• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğretmeniyim, sizlere yardımcı olabilirim.

Merhaba öncelikle böyle bir konu açtiginiz için çok tesekkürler..

Ben de sizden bir tavsiye rica edecegim, son iki senedir okulda fazla ingilizce dersi görmüyoruz ve bu yüzden dili çok hizli bir sekilde unutmaya basladim. Aslinda ingilizcem çok iyiydi ama dedigim gibi pratik yapmadigim için çabuk unuttum diyebilirim.

Bana neler önerirsiniz ? Mesela okumasi kolay ingilizce kitap isimleri vs, ya da önereceginiz baska metotlar var mi ? Daha önce biri bu soruyu sorduysa kusura bakmayin, sayfalari okuyamadim..

Simdiden tesekkürler, ve size de derslerinizde basarilar diliyorum.

Merhaba öncelikle böyle bir konu açtiginiz için çok tesekkürler..

Ben de sizden bir tavsiye rica edecegim, son iki senedir okulda fazla ingilizce dersi görmüyoruz ve bu yüzden dili çok hizli bir sekilde unutmaya basladim. Aslinda ingilizcem çok iyiydi ama dedigim gibi pratik yapmadigim için çabuk unuttum diyebilirim.

Bana neler önerirsiniz ? Mesela okumasi kolay ingilizce kitap isimleri vs, ya da önereceginiz baska metotlar var mi ? Daha önce biri bu soruyu sorduysa kusura bakmayin, sayfalari okuyamadim..

Simdiden tesekkürler, ve size de derslerinizde basarilar diliyorum.

merhabalar çok teşekkür ederim, öncelikle şunu söylemek istiyorum aslında bilgileri unutmuyorsunuz sadece kullanılmadığı için yavaş yavaş belleğimiz onları geri dönüşüm kutusuna atıyor diyelim, ama kullanmaya başladığınız mesela kitap okumak gibi, tekrar yükleme yapcaktır aynı, bilgisayarlarımızda ki gibi, kitap ismine gelince bu konu tamamen zevk ile ilgili mesela ben macera severim belki siz klasik seversiniz...oxford un her seviyeye uygun cd li romanları bulunmakta, temin etmenizi öneririm, gerektiği yerden cd den dinlersiniz, ince kitaplar zaten sıkılmazsınız okurken, maddi olarakta çok yüksek değil uygun fiyatları, ilgi alanınıza giriyorsa yazma ve dinlemeyide deneyebilirsiniz, haftasonu oturup kısa bir paragraf şeklinde o hafta içinde geçen önemli konuları yazabilirsiniz, yabancı dizi şiddetle tavsiye ediyorum, bölümü dil olmayan arkadaşlar bile ciddi kelime öğreniyor, yardımcı olabildiysem sevinirim, başarılar diliyorum.

merhabalar çok teşekkür ederim, öncelikle şunu söylemek istiyorum aslında bilgileri unutmuyorsunuz sadece kullanılmadığı için yavaş yavaş belleğimiz onları geri dönüşüm kutusuna atıyor diyelim, ama kullanmaya başladığınız mesela kitap okumak gibi, tekrar yükleme yapcaktır aynı, bilgisayarlarımızda ki gibi, kitap ismine gelince bu konu tamamen zevk ile ilgili mesela ben macera severim belki siz klasik seversiniz...oxford un her seviyeye uygun cd li romanları bulunmakta, temin etmenizi öneririm, gerektiği yerden cd den dinlersiniz, ince kitaplar zaten sıkılmazsınız okurken, maddi olarakta çok yüksek değil uygun fiyatları, ilgi alanınıza giriyorsa yazma ve dinlemeyide deneyebilirsiniz, haftasonu oturup kısa bir paragraf şeklinde o hafta içinde geçen önemli konuları yazabilirsiniz, yabancı dizi şiddetle tavsiye ediyorum, bölümü dil olmayan arkadaşlar bile ciddi kelime öğreniyor, yardımcı olabildiysem sevinirim, başarılar diliyorum.

