İnsan eşini sonradan sevebilir mi?

İllakı içimizde ki kadın kabullenmeli piskolojisini atamıyoruz millet olarak.
Bulmuşsun bunama nedir gercekten biri bana acıklasın.
Bunu bıraksan illakı kötü olan mı cıkıcak karsısına. Örneklere bak dizideki şule vah vah tüh tüh.
Kadın bişeyeleri açıklıyo babasızdım baskı ardı üzerimde falan.
Sevmek için iyi bir insan olması yeterli mi ?
Canım merak ediyorum beraber olurken sıkıntı yaşıyor musun ?
Ya illakı ondan ayrılıp başkasıyla olmak zorunda değilsin.
Ama sevsen zaten 5 yıla kadar severdin aklında soru işarretleri dolaşmazdı.

"Bulmuş da bunuyorsun" tabirini ben de sevmiyorum. Ama buradaki yorumların "kadın kabullenmeli" psikolojisi ile yazıldığını da düşünmüyorum. Diğer bir konuda sevgisi bittiği gerekçesiyle eşi boşanmak isteyen hemcinsimiz için herkes nasıl üzüldüyse burada da iyi bir kocanın sevgisizlik gerekcesi ile bırakılmamasını, çaba gösterilmesini öneriyor insanlar. En azından ben öyle anladım.

Herkese merhaba. Haziranda 5 yılı dolacak evliliğimin 3 yaşında da bir oğlum var. Eşimle ikimizde memuruz. Eşimle aynı zamanda atandık o beni görmüş beğenmiş sevmişti. Ben ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim elektrik olayı tutmamıştı. Ama çevremden çok tepki alıyordum neden beğenmiyorsun kabul etmiyosun işte boylu poslu terbiyeli çocuk diye. Evet eşim gerçektende kötü bir huyu yok evine bağlı beni oğlumu seviyor. İşte o zamanlar insanların bu söyledikleri beni etkiledi çünkü ben babasız büyümüştüm. Babam annemi ve 3 çocuğunu sebepsiz yere 4 duvar ardında bırakıp gitmişti. Hayal meyal hatırlıyorum yüzünü hiç tanımıyom yani. Çok sıkıntılı bir hayatım oldu annemin okuma yazması işi yoktu. İnsanları zekatları fitreleriyle bigün aç bigün tok büyüdük çok şükür. Ama ben babasız büyüdüğüm için hep aradığım erkek modeli işte ailesine bağlı olsun beni sevsin yeter şeklindeydi. Nitekimde öyle oldu eşimin temiz kalpli dürüst ahlaklı bir insan olması onunla evlenmeme yetti. Ama evlendikten sonra gördümki sadece bu özellikler yetmiyormuş. Uyumlu olmak (her anlamda cinsellikte dahil), karşındakini çekici bulmak, en önemlisi sevmek (eşimi bi insan olarak seviyorum ama bir erkeği sever gibi bir eşi sever gibi sevemiyorum) Boşanmayı çok düşünüyorum ama ortada boşanmak için sebep yok. Yani arkadaşlarıma boşanmak istediğimi söylediğimde ne adamlar var eşinin içkisi yok kumarı yok evden işe işten eve daha ne istiyosun boşanılırmı gibi tepkilerle karşılaşıyorum. O zaman sevmeyi deneyeyim diyorum. Ama oda olmuyo bikaç gün zorluyom kendimi sonra yine eskisi gibi. Benim durumumu yaşayan var mı aranızda yada tavsiyesi olan. İş yerinde olduğum için çok sık cevap yazamayabilirim şimdiden mesajlarınız için teşekkürler.
Bence bol bol dua okuyun, Allah içinizi ısındırsın, eşinize karşı sevgi koysun yüreğinize.
Mesela başkasıyla evlense yüreğiniz acımaz mı, belkide seviyorsunuz ama kaybetme korkusu olmadığı için hissedemiyorsunuz

Eskiden insanlar için bu geçerliymiş sonradan sevmek filan görücü usülü olduğundan. Sizin hatanız içinizin ısınmadığı adamla sırf iyi birisi diye evlenmeniz. Babasız da büyüseniz başkalarını dinlememeliydiniz. Akşam yatağa onlar değil siz giriyorsunuz sonuçta...
işte o zaman bunu düşünemiyo insan babadan gördüğü olumsuzluklar nedeniyle babanın zıttı olsun yeter diyordum

cidden elalem ne der diye mi aynı yatağa girdiniz o adamla?

elalem ne der diye mi çocuk yaptınız??

bence sorun burda kocanızda değil!?
hayır elalem ne der diye değil eşim gerçekten iyi bir insan olduğu için ve klasik insanlarımızın "kızım seni seviyor değer veriyor temiz dürüst düzgün adam neden kabul etmiyosun" deyip benide etkiledikleri için. Eşimin iyi yönlerini görmüşüm görmek istemişim ve onun bana sevgisi o kadar çokki bende onu seviyorum sanmışım

eşiniz hissetmiyor mu onu sevmediğnizi
üzüldüm eşinize
cinsellik hiç mi yok yoksa görev misali mi?

