E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
canm ben bilmediğim kelimeleri anlamıyorum ki film izlerken kelimeyi bilirsem öyle. canm telaffuz yapılır zamanla ya önemli olan cümle kurabilmek bence seslisözlükten bakıyorum ben telaffuzları ama senin dediğin gibi ezbelediğim kelimeleri defalarca yazarak ve sesli söyleyerek ezberlesem daha iyi olur bende üşengecim güzelim oku oku içimden ezberle böyle işte. olsun yavaş yavaş her gün az az çalışıp yapıcaz bişeyler inşallah. aman senin daha zor çalışırken gündüz iş akşam ev işleri hafta sonu kurs zor valla. ama kursa gidecek paran oluyor işte bizde de o yok :teytey:1 kur 23 haziranda bitecek .1 kur 3 ay sürdü.2.kura da gitmek istiyorum.aslında diğer kurslara göre yavaşhaftada ( cumartesi -pazar ) 8 saat ders yapıyoruz.çalıştığım için bu vakti bile özel zamanlarımdan ayırmaktayım.herkes pazartesi işe dinlenip gelirken ben malesef hiç dinlenemiyorum.
cd den dinleyip yazma işini sormuşssun..tam aksanlı konuşan birini anlayıp anlamadığımıza yönelik bir çalışma..birebir telafuz öğrenme... bu konuda kendini ölçmek istersen ingilizce çizgi film vs.. (yavaş konuşulan diologların olduğu ) cd aç . televizyona arkanı dön ve yazmaya çalış.yeni öğrenenler için çok zor bir çalışma ...kelimeleri öyle yada böyle ezberliyorsun.fakat kelimenin hem yazılışı hem de okunuşunu ezberlemek kelimenin yükünü ikiye katlıyor.
insanın çevresinde konuşan insanların olması ,öğrenmek için çok büyük bir avantaj..biz burada süper çeviri yapabiliriz. bir süre sonra..tüm dilbilgisi kurallarını bilebiliriz.ama telafuz olmazssa cümle kursakta söyleyemeyiz.ingilizce de de bir harf o kadar çok şey değişitiriyorki.
ayyyyy çok karamsar şeyler yazmışım.hani bazen olmuyo olmuyo umutsuzluğu vardır ya ben bu aralar onu yaşıyorum.kusura bakmayın..a.s.