- 10 Ocak 2012
- 8.381
- 294
-
- Konu Sahibi Gunlukguneslik
Canım, önce gramerden başlaman gerekiyor. Bunun içinde ilk önce Simple Present Tense'i öğrenmelisin.
Aşağıya, diğer sayfada yazdığım açıklamayı ekliyorum.
En basit şekliyle;
Simple Present Tense (Geniş Zaman)
Genelde yaptığımız işleri anlatırken bu zamanı kullanırız.
Örneğin: I play guitar.
He drinks a lot of coffee.
Bu zamanda yardımcı fiilimiz do ve does'dır. Yardımcı fiil, olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde kullanılır.
Dikkat edilmesi gereken şey şu;
I, we, you, they için ''do'' yardımcı fiili kullanılırken,
he, she, it için ''does'' yardımcı fiili kullanılır.
Ayrıca, öznesi he, she, it olan olumlu cümlelerde fiil, durumuna göre -s, -es, -ies takılarını alır.
Olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde, fiil artık -s takısı almaz.
He drinks a lot of coffee.
He doesn't drink a lot of coffee.
Does he drink a lot of coffee?
canım çok sağol bugün bakamamıştım aöf bürosuna falan gittim onun dışında kursa gidiyorum bilgisayarın başına oturamadım. yardımın için teşekkür ederim. thanks for your help. :) bak öğrendim. bundan birkaç yıl önce böyle bir sayfada yazışıyordum çok iyi kızlarla tanıştım böyle senin gibi yardım ediyordu birisi hala görüşüyorum. çok güzel bir ortam vardı. hiç bu şekilde bir şey yaşamadım yani. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. benim elimde bir kitap var fononun ingilizce dil bilgisi bu kitaptan gideceğim. sonra isteğim devam ederse ki inşallah artarsa kpds kitabı alacağım veya kursuna gideceğim çünkü atama olana kadar vaktim var belki de olmayacak orasını Allah bilir. bir meşgalem uğraşım olsun istiyorum.
haklısın ara vermemek lazım ama uğraşılar değişiyor zamanla. ben bugün hastaneye falan gittim bel fıtığı var ben de fiziğe başladık. ing çalışamadım en azından senin dediğin gibi unutulabiliyor kelimelerimi tekrar edeyimRica ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben de uzun bir süre önce İngilizce'de epey ilerlemiştim ama üzerinden zaman geçince unutabiliyor insan. En iyisi hiç ara vermemek.
haklısın ara vermemek lazım ama uğraşılar değişiyor zamanla. ben bugün hastaneye falan gittim bel fıtığı var ben de fiziğe başladık. ing çalışamadım en azından senin dediğin gibi unutulabiliyor kelimelerimi tekrar edeyim