işte o zaman bunu düşünemiyo insan babadan gördüğü olumsuzluklar nedeniyle babanın zıttı olsun yeter diyordum
Çok etkili olur mu bilmiyorum ama eşinizle imkanlar hazırlayın, güzel anılar oluşturun kendinize. Ağva gibi, riva gibi, emirgan gibi yerlere gidin, havalar da düzeliyor, ya da yakınlarınızdaki güzel yerlere. Cinselliği önemseyin. Efendi bir adam olduğunda, bazen sevilmiyor. Çalkantılı bir hayat arayışı mı bilmiyorum ama ayrılmayı düşünüyorsanız, en azından öncesinde bebeğinizin hatrına, eşinize ve kendinize fırsat verin.

Bir arkadaşım çok severek evlendi, dünyanın her tarafını gezdiler ve yine çocuğa rağmen severek de ayrıldılar. Çünkü karakterleri çok zıttı. Ve birbirlerini yıpratıyorlardı.Aşık olmak her zaman mutlu bir evliliğin çözümü değil. Belki yaşamadığınız için aşk çok büyümüş olabilir gözünüzde. Anınızı güzelleştirin ve sonra iyi düşünün bnece.

Cinsel çekim olmadan nasil sevistiniz
Cunku bu cok baska bir olay kokusu duruşu vs. seni cezbetmeli ki sevişmek işkence olmasın.
Ben esim beni cok güzel sevdiği için aşık oldum
Bence karsindaki sana sevildigini hissettiriyorsa o kişiyi sevmemen için neden yok
Esinize sizi sevmesini soyleyin sizi sevmeye alistirsin her kadin sevildigini duymaktan hoşlanır. Yuvaniz için biraz daha deneyin.

Ben aşık olarak evlendim. Hala seviyorum. Ama cinsel tutkuda azalma var.ulaşılabilirlik cazibenin yoğunluğunu azaltıyor illa ki

esinize ve cocugnza uzuldum. etrafin gaziyla evlenip, devam edip etmeyecegine yine etrafin sozuyle karar vermissiniz. bihaber bi es ve cocuk.

4 yıllık evliyim, ilk gördüğümde işte aradığım bu diye çığlıklar atmamistim. Biraz da mantık evliligiydi zaten aşka inanmam. Ailesi, kendisi, hayata bakışı benimle aynıydı.
Nişan dönemimde mutsuzdum. Bi çiçek almazdi, ne bileyim arkadaşlarımın nisanlilari şiirler yazar ayaklarina güller dökerdi. Evlendikten sonra herşey bambaşka oldu. Çiçekler de aldi, ayaklarima guller de döktü. Yani aslında biraz da ben yonlendirdim neyle mutlu olacağıma dair. Neticede eşim, ayıp değil ki ne istedigimi söylemek. Zaman zaman dizilerde gördüğümüz o aşırı tutkulu aşkları ben de merak ediyorum açıkçası ama senede 1 falan :) sıkıntı hiç olmuyor degil, elbette ufak tefek oluyor. Ama büyük bir aşka sahip olup, uyumsuzluk yüzünden acı cekecegime, mantigimla evlenip zamanla her şeyi yoluna koymayi tercih ederim. Bence konuşun, talepkar olmak ayıp değil, o sizin kocaniz. Beklediginiz şeyleri anlatın, zaten bahsettiginiz gibi biriyse sizi mutlu etmek için adimlar atacaktir. Tabii ki kisa vadede olmaz ama vazgecmeyin. Bosanmayi dusunmeyin bile.

