• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğretmeniyim, sizlere yardımcı olabilirim.

Ben 1 sene boyunca Amerikan Kültüre gitmiştim :40: pek tavsiye etmiyorum .Onun yerine Tömere gidebilirsin .

Ben de eylül sonlarına doğru başına doğru ,callen method eğitimi veren bir kursa yazılcam .

cnm o metod nasıl bısey anlamdım anlatabılırmısınkısaca ??
ben kpds ıcın gımtke ıstıyorum ıng kursuna ve tömerıben begenmıyorum cnm ya ozel sırketletın onerdıgı bı kurs ıstıyorum amerıkanın adı sanı var wall streettın englısh tıme n vs vs adı olan kurslar var ama hangısıne gıtcem bılmıyorum

meraba kızlar sizlere sorum olacak ben elementary seviyesinde ingilzice biliorum ve suan öğrenme konusunda hırs yaptım kursa gidemiorum iş saatlerim uymuyor
bende kendim çalışmaya başladım:
1-Alfabe
2- Numaralar, Sayılar, Tarih Anlatımları
3- Personal information
4- Days – Months – Colours – Nationalities – Telling Time
5- Singular-plural
6- Parts of speech
7- Articles
8- Pronouns-Adjectives
9- To Be Structures – Clauses
10- Wh-questions
11- Simple present tense
12- Frequency Adverbs
13- Countables
14- Uncountables
15- Prepositions of Time
16- Prepositions of place
17- Adjectives
18- Adverbs
19- Imperatives
20- Have got
21- Present Continuous Tense
22- Gerunds
23- Infinitives
24- Need – Want
25- Like – Would Like
26- Going to Future
27- Will – Future
28- Future Continuous
29- Simple Past Tense
30- Regular – Irregular Verbs
31- Time Adverbs in General
32- Past Continuous Tense
33- Conjunctions
34- Comparatives
35- Superlatives
36- Present Perfect Tense- Structure
37- Present Perfect – Since – For
38- Present perfect – yet – already – just – stil – recently – lately
39- Present Perfect Continuous
40- Either – Neither Yapıları
41- Modals
42- Relative Clause (who)
43- Relative Clause (which)
44- Relative Clause (whom)
45- Relative Clause (where)
46- Relative Clause (whose)
47- Past Perfect Tense
48- Future Perfect Continuous
49- Reported Speech – told
50- Reported Speech – said
51- Reported Speech – asked
52- Conditionals – Type 1
53- Conditionals – Type 2
bu sıralama ile çalışacağım video falanda izliyorıum
şimdilşik butun zaman yapılarını bitirdim bol örnek gördüm ve hala karıştırıorum.
bana kendimi ilerletmem konusunda yardımcı olabilcek biri varmı?
napabilirim:31:

meraba kızlar sizlere sorum olacak ben elementary seviyesinde ingilzice biliorum ve suan öğrenme konusunda hırs yaptım kursa gidemiorum iş saatlerim uymuyor
1-Alfabe
3- Personal information
5- Singular-plural
6- Parts of speech
7- Articles
8- Pronouns-Adjectives
10- Wh-questions
11- Simple present tense
12- Frequency Adverbs
13- Countables
14- Uncountables
15- Prepositions of Time
17- Adjectives
18- Adverbs
19- Imperatives
20- Have got
22- Gerunds
23- Infinitives
24- Need – Want
25- Like – Would Like
26- Going to Future
27- Will – Future
28- Future Continuous
29- Simple Past Tense
33- Conjunctions
34- Comparatives
35- Superlatives
41- Modals
47- Past Perfect Tense
şimdilşik butun zaman yapılarını bitirdim bol örnek gördüm ve hala karıştırıorum.
cnm bedava ıng derslerı cengiz hoca diye gir üye ol (bedava ) orada sevıyene gore alıstırma coz ben bı ara olye yapıyordum vıdeo ızleyıp not alıyordum sınavlar dersler derken bıraktım ben senın kadar ıyı degılım hatta hıc degılım bende kursa gıtmek ıstıyorum bı akıl verırımısın hangısıne gıdıyım :34:

meraba canım
amerikan kultur hakkında bende pek ii şeyler duymadım ama deulcom çok iimiş pahalı galiba ama bılmıorum
canım burda kendimiz calışabilirz birazcık temelin varsa ilerler bence:40:

