İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

yani tamlama kullanacağım zaman cümlede bu kuralı uygulayacağım öyle mi?

*i received the message. ( mesajı aldım).you sent the message. (mesajı sen gönderdin)
i received the message which you sent. (senin gönderdiğin mesajı aldım.)

i went the shop.(dükkana gittim). you had gone the shop. (sen dükkana gitmiştin)
i went the shop you had gone.(senin daha önce gitmiş olduğun dükkana gittim)

i went the shop.(dükkana gittim). you had gone the shop. (sen dükkana gitmiştin)
i went the shop you had gone.(senin daha önce gitmiş olduğun dükkana gittim)

I went to the shop. You had gone to the shop.
I went to the shop which you had gone.

I went to the shop. You had gone to the shop.
I went to the shop which you had gone.

aa which i unutmuşum. tamam bu konuyu yarın çalışayım. deftere kaydedeyim.bu konunun adı ne acaba? zaten bugün yazdığım kelimeleri de ezberlemedim. thank you so much.

aa which i unutmuşum. tamam bu konuyu yarın çalışayım. deftere kaydedeyim.bu konunun adı ne acaba? zaten bugün yazdığım kelimeleri de ezberlemedim. thank you so much.

adı relative pronouns canım. not at all.

hi girls, how are you? I'm keeping your lessons and I'm memorize the words.. Masallah Sila and Tatos you are good learner and hearhbroken, civciv and other friends thank you for the added new lessons..Please fix my wrong words.. See you, take care your self..

Merhaba kizlar, nasilsiniz? Derslerinizi takip ediyorum ve kelimelerinizi ezberlemeye calisiyorum. Masallah sila ve tatos cok iyi ogrencilersiniz ve hearhbroken, civciv ve diger arkadaslar yeni eklemeleriniz icin tesekkurler.. Lutfen yanlis kelimelerimi duzeltin.. Gorusmek uzere, kendinize iyi bakin..

Ayrica arkadaslar memorize ve fix kelimelerinin kullanimi dogrumu veya bu kelimeler yerine hangi kelimeleri kullanabilirirm?

tatoş banuskanın verdiği hikayeleri çevircen mi sende güzel oluyor hikaye okumak.

sılacığım sen gayet güzel çeviriyorsun..a.s.
bende senden kopya çekiyim olmazmı...:1rolleyes:
tabbiki bu bana:tomatohakediyorum canım)

sılacığım sen gayet güzel çeviriyorsun..a.s.
bende senden kopya çekiyim olmazmı...:1rolleyes:
tabbiki bu bana:tomatohakediyorum canım)
tatoşum we will learn to english together. i dont understand really. i dont know. why am i feel? i am very tired now. i didnt much housework. i didnt go to outside. i slept yesterday night. moreover i slept one hour in the afternoon too.

tatoşum ingilizceyi beraber öğreneceğiz. gerçekten anlamıyorum. bilmiyorum . neden böyle hissediyorum. çok yorgunum şu an. fazla ev işi yapmadım. djışarıya çıkmadaım. dün gece uyudum. ve dahası öğleden sonra da bir saat uyudum.

bu da benim anladığım:)))

alışmış olduğu sola dönüp patika yolu takip etti.izini takip edip yolun döndüğü yer vadi ve yüksek bir tepe arasındaydı.vadide güzel bir ırmak devam ediyordu...
bu gördüğüm en güzel mekanlardan biri olarak düşündü MR.ROBUNSON.orası çok tenhaydı fakat boş arazi yeri beğendi..haritasına baktı..yüksek tepe haritada belirtilmişti tepenin adı oldcastle ..

kafamçokkarıştı umarım olmuştur..

a.s.a.s.

Son düzenleme:

inşallah canım..umarım ikimizde hayallerimize kavuşuruz..:1hug:
tatlım hava değişimindende olabilir..yada kullandığın bir ilaç varsa yan etkiside olabilir..rabbim başka dert vermesin canım... çocukda seni yoruyor sonuçda..buda olabilir...
biliyormusun ben sana inanıyorum çok güzel gidiyorsun..ve sonunda gerçekten ingilizceyi başarabilecegine kesinlikle inanıyorum..
rabbim bizlere zihin açıklığı versin..inanki evde misafir olmasına ragmen buraya bakmadan geçmek istemiyorum..rahat edemiyorum..ama tam anlamıyla kafamı veremiyorum..bazen inanki okuduğumu bile anlamıyorum...

ı am wash the dishes now...şimdi bulaşık yıkayacagım.

ım very bored...çok canım sıtkın

my mother is go to elder sister..ı m alone house.. annem ablama gitti.ben evde yalnızım

my son is sleeping oğlum uyuyor

my husband is working no house now...eşim çalışıyor şuan evde yok..

ım tired but study needfull...yorgunum ama ders çalışmam lazım..

canlarım yalnışlarımı düzeltirmisiniz..a.s.

Son düzenleme:
Good evenings girls,,, writting in English is very good idea ı think. ı have an exam KPDS on May, thıs page will be very helpful for me.

ı have studied at unıversıty for 5years in English but my department is not English. ı m a chemistyerimseniben, ı forgot lots of words, grammers.

this is my short story about Englısh see you later , good nıghta.s.

kızlar ne güzel cümleler kurmuşsunuz. maşallah. öğretmenlerimiz cümlelerimizi bi kontrol ediverseniz. çok memnun olucaz.

canım inşallah ikimizde yaparız hayallerimize kavuşuruz.

ilk cümlede to demişsinya to what? to speak olabilir ingilizceyi konuşmayı öğreneceğiz, ya da to yu kaldırırsak ingilizceyi öğreneceğiz.

why DO I feel

I didnt DO much housework

çok iyisiniz kızlar maşallah

I am memorizing the words
fix yerine check kullanabilirsin canım çünkü fix kelimesi genellikle tamir etmek, ayarlamak anlamında. Maşallah çok iyi ingilizcen a.s.

banuska where you learnt english?
where did you learn english?
which sentence true?

Honey, ''Where did you learn English'' is true

I learned English from my father who speaks english perfectly. He has been to the U.S.A

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…