• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğretmeniyim, sizlere yardımcı olabilirim.

canım bende bir yere başladım üds ve kdps için orda sadecekuralına göre soru çözmeyi öğretiyor yani 4 5 ayda ing.yi öğreticem gibi bir iddiaya girmiyor bana mantıklı geliyor ama bazı sorularda da anlam olmadan nasıl çözücez kuralla pekte mantığımda yatmıyor o açıdan hoş kuralla 100 sorunun 100ünüde çözen de var mıdır demi??

mrb sadece kuralla gramer soruları çözülebilir ancak , paragraflar, cümle tamamla, yanlışı bulma vs o tarz sorular ne olacak, kural dediğimiz olay tekniktir, tekniği bilip gramer soruları hızlı hızlı eleyip geçersiniz, bana biraz ilginç geldi değişik birşeyler üretmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla ilgi çekici olması açısından, ama ben pek faydalı olacağını düşünmüyorum açıkcası, başarılar şimdiden

Cevap için çok sağol canım .Evet hep türkçe düşünüp cümle kurmaya çalışıyorum .Diğer türlü nasıl yapabilirim hiç bilmiyorum :50:
How ı met your mother 'i önce türkçe altyazılı mi izleyim ,sonra ingilizce altyazılı değil mi :26:

Sence ingilizce kursuna gitmeden halledebilir miyim ?Callen metod için iyi diyorlar .

rica ederim, türkçe düşünmek çok normal çünkü beynimiz ona hakim, dinleme yazma konuşma okuma gibi çok fazla haşır neşir olunca beyin bazen kendi kendine ingilizce düşünmeye başlıyor, bazen bir şeyin ingilizcesi aklıma geliyor tükçesini hatırlayamıyorum mesela :) onu zamanla aşablirsin, önce çok fazla duyman lazım, türkçe altyazılı izle tabi ama filmlerde imkanın varsa indirebilirsen önce altyazısız sonra iki üç kere altyazılı izlemeye çalış, sonra kendin farkedeceksin değişimi, ben bunu nası duymamışım diceksin :) kursa gitmeden halletmen tamamen senin isteğine ve yılmayışına kalmış, çok geniş bir gramer yelpazesi var ağırdan almak lazım grameri ağırdan alırken dinleme ve kelimeye ağırlık verip tamamlarsın, kendine zevkli hale getirmeye çalış, ancak o zaman sıkılmazsın. değişik bir taktikte öğretmektir :) insan en iyi öğretirken öğrenir çünkü o zaman eksiklerinin farkına varıyor, birine anlat mesela ya da kimse yoksa ben bunu nasıl anlatırdım diye düşün, sadece bir öneri :34:

bu noktada önce past tense ve past perfect tense ayrımı yapmak lazım örneğin ;
ben dün okula gittim. = I went to school yesterday = past tense
sen aradığında ben okula gitmiştim. = When you called me, I had gone to school.
past perfect tensede fiilerin 3.halini kullanırız daha geçmişte olduğunu belirtmek için

şu had i bir türlü kavrayamadım

rica ederim, türkçe düşünmek çok normal çünkü beynimiz ona hakim, dinleme yazma konuşma okuma gibi çok fazla haşır neşir olunca beyin bazen kendi kendine ingilizce düşünmeye başlıyor, bazen bir şeyin ingilizcesi aklıma geliyor tükçesini hatırlayamıyorum mesela :) onu zamanla aşablirsin, önce çok fazla duyman lazım, türkçe altyazılı izle tabi ama filmlerde imkanın varsa indirebilirsen önce altyazısız sonra iki üç kere altyazılı izlemeye çalış, sonra kendin farkedeceksin değişimi, ben bunu nası duymamışım diceksin :) kursa gitmeden halletmen tamamen senin isteğine ve yılmayışına kalmış, çok geniş bir gramer yelpazesi var ağırdan almak lazım grameri ağırdan alırken dinleme ve kelimeye ağırlık verip tamamlarsın, kendine zevkli hale getirmeye çalış, ancak o zaman sıkılmazsın. değişik bir taktikte öğretmektir :) insan en iyi öğretirken öğrenir çünkü o zaman eksiklerinin farkına varıyor, birine anlat mesela ya da kimse yoksa ben bunu nasıl anlatırdım diye düşün, sadece bir öneri :34:

abla idolümsün ya bir ara özelden detaylı konuşsak seninle soracak çoook sorum var sana :)

had kalıbını anlayamıyorum diyen bir çok arkadaş olmuş.

