- 26 Ocak 2008
- 100
- 0
- Konu Sahibi EU1
evet canim ya will olabilir yanlis yazmis olabilirim dedim ya kafam biraz karisik ondandir :)) sorry
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hi girls, if you want you could write an article about yourselves, your environment, the city that you live or your family. For the beginning I would advice you using only ''simple present tense'' ... We can go on with other tenses if it works well...
arkadaslar... isterseniz kendiniz, cevreniz, oturdugunuz yer ya da aileniz. hakkinda bir yazi yazin... baslangic icin sadece genis zaman kullanmanizi tavsiye ederim... eger ise yararsa diger zamanlarla devam ederiz...
hi friends :)
I'm an english teacher and if u need, i can help you here :)
I want to learn be done conference make record?
konferans kayıtlarının yapıldığını öğrenmek istiyorum gibi bişey. söölersin onlar anlar canım.yerimseniben
bana acil yardım lazım..
''konferans kayıtlarımızın yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorum'' şeklinde bir cümle kurarmısınız bana kütfenn
good morning friends.
my names is Didem .I 'm from İstanbul.I work in a bank.We like in a small apartment in İstanbul...
I'm married.I'm thirty years old .I have got a sister ,Her name- is Sinem.She is twenty six years old.she is married too. I have got a niece .her name is Duru .She is four years old.
she is cuddly ....
I go to course at the weekends.
I like eating .
pleased to meet you...
.
i was born in İzmir. i love izmir very much . i am 29 years old. i am a housewife. i cook --- everyday. i wash the dishes. i sweep my house every other day ( every second day ). i feed my son because he cant eat by himself. he doesn't have appetite. but i and my husband have a good appetite.so i love cooking and eating. i live in Aydın. i live in an apartment flat. Aydın is very well organized city. and it is very clean. İzmir is more crowded than Aydın. but i think İstanbul is the most beatiful, fascinating city in Turkey. anyway i am back to main subject. i'm turkish and i'm muslim .i am married. i have got a son. he is four years old. i love him. my mother and my brothers and my sister live in izmir. i have got five siblings. my sister is married . she has got only one child. she has a daughter. she name is özüm. özüm is eleven years old. she goes to school. she goes fourth class. and my sister is pregnant. now. we are happy. and my sister is ---- happy too. she is excited. i have got two brothers. They are single. unfortunatelly ( basa gelicek )they dont want to marry . my mother is alive. thanks my Allah.
i learned some english at school. i can understand what i read sometimes. but i can speak only the simple sentences. i want to improve my english. i love english. english is my hobby. we learn english all together here in the womens club. i am not going to the course.
.
tamam şekerim anladım ben onu. gerçekten ben cümle kurmak istiyorum mesela bulaşık yıkayacağım nasıl derim bilemiyorum wash up dishes olarak baktım sözlükten. yemek yapacağım dicem bi ara bunları çekeyim ben bari geçmiş gelecek şimdiki zaman da. ağzım alışır hem. a.s.sila cok güzel olmus... a.s. ufak tefek hatalari düzelttim... ama daha önce guide in yazisinda oldugu gibi sende de fiil ve fiilimsi ile ilgili bir cümle var...
I love cook, eat..... burada da yemek yapmayi ve yemeyi severim.... yani asil fiilimiz sevmek ... bu durumda I love dogru.... ama digerleri yapmayi (fiilimsi) yemeyi (fiilimsi) yani bunlari -ing ekliyerek fiilimsi yapmamiz gerek...
I love cooking and eating....
umarim aciklamam yeterli olmustur ... yeterli degilse söyleyin ...
bu arada bence böyle calismak daha etkili günlük konusmalarda yaptiginiz ve farketmediginiz hatalar ortaya cikiyor
i am tired now.---------yorgunum
i want to HAVE some rest ------------biraz dinlenmek istiyorum
i have a pain IN MY NECK.-------------boynum ağrıyor.
i guess ı HAD A CRICK IN MY NECK yesterday night. -------sanırım dün gece boynum tutulmuş.
see you soon my friends..i love you all. of course only women.
i wash the dishes-------tabakları yıkarım
i will wash the dishes--------tabakları yıkayacağım
i was washing the dishes------------tabakları yıkıyordum
i washed the dishes--------------------tabakları yıkadım.
i cook the food----------------yemek pişiririm.
i will prepare the meal---------------yemek pişireceğim ya da yemek hazırlıyacağım (İKİSİ DE OLUR YERİNE GÖRE)
i was cooking the MEAL---------------yemek pişiriyordum.
i cooked the food------------------- yemek pişirdim.
i sweep my house-------------evimi süpürürüm
i will sweep my house-----------evimi süpüreceğim
i was sweeping my house---------evimi süpürüyordum
i swePT the house---------------evi süpürdüm
i go to the kitchen nightfall.------------akşamüstü mutfağa giderim.
i catch the drawer--------------------------çekmeceyi çekerim.
i put some spoons and some forks and some plates on the tray. --------tepsiye birkaç kaşık birkaç çatal birkaç tabak koyarım
i carry the tray TO the sitting room.---------tepsiyi oturma odasına taşırım
i look if there is not any water in the jug------------bakarım eğer sürahide hiç su yoksa
i open the tap----------------------------------------musluğu açarım
i fill in the jug ------------------------------------------sürahiyi doldururum.
i bring the table linen TO the living room.-----------------sofra bezini oturma odasına getiririm.
and we sit to ground on the carpet. ---------------ve yere halının üzerine otururuz.
we have got two tables in the kitchen but--------- mutfakta iki masamız var ama.
we DONT GET USED TO eat in the kitchen.-----------mutfakta yemeye alışmamışız.
iyiyiz canikom sizinle birlikte daha iyiyim Allahıma hamd olsun. sizlerle tanıştırdı beni. bugün hava yağmurluydu çok şükür. tabi böyle olunca biliyorsun dışarı çıkamıyoruz çocukla. sınavların iyi geçmiştir inşallah. a.s.nasılsınız kızlar :) kafam kazan gibi yeni geldim eve iki tane sınavım vardı o kadar uykusuzum küüüü senağlama
see you a.s.
ya canımm buradaki have in görevini tam anlamadım ben birkaç yerde daha rasladım. i have a headick. sahiplik gibi mi acaba görevi?i want to HAVE some rest ------------biraz dinlenmek istiyorum
ya buradaki have in görevini tam anlamadım ben birkaç yerde daha rasladım. i have a headick. sahiplik gibi mi acaba görevi?