Ingilizce ...

evet öner lütfen ..

Henüz teste geçmedim. duolingo ve dizi film izliyorum.
Önerebileceğiniz kitap yayın veya test var mı ?
Canim yanlis anlama asla motivasyon dusurmek istemem, aksine daha iyi motive etmek icin yaziyorum. Testte gramer kelime reading kismini halledersin, bana sorarsan teste para verene kadar osym sitesinden gectigimiz yillarin cikmis kpds ve uds sorularini indir. Sinav artik yds oldu ama yds olarak yapildigindan beri sorularin hepsini koymuyorlar osym sitesine. Bence bu cikmis sorulari coz.
Dizi filmi de izlemen guzel cunku listening olacak.
Writing yapmaya calis, bana burdan yazdiklarini ozel mesaj atarsan duzeltme yaparim sana yardimci olmak icin. Mesela proficiency'de cikabilen writing konularini arat google da ve o konularda makaleler yaz 3 paragraf olsun, giris gelisme sonuc gibi. Zaten sinavda zaman kisitli, cok uzun yazamazsin.
Yazip bana burdan ozel mesaj atarsan ben inceleyip sana donus yaparim.
Ben erasmusla almanyaya gittim, ortalamam 4 tü ve almanyada derslerimiz gecti kaldi seklinde degil, not seklinde transkripte yansidigi icin ortalamam dustu ama sonucta burasi universite, bir ise girerken yurt disi tecrubem var demek bile arti sagliyor.
Ayrica erasmus herkesin yapabilecegi bir iş degil yani alip basini hic bilmedigin yerde okumak cesaret ister. O yuzden sen elinden geleni yap.
Buarada erasmus disinda amerikaya gidip work and travel yapmayi dusunmez misin? Bizim bolumun cogu gitmisti cok memnun kaldilar. Erasmus olmazsa onu denersin.

Benim erasmus sinavimda writing konusu egitim ailede mi baslar okulda mi baslar'di. 3 tane falan konu oluyordu sen istedigini seciyordun.

kaynak olarakta ben erasmus sinavina hazirlanirken Murphy's English Grammar in Use kitabini hatim etmistim.
100 uzerinden 97 ile gectim sinavi..tabi yurtdisina cikinca gece yarisi far gormus tavsan gibi bi sure dondum,konuscam derken cem yilmazin taklidini yaptigi gurbetci turklere dondum ama sonra sonra acildim

Evet, hedef kültüre göredeğiştirirler haberi, ama zaten çeviri de odur, yani tam tamına aynısı olmamalıdır çeviri, hedef kültüre göre içindeki ögeler belli oranda değişir / değişmelidir. O yüzden o okuduklarını çeviri sayabilirsin. Bambaşka değillerse tabii. Arada bir oluyor öyle ortak haber filan az da olsa.
Eğer ödev filansa beraber yapıverelim iki dakka zaten benim de canım sıkılıyo. Okumak için arıyorsan blogları bi arat, veya şirketlerin internet sitelerinde türkçe ve ingilizce versiyonları birebir aynı olur, vizyon hedef medef, öyle sayfaları okuyabilirsin rastgele büyük holdinglerin sitelerinden falan.
Ha bi de hem ingilizcesi hem türkçesi olan en bulunur şeylerden biri de kuşkusuz dizi altyazıları. Orjinalini ve çevrilmiş dosyalarını indirip okuyabilirsin altyazı, metindir neticede nolcak.

yok ya ödev değil malesef yds için arıyordum

evet dizi textleri iyi fikir şöyle bilimsel olanından okuyayım

çok teşekkür ederim

may the force with you

Şu an da üüniversitelerin çıkmış sorularına bakıyorum. Bunları çözmeyi deniycem. Bakalım.
Ben dönerim size yine olur mu.
Grammer için kitap veya test gib bişi önerebilir misiniz peki ?
Bir de work and travel ı hiç araştırmadım. Onun hakkında bigi verebilir msiniz ? Ünivrsite aracılığıylamı oluyor oda ?

Nette pdf olarak da varmış kitap ama sanırım ddışarıdan satın alacağım. Önümde bi kitap olunca daha iyi konsantre oluyorum teşekkür ederim...

Evet work and travel'a da ogrenciyken gidebiliyorsun, yaz tatilinde amerikaya gidip calisiyorsun hem para kazaniyorsun hem de dilini gelistirmis oluyorsun. Onu da arastirabilirsin.
Gramer calismak istiyorsan ELS yayinlari gramerin kutsal kitabi gibidir. Ama kirtasiyeye gidip gramer kitaplarini biraz inceleyip, anlatimi sana uyan bir kitap bulabilirsin.
O tarz bir konu anlatimli kitap alirsan konularin sonunda testler alistirmalar da olur zaten onlari cozersin.

