• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

çirkeflikle ilgisi yok.. dur denilen yerde karşınızdakini durduramıyorsanız demek ki size saygı duyulmasını sağlıyamamışsınızdır.. eşinizin tutumuyla alakalı yani herşey ..
sizin ailenizde yapmasın bu kadar gözünüze batıyorsa..
Sayginlikla alakası yok eşim gayet saygıyı son derece hakeden bir insan sadece iyi niyetini kullanmak diyelim ayrıca hiç abartmıyorum onlar saygının s sini bilmezler

Ya ışte benim sinir olduğum nokta bu ayrıca almak zorunda değil diyorsunuz da benim eşim birikim yapmamış bunlara harcamış eğer eşimin zamaninda kazandığını yemisler kızlarına harcamislarsa ve oğullarını bu kadar borca sokup destek olmamislarsa bir yerde birşey yapmak zorundalar Anne baba dediğin dagdir zorda kaldığında yaslanirsin ama bunlar öyle anne baba değiller birşeye karismazlar etmezler sonra gelinlik beklerler herşeyi sahiplenirler

ben bu yaklaşımına katılmıyorum konu sahibi. yaşın 18 i aşkın, eli ayagı saglam insansın eşin de eminim öyle. insan çalışıp çabalayıp maddi manevi hazır olup öyle kurar yuvasını. hadi olmadı diyelim en azından bebek için önce gerekli şartlar oluşturulmalı. odayı o alsın, arabasını bu alsın e siz niye yaptınız o yavruyu? anneniz babanız da bu zamandan sonra rahat etmeli, manevi yönden size her zaman açık olup maddi yönden kendine dönebilmeli. işte bu yüzden elin avrupalısı sırt çantasını alıp emeklilikten sonra şehir şehir ülke ülke geziyor bizimkiler eşşek kadar çocuğunun evine destek oluyor. ailen içinden gelmiş almış bişeyler ama mecbur değiller, eşininkiler almamış onlar da mecbur değiller. bu kadar basit. eşin gerekirse akşamları taksiye çıksın sen de örgü ör internetten sat ama yaşlı başlı insanlardan para beklemeyin.

ben bu yaklaşımına katılmıyorum konu sahibi. yaşın 18 i aşkın, eli ayagı saglam insansın eşin de eminim öyle. insan çalışıp çabalayıp maddi manevi hazır olup öyle kurar yuvasını. hadi olmadı diyelim en azından bebek için önce gerekli şartlar oluşturulmalı. odayı o alsın, arabasını bu alsın e siz niye yaptınız o yavruyu? anneniz babanız da bu zamandan sonra rahat etmeli, manevi yönden size her zaman açık olup maddi yönden kendine dönebilmeli. işte bu yüzden elin avrupalısı sırt çantasını alıp emeklilikten sonra şehir şehir ülke ülke geziyor bizimkiler eşşek kadar çocuğunun evine destek oluyor. ailen içinden gelmiş almış bişeyler ama mecbur değiller, eşininkiler almamış onlar da mecbur değiller. bu kadar basit. eşin gerekirse akşamları taksiye çıksın sen de örgü ör internetten sat ama yaşlı başlı insanlardan para beklemeyin.
Eşimin birikim yapmasına izin vermeyen onlar dusuneceklerdi biz bu çocuğun parasini yiyip geziyoruz ama Biz destek olmicaz bari bırakalım o birikim yapsın demeleri lazımdı ama yapmadılar. Zaten bizi bize biraksalardi bu şekilde olmazdi

Çocuğa babaanne ve dedenin maddi yardımda bulunmasının zorunlu olduğunu düşünüyorsanız bence onlardan önce sizin maddi açıdan bir şeyler vermeniz gerekli.
Çalışıp çalışmamak değil mesele ama hem çalışmayıp hem borca girip hem başkalarından maddi beklenti içine girmeniz garip değil mi? Bir de bekarken eşimin parasını yemişler, birikim yapmamış diyorsunuz; siz ne birikim yaptınız?
Aileniz size yapıyormuş bir şeyler, çalışmadığınız için yapıyorlardır muhtemelen
Ayrıca ilk mesajınız tamamen maddi beklenti üzerine, tepkileri aldıkça "maneviyat" üzerinde çevirmeye başladınız olayı bu da hoş değil.
Maddi açıdan babam yeterince yardımcı oldu ben calismadigim için babam da benim hatrima yaptı evladiyim diye. Ayrıca paylasimimi biraz daha dikkatli okursan sevinirim

