• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

Para harcamak zorunda değiller eşiniz bu konuda haklı
Bana değer vermeyen birine de asla şunların eksik diyemem ya çocuğu erteleyecektiniz yada eksik gedik halledeceksiniz
Aileniz birşeyler yapacaksa oda yerine beşik ve çocuk arabasını alabilirler
İlla oda diyorsanız da çocuğa takılan altınlarla eksikleri tamamlayın derim
Babanne torun ilişkilerinde ilk önce seven taraf babanne olabilir ama bebeklerin o sevgiye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum yaşayacakları anılarda ileriki hayatlarının şekillenmesinde torun-büyükanne büyükbaba ilişkisini çok önemsiyorum

Biz onlara yada kendi ailemize güvenerek evlenmedik tabiki çok şükür borca veya girdik ama eşim ödüyor yalnız bu sadece bizde değil her evlide aynıdır ev olmak kolay değil mecburen aileler destek oluyor ama aile olarak bir desteklerini görmedim ayrıca bizim buralarda yapılır babaanne de anneannede yapar kendi kızının çocuğuna yapıyor ama oğluna sıra gelince elde var sifir. Oysa ki eşim yıllardır çalışmış kuruş biriktirmeden ailesine vermiş bence bu kadar fedakar bir oglu varsa bu şekilde davranilmamasi gerek

İşte bakin burda kilit kelime "mecburen" mecbur degiller. Gelenekler vs destek olurlar o ayri ama aileleriniz de dahil kimse sizin cocugunuza hediye almak zorunda degil.
Kendi adima evlenmek icin 1.5 sene para biriktirdik, cocuk icin 6 sene maddi manevi hazir olmayi bekledik. Asla mecburlar yardim etsinler herkes ediyor demedik. Denmemeli de zaten, cocuklar belli bir yastan sonra kendi sorumluluklarini almayi ogrenmeli, tamamen keyfi olarak icinden gelir biseyler alir, ama almazsa da neden almiyor diye hesap sormak cok anlamsiz.

Tabi ki maddi destekte bulunmak zorunda degiller. Ama bir yandan da maddi olmasa da manevi bir çaba göstermek zorundalar torunum diye sevebilmek için.
Keşke manevi desteği bana da gösterseler öyle gösteriş olsun diye çocuğumu sevmelerini istemem şu anda hamileliğin değil miyim umurlarında değil hamileligimde neler neler atlattık bir tanesi aramadı sormadı

Bebek odasının kapısına paralı turnike koyun, para vermeden sevemesinler :super:

Eklentiler

• IMG_7994.JPG
    IMG_7994.JPG
    18,2 KB · Görüntüleme: 29
İnsan ister istemez yardım bekliyor elbette. Hadi diyelim siz el kızısınız kendı evlatları ıcın yapsınlar bari onun borc odememesı rahat olması adına yapılabılır. Ama zorundalar mı? hayır degiller. Once bunu kabullenırsenız daha kolay olur hazmetmenız. Sızın kırıldıgınız noktayı anlıyorum aslında maddıyat da degıl derdınız, arayıp sormadılar umursamadılar saygı duymadılar kısmına takılıyorsunuz siz ki bunda haklısınız ve bunu yapmak zorundalar işte.Yine de onların yaptıgı hata için eşinizle aranızı acmayın , sizi birgun anlayacaktır.
Diğer eltime öyle değil onu arar sorar ama benimle konuşması bile formaliteden beni şimdi bilmiyorsa hiç bilmesin diyorum

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler borcumuzdan dolayı alamayabiliriz esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin

Lütfen kabul edelim evliligin sorumlulugunu kaldirmayi dusunen bireyler evlenir evlat sahibi olur

Aileleriniz sizi okutup meslek sahibi yapmissa boyle bi sorumluluklsri olduklarini dusunmuyorun

Evet olaki esinixin yada sizin aileniz okuyup keslek sahibi olmaniza mani olmustur sizin sıkıntı yasamaniza neden olduklarini dusunuyorsaniz bi nevi biseyler yapmak zorundalar ama

Onun disinda ne sizin nede esinixin ailesinin boyle bi zorunlulugu yok kaldi ki cocuguda kendiniz anne baba olmak icin istediniz onlari torun sahibi yapmak icin degil

Evet yapmalari bi guzellik olur ama kimsenin bisey yapma zotunlulugu yok

Evet almak zorunda degıller..
Ama hiç bişeye karışmayıp uzaktan uzaktan seyredip..
İş bebegı sevmeye sahiplenmeye geldiğinde ben babaanneyim havalarına da girmesin kimse..

