E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
canm ben bilmediğim kelimeleri anlamıyorum ki film izlerken kelimeyi bilirsem öyle. canm telaffuz yapılır zamanla ya önemli olan cümle kurabilmek bence seslisözlükten bakıyorum ben telaffuzları ama senin dediğin gibi ezbelediğim kelimeleri defalarca yazarak ve sesli söyleyerek ezberlesem daha iyi olur bende üşengecim güzelim oku oku içimden ezberle böyle işte. olsun yavaş yavaş her gün az az çalışıp yapıcaz bişeyler inşallah. aman senin daha zor çalışırken gündüz iş akşam ev işleri hafta sonu kurs zor valla. ama kursa gidecek paran oluyor işte bizde de o yok :teytey:1 kur 23 haziranda bitecek .1 kur 3 ay sürdü.2.kura da gitmek istiyorum.aslında diğer kurslara göre yavaşhaftada ( cumartesi -pazar ) 8 saat ders yapıyoruz.çalıştığım için bu vakti bile özel zamanlarımdan ayırmaktayım.herkes pazartesi işe dinlenip gelirken ben malesef hiç dinlenemiyorum.
cd den dinleyip yazma işini sormuşssun..tam aksanlı konuşan birini anlayıp anlamadığımıza yönelik bir çalışma..birebir telafuz öğrenme... bu konuda kendini ölçmek istersen ingilizce çizgi film vs.. (yavaş konuşulan diologların olduğu ) cd aç . televizyona arkanı dön ve yazmaya çalış.yeni öğrenenler için çok zor bir çalışma ...kelimeleri öyle yada böyle ezberliyorsun.fakat kelimenin hem yazılışı hem de okunuşunu ezberlemek kelimenin yükünü ikiye katlıyor.
insanın çevresinde konuşan insanların olması ,öğrenmek için çok büyük bir avantaj..biz burada süper çeviri yapabiliriz. bir süre sonra..tüm dilbilgisi kurallarını bilebiliriz.ama telafuz olmazssa cümle kursakta söyleyemeyiz.ingilizce de de bir harf o kadar çok şey değişitiriyorki.
ayyyyy çok karamsar şeyler yazmışım.hani bazen olmuyo olmuyo umutsuzluğu vardır ya ben bu aralar onu yaşıyorum.kusura bakmayın..a.s.
canm ben bilmediğim kelimeleri anlamıyorum ki film izlerken kelimeyi bilirsem öyle. canm telaffuz yapılır zamanla ya önemli olan cümle kurabilmek bence seslisözlükten bakıyorum ben telaffuzları ama senin dediğin gibi ezbelediğim kelimeleri defalarca yazarak ve sesli söyleyerek ezberlesem daha iyi olur bende üşengecim güzelim oku oku içimden ezberle böyle işte. olsun yavaş yavaş her gün az az çalışıp yapıcaz bişeyler inşallah. aman senin daha zor çalışırken gündüz iş akşam ev işleri hafta sonu kurs zor valla. ama kursa gidecek paran oluyor işte bizde de o yok :teytey:
maşallah ne güzel burdaki halk eğitm nasıl bilmiyorum yıllar önce bikaç kursa gitmiştim. şimdi eklenmiştir belki ingilizce. burasıda nüfusu yüzbinin üstünde ama kurslar büyük şehir gibi değil yani. çocuk küçük şimdi sonra düşünebilirim belki. tabi bu forum bile yani bi bugün ne yaptın diyen bir kişi bile çok faydalı oluyo. Allah razı olsun yardım edenlerden onların da işleri kolaylaşsın inşallah. ben bugün hiç ders çalışamadım. hemen biriki bişey bakayım eşim gelmeden. siz neler yaptınız sınıf arkadaşlarım.:1hug:ben de de para yok canımcım.halk eğitim merkezinin kursuna gidiyorum fiyatı da baya uygun .öğrenmeye istekli olunca her yerde öğrenilir .vaktin varsa deneyebilirsin o şekilde ...bazen yurtdışında bulunmuş öğretmenler dek geliyor ..(benim ki malesef öyle değil ama..kurs yine de iyi gidiyo...)öğrenme sürecine düzen getiriyor.kitaptan akşamları çalışıyorum .sorularımı haftasonu öğretmene soruyorum iyi oluyo..
ya kizlar yine benim kafama takilan seyler var sormadan edemeyecegim harbroken ozellikle bunla ilgili aydinlatirsan sevinirim ama ozcelikle su tenslerle ilgili ekledigin en son yazin icin tesekkur etmek istiyorum onunla ilgili kafani daha sonra agritacagim emin ol ( sorularimla) hahaha neyse soruya geleyim simdi SILA senin ekledigin cumlelere ve kelimelere bakiyordum da ya buradaki bazi kelimeler burada ( USA ) hic kullanilmiyor ama onlarin yerine baska kelimeler kullaniyorlar sanirim hani su Amerikan ingilizcesi ve Ingiliz ingilizcesi olayi olsa gerek bir ornek verecegim bendeki grammar kitabinda Shall ile ilgili diyorki sadece bilginiz olsun diye buraya koyulmustur gunluk hayatta kullanilmiyor yani eski den kullaniyorlarmis ama artik yokmus onun yerine should kullaniyorlar ama ingiliz ingilizcesinde shall cok kullaniliyor ya kafam karisti hemde coookkk aydinlatin beni
hi everyone:))
how ARE YOU?
kızlar kermese lif yetiştirmekten ingilizceye bakmaya pek fırsatım olmuyor...
a.s. a.s.
AND IT SAT SILENTLY ON THE BED.-------ve sessizce yatağa oturdu
NEAR THE LITTLE GIRL .----------küçük kızın yanına
VERA LOOKED AT HER AND WAITED .---------vera ona baktı ve bekledi
AFTER A TIME .--------bi süre sonra
THE CHILD OPENED HER EYES .-----------çocuk gözlerini açtı
SHE LOOKED AT THE BLUE BIRD .-----------mavi kuşa baktı
. AND SHE PUT HER HAND TO TOUCH IT .------------ve elleriyle ona dokundu
HER MOTHER GAVE SOMETHING TO DRINK .--------annesi içecek bişeyler verdi.
AND SHE FELL ASLEEP .--------ve uyuyakaldı
. DOCTOR CAME SOON .---------çok geçmeden doktor geldi
HE LOOKED AT CAREFULLY THE CHILD .----------dikkatle çocuğa baktı
. AND HE TOUCHED HER .-----------ve ona dokundu
. THEN HE TURNED TO HER MOTHER .--------sonra annesine döndü
. DOCTOR SAID "SHE, MORE, GOOD, ".----------o çok iyi dedi doktor
. "SHE IS BETTER ".------daha iyi
MUCH BETTER.--------çok daha iyi
YOU CAN STOP BEING AFRAID .------korkmayı bırakmalısın
SHE WILL LIVE AND GROW AGAIN .-------o tekrar yaşayacak ve büyüyecek
THEN .
HE SAW THE BLUE BIRD .--------sonra o mavi kuşu gördü
"WHERE DID YOU GET THAT BIRD " HE SAID.----------bu kuş buraya nereden geldi dedi .
" I DO NOT KNOW " SAID VERA.--------bilmiyorum dedi vera
IT CAME IN AT THE WINDOW NOW .-------şimdi pencereden içeri geldi .
IT CAME ONCE BEFORE .---------o bir süre önce geldi.
BUT IT WENT AWAY AGAIN.--------ama buradan tekrar gitti.
IT HAS A WHITE MARK ON ITS HEAD .------kafasında beyaz bir işaret vardı
DO YOU KNOW ANYTHING ABOUT IT .----------onun hakkında bişey biliyor musun?
DOCTOR SAID " I THINK SO ".----------sanırım öyle dedi doktor.
HE TOLD HER ABOUT *EMMA .--------ona emmadan bahsetti.
"THEN". Sonra
"CAN WE KEEP BACK THIS ".------- biz bunu saklayabilir miyiz?
DOCTOR SAID " WHY NOT ".---------neden? dedi doktor
"NO ONE ELSE WANT IT ".------------------başka hiç kimse istemez onu
VERA SAID " I WANT IT ".---------------------ben onu isterim dedi
AS SOON AS IT CAME ,MY LITTLE GIRL WAS BETTER .------------ o geldi çok geçmeden benim küçük kızım daha iyi oldu
BLUE BIRD WILL STAY WITH US .----mavi kuş bizimle kalacak
AND IT DID .-----------------------------------ve o kaldı.
tatoş kız beceriklisin valla hiç bişey yapamıyomm ben.bilmiyom yapmayııı. ama onları örerken yanına kelimelerini alıp ezberleyebilirsin bence canım. :1hug:hi everyone:))
how ARE YOU?
kızlar kermese lif yetiştirmekten ingilizceye bakmaya pek fırsatım olmuyor...
a.s. a.s.
AND IT SAT SILENTLY ON THE BED.-------ve sessizce yatağa oturdu
NEAR THE LITTLE GIRL .----------küçük kızın yanına
VERA LOOKED AT HER AND WAITED .---------vera ona baktı ve bekledi
AFTER A TIME .--------bi süre sonra
THE CHILD OPENED HER EYES .-----------çocuk gözlerini açtı
SHE LOOKED AT THE BLUE BIRD .-----------mavi kuşa baktı
. AND SHE PUT HER HAND TO TOUCH IT .------------ve elleriyle ona dokundu
HER MOTHER GAVE SOMETHING TO DRINK .--------annesi içecek bişeyler verdi.
AND SHE FELL ASLEEP .--------ve uyuyakaldı
. DOCTOR CAME SOON .---------çok geçmeden doktor geldi
HE LOOKED AT CAREFULLY THE CHILD .----------dikkatle çocuğa baktı
. AND HE TOUCHED HER .-----------ve ona dokundu
. THEN HE TURNED TO HER MOTHER .--------sonra annesine döndü
. DOCTOR SAID "SHE, MORE, GOOD, ".----------o çok iyi dedi doktor
. "SHE IS BETTER ".------daha iyi
MUCH BETTER.--------çok daha iyi
YOU CAN STOP BEING AFRAID .------korkmayı bırakmalısın : korkmayı bırakabilirsin.
SHE WILL LIVE AND GROW AGAIN .-------o tekrar yaşayacak ve büyüyecek
THEN .
HE SAW THE BLUE BIRD .--------sonra o mavi kuşu gördü
"WHERE DID YOU GET THAT BIRD " HE SAID.----------bu kuş buraya nereden geldi dedi . : Bu kuşu buraya nereden getirdiniz? " I DO NOT KNOW " SAID VERA.--------bilmiyorum dedi vera
IT CAME IN AT THE WINDOW NOW .-------şimdi pencereden içeri geldi .
IT CAME ONCE BEFORE .---------o bir süre önce geldi. : O daha önce de bir defa gelmişti.
BUT IT WENT AWAY AGAIN.--------ama buradan tekrar gitti.
IT HAS A WHITE MARK ON ITS HEAD .------kafasında beyaz bir işaret vardı : Başında beyaz bir işaret var.
DO YOU KNOW ANYTHING ABOUT IT .----------onun hakkında bişey biliyor musun?
DOCTOR SAID " I THINK SO ".----------sanırım öyle dedi doktor.
HE TOLD HER ABOUT *EMMA .--------ona emmadan bahsetti.
"THEN". Sonra
"CAN WE KEEP BACK THIS ".------- biz bunu saklayabilir miyiz?
DOCTOR SAID " WHY NOT ".---------neden? dedi doktor
"NO ONE ELSE WANT IT ".------------------başka hiç kimse istemez onu
VERA SAID " I WANT IT ".---------------------ben onu isterim dedi
AS SOON AS IT CAME ,MY LITTLE GIRL WAS BETTER .------------ o geldi çok geçmeden benim küçük kızım daha iyi oldu
BLUE BIRD WILL STAY WITH US .----mavi kuş bizimle kalacak
AND IT DID .-----------------------------------ve o kaldı.
Yanlışlar mavi olanlar a.s.
welcome honey a.s.:teselli:hi everyone. i want to improve my english too. this is my first week in women's club. so i am glad to be with you here.
herkese merhaba. bende ingilizcemi geliştirmek istiyorum. kadınlar kulubunde bu benim ilk haftam. burada sizinle olmaktan mutluyum.
ya kizlar yine benim kafama takilan seyler var sormadan edemeyecegim harbroken ozellikle bunla ilgili aydinlatirsan sevinirim ama ozcelikle su tenslerle ilgili ekledigin en son yazin icin tesekkur etmek istiyorum onunla ilgili kafani daha sonra agritacagim emin ol ( sorularimla) hahaha neyse soruya geleyim simdi SILA senin ekledigin cumlelere ve kelimelere bakiyordum da ya buradaki bazi kelimeler burada ( USA ) hic kullanilmiyor ama onlarin yerine baska kelimeler kullaniyorlar sanirim hani su Amerikan ingilizcesi ve Ingiliz ingilizcesi olayi olsa gerek bir ornek verecegim bendeki grammar kitabinda Shall ile ilgili diyorki sadece bilginiz olsun diye buraya koyulmustur gunluk hayatta kullanilmiyor yani eski den kullaniyorlarmis ama artik yokmus onun yerine should kullaniyorlar ama ingiliz ingilizcesinde shall cok kullaniliyor ya kafam karisti hemde coookkk aydinlatin beni
DOCTOR SAID " WHY NOT ".---------neden olmasin? dedi doktor