- 13 Haziran 2015
- 5.898
- 19.399
- 248
- Konu Sahibi meredithgrey
Belediyeden hayvanlar icin yemek evi istesen kuzum hem onlar gelir diker ses cikaramazlar hemde hayvanlar alisir ,bizimkiler yiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bizim sitenin karşısında bir boşluk var
herkes oraya köpeklere yemek bırakır vs
sonra bir baktım çöplük moduna geçmiş
topladım attım bir gün
kendim yemeği de yerde böyle beton vardı onun üstüne koydum bir iki
kabı da çöpe attım
sonra herkes kap koymamaya başladı
bir de bunu deneseniz
yağmurlu havada olmaz ama yağmursuz havada yemeği koyuyorum kapsız yağmurlu ise de ertesi akşam boşalanı atıyorum
bir seferinde çöpe atacağım kabım kaybolmuştu da aradım eşim de bana güldü
kedilere de öyle yapıyorum kuru mamayı vs çöpün yanında duvar üstüne çöp evinin tepesine koyuyorum
henüz bir şey diyene denk gelmedim ama çöpün etrafı zaten kirli olduğu için mama daha temiz
Kedi ve köpeğin bol olduğu bir semtte yaşıyorum. Ankara Batıkent bilenler bilir. Her yer kedi köpek dolu ama bir kere bile hayvan pisliği görmedim. Köpek ortalığa yapsa bile kedi gömer. Düzenli besleme yapıyorum, bir kere bile mamaya böcek dolustugunu görmedim. Kaldı ki kedi haşere düşmanıdır. Kedinin olduğu yerde böcek olmaz. Eve giren böcekleri benim kedi hallediyor. Bu hayvanlar, doğaya insanlardan daha faydalı, daha zararsız. Ama kimse bu gerçeği kabul etmiyor.
Sadece site içinde sayısı değişen 7-8 kedi var benim bildiğim. Başka sokakta kedi görünce yüzümü çeviriyorum görmemek için. Çünkü aç mı tok mu dusunmek, üzülmek istemiyorum. Elimi uzatabildigime bakıyorum. Hepsine yetmek imkansız.
Belediyeden hiçbir hayır yok malesef. Nefret ettim duyarsızlıklarından.Belediyeden hayvanlar icin yemek evi istesen kuzum hem onlar gelir diker ses cikaramazlar hemde hayvanlar alisir ,bizimkiler yiyor
herkesle uğraşıyorlar herşeyle uğraşıyorlarKafalarını kediden, köpekten kaldırıp biz nedem bu haldeyiz diye düşünmektense masumlarla uğraşmak kolay geliyor.
kedilere pis diyenlerden daha temiz kediler.
evde beslenilmesi günah olmayan tek hayvan kedi.
ibadete engel oluşturacak pisliği akarı kokarı olmadığı için.
şimdi ay köpekler hayvan değil mi laflarına girmesinler şimdi kedilere pis dedikleri için diyorum.
Şunu da ekleyeyim hayvanlar yedikten sonra mutlaka boş kapları çöpe atıyorum, asla çöp kenarında bırakmıyorum. Biliyorsunuz yere balgam atan insanlar bundan rahatsız oluyor çevre kirlenir mazaallah!
Aynısı bende yaşadım yaşıyorumda valla milletin ne dediği umurumda değil gitsin istediği yere şikayet etsin gelsinler baksınlar vala böyle hayvan düşmanı insanları dövesim geliyor... Haftasonu yasak gelince marketleri yağmalayan varlıklar 2 gün aç kalacağız diye düşünenler sokakta yaşayan ağzı dili olmayan yemek bulursa yiyen bulmazsa yiyemeyen kimsenin kapısına gidipte ben açım diyemeyen marketleri yağmalayan bu masum canları nasıl aç bırakmya varsa vicdanları rahat eder.. RABBİM onlarıda bir kap yemeğe muhtaç ederMerhaba herkese,
İçimi dökmek mi vicdanımı rahatlatmak mı ne derseniz deyin yazmaya ihtiyacım var. Konu bu kez ben değilim insanlar. Apartmanımdakiler, komşular, sokaktan geçenler, herkes! Ve onların laf sokmaları, tuhaf bakışları, vicdansızlıkları.
Benim altı senedir barınak ve sokaktan kurtardığım üç kedim var. Elimden geldiğince iyi bakmaya gayret ederim Allah eksikliklerini vermesin. Sokaktakilere de elim bolsa hasta hayvan görürsem veterinerde bakımını üstlenirim, elim yoksa twitterdan destek olurum. Pandemi süresince de özellikle yasaklar artınca sokak kedileri için 15 kiloluk mama ve yaşlı olan, ya da emziren bir ikisine de yaş mama almaya başladım. Eskiden attığım kasaptan vs. gelen köpük tabakları, bütün plastik kutu vs. herşeyi atmıyor yıkıyorum. Ama insanlar istisnasız her seferinde laf söylüyor. Tuhaf bakışlar, laf atmalar, sokakta pislik oluyor alışıyorlar demeler.
