- 6 Temmuz 2024
- 30
- -4
- 28
-
- Konu Sahibi birboslukta
Sorun sadece hayal kurmak olabilir mi? Devamlı hayal kurup bi adım atmadıkça o büyük dediğiniz potansiyelinizi nasıl dönüştürebilirsiniz ki? Hayal çok icraat yok gibi bi duruma girmeyin, adım atın. Önünüze altın tepsiyle gelmeyecek o olaylarİnsanın en büyük acısı gerçekleştiremediği potansiyelidir, derler tam olarak öyle hissediyorum . Var mıdır benim gibi olan 27 yaşındayım üni mezunuyum ancak işim yok, herkes bi şekilde ya dükkan ofis açar ya networking yapar ya atanır ya ürün satar vs ben kendimi hep çok başarılı aurası olan biri gibi hissettim çevremdeki herkes yeteneklerimden yapabildiklerimden bahseder ancak sanki hayatımda önümde kalkmamış bi engel bir şey var da ben yapamıyorum, ben bi şekilde bi iş sahibi olacağım ama ne diyorum asla çözüm bulamıyorum bazen içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor oturup sosyal medya ve insanları izliyorum bazen de çok büyük umut doluyor içim daha uzun yıllarım var yaparız diyorum , başarısızlık hissi çok fazla kpss çalışacağım olacak mı ondan yana da çok ümidim yok gibi. Hep bi belirsizlik bir boşluk hissi bi yandan çok fazla potansiyelimin olduğunu düşünüyorum hayal kuruyorum bi ofiste çalışsam eğlenceli insanlarla eğlenceli projelerle , …. Hanım şunu nasıl yapalım sizce şu nasıl olmuş vb sorularla güzel meşguliyetlerle olsam diyorum..Ben mi başaramıyorum ben mi atılmıyorum atılsam hangi işi yapacağımı bilemiyorum hayatıma yön veremiyorum arkadaşlar var mıdır aranızda benim gibi hisseden? Yatağa kafamı gece koyduğum zaman uykuya bir saatten önce dalamıyorum yine başarısızlık yetersizlik hissi kendi kendimle problemim.
Planlarınız nedir? Çevreniz ne diyor size? Çevreden kastınız aileniz ve eşiniz sanırım? Arkadaşlar daha gerçekçi olur diye düşünüyorum insanın potansiyelini yorumlarken.Çocuk gelişimi mezunuyum aynı zamanda açıktan halkla ilişkiler bitirdim
Bu başlığın altından da böyle bir konu çıkacağını kırk yıl düşünsem bilemezdim.Bosanma, ayrılık,ölüm acısı filan bekliyordum.İnsanın en büyük acısı gerçekleştiremediği potansiyelidir, derler tam olarak öyle hissediyorum . Var mıdır benim gibi olan 27 yaşındayım üni mezunuyum ancak işim yok, herkes bi şekilde ya dükkan ofis açar ya networking yapar ya atanır ya ürün satar vs ben kendimi hep çok başarılı aurası olan biri gibi hissettim çevremdeki herkes yeteneklerimden yapabildiklerimden bahseder ancak sanki hayatımda önümde kalkmamış bi engel bir şey var da ben yapamıyorum, ben bi şekilde bi iş sahibi olacağım ama ne diyorum asla çözüm bulamıyorum bazen içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor oturup sosyal medya ve insanları izliyorum bazen de çok büyük umut doluyor içim daha uzun yıllarım var yaparız diyorum , başarısızlık hissi çok fazla kpss çalışacağım olacak mı ondan yana da çok ümidim yok gibi. Hep bi belirsizlik bir boşluk hissi bi yandan çok fazla potansiyelimin olduğunu düşünüyorum hayal kuruyorum bi ofiste çalışsam eğlenceli insanlarla eğlenceli projelerle , …. Hanım şunu nasıl yapalım sizce şu nasıl olmuş vb sorularla güzel meşguliyetlerle olsam diyorum..Ben mi başaramıyorum ben mi atılmıyorum atılsam hangi işi yapacağımı bilemiyorum hayatıma yön veremiyorum arkadaşlar var mıdır aranızda benim gibi hisseden? Yatağa kafamı gece koyduğum zaman uykuya bir saatten önce dalamıyorum yine başarısızlık yetersizlik hissi kendi kendimle problemim.
