ingilizce yani english :) birlikte öğrenelim mi?

why don't each of you tell us the most interesting story of your day and talk about it? I went to watch the movie "the hobbit" for example.

hi, i am sena. i am 18 years old. i am student.i am from bursa. i live in istanbul I know very little english. English for 13 years, but I actually see it in the bottom of the add :) I think, because the meaning of words to write and have difficulty remembering

İsterseniz bu günlük, bu kelimeleri ezberleyebiliriz: gazelle, definition, avenue, limp, fuse.

Onaylayanlar beğensin. Vatana, millete hayırlı olsun. Ben kaçtım. :KK53: :KK55:

canım anlam okunuş falan onları da verirsen ezberleriz

gazelle = ceylan definition= açıklama, tanımlama avenue= cadde, bulvar
limp= isim olarak topallama sıfat olarak gevşek, yumuşak
fuse= kaynaştırmak

Sözlükten baktım bazılarına özellikle gazelle bilmiyordum anlamı pek güzelmiş :KK1:

yazabilmem için grameri bilmem lazım fiillerin hallerini falan. bu sayfayı aslında öğrenme olarak açmıştım. yani pratik sayfası var zaten. ben her gün ne yaptıysam onu yazarım. yukarıdaki kelimeleri ezberlerim yarın. bugünümü anlatmaya çalışayım dedim ama takıldım açıkçası. yazmaya çalışacağım ama siz düzeltin:

today we i mean my husband and my boy were went breakfast. i eaten a toasted sandwich very delicious. i am very desirous. you know this cold in weather walked.
(biz yani eşim ve oğlumla bugün kahvaltıya gittik. ben çok lezzetli bir tost yedim. çok iştahlıyım. işte bu soğuk havada gezdik.)

yazabilmem için grameri bilmem lazım fiillerin hallerini falan. bu sayfayı aslında öğrenme olarak açmıştım. yani pratik sayfası var zaten. ben her gün ne yaptıysam onu yazarım. yukarıdaki kelimeleri ezberlerim yarın. bugünümü anlatmaya çalışayım dedim ama takıldım açıkçası. yazmaya çalışacağım ama siz düzeltin:

today we i mean my husband and my boy were went breakfast. i eaten a toasted sandwich very delicious. i am very desirous. you know this cold in weather walked.
(biz yani eşim ve oğlumla bugün kahvaltıya gittik. ben çok lezzetli bir tost yedim. çok iştahlıyım. işte bu soğuk havada gezdik.)

Today, i went out for breakfast with my husband and son.
I ate a very delicious toast.
I have much of an appetite.
So, we walked around in this cold weather/air.

Son düzenleme:
good morning beaituful ladies! the weather is rainy today and darkness in the house. i dont like this weather but this weather useful for nature.

(günaydın güzel bayanlar! bugün hava yağmurlu ve evin içi karanlık. bu havaları sevmem ama doğa için faydalı)

yanlışlarımı düzeltebilecek olan var mı ?

dün ezberlediğim ve bugün ezberleyeceğim kelimeler şunlar tam otursun diye tekrar edicem :

confiscate:haczetmek
diffidence:çekingenlik
asset:mal, kıymetli şey
compliment:övgü
gem:mücevher
beneficiary:yararlanan kimse
extravagance:israf
avarice:hırs, tamah
falter:sendelemek, kekelemek
brawl:sesli tartışma
beckon: baş ya da el işaretiyle birini çağırmak
deck:güverte
endeaver:çalışmak, gayret etmek
flock:sürü

Son düzenleme:
arkadaşlar benim elimde fononun kitabı var orda isimlerin çoğul halleri var sizin elinizde hangi kitap varsa oradan gidip paylaşım yapabilirsiniz kendi ezberlediğiniz kelimeleri yazabilirsiniz yani kpss forumda yaptığımız gibi yapacağız burada. özellikle başlangıç olan arkadaşları davet ediyorum. iyi bilenlerde bizlere yardım ederse çok seviriniz. :KK19:

PLURAL FORMS OF NOUNS
(İSİMLERİN ÇOĞUL HALLERİ)

a)Çoğu isimin sonuna –s & -es takıları getirilir.