Ya ışte esime söylesem de ne yapayım annem ne diyeyim gelmemi diyeyim diyor ama o kadın benim iyice sinirimi bozuyor biliyorum oda beni bende onu sevmiyorum hatta bunu eşim dahi biliyor ama her fırsatta bizi bir araya getirmeye çalışıyor
Sizin eşiniz baya aileci demek ki nişanlıyken de parasını onlara verdiğine göre.
Ailelerin maddi destek olması zorunluluk değildir. Bir gelenek görenektir. Ve kimseyi geleneğe göre hareket etsin diye zorlayamayız değil mi? Ama sizin onların evine gidince "gelinlik" yapmanız, sürekli görüşmeniz arayıp sormanız, hizmet etmeniz, evinizde uzun süreler ağırlamanız vs. bunlar da gelenektir. Aynı şekilde sizi de kimsenin bu gelenek göreneğe uymuyorsunuz diye zorlamaması gerek.
Ben mesela neredeyse hiç maddi olarak bir şey görmedim sayılır iki taraftan da . Ama zaten istemedim de. Ama ben aynı zamanda öyle gelin gibi gelin de değilim. Kv benim evime bir kez gelip kaldı daha 5 senede onda da taşınıyoruz diye yardım etmeye, ve yardım etti cidden öyle oturmadı misafir olarak. Ben bayramlardan başka zaman gitmiyorum onlara. Uzak şehirlerdeyiz, eşim özlerse kendi gidiyor senede bir iki kere, benim işlerim falan olur zaten. Gittiğimde de sofrayı kurup kaldırırken bir kaç tabak götürürüm bir de kurbanda falan zaten kendi etimiz olduğundan iş yaparım hepsi bu. Telefonla hastalık falan olursa ararım ancak, o da her seferinde değil.
Bu işler karşılıklıdır demiyorum. Sonuçta beni altınlara boğsalardı da ben yine böyle bir insan olacaktım. Ben böyleyim çünkü. Ama işte bunlar hep gelenek görenek. Kimse kimseyi buna zorlamamalı.
Size gelip kalmalarına ses edemiyorsanız, eşiniz bastırıyorsa sizi onlar yokmuş gibi davranın o zaman. İş falan yapmayın. Anne bir süpürge tutuversene ben kalkamıyorum çocuk hasta olacak falan deyin. Anne bir çorba yapıver, acıktım sütün olmayacak deyin. Üç güne kaçar zaten. Yok falan derse de zaten lohusasınız gözyaşlarınız hep hazırda bekliyor olacak başlayın ağlamaya, çocuk doğurdum acıdan oturamıyorum bir çorba yapanım yok kaderim bu muydu diye :D Onlar gelip kalırsa, normal doğum da olsa, hemen o gün iş yapacak güçte de olsanız kalkmayın. Nazlandıkça nazlanın. O size ne var ben iki saatte ayaktaydım, bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi dedikçe ayağa kalkmaya çalışıyomuş gibi yapıp yapıp geri düşüverin yatağa. Eşiniz de görsün. Annenize de söyleyin gelmesin, damat bey sorarsa annen var diye çekiniyor gelemiyor dersiniz.
Sakın arayıp para eşya vb. istemeyin. Bütün mahallenin en çirkin gelini oluverirsiniz birden. Ama siz yatağınızda ağlarken size çorba yapmayan kaynanaya ne gözle bakılır, eşiniz ne düşünür bir de onu düşünün...

Genel anlamda bakılırsa evlenirken masraf çok durumu iyiyse yardım etmeleri daha doğru ama maalesef zorunda değiller.
Sizde buna gücendiyseniz mesafenizi koyun. Eşinizde zorunda değil dediyse ailenizin yardım ettiği şeylerden faydalanmasın sizin aileniz aptal mı? Benim ailem edecek karşı tarafa gelince "zorondo dogollor" tövbe yarabbi sinirlendim.

Eminim vardır çok mantıklı açıklamalarınız :deli:

Her neyse hayat sizin çocuk sizin , parasını verene sevdirin madem:110:
Guldurdunuz beni. Bende biliyorum destek olmak maddiyatla olmaz sadece ama ben dediğim gibi manevide birşey görmedim ayrıca görumcenin çocuğuna yapıyor senin çocuğuna sıra gelince umrunda değil bu insanın zoruna gider tabiki ha umrunda değilse o zaman hiçbir şeye karismicak

Sayginlikla alakası yok eşim gayet saygıyı son derece hakeden bir insan sadece iyi niyetini kullanmak diyelim ayrıca hiç abartmıyorum onlar saygının s sini bilmezler

önemli olan eşinizin saygıyı hakeden bir insan olması değil ki.. sonuç olarak onlar saymıyor..demek ki yanlış yapılan şeyler var ortada mesafe koyun o zaman eşinizle birlikte bunun çözümü bu. ama eşinize göre yanlış birşeyde yok dimi?
o ailesinden memnun yani sizin o nişanlıyken para yedirdi düşüncenizi paylaşmıyor sizinle..
ortada rahatsızlık duyan tek kişi var o da sizsiniz..
tekrar söylüyorum ailenizde yapmasın bu kadar gözünüze batıyorsa..