Bu güzel tüyolar için çok tesekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacagim. Hafta sonu yaptigim seylerin özetini yazma fikri çok güzel bana çok cazip geldi :)) ayni sekilde yabanci dizi vs. En kisa zamanda oxford'un romanlarindan da bakacagim.
inanir misiniz geçen yil ingilizce olarak orhan pamuk'un "the museum of innocence" kitabini aldim güyya okuyup ingilizcemi geri hatirlayip gelistirecektim, o kadar kalin kitabi türkce okumak bile meseleyken hangi kafayla aldim onu hala sasiyorum kendime :)
tekrar tesekkürler bana yardimci oldugunuz için, iyi günler diliyorum..

ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum :16:

it's not just a matter of getting more burger for the buck. ben sadece bu cümleye bi çeviri önerisi bekliyorum :(

Son düzenleme:
it's not just a matter of getting more burger for the buck. ben sadece bu cümleye bi çeviri önerisi bekliyorum :(

cümlede bir yanlışlık yoksa eğer, para için daha fazla burger almak önemli değil ya da konu sadece para için daha fazla burger almak değil olmalı, metnin geri kalan kısmını bilmem lazım direct meaning için , mantık hatası var gibi

ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum :16:

merhaba,
Ben pre ıntermedıate yenı bıtırdım tam ıntermedıate gectım hocam yurtdısına gıttı. Kursa gıtmek ıstemıyorum cunku cogu kar amacı guduyor,bısey ogrenemıyorsun.

Evde kendım calısmak ıstıyorum,ıngılızce ogrenmeyı ve konusmayı cok ıstıyorum,neler yapmalıyım,nasıl bır yl ızlemelıyım??ınternet dokuman dolu ama ben yararlı Dokuman nerelerden bulabılırım

sanırım link paylaşmak yasak arkadaşlar bende burda isimleri yazıyorum

gramer için: herkeseinglizce.com ziyaret edebilirsiniz temel isteyenler için temel inglizce var
kelime için: seslisözlük.net daha advanced isteyenler 'online oxford veya longman' tercih edebilir
dinleme için: ekolayingilizce.com daha ileri seviye isteyenler ' britishcouncil' tercih edebilir okuma parçalarıda yer almakta

internette çok fazla site var ama önemli olan doğru ve güvenilir olanı seçmek bence, bunlar daha anlaşılır ve uygun siteler diye düşünüyorum kolay gelsin hepinize ;)
daha önce faydalı olabilecek güvenilir birkaç site paylaşmıştım, bunlar yardımcı olabilir,
merhaba,
Ben pre ıntermedıate yenı bıtırdım tam ıntermedıate gectım hocam yurtdısına gıttı. Kursa gıtmek ıstemıyorum cunku cogu kar amacı guduyor,bısey ogrenemıyorsun.

Evde kendım calısmak ıstıyorum,ıngılızce ogrenmeyı ve konusmayı cok ıstıyorum,neler yapmalıyım,nasıl bır yl ızlemelıyım??ınternet dokuman dolu ama ben yararlı Dokuman nerelerden bulabılırım

öncelikle merhaba :), bencede kursa gitmemekle iyi yaparsınız, oraya vereceğiniz para ile kendinize çok iyi kaynaklar temin edebilirsiniz, ama kursun yadsınamaz bir faydası var ki oda speaking :) özellikle o alana yönelmek istiyorum diyorsanız speaking için iyi bir kurs şart, tabi hepsi speaking e önem vermiyor orası ayrı, çünkü evde speaking yapmak zordur, kendi başınıza yapabilceğiniz çok şey var ama grup içinide , sınıf önünde konuşma yada inglizceyi iletişimde aktif kullanma kadar gelişemezsiniz bu bir gerçek, başınızda bir eğitmen ve sizi yönlendirip hatalarınızı düzeltecek biri şart.
Daha öncede çok kez söyledim, eğer ingilizceyi öğrenmek istiyorsanız bunu biryerden okuyarak, ezberleyerek yapamazsınız. İngilizceyi kullanmanız lazım. Size çok anlamlı bir örnek; bisiklete binmeyi bilmiyorsunuz, size biri diyorki bin, tutma yerlerinden tut, pedalları çevir ve dengede dur ! ortada bisiklet yok uygulama yok, peki sizce öğrendiniz mi şu an bisiklet sürmeyi ? elbette ki hayır, Demem o ki biri geçer masal gibi size anlatır, tense şu dur, bu kelime bu dur, yada siz kitap okur gibi okursunuz sonuç mu ? SIFIR !sadece öğerndiğinizi sanarsınız. Tüm zırvalıkları unutun gramer vs önce kullanmaya başlayın, duyun bu dili, siz anadiliniizi öğrenirken nasıl öğrendiniz ? önce duydunuz... yabancı dizi, şarkılar filmler vs bol bol izleyelim, gramer konularında çok derine inmeden test çözerek çalışalım, öğrenilen kelimeleri mutlaka kullanalım yani hayata geçirelim, akşam uyumadan önce gününüzde o kelimelerle ilgili ne olmuş diye anlatın, yani bisiklete binin :34: yoksa tüm çabanız ve vaktiniz boşa gider, ingilizceyi, dinleyin, yazmaya çalışın, kendinizi çok basit bile olsa ifade etmeye çalışın derim :34: yds gibi sınavlarda en yüksek yapan öğrenciler bile konuşma ve anlamaya gelince dona kalıyor, nedeni sadece kağıt, test ve sınav üzerinde çalışmaları bu da kullanılmayan ingilizcenin tamamen boş olmasının ayrı bir tespitidir :)
kolay gelsin başarılar :34:

Merhaba,

Benim sorunum speaking ile. Çat pat konusurum derdimi anlatırım ama akıcı konusamam bu nedenle de konusmaya çok çekiniyorum. Etrafımda konusabileceğim kımse yok. Bunun ıcın mneriniz var mıdır?

Teşekkurler

Merhaba,

Benim sorunum speaking ile. Çat pat konusurum derdimi anlatırım ama akıcı konusamam bu nedenle de konusmaya çok çekiniyorum. Etrafımda konusabileceğim kımse yok. Bunun ıcın mneriniz var mıdır?

Teşekkurler
bol bol ingilizce film izleyebilrseniz çok faydasını görürsünüz bga hanım.

Merhaba,

Teşekkurler

mrb lar , akıcı konuşmak uzun zaman ve çaba alan bir beceridir, tek yoluda çok pratik başka hiçbirşey değil okuyarak yazarak dinleyerek olmaz bu iş , çevrenizde arkadaşlarınız varsa onlarla konuşmaya çalışın, yok ben kendimle rahatım diyorsanız speaking için birsürü site var, ordan konuşma topikleri seçip kendinize ufak metinler hazırlayrak konuşmaya çalışabilrisiniz, bunu ayna karşsında yaparsanız daha etkili olur, ingilizce konuşurkenki çekinmenizi bu şekilde ciddi miktarda yapabilirsiniz, konular bulun ve onlarla ilgili kelimeler araştırın, sadece BOL PRATİK başka şekilde kazanamazsınız, :34: başarılar

Merhaba ben Mayıs ayında kursa başladım elementary seviyesinden başladım.simdi pre-intermediate deyim. Ama kursumu dondurdum. İnanılmaz karışmış durumdayım Çünkü :((

Hocamızda değişti iyice soğudum açıkcası. Benim size sorunum aslında cok basit belki bana yol gösterirsiniz ben tüm zamanları biliyorum ama cümle kurarken sürekli eksiğim oluyor yani ya yardımcı fiilleri ya ekleri v.s unutuyorum. Sürekli konuşmadığım icinde olabilir ama bunu nasıl asarim acaba. Tsk

Merhaba! Ben Kety.
6 yıldır profosyonel olarak başlangıç seviyesinden ileri ingilizceye birbirinden farklı eğitim gruplarında ders vermekteyim. Öğrencilerimin çoğunluğunu 6-18 yaş arası oluşturuyor. İsteğe bağlı olarak okula yardımcı, eksiklerin giderilmesine yönelik veya okul programının dışında bilgileri geliştirmeye yönelik dersler vermekteyim..
Bunun dışında öğrenciler ve üniversiteye hazırlananlar için yabancı dil sınavlarına hazırlık dersleri veriyorum. (TOEFL, IELTS vs..)
Ayrıca çalışanlara yonelik ileri ingilizce ve iş ingilizcesi ders tecrubem de bulunmaktadır. Bu kapsamda konuşma, resmi yazışma ve dilbilgisi ağırlıklı program uygulamaktayım.
If you are interested, please contact me: kety-lord@yandex.ru

Back