Aile ve sosyal hizmetler bakanı olmakPotansiyeliniz ne?
Hiç iş başvurusu yaptınız mı ?İnsanın en büyük acısı gerçekleştiremediği potansiyelidir, derler tam olarak öyle hissediyorum . Var mıdır benim gibi olan 27 yaşındayım üni mezunuyum ancak işim yok, herkes bi şekilde ya dükkan ofis açar ya networking yapar ya atanır ya ürün satar vs ben kendimi hep çok başarılı aurası olan biri gibi hissettim çevremdeki herkes yeteneklerimden yapabildiklerimden bahseder ancak sanki hayatımda önümde kalkmamış bi engel bir şey var da ben yapamıyorum, ben bi şekilde bi iş sahibi olacağım ama ne diyorum asla çözüm bulamıyorum bazen içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor oturup sosyal medya ve insanları izliyorum bazen de çok büyük umut doluyor içim daha uzun yıllarım var yaparız diyorum , başarısızlık hissi çok fazla kpss çalışacağım olacak mı ondan yana da çok ümidim yok gibi. Hep bi belirsizlik bir boşluk hissi bi yandan çok fazla potansiyelimin olduğunu düşünüyorum hayal kuruyorum bi ofiste çalışsam eğlenceli insanlarla eğlenceli projelerle , …. Hanım şunu nasıl yapalım sizce şu nasıl olmuş vb sorularla güzel meşguliyetlerle olsam diyorum..Ben mi başaramıyorum ben mi atılmıyorum atılsam hangi işi yapacağımı bilemiyorum hayatıma yön veremiyorum arkadaşlar var mıdır aranızda benim gibi hisseden? Yatağa kafamı gece koyduğum zaman uykuya bir saatten önce dalamıyorum yine başarısızlık yetersizlik hissi kendi kendimle problemim.
Neden buna bu kadar güldümAile ve sosyal hizmetler bakanı olmak
Bilmiyorum zaten olay bu küçüklüğümden beri aşırı hayal dünyasında yaşardım o zamanlar da hep ünlü olacağımı yada bi şekilde bilineceğimi izleneceğimi düşünürdüm ve şuan tek bir arkadaşım yok ,herkesin en az bir kaç tane vardır ya inanın tek bir arkadaşım yok hayatımda sadece ailemle eşim var belki bu da etkiliyordur.
Mesleğinize "öğretim üyesi" yazma motivasyonunuz neydi ?Çocuk gelişimi mezunuyum aynı zamanda açıktan halkla ilişkiler bitirdim
Potansiyeli?Mesleğinize "öğretim üyesi" yazma motivasyonunuz neydi ?
Ben de bir cok üniversite mezunu kişinin aynı hazircilikta olduğunu düşünüyorum. Herkes kendini cok şeylere layık görüyor ama kimsenin bi işin ucundan tuttugu yok. Başarı öyle havadan gelmiyor. Üniversite dedigin de bilgilere nasıl ulaşılır onu öğretiyor sana öğrenmeyi öğretiyor yani. Sen sonrasinda bir taş koymazsan üstüne evde sepet gibi beklersen başka nasıl bir sonuc cikabilir ki ortaya basarisizliktan başka.Ben birçok üniversite mezunu kişinin sizinle ayni bunalimlari yaşadığını düşünüyorum. Maalesef ki ülkemizde eğitim sistemi insanın potansiyellerini körlestiriyor illa üniversite mezunu olup memup olacağım amacina hizmet ediyoruz.
+ birçok üniversite ve bölümün de maalesef insanların beklentilerini durduk yere yükselttiğini düşünüyorum. O kadar üniversite ve fakülte var ki üniversite mezunu adı altında binlerce kişiyi işsiz ordusuna katıyorlar. Konu sahibinden bağımsız söylüyorum bunu , lütfen beni yanlış anlama konu sahibi.Ben de bir cok üniversite mezunu kişinin aynı hazircilikta olduğunu düşünüyorum. Herkes kendini cok şeylere layık görüyor ama kimsenin bi işin ucundan tuttugu yok. Başarı öyle havadan gelmiyor. Üniversite dedigin de bilgilere nasıl ulaşılır onu öğretiyor sana öğrenmeyi öğretiyor yani. Sen sonrasinda bir taş koymazsan üstüne evde sepet gibi beklersen başka nasıl bir sonuc cikabilir ki ortaya basarisizliktan başka.