Ingilizce ...

bişi sormak istiyorum ünide hazırlık okumana rağmen neden kursa gitmeye ihtiyaç duyuyorsun? Hazırlık da aldığın eğitim yeterli olmadı mı?

Hazırlık okudum hatta iyi bir not almıştım yıl sonunda ama sonra 4 yıl üniversite okuyunca bilgelerim taze kalmadı ne yazık ki. Belli Başlı konular hariç unutmuştum. Şimdi gramer değil de dinleme ve konuşma sınıfındayım kursta.

Hazırlık okudum hatta iyi bir not almıştım yıl sonunda ama sonra 4 yıl üniversite okuyunca bilgelerim taze kalmadı ne yazık ki. Belli Başlı konular hariç unutmuştum. Şimdi gramer değil de dinleme ve konuşma sınıfındayım kursta.
anladımm. Zaten yabancı dil nankördür derlerr...

Baktın mı örnek erasmus sınavlarına? Çözdün mü yani, ne durumdasın?
O kadar çok bilmediğim kelime vardı ve o kadar karıştırdım ki. Bıraktım maalesef. Mulch kelimesini gördüm ilk defa saman örtüsü demekmiş. Kendime süre koydum 4 gün sonra yeniden deneyeceğim.
İlginiz için çok teşekkür ederim :KK51:

anladımm. Zaten yabancı dil nankördür derlerr...
Evet gerçekten nankör. 5 haftalığına Türkiye'ye gittim kışın o arada bile kelimelerden bir sürü unuttuğum oldu :KK43: devamlı takip etmek gerekiyor iyi öğrenebilmek için.

dizi falan izleseydiniz keşkee, unutmazdınızz
Insan kısıtlı vakti ya gezerek ya da ailesiyle geçirmek isteyince ne yazık ki hiç ilgilenmedim dil ile. Gelince ilk haftalarda bir bocalama yaşadım tabi sonra bedel olarak.

benim sana önerim face veya sosyal alemden ingiliz arkadaş bul ara sıra onunla konuşur pratik yaparsın yalnız kolaya kaçıp google çeviriden faydalanmaya sakın kalkma bilmediğin kelimileri öğren ve zamana göre cümle kur eminim yararı olacaktır .

Senin bileceğin şey canım.
Benim hayatımda istediğim bir şey.
Kimse bana git git de demiyor keşke dense, aksine gitme diyorlar
Yaşım müsait olsa bende kesinlikle gitmek isterdim. Bence çok doğru yapıyosun. Okul 1 sene geç bitse de olur. Bu arada erasmus için çok stres yapma bence halledersin, TOEFL almak giib değil sonuçta. Güncel konuşmayı öğrendikten sonra Allah'ın izniyle halledebileceğini düşünüyorum. İngilizce sohbet edebileceğin siteler oluoyr oralardan direk mikrofonla konuşabileceğin sistemleri olan siteleri kullanabilirsin. Pratikk için en önemli şey biriyle konuşmak bence.

X