- Konu Sahibi meredithgrey
Viv sanırım naif bir insansın. İnsanlar naif insanlara çok kolay saldırıyor maalesef. Bende 3 kedi sahibiyim. Her ay onlara aldığım mama haricinde 15 kg de sokak hayvanlarına mama alırım.Merhaba herkese,
İçimi dökmek mi vicdanımı rahatlatmak mı ne derseniz deyin yazmaya ihtiyacım var. Konu bu kez ben değilim insanlar. Apartmanımdakiler, komşular, sokaktan geçenler, herkes! Ve onların laf sokmaları, tuhaf bakışları, vicdansızlıkları.
Benim altı senedir barınak ve sokaktan kurtardığım üç kedim var. Elimden geldiğince iyi bakmaya gayret ederim Allah eksikliklerini vermesin. Sokaktakilere de elim bolsa hasta hayvan görürsem veterinerde bakımını üstlenirim, elim yoksa twitterdan destek olurum. Pandemi süresince de özellikle yasaklar artınca sokak kedileri için 15 kiloluk mama ve yaşlı olan, ya da emziren bir ikisine de yaş mama almaya başladım. Eskiden attığım kasaptan vs. gelen köpük tabakları, bütün plastik kutu vs. herşeyi atmıyor yıkıyorum. Ama insanlar istisnasız her seferinde laf söylüyor. Tuhaf bakışlar, laf atmalar, sokakta pislik oluyor alışıyorlar demeler.
Şöyle izah edeyim Maltepe’de sahile yakın oturuyorum, ben taşındığımdan beri burası Bağcılar’a evrildi aynı Maltepe değil. İnanın size fotoğrafını çekip atabilirim sokakları b*k götürüyor. Bizim apartman mama koymamı istemiyor böcek gelir diye ama yan duvarda üç aydır bütün lahmacun duruyor, yağmur çamura inat!Ondaki hayata tutunma isteği bende olsa yıkmıştım ortalığı. İnanın steril, tertemiz, herkesin sokağa çöp atmadığı, kağıt toplayanların sokağın ve çöpün anasını bellemediği bir sokak/ site/ muhitte otursam cam kaplar alır veririm mamaları özel ama yok b*k götürüyor leş gibi. Ve istisnasız her gün kedilerin sokağa alıştığını, her yerin pislik olduğunu duymaya başladım. Sözde hayvan sahibi (!) köpek gezdirenlerin köpeklerinin kakaları da kedilerin üstüne kalıyor, dilimde tüy bitti kedi kakasını kapatır demekten. Yahu bunu bilmeecek kadar mı dünyadan, doğadan uzaksınız?!
Burada bir parantez açıyorum sırf günah olmasın diye az önce yazdığım lahmacun gibi kuru fasülyeyi, bulguru, mantıyı çöpün yanına koyanlardan değilim. Özellikle yazayım onu da. Ben kuru mama ve salam vs. veriyordum. Veriyordum diyorum çünkü bu sabah yine tartışınca bıraktım. Vebali kediler zibil gibi ürediği halde ilgilenmeyen belediye ile, bencil, cahil, laftan anlamayan sözde insanların başına.
Gerçekten bıktım, yoruldum, tükendim. Bir ilaca merhem değilsiniz bari laf atmayın ama o da yok, insanlar patlamaya hazır bomba gibi her an sataşmaya hazır ve benim psikolojim buna hazır değil.
Bu evime 5 ay önce taşındım. Apartmandaki mülk sahipleri öyle bir sahiplenmiş ki burayı bir de hepsi hayvan düşmanı. Ama yüzüme kimse birşey diyemiyor. Çünkü şahane insan bozarım hiç acımam...
O yüzden arkamdan kedileri buraya alıştırıyor dediklerini biliyorum ama umurumda değil. Ben o hayvanları hergün sabah akşam besliyorum onlarda pencere ardından bakıp yutkunuyorlar.
Sakın insanların seni sindirmesine izin verme. Yaptığın iyiliğe devam et. Dünya kötülere karşı gelen iyilerle güzel ve anlamlı.
Gerektiğinde hiç lafını esirgeme.. sevgiler
Son düzenleme: