İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

kesinlikle katılıyorum...valla gözüm korktu yaa görünceee :1shok: şoka da girdim...
saol his ciğim dilime tercüman oldun..thankyou very much
tatoşum sen dediğim gibi yap al çıktıyı kelimeleri de yaz okudukça bak az çok anlıcan okumasam hiç bişey anlamasam koymucaktım buraya.. ha öyle yaptığın halde hiç bişey anlamazsan başka hikaye arıyayım Şeniz bi yandan sizde bakın madem buluruz belki bişeyler bendekilerde zor hep yaw..:sm_confused:

his bu parçayı kim söylüyo plak1 den bakıcaktım da böyle dinlemeden gelmiyo çeviri iştahıda.

---------------------Şeniz-----------a.s.--

Son düzenleyen: Moderatör:
i will go to bed soon. good night.. good dream..see you tomarrow..

Hi girls you are so fast.Will we start to translate new story?Sila thank you for vocabulary.I'll try to help you for translation as soon as possible

Hi girls you are so fast.Will we start to translate new story?Sila thank you for vocabulary.I'll try to help you for translation as soon as possible
good morning. you're welcome. alice wonderland has not finished. if you want it tranlate, you can translate alice wonderland. alice wonderland is more diffucult than guluvers travels for me.
a.s.

:)) Hi my friends I am very busy for this week I won't be able to anything, but next week hopefully I'll be here again

I am going to miss you girls anyway I will try to translate alice wonderland If I can find time

i have got a question. what does this words mean ' kolay gelsin' ?

DARE

dare fiili cesaret etmek, cüret etmek anlamını verir. dare olumlu cümlelerde pek kullanılmaz.
soru ve olumsuz halde olunca hem olağan bir fiil gibi hemde bir yardımcı fiil gibi çekimlenir.
olumlu cümlede ise olağan bir fiil gibi çekimlenir.

do you dare to go there alone? oraya yanlız gitmeye cesaret eder misin?
dare you go there alone? oraya yanlız gitmeye cesaret eder misin?

daresay

zannederim , belki anlamında bir deyimdir

sadece i zamiri ile kullanılır

i daresay he wil be late again. galiba yine geç kalacak
i daresay he is right. galiba o haklı

how dare

ne cüretle? ne cesaretle anlaımnda öfke ifade eder.

how dare you call me a liar? ne cüretle bana yalancı diyorsun?

thanks for sharing.
Ben şu an ingilizce kursuna devam ediyorum.Upper intermediate seviyesindeyim.Sormak istediğiniz sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

good morning. you're welcome. alice wonderland has not finished. if you want it tranlate, you can translate alice wonderland. alice wonderland is more diffucult than guluvers travels for me.
a.s.

sila bir cümlede iki tane fiil kullanacaksan 2 . fiilin önüne genelde to koyarız.bazı özel fiillerde arkasından gelen fiile ing takısısı koydurturlar.
ı want to drink coffee.
he asks guestions to understand better.
you translate stories to check if you understand correctly or not.

ı am looking forward to hearing from you.
ı can'T stand telling lies. cant stand =tahammül edememek ,dayanamamak.:1hug:
yani
if you want to translate it ,you can.........
birde alice w hasnt finished yet.
yet olumsuz ve soru cümlelerinde kullanılır present perfect tensle.

thanks dear. actually i studied this gerund infinitives last year. i want to repeat ex subject. by the way i confound while i was doing pratice.

nasıl bizim dilimizde ,
yeni bir şey alındığında,
güle güle giy yada üstünde paralansın
veya iyi günlerde kullan gibi ifadeler varsa onlardada öyle.
duruma ve bulunulan ortama göre değişiklikler görülebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…