Ingilizce ...

Öncelikle bir sınav örneği çözüp nerede eksiklerin olduğunu belirle, bunları bana say,ona göre kaynak önerebilirim.
Tamam test alayım ama alırken özellikle dikkat edeceğim bir şey var mı ?
Yayıncısı yada seviyesi filan

Önerim yok sadece iyi dilek için geldim. Umarım kazanırsın. Bir öğrencinin yaşayabileceği en güzel tecrübe. Yaptığım en doğru şey olarak anarim hala.
Teşekkür ederim :KK51:

E gitseydiniz keşke sizde, o kadar kişi ısrar ettiğine göre bir bildikleri vardır değil mi?Bir dönem okulu uzatmaktan birşey olmaz ama en basitinden çoğu insan öğrenciliği bittikten sonra uzun Avrupa turu yapabilecek boş zamanı, maddiyatı ayarlamakta zorlanır.
Bazı insanlar neden her türlü imkanı varken her koşul uygunken güzel fırsatları teper , bir de o teptikleri şeyi başka biri isteyince onu resmen azarlar hiç anlamam .

Erasmus icin ciddi bir ingilizce bilgisi lazim. Okulun proficiency sinavi yapiyorsa okuman herhangi bir konuda yazabilmen gramer bilgisi dinleme dinledigini anlama becerileri lazim. İngilizcen şuan ne seviyede bilemedigim icin pek yorum yapamiyorum. Hic test cozdun mu? Kpds cikmis sorular gibi? Cozduysen kac netin cikiyor?
Henüz teste geçmedim. duolingo ve dizi film izliyorum.
Önerebileceğiniz kitap yayın veya test var mı ?

Valla ne kadar arkadaşım gittiyse boş boş gece gündüz orda burda düşüp kalkmaktan sadece gezmek tozmaktan başka bişey yapmadılar Bu benim okulumdaki bir dönemimden nasıl daha önemli olabilir Hele göz göre göre not ortalamamın düşmesi ihtimali Şakası bile komik

e saçma şeyler yazıyorsun öyle senın unıye bıle gıtmedıgını duşunuyorum

Hadi anneni babani gectim ama hocalarindan da mi iyi biliyorsun erasmusun gerekli mi gereksiz mi oldugunu. Sen gidememissin icinde kalmis bellki.
Konu sahibi çok guzel bisey yapiyorsun sakin vazgecme
Tabii eğer yapabilirsem , şayet evet güzel bir şey olacak ...
Çok teşekkür ederim desteğin için

Henüz teste geçmedim. duolingo ve dizi film izliyorum.
Önerebileceğiniz kitap yayın veya test var mı ?

Canım İstanbul'da yaşıyorsan Bakırköy'de Beyaz Adam kitap evi var. Orada çok çok çok önem veriliyor yabancı dile. Bir sürü dilde testler kitaplar var. Durumunu anlattığın zaman sana "Beginner" olarak bir sürü şey tavsiye ederler. Zaten ÇOĞU öğrenci.

Üniversitedeyken Erasmus çok isteyip gidememiştim okul uzar, birlikte ders aldığım samimi arkadaşlarım değişir vb kaygılarla. Yüksek lisans yapmak kısmet oldu yurtdışında neyseki. Bu fırsatı kesinlikle kaçırma, okul biter eninde sonunda. Sınav için değil ama burada konuşulan günlük ingilizcede yardımcı olması için istersen kelime ile ilgili site yazabilirim özelden. Umarım her şey istediğin gibi gider.

Gidememişim içimde kalmış değil Kazandım ve yine kazanırım İstesem bu sene de giderim Ama gitmem Okul uzatmak sene kaybetmek başarını düşürmek Telafisi olmayan şeyler bunlar
Konumu dağıtmaz mısın senden rica ediyorum.
Gereksiz polemik yaratmasan burda

hocam hocam
ben de türkçe-ingilizce çevirileri yapılmış makale ve haberler arıyorum ama bulamıyorum

bu konuda da fikir verir misniiiiiz

Nası bişey lazım ki? Düz haber filan diyorsan, bbc'nin hem türkçe hem de orjinal sitesine bak mesela, ortak olan haberler olabiliyor, dolayısıyla biri diğerinin çevirisi oluyor. Veya hem türkçe hem ingilizcesi olan bloglar, haber siteleri falan illa ki vardır, aklıma gelmedi şimdi ama zaman gazetesinin vardı öyle bi muhabbeti mesela.

Bol bol kelime öğrenmeye bak canım, kelime bilgin ne kadar iyi olursa kendini ifade etmekte ve karşı tarafı anlamakta o kadar iyi olursun. Voscreen güzel bir uygulama hem de eğlenceli anlama kapasiteni geliştirmek için birebir bence. Esasında hepimiz 4. sınıftan beri ingilizce görüyoruz, hayatımızın her yerinde ingilizce var ancak iş konuşmaya geldiğinde tıkanıyoruz. Bol bol pratik yap, alt yazılı diziler ve filmler izle, yabancı şarkıların sözlerini anlamaya çalış, bir kağıda yaz sonra karşılaştır mesela. Kursların kullandığı ingilizce eğitim kitaplarını her yerden bulabilirsin, genelde set halinde olurlar zaten işte cd'sidir bilmem neyidir onlardan çalışabilirsin.
Sana başarılar diliyorum, karar vermek başarmanın yarısıdır unutma :)

erasmusa git..gidebiliyorsan kesinlikle firsati kacirma..
ben gittim,iyiki de gitmisim :KK49:

...

yukaridaki siteden kendine pratik yapmak icin arkadas bulabilirsin :KK49:

Son düzenleyen: Moderatör:
Nası bişey lazım ki? Düz haber filan diyorsan, bbc'nin hem türkçe hem de orjinal sitesine bak mesela, ortak olan haberler olabiliyor, dolayısıyla biri diğerinin çevirisi oluyor. Veya hem türkçe hem ingilizcesi olan bloglar, haber siteleri falan illa ki vardır, aklıma gelmedi şimdi ama zaman gazetesinin vardı öyle bi muhabbeti mesela.

bbc news i düzenli olarak okuyomaya çalışıyorum zaten ama ve bbc türkçeyle ortak olan haberlerde dahi içerikte farklılıklar var oldukça çevirisi şeklind yapmıyorlar. Hürriyetin var ingilizcesi ama o da farklı haberler koyuyor :KK70:

ben de önce ingilizcesini okuyorum sonra doğru mu anlamışım diye türkçesini okuyorum bbc'nin ancak bu kadar yüzeysel oluyor biraz sadece

bir de blog olarak aratayım o zaman

X