• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

Bakın iyikide diyorsunuz para biriktirdik bize kimse izin vermedi biriktirelim nisanli iken dahi eşimin bütün maaşını alıp harcadılar. Bizde bilirdik biriktirelim herşeyimizi peşin alalım borca girmeyelim öyle olsaydı da kimseden bir beklentim olmazdı herşeyini fazlası ile alırdım cocugumun onu geçtim şu anda sanki onların değilde elin torunu olacak modundalar doğduktan sonra da çok seviyorum ya formaliteden gelecek kendine birşeyler yapacak şimdiye kadar madem umurlarında olmadı şimdiden sonra ne diye sahiplenmeye çalışırlar onu anlamıyorum

o zaman vermeyecektiniz, ya da evlendiğinizde kendinizi zorlanacağınız borca sokmayacaktınız, hadi hepsini geçtim bebek için borçlarınızın bitmesini bekleyecektiniz, siz hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorsunuz ama o işler öyle olmuyor...

Böyle yaparak esinizi incittiginizin farkinda degilsiniz zaten anne babasinin ilgilenmeyislerjne ayri uzuluyor birde sizinki cabasi

Boyke bi durumda bence esinizin uzulmemesi icin belli etmemeniz gerekirken birde bunh esinizle tartisma konusu yapiyorsunuz

Az empati yapsaniz esinizden ayni muameleyi geldigini dusunseniz
Eşimle tartsimamin sebebi haksizda olsa haklılar demesi

Onlar maddi destek olmak zorunda değil evet. Beklentiniz olmasın. Eşinizle de boşuna kavga etmeyin. Ama evinizi çocuğunuzu sahiplenmelerine de izin vermeyin. Oğlumuzun evi deyip canı istedikleri kadar kalamazlar. Terbiyesiz, saygısız bir şey söylemeyin ama sert bir şekilde konuşun. Hayır burası benim ve kocamın evi. Kimin kalıp kalmayacağına ikimiz karar veririz deyin. Çocukla ilgili bir şeyleri dayatmalarına izin vermeyin. Benim çocuğum karışmayın deyin. Doğumdan sonra zaten böyle umursamaz insanların gelip uzun süre kalması çok saçma. (manevi yönden de destek olmadıklarını söylediniz diye diyorum). O yüzden eşinize o dönemde çok yorgun ve stresli olacağınızı, lohusa depresyonunun çok ciddi sonuçları olabileceğini, kimseyle de kötü olmak istemediğinizi o yüzden gelecek olanların sadece çocuk sevmeye gelip biraz sevdikten sonra gitmelerini istediğinizi söyleyin. Annesi zaten gelip de evde iş yapacak size bakacak bir insan olmadığına göre daha uygun bir zamanınızda misafir karşılayabileceğinizi doğumun hemen sonrasının misafir için iyi bir zaman olmadığını söyleyin. Hele kayınpeder falan gelip kalmayı düşünüyorsa bir erkeğin önünde asla rahat olamayacağınızı söyleyin. Lohusa kadınların sürekli terledikleri için havluyla falan oturabileceğinizi, göğüslerinizin hep ortalıkta olması gerektiğini söyleyin.
Ama paradan falan sürekli bahsedip çirkinleştirmeyin muhabbeti.

Emin olun yapsalardi hadi maddiyati geçtim insan olsalardı çok şey farklı olurdu olsun benim ailem maddi oluyorsa onlarda manevi oluyor der susardim ama ikisini de görmeyince insan farklı tavırlar sergiliyor ayrıca oğullarının ne kadar borca girdiğini biliyorlar bir anne baba olarak vicdanen düşünüp yardımcı olmaları lazım ha bir beşik araba gene borç edip alirim yaparım tabiki o benim çocuğum gerekirse yemem yediririm giymem giydiririm benim sinirimi bozan onların yapmadığını el yapıyor yeri geliyor eee o zaman onlar bostan korkulugumu
Oğlu ayağını yorganına göre uzatsın o zaman, senelerce bakmış büyütmüş insan ne diye vicdanen rahatsız olsun? Eminim çalışmadığınıza da yine de sorayım çalışıyor musunuz?

Sizin aileniz benim aileme, eşinizinki de eşimin ailesine benziyor.
Konuyu açsam aynı yazardım.
Tek fark, beklentim yok, "yapmak zorundalar" demiyorum.
Evet yapsalar pek güzel olurdu, içten gelse, hediye etseler, alsalar yapsalar çok iyi. Ama yok, napalım.
Benim aileminse içinden geliyor, seviyor heves ediyorlar. Onlara da mani olamam.