Bence uzak dur geldiklerinde de mesafeli davran..
Ya ışte benim sinir olduğum nokta bu ayrıca almak zorunda değil diyorsunuz da benim eşim birikim yapmamış bunlara harcamış eğer eşimin zamaninda kazandığını yemisler kızlarına harcamislarsa ve oğullarını bu kadar borca sokup destek olmamislarsa bir yerde birşey yapmak zorundalar Anne baba dediğin dagdir zorda kaldığında yaslanirsin ama bunlar öyle anne baba değiller birşeye karismazlar etmezler sonra gelinlik beklerler herşeyi sahiplenirler

Ya ışte bu şekilde de kendim strese sokuyorum kendimi bizim ailede bu şekilde olmadığı için hiçbir şeye karismamalari sonra da sahiplenmelerini kabullenemiyorum
Strese sokacak bir durum yok.öncelikle hiçbirşey yapmak zorunda olmadıklarını kafana yerleştirirsen bu en güzel günlerini kendine zehir etmezsin.
Keskin sirke küpüne zarar derler.oturduğun yerde huzurunu kaçırma boşuna.

Evlendigimde ceyizime yedi yabancı bile hediye getirmişti sevaptir demi yuva kuranlara küçük veya büyük yardım etmek dediğim gibi eşimin ailesi olarak bir çöplerini dahi görmedim hadi ben el kiziyim yapmadılar ee bu torunları demi hediye dahi olsa insan düşünür ya en basiti biz ark doğum yapar bebek gormesine gideriz ama bunların umrunda değil sizce normal bir durum mu
Sevaptır diyorsun bak , demekki sevaba girmek istemiyorlar. Bu sizin değil onların sorunu. Maddi olarak hazır değilseniz neden kalkışıyorsunuz bu işlere de sonra ondan bundan beklentiye giriyorsunuz? Siz çocuğunuza beşiği başkasına yıkmaya çalışıyorsunuz , ana babadan beklentiye girmeniz çok tuhaf. Onlar sizin beşiğinizi almış zamanında , beslemiş büyütmüş , okutmuş. Görevleri bitmiş, sizin göreviniz başlamış artık. Onların görevi değil.

Sizin bebeğin de dili olsa anne babam bir beşiğimi bile almadı , babaanneme dedeme yıkmaya çalıştı der sizin zihniyetinizle, umarım anlatabilmişimdir.

Ayağını yorganına göre uzatmayıp sonra da halası değil mi yapacak , dedesi değil mi alacak beklentilerine girenleri anlayamıyorum kusura bakmayın. Alsa da bu insanlar kıymetli olmayacak zaten siz de biliyorsunuz, bebeğim oldu bir beşik aldılar o kadar diyeceksiniz. En güzelini yapıyorlar hiç bir şeye karışmayarak , tebrik ettim

İşte bakin burda kilit kelime "mecburen" mecbur degiller. Gelenekler vs destek olurlar o ayri ama aileleriniz de dahil kimse sizin cocugunuza hediye almak zorunda degil.
Kendi adima evlenmek icin 1.5 sene para biriktirdik, cocuk icin 6 sene maddi manevi hazir olmayi bekledik. Asla mecburlar yardim etsinler herkes ediyor demedik. Denmemeli de zaten, cocuklar belli bir yastan sonra kendi sorumluluklarini almayi ogrenmeli, tamamen keyfi olarak icinden gelir biseyler alir, ama almazsa da neden almiyor diye hesap sormak cok anlamsiz.
Bakın iyikide diyorsunuz para biriktirdik bize kimse izin vermedi biriktirelim nisanli iken dahi eşimin bütün maaşını alıp harcadılar. Bizde bilirdik biriktirelim herşeyimizi peşin alalım borca girmeyelim öyle olsaydı da kimseden bir beklentim olmazdı herşeyini fazlası ile alırdım cocugumun onu geçtim şu anda sanki onların değilde elin torunu olacak modundalar doğduktan sonra da çok seviyorum ya formaliteden gelecek kendine birşeyler yapacak şimdiye kadar madem umurlarında olmadı şimdiden sonra ne diye sahiplenmeye çalışırlar onu anlamıyorum

Ya ışte benim sinir olduğum nokta bu ayrıca almak zorunda değil diyorsunuz da benim eşim birikim yapmamış bunlara harcamış eğer eşimin zamaninda kazandığını yemisler kızlarına harcamislarsa ve oğullarını bu kadar borca sokup destek olmamislarsa bir yerde birşey yapmak zorundalar Anne baba dediğin dagdir zorda kaldığında yaslanirsin ama bunlar öyle anne baba değiller birşeye karismazlar etmezler sonra gelinlik beklerler herşeyi sahiplenirler

Böyle yaparak esinizi incittiginizin farkinda degilsiniz zaten anne babasinin ilgilenmeyislerjne ayri uzuluyor birde sizinki cabasi

Boyke bi durumda bence esinizin uzulmemesi icin belli etmemeniz gerekirken birde bunh esinizle tartisma konusu yapiyorsunuz

