İnsan eşini sonradan sevebilir mi?

böyle birinden ayrılıp yeni bir evlilik yapın işte o zaman bu kocanıza aşık olursunuz efendim..

çevrenin baskısıyla evlen çevrenin baskısıyla çocuk yap sonrada sevemiyorum de
adamın suçu günahı ne acaba
madem mutsuzsunuz açıkça söyleyin boşanalım diye
ama sevenleride görüyoruz burda

Sizin yerinizde olmak istemezdim bu konuda...
Aşk evliliği yapmamak hiç bana göre değil...

Kendinizi şartlandırmışsınız çok.
Bence bu moddan çıkarsanız eşinize daha cok tutku ile bağlanabilirsiniz diye düşünüyorum...

dipsiz kuyu

Anladığım kadarıyla aradığınız aşk ve tutku. Ama emin olun aşk ve tutkuyu bulduğunuzda bu huzurunuzu hasret kalacaksınız.
Aşkı da tutkuyu da dibine kadar tattigimi dusunuyorum. Çok aşık oldum, uğruna kendi canımı hiçe sayarak kadar çok, delicesine sevdim, aklimi fikrimi kaybettim o 'aşk' uğruna. Ama huzuru bulamadım. Kişilik olarak zaten her şeyi uçlarda yaşayan bir insanım aşkımı da tutkumu dusunebileceginiz en uçlarda yaşadım. Kalbim hep hızlı attı nabzim da aynı şekil ama mutlu muydum tartışılır. Bir gün dünyada ki en mutlu insan bensem 2 gün depresyonun dibindeydim :)
Diyeceğim o ki bende huzurlu bi hayat istiyorum artık. İnsan olarak iyi bir insan diyorsunuz yetmez mi ? Onu değiştirmeye çalışın evliliginizi değiştirmeye çalışın baktiniz olmadi kendinizi, hayattan istediklerinizi değiştirmeye çalışın.
Farklı aktiviteler yapın, cinsel yönden farklı şeyler deneyin, beraber yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapın. Ruhunuz doyuma ulaşsın.. Boşanmayı dusunmeyin bence.

Seviyorsunuz ask yok sadece.ask da zaten ilkin yasayip zamanla yerINI sevgiye birakan Bir sey.belki gecmiste kendi ailenizde yasadiginiz o Olay kendinizi ona kaptirmaya Engel oluyordur.bilincaltinda Bir gidecek psikolojisiyle oyle hissediyor ve yakinlik hissedemiyor olabilir misiniz?

Babasız buyudugunuz için erkekler nasıl davranır durumunu bilemiyorsunuz bence. Babaniz bırakmayıp size kötü davransaydi bu şekilde rezil bir hayatla büyümüş olsaydınız işte o zaman tam da eşiniz gibi birisini sever her âninizi Allah'a sukurle gecirirdiniz. Yine de geç değil her halinize sukredin ne hayatlar var bir görün. Üstelik evlenip çocugunuz da olduysa bence seviyorsunuz ama filmlerdeki gibi bir aşk yaşamadığıniz için sevmiyor gibi hissediyor olabilirsiniz...