Maddi hiçbirşey yapmadıkları gibi, manevi olarak da yanımızda değillerdir. Bu daha kırıcı bence.
Benim çocuklarım "babaanne" demeyi bilmiyor mesela, tanımıyorlar. Ayda yılda bir görünce normal vakit geçirip, sonra unutuyorlar. Kendini çocuğa da sevdirmedikten, ona birşeyler veremedikten sonra(sevgi) çocuk sahiplenmiyor zaten.
E bu da onlara ceza olarak yeter.
Hiç takılmayın. Eşiniz haklı. Huzurunuzu bozmayın, beklenti sıfır olsun.
Zaten şu anda yapmamaları değil yapmayipda herşeyi sahiplenmeleri zoruma gidiyor

Yapmak zorunda değiller. Heves etmeyip birşey almamaları tabi ki de üzücü ama bunu eşin yüzüne vurmak onu incitmek doğru değil. Bunun için huzur bozulmaz. Birşey almıyorlar etmiyorlar diye de daha az babaanne ve dede olunmaz. Aldıkları şeylere göre mi sahiplenme hakkı tanıyacaksınız? Çocuğun eksikleri varsa aydan aya durumunuz el verdikçe alın.

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler borcumuzdan dolayı alamayabiliriz esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin
Acaba buna müsaade eden eşine mi kızdan
Ama tutupta benim ailem öyle benim ailem böyle değil
Hatta söyle ailene yapmasinlar başka birşey
İhtiyacın olan seyleride eşinden işte
Neticede yapılanı görmeyen , umursamayan o...

Şimdi siz evlenip bir aile kurmaya karar verdiyseniz bu kendi ailelerinizden ayrılıp ev geçindirmeye hazır olduğunuz anlamına gelir. Zaten ailelerimiz yardım etsin bize kafasında olamazsınız. Yardım etmek isterlerse ederler ama "Niye kızına ediyorsun da oğluna yardım etmiyorsun?" demek yanlış olur. "Sana ne istediğime yardım ederim istediğime etmem" der hiçbir şey diyemezsiniz. Herkes kendi kızına yardım ediyor görüldüğü üzere, sizin aileniz size, o da kendi kızına. Bu kadar beklenti içinde olmayın, çocuğunuzu da para verip vermemelerine göre sevdirmek saygısızlıktır ayrıca.

Alsalar iyi olur ama almak istemiyorlar demekki bence sende onlara birsey soyleme. yani ben soylenedim. Benim esimin ailesi bir kac esya aldi onu da isteksiz aldilar belli esyalar elimizde kaldi kirildi hayirli degildi demekki ben bu kaniya vardim. Arada sirada aliyorlar birseyler ogluma. Ama esimde biliyor onlarda biliyor bir cok seyi benim ailem aldi hediye olarak onlarda utansin torunlarina birsey almadiklari icin okadar paralari oldugu halde. Kendileri bilirler. Benim torunlarim dogarsa bir gun bende cogu masraflarini karsilamak isterim herkes ayni degil iste

o zaman vermeyecektiniz, ya da evlendiğinizde kendinizi zorlanacağınız borca sokmayacaktınız, hadi hepsini geçtim bebek için borçlarınızın bitmesini bekleyecektiniz, siz hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorsunuz ama o işler öyle olmuyor...
Karşında cirkef insanlar olduktan sonra sıkıyorsa verme neyse bu durumla karsilasmadiginiz için anlayamıyorsunuz ben çocuğuma her şekilde bakarım da herşeyini karsilarimda gerekirse çalışırım benim sorun ettiğim farklı bir mesele ama anlayamadiniz yorumlar için tsk

Ya ışte benim sinir olduğum nokta bu ayrıca almak zorunda değil diyorsunuz da benim eşim birikim yapmamış bunlara harcamış eğer eşimin zamaninda kazandığını yemisler kızlarına harcamislarsa ve oğullarını bu kadar borca sokup destek olmamislarsa bir yerde birşey yapmak zorundalar Anne baba dediğin dagdir zorda kaldığında yaslanirsin ama bunlar öyle anne baba değiller birşeye karismazlar etmezler sonra gelinlik beklerler herşeyi sahiplenirler
Benim eşimin ailesi de hiçbirşeye karışmadı bence buna takılma..
Hatta dedıgın gibi evlenmeden eşim baktı destek oldu onlara..
Aman ben bişeylerini istemiyorum ..
Emin ol ne kadar yaparlarsa o kadar söz hakları var zannediyorlar..
Yapmasınlarda, uzak dursunlar , huzur kacırmasınlar ana babalar sonuçta görüşmek zorundasın..
Mesafeli ol yeter.

