İnsan eşini sonradan sevebilir mi?

Ne kadar güzel yazmışsınız benim için bu kadar uzun uzadıya cümleler kurmuşsunuz teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım

İnsanlar 'ocuğu babasiz büyümesin diye dayağa bile katlaniyor bence sevmeye çalişmalisin iyi taraflarini görmelisin..

işte sorun burada zihninize kodladığınız erkek işi-kadın işi gibi saçma rollerden dolayı kendi kendine stres yaratıyorsun. halbuki kadın işi erkek işi diye bir şey yoktur. kim elinden ne iş geliyorsa onu yapar.

böyle yanlış öğretilere kapılıp da kendinize hayatı zehir etmeyin.
kalıplarınızı kırın.

Bi arkadas sırf iyi biri diye en yakın arkadaşı ile evlenmişti.Aşk filan yoktu.Simdi 10 yillik evliler 2 çocukları var ve arkadaşim kocasına deli gibi aşık

Valla benim eşim de aynısı. Deli oluyorum bazen. 33 yaşına gelmissin hala... diye başlayan cümleler kurardim eskiden. Ama erkeklik onurunu incitmek hic bir zaman işe yaramaz. Size, ev işlerine, ailenize daha hakim, daha baskın bir karakterle daha mutlu olacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Ama bunun bi garantisi yok. Çünkü eğer problem yanınıza birini yakistiramamaksa, kendinize layık gorememekse, dünyanın en mukemmeli de gelse siz bir sure sonra ayni hisleri tekrar yaşayacaksınız. Lutfen soylediklerimi kulak ardı etmeyin. Sorun sizde. Sizin evliliğe ve erkeğe bakış acinizda. Eminim psikologa gitseniz mukemmelliyetcilik dışında da bir sey çıkacaktır ortaya

Bir arkadaş daha söylemiş bencede eşini seviyorsun ama aşık değilsin ikisi çok ayrı şeyler
Huzurlu bir evlilik bir evladınız varken boşan diyemez kimse
Birde istisnalar var tabiki ama birçok evlilikte aşk kısa sürede bitiyor zaten

keşkeleri yaşamadan bilemiyor insan Allah kimseye keşke dedirtmesin ama herşey biz insanlar için çocuğuda severim diye yapmadım sevdiğimi düşündüğüm zamanda yaptım ayrıca doktor çocuğun olmaz tedavi olman gerek demişti ve tedavi olmadan hamile kaldım. Ayrıca boşanmak istediğimi eşime söyledim ama eşim kabul etmedi ağladı düzelecek elimden geleni yapcam dedi ama ne o bişiler yaptı nede benim duygularımda düzelme oldu

ama her işi ben yapıyorsam kadın işi erkek işi ayrımı olmadan

bir evlilikte sevgi yoksa o evlilik işkence olur insana madem sevmiyorsunuz iyi bir koca diye devam etmeyin kesinlikle tek iyi insan eşiniz değil şu hayatta evet çok kötüleri de var ama daha iyileri de.. karar sizin

Evet bazen deneye yanila ogreniyoruz. Bunun için de temkinli olmak acele karar vermemek gerekir . Ortada bir çocuk ve seven bir eş var çünkü .. Ne diyebilirim ,karar senin ..sevmiyorsan ayrılıp yoluna bakman en mantıklısı

Seni anlamayan çok kadın var burda.
Sebebi de kendi sıkıcı evlilikleri gibi bir evlilik ve hayat yaşamanın onlara normal gelmesi.

Kocalarinin parası olmadan yapamamalari.
Kendi başlarına hayat kuracak ve aşka düşecek özgüvenleri olmaması.

Dolayısıyla bu konuyu açmak için en yanlış site.

bir evlilikte sevgi yoksa o evlilik işkence olur insana madem sevmiyorsunuz iyi bir koca diye devam etmeyin kesinlikle tek iyi insan eşiniz değil şu hayatta evet çok kötüleri de var ama daha iyileri de.. karar sizin
zaten boşanırsam bir daha evlenmeyi düşünmem (büyük konuşmayayım ama )

tamamen "ben olsaydım" diye yorumlayacağım...

sevmediğim, deliler gibi aşık olmadığım birisiyle evlenmezdim. çünkü aşık olmadığım birisine evliliğin gerektirdiği fedakarlıkları yapamayacağımı biliyordum. bir melek gibi hiç sessiz, az önce düzelttiğim koltukta oturması bile sinirimi bozardı kendimi biliyorum.