ingilizce öğretmeni arkadaşımız da biliyordur gramer ilk sene falan görürsünüz sadece... ve inanın gramer hiç bir şey değil. okudukça kendiniz yazmaya başladıkça o kadar kolay geliyorki. gramere takılmıyorsunuz zaten. okudukça kalıplar yükleniyor aklınıza zaten. genelde hocalar da demezler burda had kullancaktın kullanmadn vs die... kendinizi ifade etme biçiminiz kullandığınız kelimeler, bağlaçlar önemlidir. complex cümle kuraiblme yeteği vs.. ki bunlar (hele edebiyat öğrencileri için) zamanla öyle kolay hale gelirki. bir haftaya 3 er roman sığdırırsınız, analiz edersiniz vs.

konuima konusuna gelince tamamen pratik... başka hiç bir yolu yok. öğretmenimiz sesinizi kaydedin hatalarınızı düzltin demiş.. çok güzl bir öneri.. ki zaten hocalarınız üniversitede full ing konuşur. ilk sene zorlanırsınız ama zamanla anlarsınız, telafuzlarınızı düzltirsnz.. ben yeni mezun oldum ing. dilie debiyatı bölümünden bir ing gibi konuşuyomusn desen hayır... kendimi ifade edebiliyorum ve karşı tarafla iletişim kurabiliyorum sadece kolayca. konuşma ancak pratikle gelişiyor...

ingiliz dili ve edebiyatı okumak istiyorum dersler çokmu ağır acaba ? ve ne düzeyde bir ingilizce gerekiyo ? nerde okudun ? çok soru sordum sanırım :D

cnm genelde eğitim fakültesinde okuyan ing. öğretmenleri edebiyatçılarla pek anlaşamazlar nedendir bilmem... ing öğretmeni ve filolog olmak arasında çok fark var... ingilizce öğretmenliği bölümünde öğretmeye odaklanır nokta atışı yapılır.. sen bir filolog olarak ilk ing eserlerden başlayarak eski ingilizceyi öğrencek, incili neredeyse ezbere bilecek, ingilterenin tarihini belkide kendi tarihinden daha iyi bilecek, dönemin kıyafetlerinden tiyatrolarına, psikolojik analizlerden kuramcılara bir sürü bilgi yüklenecek, hatta şiir çevirebilcek hale geleceksin. ing. öğretmenliği yapacaksan öğrendiklerine acıyorsun maalesef... ama gerçekten bir filolog (dilbilimci) oluyorsun. yani 'entel' oluyorsun gerçkten.:27: ingilizce öğretmenleri daha spesifik eğitim alırlar. öğretmeeye odaklı bir eğitim sistemleri vardır. (olması gerektiği gibi yani):)

zormudur... zordur ama değer. çalışma alanı çok geniştir... ve bir vizyon katar. son hafta çalışayım olayına gelmez edebiyat... kitaplardan birini kaçırdımı yandın.. ama düznli çalışırsan dersleri boşlamazsan ve iyi not tutuyorsan çok başarılı olursun... umarım istediğin bölüme girersin.

bu arada ing. öğretmeni arkadaşım edebiyatla ilgili soru sorulunca dayanamadım cevapladım kusurabakmıyorsun inş...:)

ingiliz dili ve edebiyatı okumak istiyorum dersler çokmu ağır acaba ? ve ne düzeyde bir ingilizce gerekiyo ? nerde okudun ? çok soru sordum sanırım :D

mersin üniversitesi, ingiliz dili ve edebiyatının çok zevkli bir bölüm olduğunu düşünüyorum :34: zevk alırsan almayı bilirsen hiçbir ders ağır gelmez, eğitim fakültesi dil edebiyat farketmez canım, düzeye gelince onun bir ölçütü yok zaten kendini orda geliştirmeye başalyacaksın göreceksin ki aslında herkes sıfırdan geşlmiş gibi olacak :)

