İnsan Kaynakları Çalışanları

ben de üni.de bu bölümü okumayı düşünüyorum..lütfen çalışan arkadaşlar ne yaptıklarından ve çalışma koşullarından kısaca bahsedebilirler mi?

ben de insan kaynaklarındayım.. fakat bizim şirketimizde insan kaynaklarının bölümleri ayrı departmanlar.. yani işe alım departmanı ayrı, özlük işleri ayrı; ben eğitim kısmındayım.. eğitim vermek çok güzel bir iş gerçekten, yorucu biraz ama zevkli..

pazartesi günü bi şirketin insan kaynakları departmanında staja başlıyorum...
zor diyorlar bakalım istediğim mesleği yapmak en azından mutlu edicek beni tecrübe kazanıcam...

Son düzenleme:
üniversiteye insan kaynakları bölümüne yerleştim..
umarım herşey gönlümce olur :)

İNSAN KAYNAKLARI ÜSTÜNE UZMANLAŞMAK İSTEYENLERE BENİMDE BİR KAÇ ÖNERİM OLACAK.
geleceğin mesleği gözüyle bakılmakta..
artık pek çok sektör(özellikle çok sayıda işçi çalıştıran) personel yönetiminden insan kaynakları yönetimine geçmekte..
ama sizin bu branşta çalışırken verebileceğiniz tepkiler farklı farklı olabilir..misal çok sabırlı,araştırmacı ve kolay sinirlenmeyen bir yapıya sahip olmanız ve en önemli ve en zoru ise hem şirket menfaatlerini koruyup hemde çalışanı kollamalısınız ki bu durum sizi epey hırpalayabilir.ya işinizi çok seversiniz ya da işinizden nefret edersiniz..unutmamak gerekiyor ki,adı üstünde,materyaliniz insan...

şuan insan kaynakları bölümünün eğitim departmanında staj yapıyorum...
oracle diye bi program öğreniyorum....
kamu yönetimi son sınıftayım ve deli gibi korkuyorum işsiz kalıcam diyeeee :S:S

kendimi nasıl yetiştirmeliyim...gerçekten isim yapmış biyerde staj yapıyorum...sizce iş imkanı varmı insan kaynaklarında...
birde işe alımda değilim eğitimdeyim bu bnm için dezavantajmı?

zuzu88 ben de eğitim departmanında çalışıyorum meslektaş sayılırız :)
herkese kendi işi en güzeli gelir ama eğitim bence ik'nın en keyifli bölümü..
bi kere durağan değil devamlı ordan oraya gidiyosun.. eğitimlerini kendin yaratıyosun, içeriğini oluşturuyosun ve katılımcılar eğitiminden keyif alınca, bişeyler öğrenince insan çok mutlu oluyo..
ayrıca hocam hocam die peşinde dolaşıyolar:) ben demeyin diyoum ama ağız alışkanlığı heralde..
bi de kendini çok geliştirebileceğin bi alan.. yeni eğitimlere katılıyosun farklı şeyler öğreniyosun.. çok zevkli gerçekten..

oracle'ı biz de kullanıyoru<z, zaten genelde insan kaynakları oracle ve erp kullanır.. öğrenmiş olman bir avantaj bence..

Merhaba herkese.Öncelikle 2007 işletme mezunuyum ama hala insan kaynakları alanında bir iş bulmuş degilim.İlle tutturdum bu iş olacak diye.Daha önce lise stajımı yapmıştım bu alanda sonra işletme okuyunca anladım ki bu meslek bana göre.Ama nedense işe başlarken eleman ve stajyer olarak bile başlamak isterken krizinde etkisiyle bu mümkün olmadı.Sizler işinizin kıymetini bilin hele de işinizi seve seve yapıyorken...

Merhaba arkadaşlar,ben de işletme okuyorum ve bu alanda çalışmak isterdim,özellikle eğitim bölümünde :sm_cool:
Fakat hiç tecrübesi olmayanlar için neler önerirsiniz?Yani bu mesleğe başlayabilmek için neler yapmalıyım?Sizler tecrübeniz yokken yani yeni mezun olduğunuzda nasıl başladınız bu işe?

selamm,bende kurumsalığa adım atmaya calısan bir sirketdeyim
Aile sirketiii...kurumsallığa geçiş zor oluyor bu yuzden..
Suanda daha cok muhasebe ile ugrasıyorum,İK olarak şirketde ne uygulaması baslatabılırım???
personel dosyaları hazırladım,
Basvuru formu cıkardım vs..
baska hangı uygulamalar yapabılırım??

özlük dosyaları ve iş başvuru formlarından başka , çalışanların performans değerlendirmelerine baz oluşturabilecek ölçme - değerlendirme testleri hazırlayabilirsin.
şirkette kaç kişi çalışıyor , üretim yapılıyor mu yoksa hizmete yönelik mi firmanız bilemiyorum ama bir firmanın kurumsallaşmasında ölçme - değerlendirme çok önemlidir.
ben de ı.K ' nın her alanında çalışmış bir beyaz yakalı olarak , 1500 ' e yakın çalışanı olan,kurumsal bir otomotiv firmasında çalışıp , sonrasında evlenerek , şehir değişikliği nedeniyle , işimden ayrılmak durumunda kaldım.

Şimdi biz bir holding in parçası olan ama farklı bir ofisde konumlanmış bir kuruluşuz.Holding olarak yaklaşık 500 personeliz. ama herkes kendı işi içinde yönetiliyor,1 sene içinde aynı çatı altında toplanacagız.Benim çalıştıgım bolumde 20 kısı var.Ben suan sadece maas ayarlaması,agi,ızınler,avanslar gibi ufak tefek işlerle ugrasıyorum..,Hazırınızda iş basvuru formu,personel bilgi tutanağı,is tanımı evraklarınız varsa bana gonderebılırmısınız?

ben daha çeko 1 dem ama ilerde hedefim ik tabiiki :) ve şimdi de staj yapıorumm beklediğimden daha derin gerçekten

çalışma ekonomisi ve end.ilişkiler 3. sınıf öğrencisiyim.Bu sene garanti bankasına staj başvurusunda bulundum ama staj şube de oldugu için ve genelde zorunlu stajyerleri aldıkları için kabul edilmedim sanırım. Öncelikle staj yapmak istiyorum bidahaki yaz. Hangi şirketlerde yapabilirim İstanbulda. Ve insan kaynakları içini gerçekten merak ediyorum.Deneyimliler maaş çalışma ortamı vs. gibi bilgiler verirlerse sevinirim

çalışma ekonomisi ve end.ilişkiler 3. sınıf öğrencisiyim.Bu sene garanti bankasına staj başvurusunda bulundum ama staj şube de oldugu için ve genelde zorunlu stajyerleri aldıkları için kabul edilmedim sanırım. Öncelikle staj yapmak istiyorum bidahaki yaz. Hangi şirketlerde yapabilirim İstanbulda. Ve insan kaynakları içini gerçekten merak ediyorum.Deneyimliler maaş çalışma ortamı vs. gibi bilgiler verirlerse sevinirim

so , so İNSAN KAYNAKLARI NE İŞ YAPAR bilgilendirirseniz sevinirim açıklamalı bir şekilde ama lütfen
a.ö.fakültesi i.k.yönetimi 1.sınıftayım şimdiden çok çok teşekkürederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…