diyelim ki yaptım bir hata evlendim. 5 yıl boyunca sevmeye uğraşmazdım muhtemelen 1 yıl bile sürmezdi.

hadi alışma süresini uzun tuttum, çocuk yapmazdım. Ama diyelim ki çocuğum oldu. Çocuğum babasız büyümesin diye ömür boyu sevmediğim bir adamla hayatımı paylaşmazdım. ben mutsuz olursam çocuğumun mutlu olabileceğine inanmiyorum.

ayrıca "buldun da bunuyorsun, ellerde ne kocalar var, dayak atsaydı severdin, bu devirde nerede böylesi, boşanınca tekrar evlendiğin kişi daha iyi mi olacak" gibi sözleri hiç duymazdım. başkaları sevgisiz de yaşayabiliyormuş, banane! güya çocuğu babasız büyümesin diye dayağa bile katlanıyorlarmış, katlansınlar çünkü annelik bu demek değil mi! ayrıca sırf evlendi boşandı diye birisi tekrar evlenmek zorunda değil ki. evimi sevmediğim yabancı bir erkekle paylaşana kadar tek başıma yaşarım, herkes evlenmek zorunda değil.

bir hatanın bedeli ömür boyu bunun acısını çekmek olmamalı.

şu eylülün konusu da geçmiş burada. orada bir yorum vardı, okuyunca baya gülmüştüm. güya adam yıllar sonra pişman olup gelecek ve çocuğundan özür dileyecekmiş boşandığı için :))) adam sanki çocuğu reddetmiş gibi, sanki çocuktan boşanmış gibi, terk etmiş gibi niye sevmediği birinden boşandığı için yıllar sonra çocuktan özür dilesin

Evli değilim ama insanlar herşeye yorum yapma hakkını nereden buluyorlar? Siz insansınız. İnsan mekanik bir varlık değildir. Ruh taşıyoruz. Duygularımız var. Lütfen insanların hadlerini aşan yorumlarına göre hayatınıza şekil vermeyin. Şimdi empati yapmaya çalışıyorum. Güven ve sahiplenilme ihtiyacı sizi eşinize yönlendirmiş. Ama insan ilişkilerinde iki kere iki dört etmiyor. Sevgi de gerek,çekimde gerek, güvende gerek, vefa da gerek. Bunlardan biri ya da birkaçı eksik olunca iç dünyanızda huzursuzluk hissetmeniz normaldir. Bu hayat sizin yaşamınıza başkalarının ipotek koymasına izin vermeyin. Eşinizle bu durumu paylaşın. Gerekli özen gösterilince yanında mutluysanız zaten devam edersiniz. İçkisi yok kumarı yok. Bundan iyisi şamda kayısı anlayışı da fi tarihinde kaldı..

Eskiden insanlat flort ederekmi evleniyormus. Cogu gorucu usulu.
Benim rahmetli annem 2 kere gordum babani derdi. Sonrasi dugun demisti. Nasil evlendin konusmadan gezmeden derdim. Sonradan sevdim derdi. Gercektende babam cok iyi birisi.

Bu konuma çok çokkk üzülüyorum,
geçenlerde bir konuda mantık evliliği bana göre değil diye yorum yaptığımda birkaç üye topa tutmuştu beni
bu işte ortaya çıkan, sonuç buuu (

sığınmışsın sen eşine arkadaşım
ama böyle yaparken kendine hakıszlık ettiğin gibi eşine de haksızlık etmişsin
kim evlenirken boşanmak için evlenir ki ya da eşin bilseydi bu duygularını belki evlenmeyecekti seninle
bir başka hayatın da vebalini almışsın
bile bile lades demişsin evlenirken

seninki "katlanma" ya dönüşmek üzere
gerçekten Allah yardımcın olsun, buldun da bunuyorsun gibisinden yorumlar okudum..
kimsenin bir başkasının hisleri hakkında rencide edici kırıcı alay edici yorumlar yapmaya hakkı olmamalı, iç dünyada kimin ne yaşadığını kimse bilemez ki
aşk sevgi (karşı cinsin birbirine duyduğu sevgiden yani) olmayınca ne beynin ne ruhun ne de bedenin bu yükü kaldıramıyor

ne yapmalısın, inan bilemiyorum :)
yolun bahtın şansın açık olsun
evlilik, hayatta oynanan en büyük kumar, ortası yok grisi yokkk, iyi ve kötü siyah ve beyaz
bitti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…