cnm genelde eğitim fakültesinde okuyan ing. öğretmenleri edebiyatçılarla pek anlaşamazlar nedendir bilmem... ing öğretmeni ve filolog olmak arasında çok fark var... ingilizce öğretmenliği bölümünde öğretmeye odaklanır nokta atışı yapılır.. sen bir filolog olarak ilk ing eserlerden başlayarak eski ingilizceyi öğrencek, incili neredeyse ezbere bilecek, ingilterenin tarihini belkide kendi tarihinden daha iyi bilecek, dönemin kıyafetlerinden tiyatrolarına, psikolojik analizlerden kuramcılara bir sürü bilgi yüklenecek, hatta şiir çevirebilcek hale geleceksin. ing. öğretmenliği yapacaksan öğrendiklerine acıyorsun maalesef... ama gerçekten bir filolog (dilbilimci) oluyorsun. yani 'entel' oluyorsun gerçkten.:27: ingilizce öğretmenleri daha spesifik eğitim alırlar. öğretmeeye odaklı bir eğitim sistemleri vardır. (olması gerektiği gibi yani):)

zormudur... zordur ama değer. çalışma alanı çok geniştir... ve bir vizyon katar. son hafta çalışayım olayına gelmez edebiyat... kitaplardan birini kaçırdımı yandın.. ama düznli çalışırsan dersleri boşlamazsan ve iyi not tutuyorsan çok başarılı olursun... umarım istediğin bölüme girersin.

bu arada ing. öğretmeni arkadaşım edebiyatla ilgili soru sorulunca dayanamadım cevapladım kusurabakmıyorsun inş...:)

mrb lar tabikide kusurabakmıyorum öyle şey olur mu :) ben dil edebiyat hakkında yüklü bir bilgiye sahip değilim zaten çok yardımcı olmuşsun arkadaşımıza :34:

Lisede dil bölümü okudunuz. Benim merak ettiğim liseden mezun olduğunuzdaki kurunuz ne oluyor? upper int mi?

Lisede dil bölümü okudunuz. Benim merak ettiğim liseden mezun olduğunuzdaki kurunuz ne oluyor? upper int mi?

o aldığınız eğitime bağlı, benim lisede aldığım eğitim çok kötüydü intermediate ta bile kalınabilir, ekstra çaba istiyor bu bölüm kendinizi ne kadar geliştirdiğinizede bağlı yani ders dışı

ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum :16:

cnm yardım ıstedıgım bı konu var acıl :18::18::18::18:

hangı ıng dıl kursunu onerıyosun ban su an sıcak gelen kurs amerıkan kultur dernegı sen nedersın ????

bu arada ozel sırketler acısından sorum olcak bu bazı ozel sırketler duyumlarıma gore arklardan hangı ıng kursuna gıttıgıne kadar soruyolarmıs hangılerını oenmsıyolar bılıyomusun ???

bu kıs bı kursa baslıcam ama hala karar veremedım ankaradayım alternetıfım cok fakat kararsızım
ınforlangı da duydum ıyı dıye wall street bılgısayar uzerınden ogretıyo dıye duydugum ıcın ıstemıyorum orayı yanlıs mı bılıyorum yoksa ?? bırde global ıng duydum odtu nun de ıyı denılyıo ama eve cok cok uzak tercıhım degıl
ha bırde son olarak englısh tıme berbat dıye duyuyorum her seferınde

her goruse acıgım cnm lutfen cevaplarını beklıyorum ??? :54::54::54:

Wall street esnek çalışma programı yapması açısından size uygun ders programı yapıyor olması çok buyuk bir artı, ve gercekten iyi eğitimcileri kadrolarına alıyorlar, oldulça iyi pratik yapıyorlar, bilgisayar bakımında olarak da çalışma programı veriyorlar yoksa öğretimi sadece oradan yapmıyorlar, orayı düşünebilirsin adı da oldukça etkilidir, hem hacettepe de ingiliz dil bilimi okuyan biri olarak hem de kardeşimin orada kurs almasındaki memnuniyete dayanarak fikir veriyorum, tabii tercih sizin:)

aöf ingilizce bölümü warmıydı ben yeni duyorum:S sınavsız geçilebiliomu peki bende biara okumayı istiodum fakat aöf olduğunu yeni duydum biraz açabilir misiniz

aöf ingilizce bölümü warmıydı ben yeni duyorum:S sınavsız geçilebiliomu peki bende biara okumayı istiodum fakat aöf olduğunu yeni duydum biraz açabilir misiniz

