İnsanlar beni ÇOK Tüketti! Veballeri Boyunlarına...!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhaba herkese,

İçimi dökmek mi vicdanımı rahatlatmak mı ne derseniz deyin yazmaya ihtiyacım var. Konu bu kez ben değilim insanlar. Apartmanımdakiler, komşular, sokaktan geçenler, herkes! Ve onların laf sokmaları, tuhaf bakışları, vicdansızlıkları.

Benim altı senedir barınak ve sokaktan kurtardığım üç kedim var. Elimden geldiğince iyi bakmaya gayret ederim Allah eksikliklerini vermesin. Sokaktakilere de elim bolsa hasta hayvan görürsem veterinerde bakımını üstlenirim, elim yoksa twitterdan destek olurum. Pandemi süresince de özellikle yasaklar artınca sokak kedileri için 15 kiloluk mama ve yaşlı olan, ya da emziren bir ikisine de yaş mama almaya başladım. Eskiden attığım kasaptan vs. gelen köpük tabakları, bütün plastik kutu vs. herşeyi atmıyor yıkıyorum. Ama insanlar istisnasız her seferinde laf söylüyor. Tuhaf bakışlar, laf atmalar, sokakta pislik oluyor alışıyorlar demeler.

Şöyle izah edeyim Maltepe’de sahile yakın oturuyorum, ben taşındığımdan beri burası Bağcılar’a evrildi aynı Maltepe değil. İnanın size fotoğrafını çekip atabilirim sokakları b*k götürüyor. Bizim apartman mama koymamı istemiyor böcek gelir diye ama yan duvarda üç aydır bütün lahmacun duruyor, yağmur çamura inat! 🤦🏻‍♀️Ondaki hayata tutunma isteği bende olsa yıkmıştım ortalığı. İnanın steril, tertemiz, herkesin sokağa çöp atmadığı, kağıt toplayanların sokağın ve çöpün anasını bellemediği bir sokak/ site/ muhitte otursam cam kaplar alır veririm mamaları özel ama yok b*k götürüyor leş gibi. Ve istisnasız her gün kedilerin sokağa alıştığını, her yerin pislik olduğunu duymaya başladım. Sözde hayvan sahibi (!) köpek gezdirenlerin köpeklerinin kakaları da kedilerin üstüne kalıyor, dilimde tüy bitti kedi kakasını kapatır demekten. Yahu bunu bilmeecek kadar mı dünyadan, doğadan uzaksınız?!

Burada bir parantez açıyorum sırf günah olmasın diye az önce yazdığım lahmacun gibi kuru fasülyeyi, bulguru, mantıyı çöpün yanına koyanlardan değilim. Özellikle yazayım onu da. Ben kuru mama ve salam vs. veriyordum. Veriyordum diyorum çünkü bu sabah yine tartışınca bıraktım. Vebali kediler zibil gibi ürediği halde ilgilenmeyen belediye ile, bencil, cahil, laftan anlamayan sözde insanların başına.

Gerçekten bıktım, yoruldum, tükendim. Bir ilaca merhem değilsiniz bari laf atmayın ama o da yok, insanlar patlamaya hazır bomba gibi her an sataşmaya hazır ve benim psikolojim buna hazır değil.

Cunartesi kedi ağlaması duydum, otoparka kedi girmiş çıkmıyor korkmuş bir şeyden ya da terk mi edilmiş de delirmiş anlamadım. Araçlar Pazartesi çıkmaya başlayınca çıkar dedik, o iki gün mama ve su indirdim. Pazartesi de çıkmadı, dün yöneticiye manuel olarak garaj kapısını açalım dedim açmamış, kedi halen garajda yaşıyor. Tüm binada hayvan bir bana dert. Dün 23:00’de apartmanda geziyordu, yine mama indirdim. Acı acı ağlıyor hasta değil, gördüğüm kadarıyla gebe de değil, açık yarası da yok sadece inanılmaz korkmuş ki anlarım benim Ares de ilk aldığımda böyleydi terapi edip iyileştirmem beş senemi aldı. İnsanlar nasıl evlerinde uyuyorlar söyleyin, hayvan aç mı öldü mü kaldı mı? Ben mi anormalim söyleyin ne olur artık çok yoruluyorum ben bunları düşünmekten.

Siz anormal değilsiniz sadece hayvanlara karşı diğer insanlardan çok daha fazla duyarlisiniz
Onlar sizi hiç bir zaman anlamayacak malesef. Siz ne yaparsanız yapın onların bu tutumu değişmeyecek.
Ya herşeye kulaklarinizi kapatıp mücadeleye devam edeceksiniz yada yorulup mucadeleyi birakacaksiniz şimdi olduğu gibi.

