- 11 Mayıs 2012
- 1.986
- 1.002
- 333
- Konu Sahibi zehra kaya
-
O zaman zamaninda paramızı yemeselerdi bizde borç içinde olmayıp çocuğumuza bol bol harcardikZorunda degil kimse.
Borc icindesiniz ama evlenir evlenmez maddiyati hesaplamadan cocuk yapiyorsunuz. Ve eliniz sikisinca da anne babalardan yardim bekliyorsunuz. Etmedikleri zaman da sucluyorsunuz.
Boyle bir hakkiniz yok ki
Bize ne, yapmasaydin cocuk, sikismasaydin derler ve haklilar da.
Karşında cirkef insanlar olduktan sonra sıkıyorsa verme neyse bu durumla karsilasmadiginiz için anlayamıyorsunuz ben çocuğuma her şekilde bakarım da herşeyini karsilarimda gerekirse çalışırım benim sorun ettiğim farklı bir mesele ama anlayamadiniz yorumlar için tsk
Aslında bu haklısın dese evet destek olmak yerine hep köstek oldular kabullense suscamAnne babasi sonucta bakmayin siz iyi aileye sahip oldugunuz icin boyke bi durunla basbasa kalmamis olmaniz
Misal benim anne babamda ilgili degiller yarin obur gun cocuk sahibi olsam bi ceyrek belki takarlar belki takmazlar ama esimde kalkip onlari kotulerse esimle beraber bende mi kotuleyeyim
Bakin burdaki hic kimse sizin dusmaniniz degil sizin kotulugunuze kimse bisey demez
Sunu hic aklinizdan cikarmayin siz boyle yapmaya devam ettikce esinizin size olan sevgisini saygisini yitirirsiniz
Siz zannediyorsunuz ki esiniz bu duruma hic uzulmuyor bidr onun kalbine sorun kimbilir nasilda inciniyordur
Erkek sonucta bazi seyleri dillendiremiyor@zehra kaya
kendi buyuttukleri ogullarinin parasi desek daha dogru olur. Ogullari ailesine borc olarak verdi ise geri talep edin ne diyek.O zaman zamaninda paramızı yemeselerdi bizde borç içinde olmayıp çocuğumuza bol bol harcardik
Tebrikler ilk defa benim gibi düşünen kisisu yapmak zorunda degillercileri anlamiyorum. bunlaru zaten iclerinden gelerek yapmalilar. butceleri el verdigince gonul almaktir bu. bi dede babanne el gibi durup bize ne diyecekse gelinle oglundan da birsey beklememeli o zaman baska zamanlarda. bir anne baba cocuguna torununa destek vermeyip kime verecek?
Yapmak zorunda değiller ama onlar sana ne kadar kıymet veriyorsa sen de onlara o kadar kıymet ver. Simdi benim annemin az kayinvalidemin cok yapması, kayinvalideme cocuk üzerinde daha fazla söz sahibi olma hakkını doguracaksa, yapmasın daha iyi. Herkes birseyleri elinden geldiği olcude yapar. Bir de adet vardır. Bizde beşiği kiz tarafının annesi alir mesela. Annem alayım dedi. Ben izin vermedim. Herkes istediği olcude bir şeyler yapar. Yapmayani zorlayamazsiniz. Belki kayinvalideniz adetten olduğu için alıyordur kızına. Karşı taraf laf etmesin diye. Ayrica birilerine güvenerek değil, kendi maddi imkanlarınıza güvenerek çocuk sahibi olmalısınız. Bu yüzden eşinizin ailesine kizmaya hakkınız yok.Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler borcumuzdan dolayı alamayabiliriz esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin
Demekki calismaniza yada okumanızı izin veren bir aileniz varmış o yüzden böyle konuşmanız normal.ne yaptılar boğazınızı sıkıp paranızı mı aldılar?
anlayamıyorum evet çünkü daha üniversitedeyken bile gayet varlıklı bir ailem olduğu halde sabahtan akşama kadar ayakta sucuk peynir tanıtıp parasını kazanmış, kimseden bişey beklememiş bir insanım. o yüzden evlenirken koltuk almadılar, çocuk yaptım beşik almadılar diye ağlanan birini anlamam mümkün değil.
Demekki calismaniza yada okumanızı izin veren bir aileniz varmış o yüzden böyle konuşmanız normal.
O evet derse haklisin derse dahada buyutecegini dusunuyor bence sizde bu durumlari fazla irdelemeyinAslında bu haklısın dese evet destek olmak yerine hep köstek oldular kabullense suscam
Ben bizimkilere hiçbirşeyi zorla yaptırmadım onlar düşündü de her defasında yaptı ayrıca ben çocuğumu kimseye güvenerek tabiki yapmadım benim cocugumsa tabiki Anne baba olarak bizler yapcaz ama yedi yabancı bile bu hediye alıp benim kapıma.geliyorsa bir dede babaanne olarak yapmaları çok normal ve doğal birşey hicbirseyime karışmasın yabancıdan daha da yabancı olsun sonra gelip çocuğuma karissin buyutmeme karissin yok öyle bir dünya sizin için varsa onu da bilememEşin haklı, yapmak zorunda değiller. Sizinkiler de yapmak zorunda değillerdi. Zorla mı yaptırdınız?
Çocuğu dünyaya getirirken anamıza babamıza değil kendimize güvenmemiz gerektiğini bir öğrensek keşke
Söylemiyor ışte beni kötü ediyorSizi anlıyorum insan sizdeki heyecanı mutluluğu onlarda da görmek istiyor ama eşinizin ailesi birşey almak zorunda değil bu biraz içten gelen birşey şahsen ben kalkıpta şunu da siz alın falan demem ama almadılar diye de torunlarını haketmiyorlar demem bence size düşen mesafenizi koymanız eğer doğum sonrası gelip yanınızda kalmakarını istemiyorsanız eşiniz uygun bir dille söylesin kayınvalidem var zaten anne senin kalmana gerek yok şuan desin onun söylemesi daha uygun olur
Her hayat bir olmak zorunda değil. Belki babam.izin vermedi ama gerekenin fazlasını da yapti. Ayrıca çalışmıyor okumuyor diye kimse kimseyi neden calismadin okumadin diye de yargılanamaz madem kimseye minnet duymuyorsunuz buyrun herseyinizi kendiniz yapin bizde böyle erk aileside kız ailesi de bebek doğumda beşik takımı götürür yapmayan da kinanir ve ben son derece kınıyorum niye 7 yabancıdan beklemiyorum ha kendim yapamaz miyim yaparım her şartta ama ben onların da birşeyler yapmasını istiyorum.sap gibi bizi izlemelerini sonradan da söz sahibi olmalarını istemiyorumbilmem, 18 imi geçtikten sonra ne okumak ne çalışmak için izin alma gereksinimi duymadım, onların istediği hayatı yaşamadım diye çekip vuracak halleri yoktu ya, bilmem anlatabiliyor muyum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?