sanırım link paylaşmak yasak arkadaşlar bende burda isimleri yazıyorum
gramer için: herkeseinglizce.com ziyaret edebilirsiniz temel isteyenler için temel inglizce var
kelime için: seslisözlük.net daha advanced isteyenler 'online oxford veya longman' tercih edebilir
dinleme için: ekolayingilizce.com daha ileri seviye isteyenler ' britishcouncil' tercih edebilir okuma parçalarıda yer almakta
internette çok fazla site var ama önemli olan doğru ve güvenilir olanı seçmek bence, bunlar daha anlaşılır ve uygun siteler diye düşünüyorum kolay gelsin hepinize
daha önce faydalı olabilecek güvenilir birkaç site paylaşmıştım, bunlar yardımcı olabilir,
merhaba,
Ben pre ıntermedıate yenı bıtırdım tam ıntermedıate gectım hocam yurtdısına gıttı. Kursa gıtmek ıstemıyorum cunku cogu kar amacı guduyor,bısey ogrenemıyorsun.
Evde kendım calısmak ıstıyorum,ıngılızce ogrenmeyı ve konusmayı cok ıstıyorum,neler yapmalıyım,nasıl bır yl ızlemelıyım??ınternet dokuman dolu ama ben yararlı Dokuman nerelerden bulabılırım
öncelikle merhaba :), bencede kursa gitmemekle iyi yaparsınız, oraya vereceğiniz para ile kendinize çok iyi kaynaklar temin edebilirsiniz, ama kursun yadsınamaz bir faydası var ki oda speaking :) özellikle o alana yönelmek istiyorum diyorsanız speaking için iyi bir kurs şart, tabi hepsi speaking e önem vermiyor orası ayrı, çünkü evde speaking yapmak zordur, kendi başınıza yapabilceğiniz çok şey var ama grup içinide , sınıf önünde konuşma yada inglizceyi iletişimde aktif kullanma kadar gelişemezsiniz bu bir gerçek, başınızda bir eğitmen ve sizi yönlendirip hatalarınızı düzeltecek biri şart.
Daha öncede çok kez söyledim, eğer ingilizceyi öğrenmek istiyorsanız bunu biryerden okuyarak, ezberleyerek yapamazsınız. İngilizceyi kullanmanız lazım. Size çok anlamlı bir örnek; bisiklete binmeyi bilmiyorsunuz, size biri diyorki bin, tutma yerlerinden tut, pedalları çevir ve dengede dur ! ortada bisiklet yok uygulama yok, peki sizce öğrendiniz mi şu an bisiklet sürmeyi ? elbette ki hayır, Demem o ki biri geçer masal gibi size anlatır, tense şu dur, bu kelime bu dur, yada siz kitap okur gibi okursunuz sonuç mu ? SIFIR !sadece öğerndiğinizi sanarsınız. Tüm zırvalıkları unutun gramer vs önce kullanmaya başlayın, duyun bu dili, siz anadiliniizi öğrenirken nasıl öğrendiniz ? önce duydunuz... yabancı dizi, şarkılar filmler vs bol bol izleyelim, gramer konularında çok derine inmeden test çözerek çalışalım, öğrenilen kelimeleri mutlaka kullanalım yani hayata geçirelim, akşam uyumadan önce gününüzde o kelimelerle ilgili ne olmuş diye anlatın, yani bisiklete binin
yoksa tüm çabanız ve vaktiniz boşa gider, ingilizceyi, dinleyin, yazmaya çalışın, kendinizi çok basit bile olsa ifade etmeye çalışın derim
yds gibi sınavlarda en yüksek yapan öğrenciler bile konuşma ve anlamaya gelince dona kalıyor, nedeni sadece kağıt, test ve sınav üzerinde çalışmaları bu da kullanılmayan ingilizcenin tamamen boş olmasının ayrı bir tespitidir :)
kolay gelsin başarılar