Zorunda degil kimse.
Borc icindesiniz ama evlenir evlenmez maddiyati hesaplamadan cocuk yapiyorsunuz. Ve eliniz sikisinca da anne babalardan yardim bekliyorsunuz. Etmedikleri zaman da sucluyorsunuz.
Boyle bir hakkiniz yok ki
Bize ne, yapmasaydin cocuk, sikismasaydin derler ve haklilar da.

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler borcumuzdan dolayı alamayabiliriz esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin
Maddi açıdan babam yeterince yardımcı oldu ben calismadigim için babam da benim hatrima yaptı evladiyim diye. Ayrıca paylasimimi biraz daha dikkatli okursan sevinirim

Sizin yazdıklarınız gayet açık, kısacası bir şey almıyorlarsa sevmesinler veya benim ailemden daha çok sevmesinler diyorsunuz. Maddi olarak kim daha çok yardım ettiyse o daha çok sevmeli gibi bir düşünceniz var.

Neden çalışmıyorsunuz ? Vicdanen hiç mi rahatsız olmuyorsunuz eşiniz borç içinde çırpınırken boş boş oturmaya?
Ana babadan vicdan bekleyip sizden hiçbir çaba olmaması çok tezat değil mi?

Biz kadınlar çok merhametliyiz. Ama erkeğe fedakarlık yaramıyor.
Erkek evi geçindiremeyecekse madem evlenmeseydi o zaman.
Çalışıp borc ödeyen çırpınan kadının hiçbir değeri olmuyor erkeğin gözünde maalesef. Çoğunlukla böyle.

pek ala yapmak zorundalar..

ne demek yapmak zorundamılar, anne babanın görevi nedir ???
evladına, ahlak, terbiye, eğitim, askerlik ( erkekler için ), düğün vs vs
maddi durumları buna elverişliyse, oğlunun yada kızının, düğününüde, çeyizinide yapmalı.
hee para yok pul yok, neyle yapsın ?? bu durumda zaten kimse birşey beklemez.
var ise elinde, evladına harcayacak..

konu sahibi, sizde bunca şeyin altından kalkmışsınız borç harç, bebek arabasınıda hiç ağzınıza almayın.
altın vs takılır bebeğinize bozdurur alırsınız. hiç minnet etmeyin.
doğumda da annem gelecek diyin. üşüşmesinler tepenize..

Ailelere güvenip borç içinde bebek yapmışsınız. Sizin aileniz de eşinizin ailesi de yapmak zorunda değil. Durumunuzu düzeltene kadar bekleyebilirdiniz şimdi bebek arabası alacak durumunuz yok ailesinden bekliyorsunuz. Çok ters geliyor bana böyle şeyler.