1-Alfabe
3- Personal information
5- Singular-plural
6- Parts of speech
7- Articles
8- Pronouns-Adjectives
10- Wh-questions
11- Simple present tense
12- Frequency Adverbs
13- Countables
14- Uncountables
15- Prepositions of Time
17- Adjectives
18- Adverbs
19- Imperatives
20- Have got
22- Gerunds
23- Infinitives
24- Need – Want
25- Like – Would Like
26- Going to Future
27- Will – Future
28- Future Continuous
29- Simple Past Tense
33- Conjunctions
34- Comparatives
35- Superlatives
41- Modals
47- Past Perfect Tense

bu sırayı nerden aldın canım ? başlangıç olarak iyide sanki bikaçında terslik var gibi geldi sıra olarak odnan sordum

cnm o metod nasıl bısey anlamdım anlatabılırmısınkısaca ??
ben kpds ıcın gımtke ıstıyorum ıng kursuna ve tömerıben begenmıyorum cnm ya ozel sırketletın onerdıgı bı kurs ıstıyorum amerıkanın adı sanı var wall streettın englısh tıme n vs vs adı olan kurslar var ama hangısıne gıtcem bılmıyorum
Konuşturmaya yönelik bir kurs .Bak youtubedeki ornek derslere tatlım :31:

[video=youtube;1D2K-3WprHA]http://www.youtube.com/watch?v=1D2K-3WprHA[/video]
bu sırayı nerden aldın canım ? başlangıç olarak iyide sanki bikaçında terslik var gibi geldi sıra olarak odnan sordum

Canım peki terslikler nerede :26: sen bize doğrusunu yazabilir misin :31:

Son düzenleme:
Hello.
My name is rdlpstck.I am learning english.Can you help me please:)

Merhaba
bu başlığı görür görmez vakit geçmeden tıkladım vallahi
çünkü hayatta en en çok istediğimö şeylerden biriydi ingilizce bilmek. aradan kaç yıl geçmesine rağmen alt yapım hala taze durur sevdiğim için bunu öğrenmek istediğim için.. bilenler bilir yeni evlendim. yasım daha 21.
hala zamanım var heralde degılmı :( ama bütcem buna musade etmiyor. iş hayatımda ve yurt dısına cıktıgımda ingilizcem olsun istiyorum. konusanları duyunca saka yapmıyorum ıcım doluyor aglayasım gelıyor bende ogrnemek ıstıyorum dıe, ülkemizde keske bu eğitimi ücretsiz verseler kültür olunca ve işin içine para girince şişiriyorlar.
bnm sizden ricam tempolu bir çalısmaya hazırım, grammerden cok pratiğimi gelşiştirecek bir ders calısma programına hazırım lütfen yardım edin. hayatımda bu isteğimin içinde kalmasını istemiyorum..
:(((

meraba canım
amerikan kultur hakkında bende pek ii şeyler duymadım ama deulcom çok iimiş pahalı galiba ama bılmıorum

cnm herkes farklı seyler doyluyo artık bakalım hangısıne gıdersem once 3 kura gıdıcem oyle dusunuyorum sımdılık
bı arkım gecen gun gıtmıs gorusmus amerıkan kulturle 3 kur 1980 demıs 7.5 ay suruyomus sadece hafta sonu gıdenler ıcın kı ben oyle yapıcam baska cerem yok ama yıne de cok fazla geldı ya 7.5 ay yuh:50:
arkım kpdsye hazırlanmak ıstedıgını fakat hıc ıng bılmedıgını soylmıs danısman da genel ıng bılmeden kpds ye yazılamasınız demıs kpds ıcın yeterlılık sınavı yapıyolarmıs zaten
moralım bozuldu acıkcası kpds ıcın genel ıng bılmene gerek yok dıyenler olmustu genel ıng gıtcem sanırım o da bı suru zamanımı alıcak kpds ıcınde gıtmem artık napıyım :50:

meraba canım

cnm cok sagol ama burda ılerletılcek gıbı degıl deulcomu da arastırırırm cnm aklımda
zaten su sıra ıngılızceden once babam bılgısayara gıt dıyobakalım bılemedım hocalarıma da danısıyım ona gore karar verıcem artık :43:

ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum :16:
Mrb.Lisede dil bölümünden mezun oldum..Hep ingilizce öğretmenliği okumak istemiştm.Maalesef ünide başka bir dil bölümü okudum..Yaşım 26 evliyim.Bu yıl öylesine ygs ve lys ye girdim.Vakıf üni.lerin %50 burslu kısımları tutuyor.Ek kontenjandan yazmayı düşünüyorum..Ama aklıma takılan bikaç soru var..Mezun olduktan sonra kpssde ingilizce öğretmenliğinin atama durumu nasıl..Bu bölümü okumayı çok istiyorum ama tabi ailemi de masrafa sokmuş olucam sonunda atanamama korkusu var öğretmenlerin durumunu gördükce..İngilizce öğretmenliğinin 4-5 yıl sonra atamasında düşüş olur mu puanlar çok yükselir mi merak ediyorum.Bu sene kpss ye de öylesine girdim 67 aldım ama öğretmenlerin alan sınavı var hep bunlar kafamı kurcalıyor..1 ay sonra ek kontenjandan tercih yapıcam inş. Gelecek yıllarda bu bölümün durumu ne olur merak ediyorum.Şimdiden teşekkürker.

Mrb.Lisede dil bölümünden mezun oldum..Hep ingilizce öğretmenliği okumak istemiştm.Maalesef ünide başka bir dil bölümü okudum..Yaşım 26 evliyim.Bu yıl öylesine ygs ve lys ye girdim.Vakıf üni.lerin %50 burslu kısımları tutuyor.Ek kontenjandan yazmayı düşünüyorum..Ama aklıma takılan bikaç soru var..Mezun olduktan sonra kpssde ingilizce öğretmenliğinin atama durumu nasıl..Bu bölümü okumayı çok istiyorum ama tabi ailemi de masrafa sokmuş olucam sonunda atanamama korkusu var öğretmenlerin durumunu gördükce..İngilizce öğretmenliğinin 4-5 yıl sonra atamasında düşüş olur mu puanlar çok yükselir mi merak ediyorum.Bu sene kpss ye de öylesine girdim 67 aldım ama öğretmenlerin alan sınavı var hep bunlar kafamı kurcalıyor..1 ay sonra ek kontenjandan tercih yapıcam inş. Gelecek yıllarda bu bölümün durumu ne olur merak ediyorum.Şimdiden teşekkürker.

merhabalar, yazdıklarnızın hepsini okudum öncelikle şunu söylemek istiyorum, ingilizce öğretmenlerinin ataması türkçe, kimya, tarih vb öğretmenlerinin atamasından oldukça yüksek ve şu önümüzdeki 3 sene boyunca ingilizce öğretmenliğinde artış olucak bunun nedeni, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle, öğrenciler 2. sınıfta ingilizce eğitimi almaya başlayacak, yani derslikler ve öğrencilerde artış gözlemlenecek buda ingilizce öğretmen alımlarında artış demektir, hep okumak istemişsiniz bunu kesinlikle gerçekeştirin derim, maddi açıdan zorluk yaşayabilirsiniz elbette ama belkide iyi bir kariyer sizi bekliyor olacak.. belki üniversitede öğretim görevlisi olursunuz, belkide atanırsınız ama koşulları zorlayıp deneyin bence, ilerde üzülmek yerine. :34:

