Aynı model çocuktan iki tane de benden var,şuan 6 ve 7 yaşındalar.
Köye giderken harçlıklarıyla kedi,köpek maması alıp devamlı besliyorlar ve arkadaşlarım diye hepsine isim verdiler.
Kayınvalide kaplumbağalara kızıyor bahçemi yemişler diye, benimkiler babaanne ne var onlarda canlı,yazık diye baya bağırıp kadını eve geri sokuyorlar.
Kırkayak,örümcek ne varsa koruyup beslemek istiyorlar.Parka gitsek oyun oynamıyorlar, karınca, kelebek,sinek illa inceleyecek birşey arıyorlar.
O kırkayaklardan o kadar tiksiniyorum ki
Bir gün ben korkunca alıp bahçeye fırlattı eşim bizimkiler ikisi birden ağlayarak isyan çıkardı,siz kötü kalplisiniz onunda ailesi var diye baya 1-2 gün hiç konuşmadılar.
Artık onlara yansıtmayacak şeyler arıyoruz,duvarlara belirli aralıklarla ilaç sıkıyoruz gelmesin kırkayaklar diye,fare içinde köy evine prize takılan birşey almıştık fare kovucu gibi sonrasında çok görmedik o mu işe yaradı bilemiyorum ama öldürmeden alınacak yöntemler vardır muhakkak.
Canlıları,hayvanları bitkileri koru,sev diye zaten biz aşılamaya çalıştık ama yaşları büyüdükçe tepkileri çok artıyor,artık parkta yaşlı,çocuk demeden gidip kızıyor benimkiler, yaşıtlarıyla hiç oynama istekleri dahi yok.
Bu halleri çok hoşuma gidiyor ama parkta,bahçede ikisi hep yalnız kalıyor çevrelerinde arkadaş edinme istekleri kalmadı,tek arkadaşları kediler, köpekler ve böcekler.Bazen korkuyorum hiç yaşıtlarıyla iletişim kurmak istemedikleri için...
Konuyu takipteyim,benim içinde yararlı olacak size verilen tavsiyeler.