bu kadar gıcıklar onlarda hep tok renkler kullansınlar o zaman
Bende dıs goruntuye onem vermem yıllarca rengi atana kadar giyerim ama bazılarıda bana gore zevksiz geliyor hep soluk hep soluk
Emin ol o hırkayı hatırlamasalar sana rengini bile begendiklerini soyleyebilirlerdi

Yaa sarilasim geldi cok lütfen caninizi sıkmayin. Allah tez vakitte dardan kurtarsin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…