İnsanlar vicdansız. Onların yardıma muhtaç birer can olduğunu anlamayacak kadar beyinsiz birçoğu ne yazık ki.
Geçen sene kışın buz gibi havada apartmanın girişindeki kediyi kovmak için ona su sıkan komşumu görmüştüm. O soğuk havada! Şok yaşamıştım. O insanla iletişimimi kestim mesela insanlığından hayır gelmez.
Çok zor durumdayken bulduğumuz iki yavru kedi besliyorduk bahçede. Fakat çocuklarını bahçeye işeten medeniyetten uzak komşular onların da pisliklerinden rahatsız olmuşlar. Nasıl bir pislikleri olabilirse. Binayı ayağa kaldırdılar mecburen bir komşumuz onları alıp iş yerine götürdü orada da ikisini de araba ezdi ne yazık ki.
Yapacak bişey yok bazıları böyle ama herkes kalbinin ekmeğini yer. Dilerim merhamete muhtaç kalsınlar

Merhaba herkese,

İçimi dökmek mi vicdanımı rahatlatmak mı ne derseniz deyin yazmaya ihtiyacım var. Konu bu kez ben değilim insanlar. Apartmanımdakiler, komşular, sokaktan geçenler, herkes! Ve onların laf sokmaları, tuhaf bakışları, vicdansızlıkları.

Benim altı senedir barınak ve sokaktan kurtardığım üç kedim var. Elimden geldiğince iyi bakmaya gayret ederim Allah eksikliklerini vermesin. Sokaktakilere de elim bolsa hasta hayvan görürsem veterinerde bakımını üstlenirim, elim yoksa twitterdan destek olurum. Pandemi süresince de özellikle yasaklar artınca sokak kedileri için 15 kiloluk mama ve yaşlı olan, ya da emziren bir ikisine de yaş mama almaya başladım. Eskiden attığım kasaptan vs. gelen köpük tabakları, bütün plastik kutu vs. herşeyi atmıyor yıkıyorum. Ama insanlar istisnasız her seferinde laf söylüyor. Tuhaf bakışlar, laf atmalar, sokakta pislik oluyor alışıyorlar demeler.

Şöyle izah edeyim Maltepe’de sahile yakın oturuyorum, ben taşındığımdan beri burası Bağcılar’a evrildi aynı Maltepe değil. İnanın size fotoğrafını çekip atabilirim sokakları b*k götürüyor. Bizim apartman mama koymamı istemiyor böcek gelir diye ama yan duvarda üç aydır bütün lahmacun duruyor, yağmur çamura inat! 🤦🏻‍♀️Ondaki hayata tutunma isteği bende olsa yıkmıştım ortalığı. İnanın steril, tertemiz, herkesin sokağa çöp atmadığı, kağıt toplayanların sokağın ve çöpün anasını bellemediği bir sokak/ site/ muhitte otursam cam kaplar alır veririm mamaları özel ama yok b*k götürüyor leş gibi. Ve istisnasız her gün kedilerin sokağa alıştığını, her yerin pislik olduğunu duymaya başladım. Sözde hayvan sahibi (!) köpek gezdirenlerin köpeklerinin kakaları da kedilerin üstüne kalıyor, dilimde tüy bitti kedi kakasını kapatır demekten. Yahu bunu bilmeecek kadar mı dünyadan, doğadan uzaksınız?!

Burada bir parantez açıyorum sırf günah olmasın diye az önce yazdığım lahmacun gibi kuru fasülyeyi, bulguru, mantıyı çöpün yanına koyanlardan değilim. Özellikle yazayım onu da. Ben kuru mama ve salam vs. veriyordum. Veriyordum diyorum çünkü bu sabah yine tartışınca bıraktım. Vebali kediler zibil gibi ürediği halde ilgilenmeyen belediye ile, bencil, cahil, laftan anlamayan sözde insanların başına.

Gerçekten bıktım, yoruldum, tükendim. Bir ilaca merhem değilsiniz bari laf atmayın ama o da yok, insanlar patlamaya hazır bomba gibi her an sataşmaya hazır ve benim psikolojim buna hazır değil.