Bazı insanlar neden her türlü imkanı varken her koşul uygunken güzel fırsatları teper , bir de o teptikleri şeyi başka biri isteyince onu resmen azarlar hiç anlamam .

Konu dağıldı biraz ben İngilizce tavsiyesi yazacaktım asıl. İngilizceyle ilgili her konuda bunu yazıyorum ama ELS'nin mor kapaklı bir seti var 3 kitaptan oluşan, ben o setin çok ciddi fanıyım. Vaktinde sırf 2-3 hafta göz atıp İ.Ü'nün zorunlu hazırlık muafiyetini geçmiştim. Reading ve Vocabulary kitapları seviye seviye artarak ilerliyor. Grammer kitabı da türkçe anlatım ingilizce örneklemeli, belli bir seviyede olmak gerekmiyor o yüzden.

Listening var mı bilmiyorum sınavında ama http://learnenglish.britishcouncil.org/en/big-city-small-world şu linkte radyo tiyatrosu tarzı basit diyaloglar ve diyalog sonlarında mini testler var.

https://eksisozluk.com/ingilizceyi-gelistirmek-icin-faydali-siteler--4755460
https://eksisozluk.com/ingilizce-ogrenenlere-tavsiye-siteler--4882588
Tam inceleyemedim daha ama ekşi sözlükte de bayağı paylaşım yapmışlar.

Bu sınavlara baktım da baya bilmediğim kelime var :/
Bir de çok temel şeyler ama zamanları bazen karıştırıyorum.

Murphy's English Grammer in Use ve Els yayınları gramer aklımda bunlar yarın gidip bakıcam .
teşekkür ederim

Canım ben de dil bölümü mezunuyum.Grammar kitabı olarak sana Els'nin inside and out setini öneririm baya kalın detaylı ama çok kaliteli bi kitaptır.Bi arkadaş da yazmış grammar in use.O da çok iyidir kırmızı,mavi ve koyu yeşil renkleri var.Yeşil olanı advanced seviye mavi renkte olanı intermediate falan diye hatırlıyorum.

gerçekten mi ingilizce mezunu musun ? peki temel olarak önerebilceğin seri kitap var mı

yapmak istediğiniz şeyi bende yapamk istiyorumm. İnşaAllah hayırlısıyla hayaliniz gerçekleştirebilirsiniz.. takipteyimm

gerçekten mi ingilizce mezunu musun ? peki temel olarak önerebilceğin seri kitap var mı
Evet canım lisede dil okudum üniversitede de mütercim-tercümanlık.1 yıl önce mezun oldum çevirmenlik yapıyorum şuanda.O kadar çok kaynak kitap kullandım ki inan hatırlamıyorum isimlerini artık ama lisede dediğim gibi Elsyi hatim etmiştik.Grammar in use'u da çok beğendim pdf olarak da yüklemişti arkadaşım bilgisayarıma öyle bu ikisi aklımda kaldı o yüzden.Ben üniversitede work and travel ile amerikaya gitmiştim erasmus kısmet olmamıştı maalesef ama work&travel 'ı da düşün derim ben.

Canım ben Üniversite'de bir yıl hazırlık okudum. Tabi bu 6 yıl önceydi. Şimdi bir yıldır Amerikadayım ve bir yıldır dil okuluna gidiyorum. ELSnin okuluna gittim 3-4 ay kaynakları güzel tavsiye ederim. Ayrıca şimdi gittiğim okulda Pearson Longmanın northstar serisini kullanıyoruz. Bence çok güzel TOEFL için düzenlenmiş bir kitap ve evde kendinde sıkılmadan çalışabilirsin o kitapla. Listening için içinde CD'si de var ayrıca. Bence work and travel düşünme benim kaç arkadaşım geldi pişman oldular. üç ayda kimse gündelik konuşarak Türkiye'deki zor gramer sınavlarını geçemez bence. Ancak dinlediğini anlamana faydası olur. Günlük hayatta gramer kurallarına kimse dikkat etmiyor doğru düzgün.

teşekkür ederim onu da bir soruşturayım .

bişi sormak istiyorum ünide hazırlık okumana rağmen neden kursa gitmeye ihtiyaç duyuyorsun? Hazırlık da aldığın eğitim yeterli olmadı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…