Sizin eşiniz baya aileci demek ki nişanlıyken de parasını onlara verdiğine göre.
Ailelerin maddi destek olması zorunluluk değildir. Bir gelenek görenektir. Ve kimseyi geleneğe göre hareket etsin diye zorlayamayız değil mi? Ama sizin onların evine gidince "gelinlik" yapmanız, sürekli görüşmeniz arayıp sormanız, hizmet etmeniz, evinizde uzun süreler ağırlamanız vs. bunlar da gelenektir. Aynı şekilde sizi de kimsenin bu gelenek göreneğe uymuyorsunuz diye zorlamaması gerek.
Ben mesela neredeyse hiç maddi olarak bir şey görmedim sayılır iki taraftan da . Ama zaten istemedim de. Ama ben aynı zamanda öyle gelin gibi gelin de değilim. Kv benim evime bir kez gelip kaldı daha 5 senede onda da taşınıyoruz diye yardım etmeye, ve yardım etti cidden öyle oturmadı misafir olarak. Ben bayramlardan başka zaman gitmiyorum onlara. Uzak şehirlerdeyiz, eşim özlerse kendi gidiyor senede bir iki kere, benim işlerim falan olur zaten. Gittiğimde de sofrayı kurup kaldırırken bir kaç tabak götürürüm bir de kurbanda falan zaten kendi etimiz olduğundan iş yaparım hepsi bu. Telefonla hastalık falan olursa ararım ancak, o da her seferinde değil.
Bu işler karşılıklıdır demiyorum. Sonuçta beni altınlara boğsalardı da ben yine böyle bir insan olacaktım. Ben böyleyim çünkü. Ama işte bunlar hep gelenek görenek. Kimse kimseyi buna zorlamamalı.
Size gelip kalmalarına ses edemiyorsanız, eşiniz bastırıyorsa sizi onlar yokmuş gibi davranın o zaman. İş falan yapmayın. Anne bir süpürge tutuversene ben kalkamıyorum çocuk hasta olacak falan deyin. Anne bir çorba yapıver, acıktım sütün olmayacak deyin. Üç güne kaçar zaten. Yok falan derse de zaten lohusasınız gözyaşlarınız hep hazırda bekliyor olacak başlayın ağlamaya, çocuk doğurdum acıdan oturamıyorum bir çorba yapanım yok kaderim bu muydu diye :KK70: Onlar gelip kalırsa, normal doğum da olsa, hemen o gün iş yapacak güçte de olsanız kalkmayın. Nazlandıkça nazlanın. O size ne var ben iki saatte ayaktaydım, bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi dedikçe ayağa kalkmaya çalışıyomuş gibi yapıp yapıp geri düşüverin yatağa. Eşiniz de görsün. Annenize de söyleyin gelmesin, damat bey sorarsa annen var diye çekiniyor gelemiyor dersiniz.
Sakın arayıp para eşya vb. istemeyin. Bütün mahallenin en çirkin gelini oluverirsiniz birden. Ama siz yatağınızda ağlarken size çorba yapmayan kaynanaya ne gözle bakılır, eşiniz ne düşünür bir de onu düşünün...
Ne guzelde yazivermissinuz çok mantıklı konusmussunuzYa biz Eşimle ölümden döndük Bakın parantez içinde söylüyorum(geldiler direkt oğlum seni çok merak ettik üstelik hamileyim ya bu durumda bile kendilerini belli etttiler) ve ben o halde iken birkaç gün kaldılar benden hizmet beklediler onlar bu durumda bile birşey bekliyor ben torunları için beklemisim çokmu benim ki biraz da inada girmiş sanırım benim ailem yapıyor onların umrunda değil birşeye sıra gelince dengesizler ailemi 2 . Planda goruyorlar

Eşimle tartsimamin sebebi haksizda olsa haklılar demesi
Anne babasi sonucta bakmayin siz iyi aileye sahip oldugunuz icin boyke bi durunla basbasa kalmamis olmaniz

Misal benim anne babamda ilgili degiller yarin obur gun cocuk sahibi olsam bi ceyrek belki takarlar belki takmazlar ama esimde kalkip onlari kotulerse esimle beraber bende mi kotuleyeyim

Bakin burdaki hic kimse sizin dusmaniniz degil sizin kotulugunuze kimse bisey demez

Sunu hic aklinizdan cikarmayin siz boyle yapmaya devam ettikce esinizin size olan sevgisini saygisini yitirirsiniz

Siz zannediyorsunuz ki esiniz bu duruma hic uzulmuyor bidr onun kalbine sorun kimbilir nasilda inciniyordur

Erkek sonucta bazi seyleri dillendiremiyor@zehra kaya

Geldiklerinde mesafeli soğuk davran ve "çok sıkışığızşu eksik bu eksik" diye konuş.
Hastayım başım ağrıyor belim ağrıyor diye sürekli mız mızlan yat dinlen hiç bi hizmet etme.
İşlerine geldiğinde modern olup, işlerine geldiğinde gelenekleri hatırlıyorlar.

Valla canim ayni benim kv kp i anlatmissin. Sonra ne mi oldu? Gelip vicik vicik torun sevdiler. Kaynanam benim kucagimdan devamli aldi yanimda kalmak istedi ama izin vermedim. Es tek maasa kalip sikisinca kostek oldular borc olunca ugramadilar. Olup bittieri torunlarini 6 aydir gormuyorlar.

pek ala yapmak zorundalar..

ne demek yapmak zorundamılar, anne babanın görevi nedir ???
evladına, ahlak, terbiye, eğitim, askerlik ( erkekler için ), düğün vs vs
maddi durumları buna elverişliyse, oğlunun yada kızının, düğününüde, çeyizinide yapmalı.
hee para yok pul yok, neyle yapsın ?? bu durumda zaten kimse birşey beklemez.
var ise elinde, evladına harcayacak..

konu sahibi, sizde bunca şeyin altından kalkmışsınız borç harç, bebek arabasınıda hiç ağzınıza almayın.
altın vs takılır bebeğinize bozdurur alırsınız. hiç minnet etmeyin.
doğumda da annem gelecek diyin. üşüşmesinler tepenize..
Dediğim gibi ben gene birsekilde alirim Rabbim evladını veriyorsa rizkinida verir ama benim amacım madem benim ailem harcıyor onlarda harcasin birşey yapmayıp da başıma üşüsmeleri beni yipratacak

Back