Az empati yapsaniz esinizden ayni muameleyi geldigini dusunseniz

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler borcumuzdan dolayı alamayabiliriz esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin
Esiniz hakli. Yapmak zorunda değiller. Ne dugununuz ne de çocuğunuz için para harcamak gibi bir zorunlulukları yok. Onlarin gorevleri kendi cocuklari buyudugunde bitti. Ancak kendileri isterlerse yaparlar. Ayrica sizin ailemiz yapiyor diye onlar da yapmak zorunda diye bir şey de yok. Evlendiyseniz kendinize evlendiniz, çocuk yaptiysaniz kendinize yaptiniz. Birilerinden birseyleri zorundalarmis gibi beklemek saçma. Ha gönül ister ki heyecan yapsinlar, alsinlar bi boncuk olsun getirsinler. Ama getirmemeleri şikayet edebileceginiz bir konu değil. Gecinemeyecek olan evlenmeyi erteler ya da ayagini yorganina gore uzatir, bakamayacak olan da çocuk yapmaz bu kadar basit.

Ya ışte bu şekilde de kendim strese sokuyorum kendimi bizim ailede bu şekilde olmadığı için hiçbir şeye karismamalari sonra da sahiplenmelerini kabullenemiyorum
Torun satılık birşey mi ? Ne değişik düşünüyorsun arkadaşım? Parasını veren sevme hakkı mı kazanıyor? Beşiğini alırsan 30 dakika seversin , odasını alırsan 1.5 saat gibi bir oran mı belirliyorsunuz? Baştan ayağına herşeyini alsalar da çocuk üzerinde ekstra bir hakları olmayacak. Yine karışamazlar yetiştirmene, sadece sen uygun olduğuna sever oynarlar. Bu kadar

Sizin aileniz benim aileme, eşinizinki de eşimin ailesine benziyor.
Konuyu açsam aynı yazardım.
Tek fark, beklentim yok, "yapmak zorundalar" demiyorum.
Evet yapsalar pek güzel olurdu, içten gelse, hediye etseler, alsalar yapsalar çok iyi. Ama yok, napalım.
Benim aileminse içinden geliyor, seviyor heves ediyorlar. Onlara da mani olamam.

Maddi hiçbirşey yapmadıkları gibi, manevi olarak da yanımızda değillerdir. Bu daha kırıcı bence.
Benim çocuklarım "babaanne" demeyi bilmiyor mesela, tanımıyorlar. Ayda yılda bir görünce normal vakit geçirip, sonra unutuyorlar. Kendini çocuğa da sevdirmedikten, ona birşeyler veremedikten sonra(sevgi) çocuk sahiplenmiyor zaten.
E bu da onlara ceza olarak yeter.
Hiç takılmayın. Eşiniz haklı. Huzurunuzu bozmayın, beklenti sıfır olsun.

Sevaptır diyorsun bak , demekki sevaba girmek istemiyorlar. Bu sizin değil onların sorunu. Maddi olarak hazır değilseniz neden kalkışıyorsunuz bu işlere de sonra ondan bundan beklentiye giriyorsunuz? Siz çocuğunuza beşiği başkasına yıkmaya çalışıyorsunuz , ana babadan beklentiye girmeniz çok tuhaf. Onlar sizin beşiğinizi almış zamanında , beslemiş büyütmüş , okutmuş. Görevleri bitmiş, sizin göreviniz başlamış artık. Onların görevi değil.

Sizin bebeğin de dili olsa anne babam bir beşiğimi bile almadı , babaanneme dedeme yıkmaya çalıştı der sizin zihniyetinizle, umarım anlatabilmişimdir.

Ayağını yorganına göre uzatmayıp sonra da halası değil mi yapacak , dedesi değil mi alacak beklentilerine girenleri anlayamıyorum kusura bakmayın. Alsa da bu insanlar kıymetli olmayacak zaten siz de biliyorsunuz, bebeğim oldu bir beşik aldılar o kadar diyeceksiniz. En güzelini yapıyorlar hiç bir şeye karışmayarak , tebrik ettim
Emin olun yapsalardi hadi maddiyati geçtim insan olsalardı çok şey farklı olurdu olsun benim ailem maddi oluyorsa onlarda manevi oluyor der susardim ama ikisini de görmeyince insan farklı tavırlar sergiliyor ayrıca oğullarının ne kadar borca girdiğini biliyorlar bir anne baba olarak vicdanen düşünüp yardımcı olmaları lazım ha bir beşik araba gene borç edip alirim yaparım tabiki o benim çocuğum gerekirse yemem yediririm giymem giydiririm benim sinirimi bozan onların yapmadığını el yapıyor yeri geliyor eee o zaman onlar bostan korkulugumu

Back