Şöyle izah edeyim Maltepe’de sahile yakın oturuyorum, ben taşındığımdan beri burası Bağcılar’a evrildi aynı Maltepe değil. İnanın size fotoğrafını çekip atabilirim sokakları b*k götürüyor. Bizim apartman mama koymamı istemiyor böcek gelir diye ama yan duvarda üç aydır bütün lahmacun duruyor, yağmur çamura inat!Ondaki hayata tutunma isteği bende olsa yıkmıştım ortalığı. İnanın steril, tertemiz, herkesin sokağa çöp atmadığı, kağıt toplayanların sokağın ve çöpün anasını bellemediği bir sokak/ site/ muhitte otursam cam kaplar alır veririm mamaları özel ama yok b*k götürüyor leş gibi. Ve istisnasız her gün kedilerin sokağa alıştığını, her yerin pislik olduğunu duymaya başladım. Sözde hayvan sahibi (!) köpek gezdirenlerin köpeklerinin kakaları da kedilerin üstüne kalıyor, dilimde tüy bitti kedi kakasını kapatır demekten. Yahu bunu bilmeecek kadar mı dünyadan, doğadan uzaksınız?!
Burada bir parantez açıyorum sırf günah olmasın diye az önce yazdığım lahmacun gibi kuru fasülyeyi, bulguru, mantıyı çöpün yanına koyanlardan değilim. Özellikle yazayım onu da. Ben kuru mama ve salam vs. veriyordum. Veriyordum diyorum çünkü bu sabah yine tartışınca bıraktım. Vebali kediler zibil gibi ürediği halde ilgilenmeyen belediye ile, bencil, cahil, laftan anlamayan sözde insanların başına.
Gerçekten bıktım, yoruldum, tükendim. Bir ilaca merhem değilsiniz bari laf atmayın ama o da yok, insanlar patlamaya hazır bomba gibi her an sataşmaya hazır ve benim psikolojim buna hazır değil.
Kendi, köpek, kuş hepsini çok seviyorum faydam olsun istiyorum ama korkuyorum. Bi türlü yenemedim bu korkumu Ahh ahMerhaba herkese,
İçimi dökmek mi vicdanımı rahatlatmak mı ne derseniz deyin yazmaya ihtiyacım var. Konu bu kez ben değilim insanlar. Apartmanımdakiler, komşular, sokaktan geçenler, herkes! Ve onların laf sokmaları, tuhaf bakışları, vicdansızlıkları.
Benim altı senedir barınak ve sokaktan kurtardığım üç kedim var. Elimden geldiğince iyi bakmaya gayret ederim Allah eksikliklerini vermesin. Sokaktakilere de elim bolsa hasta hayvan görürsem veterinerde bakımını üstlenirim, elim yoksa twitterdan destek olurum. Pandemi süresince de özellikle yasaklar artınca sokak kedileri için 15 kiloluk mama ve yaşlı olan, ya da emziren bir ikisine de yaş mama almaya başladım. Eskiden attığım kasaptan vs. gelen köpük tabakları, bütün plastik kutu vs. herşeyi atmıyor yıkıyorum. Ama insanlar istisnasız her seferinde laf söylüyor. Tuhaf bakışlar, laf atmalar, sokakta pislik oluyor alışıyorlar demeler.
Şöyle izah edeyim Maltepe’de sahile yakın oturuyorum, ben taşındığımdan beri burası Bağcılar’a evrildi aynı Maltepe değil. İnanın size fotoğrafını çekip atabilirim sokakları b*k götürüyor. Bizim apartman mama koymamı istemiyor böcek gelir diye ama yan duvarda üç aydır bütün lahmacun duruyor, yağmur çamura inat!Ondaki hayata tutunma isteği bende olsa yıkmıştım ortalığı. İnanın steril, tertemiz, herkesin sokağa çöp atmadığı, kağıt toplayanların sokağın ve çöpün anasını bellemediği bir sokak/ site/ muhitte otursam cam kaplar alır veririm mamaları özel ama yok b*k götürüyor leş gibi. Ve istisnasız her gün kedilerin sokağa alıştığını, her yerin pislik olduğunu duymaya başladım. Sözde hayvan sahibi (!) köpek gezdirenlerin köpeklerinin kakaları da kedilerin üstüne kalıyor, dilimde tüy bitti kedi kakasını kapatır demekten. Yahu bunu bilmeecek kadar mı dünyadan, doğadan uzaksınız?!
Burada bir parantez açıyorum sırf günah olmasın diye az önce yazdığım lahmacun gibi kuru fasülyeyi, bulguru, mantıyı çöpün yanına koyanlardan değilim. Özellikle yazayım onu da. Ben kuru mama ve salam vs. veriyordum. Veriyordum diyorum çünkü bu sabah yine tartışınca bıraktım. Vebali kediler zibil gibi ürediği halde ilgilenmeyen belediye ile, bencil, cahil, laftan anlamayan sözde insanların başına.
Gerçekten bıktım, yoruldum, tükendim. Bir ilaca merhem değilsiniz bari laf atmayın ama o da yok, insanlar patlamaya hazır bomba gibi her an sataşmaya hazır ve benim psikolojim buna hazır değil.
Geçen sene ben de apartmana girmiş kediyi çıkarttım öyle bir ayaz vardı ki. Hepsinin güya çocuğu var içlerinde gram merhamet yok ana baba olmuşlar ama fıs. Bunlar çocuk büyütecek işte.