mrb aöf ingilizce öğretmenliği var 2 yıl lise ve ya üniversite dersliklerinde ders görüyorsunuz son 2 yıl derslere girmiyorsunuz kendiniz hazırlanıyorsunuz, benim bildiğim kadarıyla böyle ama değişmişte olablir elbet, öss ile giriyorsunuz yani sınavsız geçiş yok puanlarıda çok düşük sayılmaz, talep çok olduğu yüksek durumda, mezun olduğunuzda aynı statüde oluyorsunuz diğer öğretmenlerle hiçbir farkı yok ;) ama zorluyormuş baya diye duydum ne kadar doğrudur bilinmez tabi çalışırsan neden olmasın ;)

cnm yardım ıstedıgım bı konu var acıl :18::18::18::18:

hangı ıng dıl kursunu onerıyosun ban su an sıcak gelen kurs amerıkan kultur dernegı sen nedersın ????

bu arada ozel sırketler acısından sorum olcak bu bazı ozel sırketler duyumlarıma gore arklardan hangı ıng kursuna gıttıgıne kadar soruyolarmıs hangılerını oenmsıyolar bılıyomusun ???

bu kıs bı kursa baslıcam ama hala karar veremedım ankaradayım alternetıfım cok fakat kararsızım
ınforlangı da duydum ıyı dıye wall street bılgısayar uzerınden ogretıyo dıye duydugum ıcın ıstemıyorum orayı yanlıs mı bılıyorum yoksa ?? bırde global ıng duydum odtu nun de ıyı denılyıo ama eve cok cok uzak tercıhım degıl
ha bırde son olarak englısh tıme berbat dıye duyuyorum her seferınde

her goruse acıgım cnm lutfen cevaplarını beklıyorum ??? :54::54::54:

mrb özel şirketler soruyordur elbet eğitim kalitenizi ve seviyenizi anlamak için, hatta belge bile isteyenler var seviyenize dair, birçok kurs sadece boş para tuzağı birşey öğrenemeden bitiyor sormakta haklılarda bence zaten, ankarada ki kursları pek bilmiyorum açıkcası ama amerikan kültür baya isim yapmış durumda eğitimi ile, bilgisayar üzerinden eğitimi ilk defa duyuyorum ama şahsen önermem,

mrb özel şirketler soruyordur elbet eğitim kalitenizi ve seviyenizi anlamak için, hatta belge bile isteyenler var seviyenize dair, birçok kurs sadece boş para tuzağı birşey öğrenemeden bitiyor sormakta haklılarda bence zaten, ankarada ki kursları pek bilmiyorum açıkcası ama amerikan kültür baya isim yapmış durumda eğitimi ile, bilgisayar üzerinden eğitimi ilk defa duyuyorum ama şahsen önermem,

evet amerıkan kulturu bende o sekılde bı cok kısıden duydugum ve yakınımız gıttıgı ıcın bılıyorum cnm
ama ıste ozel sırketler hangı kursu ıstıyo o var acaba amerıkan kulturu de begenıyolarmıdır kı :25:
pekı sence cnm amerıkan kulturmu ıngılız kultur dernegımı ????

Wall street esnek çalışma programı yapması açısından size uygun ders programı yapıyor olması çok buyuk bir artı, ve gercekten iyi eğitimcileri kadrolarına alıyorlar, oldulça iyi pratik yapıyorlar, bilgisayar bakımında olarak da çalışma programı veriyorlar yoksa öğretimi sadece oradan yapmıyorlar, orayı düşünebilirsin adı da oldukça etkilidir, hem hacettepe de ingiliz dil bilimi okuyan biri olarak hem de kardeşimin orada kurs almasındaki memnuniyete dayanarak fikir veriyorum, tabii tercih sizin:)

amerıokan kulturler kıyasladıgımda da daha pahalı kurs orası cıkıyor ama netten yorumları okudugumda para tuzagı oldugunu soyluyorlar bazı arklarımda adı duyulmamsı ıng kursuna gıdıyo ama memnun ogretmene gore degısıyo demekkı dıyorum bende
ama ıste bende adı duyulmus ozel sırketlerın tercıhı hemde guzel bı sekılde ogrenebılcem kurs arıyorum ve wall street e de gıdıcem borsur falan alıcam bakalım arastırmalarım su an net uzerındne sadece

Ben 1 sene boyunca Amerikan Kültüre gitmiştim :40: pek tavsiye etmiyorum .Onun yerine Tömere gidebilirsin .

Ben de eylül sonlarına doğru başına doğru ,callen method eğitimi veren bir kursa yazılcam .

Back