Merhaba. Yanıt vermek istedim. Çünkü mantık tarafı ağır basan bi insan olarak destek olmak isterim. Küçük yaştan beri sürekli evlilik, hayalimizdeki erkek, prens hikayeleri ile büyüdük. Şimdi de bilinç altlarımız konuşuyor ve hayalimizdeki adamı bulmaya ya da bulduğumuz adamı o şemaya koymaya çalışıyoruz. Asıl gerçek şu ki, hayal ile gerçeği ayıramıyoruz. Çevremde çok aşık olarak evlenen de var mantık çerçevesinde evlenen de. Aşkın kimyasal olduğu artık herkesçe malum ve yıllar geçtikçe istemsiz azalıyor, sonrası bana göre alışkanlık bazılarına göre ise sevgi. Aşk ile evlenen kadınlar bile eski sevgililerinin sosyal hesaplarını kontrol ediyor, çünkü onunla olsa daha mı mutlu olurdu sorusu akıllarını çeliyor. Çoğu kadın yakın çevresindeki eşler ile kendi ilişkilerini kıyaslıyor, kadın doğası bu hep daha fazlasını ister çünkü. Daha yakışıklı, daha esprili, daha vs. vs. O yüzden sizi gerçek dünyaya davet ediyorum. Eşinizle anlaşıyor iseniz ve sorun yoksa başka arayışlara girmeyin, aşk bitecek. Eğer görmek istemiyorsanız onu, o farklı bir durum, o zaman ayrılmayı düşünün derim. Bu durumu test etmek için de bir süre ayrı kalmayı deneyebilirsiniz. Ama eminim özleyeceksiniz :) Yazması benden denemesi sizden, selamlar :)

Ben seni yargılamayacağım.
Eşin kusursuzda olsa sevgi çok önemli.
Ben seni anlıyorum. Evlenmedim ama eski sevgilimde aynı problemi yaşadım. Tam evlenilecek adamdı, çok ilgili, efendi bir insandı. Beni bir daha böyle biri sevmez diye düşünüyordum. Sevmeyi denedim, çok denedim, 1 yıl uğraştım ama sevemedim. Sonra ona da yazık dedim. Ayrıldım..
Yani sana şuan ne söylesem bilemedim..

nedense bunu düşünemiyorum her şeyi her yaptığı gözüme batıyo bir insan eşi öpünce gizlice dudağını silermi o durumdayım yani
Bu söylediğiniz çok acı eşinizle konusun bence bu konuda ya da uzman yardımı alin. Eşiniz içinde acı bir durum

dipsiz kuyu ben sizi çok iyi anlıyorum.
Çok aklı başında bir insan olarak tanınırım ama aynı şeyi yaptım.
Bazı şeylerin kararını biz veriyoruz gibi gözükse de bazen elimiz dilimiz bağlanabiliyor.
Siz, karar vermenizi güçlendirecek , cesaretlendirecek bir cevap arıyor olabilirsiniz ama o cevabı burada bulamazsınız.
O cevabı da size bu evliliği nasip eden Allah bir gün verir.
Dua edin derim. Bu çıkmaz, insana her gün acı verir.
Son tavsiyem size elinizden geleni yapın.
içinizdeki karanlığı Allah'a bırakın . Aynı şeyleri düşünerek daha fazla acı çektirmeyin kendinize.
Etrafınıza da anlatmayı bırakıp günlük tutun.

Acaba burç uyumları etki oluyor mu konuda ki. İnanmak istemiyorum dini olarak ama benimde sözlüyüm ve burç uyumumuz çok zormuş o günden beri kafaya taktım. vesvese oldu bana

Bence sevebilir.
İlk görüşte yaşanan şeyler zaten genelde beğenme hormonların etkisi.
Sevgi için zaman ve yaşanmışlık gerek.

Konu 3 senelik hortlamış lakin konu sahibi hala aktif ve boşanmamış. Bütün konularına bir baktım da zaten evliliği ve kocası burda anlattığı kadar ideale yakın değil ki keşke boşansaymış. Kayınvalidesi hastalık geçirdi diye defolu kızını oğluma niye verdin diyen bir tip. Eşi asla ev işi vs yapmıyor. Konu sahibi her şeyi yapıyor eşi eleştiriyor. Eşi bilgisayar başından kalkmıyor ve en baştan beri cinsel sorunları var. Adam erken boşaldığını kabul etmiyor ve kadına elalemin karıları nasıl cilveli sende öyle olaydın böyle olmazdı diyor. Bu herifin neyine aşık olacak?
dipsiz kuyu niye boşanmaya cesaret edemediniz? Bence siz cinsel hayatınız bu kadar kötü olduğu için soğudunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…