Her yerde böyle, bok içinde badem kadın gibi hepsi, sayfalarca sövebilirim...
Çözüm gizli, dikkat çekmeden besleme, köpük tabaklarla çöp konteynırlarının yanına koyun, seslenin gelirler biraz oyalanın onlar yiyene kadar sonra atın tabakları. Ben genelde akşam beslerim, karanlık çökünce. Maltepe de eskiden çalıştığım bir servis ekibi vardı, Altıntepe mahallesinde belediyeden çok memnundular, kısırlaştırma ve tedaviler için destek aldıklarını söylüyorlardı ama şimdi durum ne bilmiyorum, bu dediğim iki yıl öncesi. Kötü insan hep var, sen vazgeçme, bizler vazgeçersek zaten az olan destekleri hepten yok olacak. O bik bik konuşanlarla hiç muhatap olma, anlama şansları yok çünkü

Merhaba herkese,

İstedikleri gibi laf söylesinler.
Sadece söylemekle kalırlar.
Bu konuda resmi olarak yapabilecekleri bir şey yok.
Bana da söylüyorlar desinler bana ne?
Bu beni yıpratmaz.
Takıyorum kulağıma kulaklığı
Ben beslememi yapıyorum
Sonuçta sokaklar hayvanların yaşam alanı ve onları beslemeye kimse engel olamaz.
İki had bilmezin dediğine bakarak can beslemeyi bırakacaksam kendimi de beslemeyi bırakmam gerekirdi.
Siz doğru bildiğinizi yapın.
Hayatta her daim bu tip yaratıklar karşımıza çıkacak.
Ne yapalım pes mi edelim

Kaldırım kenarlarına bile mama dökülebilen bir yerde oturduğum için sanırım çok garip geliyor bana, bu tür tepkiler görmediğim duymadığım için hadi canım diyerek okuyorum bazen.
Allah merhamet versin.

Eski oturduğumuz apartmanda çok vardı bu insan olmayı beceremeyenlerden, nefret ederdim hepsinden. Bir gece hava çok soğuk, resmen Ankara ayazı, bir kedi apartmana girerken resmen yalvardı içeri almam için. Eve götürdüm ilk ama evde kedim olduğu için ikisi aynı ortamda durmadı. Apartmanın kullanılmayan bir deposu vardı, oraya indirdim kediyi, mama su koydum, eski montumu koydum üstünde uyusun bir gece diye. Sabah bir kalktım, mama kapları ve montum sokaktaki çöp kutusundaydı. Bir gece müsaade edemediler bir hayvanın huzurla uyumasına.
Apartmanın yan girişinin önüne cam kaplarla mama su koyduğum her seferinde o kapları çöpte gördüm içinde mamayla birlikte.
İnsanları sevmemekte haklısınız, ben de nefret ediyorum hepsinden.

İki apartman arası bok götüren küçücük bir bahçe var yani Dabbe 9 çekilir, destursuz giren çarpılır öyle diyim. Kadın bu sabah diyor ki ben orayı süpürüyordum temizdi şimdi kediler geliyor. Ablacım bir de masa at istersen yanına da şemsiye güneşlenirsin. Öyle pis ki anlatamam kedilere bile günah aslında. Binalar elli senelik zaten üflesen uçacak neyin artizliği bu anlamıyorum.

ülkece çok gerginiz.
iyi şeyleri kaldıracak tahammülümüz yok.
kötü şeyleri kaldıracak tahammülümüz de yok ama yine de millete çemkirmekten geri durmuyoruz

Kafalarını kediden, köpekten kaldırıp biz nedem bu haldeyiz diye düşünmektense masumlarla uğraşmak kolay geliyor.

İki apartman arası bok götüren küçücük bir bahçe var yani Dabbe 9 çekilir, destursuz giren çarpılır öyle diyim. Kadın bu sabah diyor ki ben orayı süpürüyordum temizdi şimdi kediler geliyor. Ablacım bir de masa at istersen yanına da şemsiye güneşlenirsin. Öyle pis ki anlatamam kedilere bile günah aslında. Binalar elli senelik zaten üflesen uçacak neyin artizliği bu anlamıyorum.

Konu kedi olunca temizlik abidesi kesilirler, baksan k..çlarını yıkamaktan acizdirler
Sen yine gizli besle, sana elleri ermez hayvancıklara kötülük ederler, defalarca yaşadım bunu

Eski oturduğumuz apartmanda çok vardı bu insan olmayı beceremeyenlerden, nefret ederdim hepsinden. Bir gece hava çok soğuk, resmen Ankara ayazı, bir kedi apartmana girerken resmen yalvardı içeri almam için. Eve götürdüm ilk ama evde kedim olduğu için ikisi aynı ortamda durmadı. Apartmanın kullanılmayan bir deposu vardı, oraya indirdim kediyi, mama su koydum, eski montumu koydum üstünde uyusun bir gece diye. Sabah bir kalktım, mama kapları ve montum sokaktaki çöp kutusundaydı. Bir gece müsaade edemediler bir hayvanın huzurla uyumasına.
Apartmanın yan girişinin önüne cam kaplarla mama su koyduğum her seferinde o kapları çöpte gördüm içinde mamayla birlikte.
İnsanları sevmemekte haklısınız, ben de nefret ediyorum hepsinden.

