Merhaba,
-Özlük dosyaları oluşturmak
-Personel rapor ve izinlerinin dosyalanması, bilgisayara aktarılması
-Aday mülakatlarına eşlik edilmesi
-Personel eğitimlerinin takip edilmesi eksiklerin döküman haline getirilmesi
-Bildirimler için gerekli olan evrakların öğrenilmesi
-Aday özgeçmişlerinin dosyalanması klasörlenmesi aynı zamanda bilgisayara (tablolara) aktarılması
vs. gibi şeyler yazabilirsin, zaten ik okuduğuna göre yapılabilecek işlere yabancı değilsindir, bilgilerine göre de ekleme yaparsın.
Kolay gelsin.
Herkese merhaba,
İnsan kaynaklarında çalışan arkadaşlar lütfen durumumu değerlendirin.
Açıköğretim 4. Sınıf iktisat öğrencisiyim. 24 yaşındayım.
Bu sene okulum bitiyor. Daha önceki iş tecrübem muhasebe departmanındaydı (6 yıl)
Muhasebe de, özlük işlemleri, işe giriş çıkış, eksik gün bildirimi, aylık bordroların hazırlanması, izin takip ve bildirimi, aylık e bildirge ve işkur aylık iş gücü çizelgesi, puantaj gibi konularda çalıştım. (Ortalama 50 ‘şer kişilik 3 firma. )
İngilizce intermediate seviyesindeyim ve devam ediyorum.. Muhasebeden değil de insan kaynaklarında çalışmak istiyorum.
Sizce aşağıdakilerden hangisini yapmalıyım? Karar veremiyorum. Fikrim yok. Direkt olur yada olmaz gibi fikirlerinizide duymak isterim.
Aöf mezunu olduğum için tezli yada tezsiz yüksek lisans yapmak zorunda olduğumu düşünüyorum. (yanlış mıyım ?) Bu arada az çok iş konusunda deneyimim var. İş ve sosyal güvelik hukuku konusunda bilgi sahibiyim. Yani çokta yabancısı değilim. Bu durumda aöfli olmam benim için tamamen engel midir?
1- Bu sene gelecek sene için ales ve yds ye çalışıp insan kaynaklarında tezli yüksek lisans yapmak. Ve imkanım olursa stajyer / part time ik departmanında çalışmaya başlamak
2- Bu sene okulum bittiğinde İnsan kaynakları sertifika programına katılmak ve işe arayışına girmek. İşe başladığımda yenilik ekonomisi ve yönetiminde tezsiz yüksek lisans yapmak.( bu bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum. Maalesef tezlisi yok)
Bir de merak ettiğim sertifika programına katılmadan insan kaynakları departmanında iş bulma şansım nedir? Bulursam benim durumum için maaş aralığının 1500-1700 olma ihtimali var mı ?
Lütfen yönlendirmenizi ihtiyacım var...