Herkese merhaba. Haziranda 5 yılı dolacak evliliğimin 3 yaşında da bir oğlum var. Eşimle ikimizde memuruz. Eşimle aynı zamanda atandık o beni görmüş beğenmiş sevmişti. Ben ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim elektrik olayı tutmamıştı. Ama çevremden çok tepki alıyordum neden beğenmiyorsun kabul etmiyosun işte boylu poslu terbiyeli çocuk diye. Evet eşim gerçektende kötü bir huyu yok evine bağlı beni oğlumu seviyor. İşte o zamanlar insanların bu söyledikleri beni etkiledi çünkü ben babasız büyümüştüm. Babam annemi ve 3 çocuğunu sebepsiz yere 4 duvar ardında bırakıp gitmişti. Hayal meyal hatırlıyorum yüzünü hiç tanımıyom yani. Çok sıkıntılı bir hayatım oldu annemin okuma yazması işi yoktu. İnsanları zekatları fitreleriyle bigün aç bigün tok büyüdük çok şükür. Ama ben babasız büyüdüğüm için hep aradığım erkek modeli işte ailesine bağlı olsun beni sevsin yeter şeklindeydi. Nitekimde öyle oldu eşimin temiz kalpli dürüst ahlaklı bir insan olması onunla evlenmeme yetti. Ama evlendikten sonra gördümki sadece bu özellikler yetmiyormuş. Uyumlu olmak (her anlamda cinsellikte dahil), karşındakini çekici bulmak, en önemlisi sevmek (eşimi bi insan olarak seviyorum ama bir erkeği sever gibi bir eşi sever gibi sevemiyorum) Boşanmayı çok düşünüyorum ama ortada boşanmak için sebep yok. Yani arkadaşlarıma boşanmak istediğimi söylediğimde ne adamlar var eşinin içkisi yok kumarı yok evden işe işten eve daha ne istiyosun boşanılırmı gibi tepkilerle karşılaşıyorum. O zaman sevmeyi deneyeyim diyorum. Ama oda olmuyo bikaç gün zorluyom kendimi sonra yine eskisi gibi. Benim durumumu yaşayan var mı aranızda yada tavsiyesi olan. İş yerinde olduğum için çok sık cevap yazamayabilirim şimdiden mesajlarınız için teşekkürler.
Kötü ahlaklı zalim bir adam olsaydı eşiniz size hak verebilirdim ama babasız büyümüş biri olarak evladınızı düşünmelisiniz. Parçalanmış bir aile onun yakasını ömrünce bırakmaz. Yaşadığım için malesef biliyorum

ben içki içen kumar oynayan adamı sevdim.senin derdim ne buldum da biliyorsun demek ne kadar dogru??
adı üstünde sevmussinuz ve bir çok şeyine göz yummussunuz.
ee sevmediği için adam ne yapsa bir noktadan sonra hersey eksik kalıyor.
ısmarlama mıdır aşk sevgi?
seveceksin çünkü kocan.
bu mu yani??
30 yıl evli kalmış insanları tanıyorum.
bir gün dedi ki arkadaşımın annesi.
biliyor musun bir gün içimden gelerek sarilmadim.
bir gün isteyerek heycanlanip dokunmadim.
5 çocuk var .ömrünü çocuklara adamış.
ama kac yasinda olursa olsun bunun eksikliğini hep hissetmiş.
kocasi hissetmedi mi.ona da yazık degil mi?
akşam olunca aman bana dokunması bari diye düşüneceğim bir kocam olsun istemezdim.
sırf çok iyi bir insan diye başka duyguları bastırmak ne kadar doğru.
herşeyin birlikte olduğu hic mi evlilik kalmadı?
ya asik olunan vazgecilemeyen ama aldatan kocalar.yada dört dörtlük aile babası ama aşkta eksik kalsin denilen kocalar mi?
konu sahibi ben evlilikte kolay kolay bosanma taraftarı biri değilim.
burda hiç bir konuda da kimseye alenen bosan diye yazmadim hiç.
sizin içinde asla böyle bişey demem
sadece tavsiyem iliskine biraz heycan katmayi deneyin
eşinle flört et.monotonluktan çıkın ve sanki birçok şeyi ilk kez yaşıyor musunuz gibi davranın.
romantik zaman geçirmeye çalışın.
sorumlulukları gündelik sorunlari bir köşeye bırakıp sadece birbirinize odaklanin
esinizin gülüşüne konuşurken yüzüne bakin.
belki size birşeyler hissettirecek çok özellik tasiyor ama farketmediniz.
ona yuklediginiz iyi aile babası gözünden değil asik olacağınız adam gözüyle bakın.
otururken eline dokunun.size ne hissettirdiğini yaşayın ve bazı seyleri aceleye getirmeyin.
umarım eşinize karşı istediğiniz duyguları hissedersiniz.cocuklar için anne babamin birbirine aşkla sevgiyle baktığı bir yuvada gereklidir.

eksikliğini hissettiğiniz duygu tam olarak ne? tutku mu? cinsel çekim mi? ya da şöyle sorayım, size dokunmasından öpüp koklamasından iğrite oluyo musunuz?

Canım bazı şeyler tabiki tecrübeyle anlaşılır ama böyle biseyi keşke tecrübe etmeden önce dusunseydin . Hadi evlendin kaç yil geçmiş bide üstüne çocuk yapmışsın , madem isinmamistin tam biraz dusunseydin bekleseydin olmuyorsa bosanirdin ama çocuk olmuş kaç yıl geçmiş hani derler simdimi aklın başına geldi . İnsan sevemiyorsa bu kadar yıl neden geçirir bide çocuk , o çocuğun babasız kalacak bir nevi onun suçu ne , o babasını seviyor . Seni yargilamiyorum isinamamis sevmemissin , ama sana kizilacak nokta neden bu kadar geç dank etti . Yinede hayat senin sonuçta kimseye bişey olmaz , sadece çocuk herzaman sıkıntı yaşar..

Back