merhabalar, yazdıklarnızın hepsini okudum öncelikle şunu söylemek istiyorum, ingilizce öğretmenlerinin ataması türkçe, kimya, tarih vb öğretmenlerinin atamasından oldukça yüksek ve şu önümüzdeki 3 sene boyunca ingilizce öğretmenliğinde artış olucak bunun nedeni, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle, öğrenciler 2. sınıfta ingilizce eğitimi almaya başlayacak, yani derslikler ve öğrencilerde artış gözlemlenecek buda ingilizce öğretmen alımlarında artış demektir, hep okumak istemişsiniz bunu kesinlikle gerçekeştirin derim, maddi açıdan zorluk yaşayabilirsiniz elbette ama belkide iyi bir kariyer sizi bekliyor olacak.. belki üniversitede öğretim görevlisi olursunuz, belkide atanırsınız ama koşulları zorlayıp deneyin bence, ilerde üzülmek yerine. :34:

Çok teşekkür ederim ..Evet ben de ileride üzülmek istemiyorum..sevmediğim başka bir işte çalışmaktansa biraz geç kalmış olsam da okumak istiyorum tekrar..Sanırım ingiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunları formasyon alıp öğretmen olabiliyordu..Fen edebiyat fakültelerine öğretmenlik hakkı kalkınca ingilizce öğretmenliği ataması daha da artabilir gibi geliyor bana..Aynı zamanda aöf ingilizce öğretmenliklerinin ataması olmayacakmış artık..Bu yüzden avantaj olabilir öğretmenlik okuyanlar için..Bakalım zaman göstericek herşeyi..Teşekkürler tekrar :42:

Çok teşekkür ederim ..Evet ben de ileride üzülmek istemiyorum..sevmediğim başka bir işte çalışmaktansa biraz geç kalmış olsam da okumak istiyorum tekrar..Sanırım ingiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunları formasyon alıp öğretmen olabiliyordu..Fen edebiyat fakültelerine öğretmenlik hakkı kalkınca ingilizce öğretmenliği ataması daha da artabilir gibi geliyor bana..Aynı zamanda aöf ingilizce öğretmenliklerinin ataması olmayacakmış artık..Bu yüzden avantaj olabilir öğretmenlik okuyanlar için..Bakalım zaman göstericek herşeyi..Teşekkürler tekrar :42:

evet başka bölüm okuyup mezun olunca istemediği meslekte çalışan arkadaşlar sıkıntı yaşayabiliyor manevi olarak, mesleğini seven, kendini geliştirmiş bir ingilizce öğretmeni atanmasada her zaman iş bulabilir bence, gerçekten çok avantajlı bir meslek olduğunu düşünüyorum, bayanlar için öğretmenlik zaten çok ideal bir meslek bence, rica ederim umarım herşey istediğin gibi olur :)

evet başka bölüm okuyup mezun olunca istemediği meslekte çalışan arkadaşlar sıkıntı yaşayabiliyor manevi olarak, mesleğini seven, kendini geliştirmiş bir ingilizce öğretmeni atanmasada her zaman iş bulabilir bence, gerçekten çok avantajlı bir meslek olduğunu düşünüyorum, bayanlar için öğretmenlik zaten çok ideal bir meslek bence, rica ederim umarım herşey istediğin gibi olur :)

Aynen katılıyorum..Sevmediğin işi yapmak çok zor..İngilizce öğretmeni evet bana göre de her zaman bir adım daha ilerde oluyor..inş istediğim gibi olur hayırlısı herşeyin saol :)

ingilizce muafiyete çalışıyorumda bir kitaptan
a - an kullanımıyla ilgili bir sorum var

'' I have got an hour to finish my work ''

burada neden an kullanılmış acaba ve cümlenin anlamı nedir ? :10:

ingilizce muafiyete çalışıyorumda bir kitaptan
a - an kullanımıyla ilgili bir sorum var

'' I have got an hour to finish my work ''

burada neden an kullanılmış acaba ve cümlenin anlamı nedir ? :10:

cümlenin anlamı:::işimi bitirmek için bir saatim var.

-an kullanılmış çünkü -hour kelimesi telaffuz edilirken -h harfi okunmaz -our gibi okunur.yani kelime sesli harfle başladığı için -a olmaz -an olur.

Back