Onlar maddi destek olmak zorunda değil evet. Beklentiniz olmasın. Eşinizle de boşuna kavga etmeyin. Ama evinizi çocuğunuzu sahiplenmelerine de izin vermeyin. Oğlumuzun evi deyip canı istedikleri kadar kalamazlar. Terbiyesiz, saygısız bir şey söylemeyin ama sert bir şekilde konuşun. Hayır burası benim ve kocamın evi. Kimin kalıp kalmayacağına ikimiz karar veririz deyin. Çocukla ilgili bir şeyleri dayatmalarına izin vermeyin. Benim çocuğum karışmayın deyin. Doğumdan sonra zaten böyle umursamaz insanların gelip uzun süre kalması çok saçma. (manevi yönden de destek olmadıklarını söylediniz diye diyorum). O yüzden eşinize o dönemde çok yorgun ve stresli olacağınızı, lohusa depresyonunun çok ciddi sonuçları olabileceğini, kimseyle de kötü olmak istemediğinizi o yüzden gelecek olanların sadece çocuk sevmeye gelip biraz sevdikten sonra gitmelerini istediğinizi söyleyin. Annesi zaten gelip de evde iş yapacak size bakacak bir insan olmadığına göre daha uygun bir zamanınızda misafir karşılayabileceğinizi doğumun hemen sonrasının misafir için iyi bir zaman olmadığını söyleyin. Hele kayınpeder falan gelip kalmayı düşünüyorsa bir erkeğin önünde asla rahat olamayacağınızı söyleyin. Lohusa kadınların sürekli terledikleri için havluyla falan oturabileceğinizi, göğüslerinizin hep ortalıkta olması gerektiğini söyleyin.
Ama paradan falan sürekli bahsedip çirkinleştirmeyin muhabbeti.
Ya ışte esime söylesem de ne yapayım annem ne diyeyim gelmemi diyeyim diyor ama o kadın benim iyice sinirimi bozuyor biliyorum oda beni bende onu sevmiyorum hatta bunu eşim dahi biliyor ama her fırsatta bizi bir araya getirmeye çalışıyor

Karşında cirkef insanlar olduktan sonra sıkıyorsa verme neyse bu durumla karsilasmadiginiz için anlayamıyorsunuz ben çocuğuma her şekilde bakarım da herşeyini karsilarimda gerekirse çalışırım benim sorun ettiğim farklı bir mesele ama anlayamadiniz yorumlar için tsk

çirkeflikle ilgisi yok.. dur denilen yerde karşınızdakini durduramıyorsanız demek ki size saygı duyulmasını sağlıyamamışsınızdır.. eşinizin tutumuyla alakalı yani herşey ..
sizin ailenizde yapmasın bu kadar gözünüze batıyorsa..

Benim eşimin ailesi de hiçbirşeye karışmadı bence buna takılma..
Hatta dedıgın gibi evlenmeden eşim baktı destek oldu onlara..
Aman ben bişeylerini istemiyorum ..
Emin ol ne kadar yaparlarsa o kadar söz hakları var zannediyorlar..
Yapmasınlarda, uzak dursunlar , huzur kacırmasınlar ana babalar sonuçta görüşmek zorundasın..
Mesafeli ol yeter.
Ya ışte benim sorunum şu yapmıyorlar etmiyorlar ama herşeye burunlarını sokuyorlar.

Hayır çalışmıyorum
Çocuğa babaanne ve dedenin maddi yardımda bulunmasının zorunlu olduğunu düşünüyorsanız bence onlardan önce sizin maddi açıdan bir şeyler vermeniz gerekli.
Çalışıp çalışmamak değil mesele ama hem çalışmayıp hem borca girip hem başkalarından maddi beklenti içine girmeniz garip değil mi? Bir de bekarken eşimin parasını yemişler, birikim yapmamış diyorsunuz; siz ne birikim yaptınız?
Aileniz size yapıyormuş bir şeyler, çalışmadığınız için yapıyorlardır muhtemelen
Ayrıca ilk mesajınız tamamen maddi beklenti üzerine, tepkileri aldıkça "maneviyat" üzerinde çevirmeye başladınız olayı bu da hoş değil.

Benim de kayınvalidemin durumu iyi değildi bebek olduğunda. Kayınpederim vefat etmiş. Ama o kadar güzel elbiseler,hırkalar ördü ki... insanın içinden gelmeli. Gelmiyorsa yapacak bişey yok. Bence de yapmak zorunda değil ama her insanın içinden gelir diye düşünüyorum nedense. Mesela dışarda o tatlı bebek giysilerini görüo almadan edememek gibi.

Back