Singular Plural :
boat - boats
hat - hats
house - houses
river - rivers

b) Eğer bir ismin son sesi sessiz harf + y den oluşuyorsa, - ies ismin sonuna eklenir:

Singular Plural
a cry - cries
a fly - flies
a nappy - nappies
a poppy - poppies
a city - cities
a lady - ladies
a baby - babies

c) çoğul halleri düzensiz olan İsmler:
TEKİL ÇOĞUL
woman women
man men
child children
tooth teeth
foot feet
person people
leaf leaves
half halves
knife knives
wife wives
life lives
loaf loaves
potato potatoes
cactus cacti
focus foci
fungus fungi
nucleus nuclei
syllabus syllabi/syllabuses
analysis analyses
diagnosis diagnoses
oasis oases
thesis theses
crisis crises
phenomenon phenomena
criterion criteria
datum data

e) bazı isimler hep çoğul biçimde kullanılır ve çoğul fil alırlar:

trousers : My trousers are too tight.
jeans: Her jeans are black.
glasses : Those glasses are his.

savings, thanks, steps, stair, customs, congratulations, tropics, wages, spectacles, outskirts, goods, wits

kpds.org dan alıntıdır.

Son düzenleme:
confiscate.............................haczetmek
diffidence.......................çekingenlik
asset....................................kıymetli şey, mal
complimant............................övgü
gem......................................mücevher
beneficiary.............................yararlanan kimse
extravagance..........................israf
avarice.................................hırs, tamah
falter....................................sendelemek, kekelemek
brawl...................................sesli tartışma
beckon..................................baş ya da el işaretiyle birini çağırmak
deck.....................................güverte
endeaver..............................çalışmak, gayret etmek
flock....................................sürü

Son düzenleme:
ben aynı cümleleri nasıl kurardım onu yazayım istersen.

good morning beautiful ladies. It's raining today and there is darkness in the house. I don't like this kind of weather but it is good for nature.

good morning beaituful ladies! the weather is rainy today and darkness in the house. i dont like this weather but this weather useful for nature.

(günaydın güzel bayanlar! bugün hava yağmurlu ve evin içi karanlık. bu havaları sevmem ama doğa için faydalı)

yanlışlarımı düzeltebilecek olan var mı ?

ben aynı cümleleri nasıl kurardım onu yazayım istersen.

good morning beautiful ladies. It's raining today and there is darkness in the house. I don't like this kind of weather but it is good for nature.
canım sağolasın ben bu cümleleri aynen böyle yazsam mı acaba deftere kaydetmiş olurum sence nasıl bir yöntem izlemeliyim?

canım sağolasın ben bu cümleleri aynen böyle yazsam mı acaba deftere kaydetmiş olurum sence nasıl bir yöntem izlemeliyim?

Canım, önce gramerden başlaman gerekiyor. Bunun içinde ilk önce Simple Present Tense'i öğrenmelisin.

Aşağıya, diğer sayfada yazdığım açıklamayı ekliyorum.

En basit şekliyle;

Simple Present Tense (Geniş Zaman)

Genelde yaptığımız işleri anlatırken bu zamanı kullanırız.

Örneğin: I play guitar.

He drinks a lot of coffee.

Bu zamanda yardımcı fiilimiz do ve does'dır. Yardımcı fiil, olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde kullanılır.

Dikkat edilmesi gereken şey şu;

I, we, you, they için ''do'' yardımcı fiili kullanılırken,

he, she, it için ''does'' yardımcı fiili kullanılır.

Ayrıca, öznesi he, she, it olan olumlu cümlelerde fiil, durumuna göre -s, -es, -ies takılarını alır.

Olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde, fiil artık -s takısı almaz.

He drinks a lot of coffee.

He doesn't drink a lot of coffee.

Does he drink a lot of coffee?

X