Geçen sene ben de apartmana girmiş kediyi çıkarttım öyle bir ayaz vardı ki. Hepsinin güya çocuğu var içlerinde gram merhamet yok ana baba olmuşlar ama fıs. Bunlar çocuk büyütecek işte.

Hayvanlara yemek su vermeyi engelleyen gerizekalilar her yerde var. Tek dertleri kendi karinlarini doyurmak. Aç susuz hayvanlarin da canı olduğunu akıl etmiyor taş kafalari. Bu tip insanların engellemesine göz yummamak lazım. Yoksa vebali bize de olur

Konu kedi olunca temizlik abidesi kesilirler, baksan k..çlarını yıkamaktan acizdirler
Sen yine gizli besle, sana elleri ermez hayvancıklara kötülük ederler, defalarca yaşadım bunu

Neyseki o kadar kötü değiller, ondan eminim yani. Ama bu sabahki yapmaz da diğeri yapar, insana hiç güvenmem.

ben kedi kopek severim ama boyle beni kovalama potansiyeli olanlardan ürkuyorum elimde değil, ama hayvanlara bakabilen karnini doyurabilen insanlarada tuhaf tuhaf bakmalarini, orayi pisletiyor burayi kirletiyor demelerini anlamiyorum.
evde bakip buyuttugun cocuga disarda copunu yere atmamasi gerektigini ogretemeyen, çocugun cisi gelmis napayim eve kadar dayanamaz diye apartman duvarina işeten insanlarin da kedi kopek burayi pisletiyor kirletiyor demesini hiç anlamiyorum.
kizim seviyorum kediyle kopekle oynamayi onlari doyurmayi oksamayi, binanin disinda bir yere bakkala giderken ekmek falan birakiyor bir posetin icine koyup kenara biraktiriyorum,ona bile laf ettiler gecen alisiyomus, biz birakmayinca o kedi kopek copu kurcalamiyor sanki, ac hayvanlar belliki ben versemde geliyor vermesem de, alismasin binaya girmesin diyorsan girmemesi icin imkan yarat olanak sun oda yok, yaratanada bir ton tantana bir ton laf sacma sapan, yerinizde olsam yemek vermeyi birakmak yerine daha cok veririm laf edenede cocuklarinin sokaklara attiklari copleri gosteririm kendiniz cok temizsiniz ya diyip ben oyle yapiyorum

Sizin yine iyi ben evimde eşimle mücadele ediyorum. onların yaradilisi buymuş avlanmak için gelmişler dünyaya. kendi yiyeceklerini bulurlarmis, böyle büyütmüş annesi anneside öyle ben,yemek verince tuaf tuaf bakarlar . alıştırma kedileri der kaynanam.. bende kedili bahçeli bir evde büyüdüm çocukluktan gelen bir haşır neşirligim var ,çok seviyorum ve dayanamıyorum onlar miyavladigi zaman . kaynanamda eşimde iyi insanlardır herkesin bakış açıları farklı ,kimi sever bakmaz kimi hiç zararı yokken zarar verir.herkezin olduğu bir toplumda yaşıyoruz .onlar bunlar kedi seviyor diyip bakmadiklarina göre biz niye vazgeçelim bakmaktan yine vemiyorum mamalarini siz vermeyin karışmayın diyorum .. sokakta beslenen hayvana kimse karışamaz . sizde tepki veren olduğu zaman yasalardan bahsedin, yildirmalarina izin vermeyin.. hiç bir eleştiri,onu üstünüze almadığınız zaman sizi üzemez..

bizim sitenin karşısında bir boşluk var

herkes oraya köpeklere yemek bırakır vs

sonra bir baktım çöplük moduna geçmiş

topladım attım bir gün

kendim yemeği de yerde böyle beton vardı onun üstüne koydum bir iki

kabı da çöpe attım

sonra herkes kap koymamaya başladı

bir de bunu deneseniz

yağmurlu havada olmaz ama yağmursuz havada yemeği koyuyorum kapsız yağmurlu ise de ertesi akşam boşalanı atıyorum

bir seferinde çöpe atacağım kabım kaybolmuştu da aradım eşim de bana güldü

kedilere de öyle yapıyorum kuru mamayı vs çöpün yanında duvar üstüne çöp evinin tepesine koyuyorum

henüz bir şey diyene denk gelmedim ama çöpün etrafı zaten kirli olduğu için mama daha temiz

Back
X