• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğretmeniyim, sizlere yardımcı olabilirim.

malosa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
774
8
96
ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum :16:

slm ben açık ögretım ingilizce sınavlarına hazırlanıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusun

slm ben açık ögretım ingilizce sınavlarına hazırlanıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusun

merhaba , aöf ingilizcede temeliniz varsa rahat geçebilirsiniz diyorum, sorularına baktığım zaman zorluycak sorular değil, temel olmadığı takdirde tek başınıza çalışırsanız zorlanabilirsiniz tabi, size önerim eğer alt yapınıza güvenmiyorsanız ortaoğretim ingilizce kitaplarıyla çalışmaya başlayabilirsiniz , çünkü diğer gramer kitapları çok fazla detay ve ekstra bilgi içerir ki sizin buna ihtiyacınız olmuycaktır. temeliniz var daha da sağlamlaştırmak istiyosanız türkçe anlatımlı gramer kitabı tercih edebilirsiniz. temel gramer konuları üzerine yoğunlaşmalısınız tense, if yapıları gibi çünkü bunlar soruların temelini oluşturuyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.:34:

ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum :16:

mIs lI mis li gecmis zamanlari kullanmayi bilmiyorum ben bana yardimci olabilirmisin.

dinleme, konuşma, yazma ve kelime öğrenimi için de ip uçları verebilirim ilgili olanlara

mIs lI mis li gecmis zamanlari kullanmayi bilmiyorum ben bana yardimci olabilirmisin.

past tense yani geçmiş zamanı diyorsunuz sanırım , bu tensi kullanabilmek için önce yeterince verb yani fiil bilgimiz olmalı, geçmiş zamanda fiilerin 2. hallerini kullanıyoruz , internetten bu listeye çok rahat ulaşabilirsiniz, ilk iş bu filleri ve 2. hallerini öğrenmek olmalı, geçmiş zaman karışık gibi gözüksede kolay bir tense tir aslında , yaptığımız tek şey 'ed' takısı eklemek fiillere.

miş mış past perfect tense tabi bunun için past tensi çok iyi kavramak gerekir çünkü past perfect tense past tense in bir geçmişidir, yani türkçe olarak geçmişin geçmişi diyebiliriz kulağa saçma geliyor :1: mesela sen geldiğinde, ben çoktan gitmiştim. burda ilk yapılan eylem benim gitmem çünkü o durum daha eski , işte benim senden önce gitmem past perfect tense oluyor

past tense yani geçmiş zamanı diyorsunuz sanırım , bu tensi kullanabilmek için önce yeterince verb yani fiil bilgimiz olmalı, geçmiş zamanda fiilerin 2. hallerini kullanıyoruz , internetten bu listeye çok rahat ulaşabilirsiniz, ilk iş bu filleri ve 2. hallerini öğrenmek olmalı, geçmiş zaman karışık gibi gözüksede kolay bir tense tir aslında , yaptığımız tek şey 'ed' takısı eklemek fiillere.

''ed''yeterli oluyormu ? mesela '' ben yapmistim'' nasil derim yada '' olmustu '' nasil derim?

''ed''yeterli oluyormu ? mesela '' ben yapmistim'' nasil derim yada '' olmustu '' nasil derim?

bu noktada önce past tense ve past perfect tense ayrımı yapmak lazım örneğin ;
ben dün okula gittim. = I went to school yesterday = past tense
sen aradığında ben okula gitmiştim. = When you called me, I had gone to school.
past perfect tensede fiilerin 3.halini kullanırız daha geçmişte olduğunu belirtmek için

bu noktada önce past tense ve past perfect tense ayrımı yapmak lazım örneğin ;
ben dün okula gittim. = I went to school yesterday = past tense
sen aradığında ben okula gitmiştim. = When you called me, I had gone to school.
past perfect tensede fiilerin 3.halini kullanırız daha geçmişte olduğunu belirtmek için

tesekkur ederim canim :)

rica ederim burda anlatılcak bişi değil pek ama umarım az da olsa yardım edebilmişimdir :)

iyi aksamlar cnm bende dısardan orta okulu b ıtırıyorum
ingilizcem olmadıgı ıcın ısmek te ıngılızce kursuna gıdıyrum sımdı tabanını baya ogrendım
hatta kendımı nette sevıyemı belırlemek ıcın test yaptım sonucalt orta sevıye dıyo
benım sızden ogrenmek ıstedıguım seyben kelımelerı nasıl bı yontemle ezberlemelıyım
ogretmen konusunca anlıyoruım ama ben konusup cumleyı toparlıyamıyorum
yanı oyle kelımeye oku oku ezberlenmıyo bı yontemı varmı sızce

iyi aksamlar cnm bende dısardan orta okulu b ıtırıyorum
ingilizcem olmadıgı ıcın ısmek te ıngılızce kursuna gıdıyrum sımdı tabanını baya ogrendım
hatta kendımı nette sevıyemı belırlemek ıcın test yaptım sonucalt orta sevıye dıyo
benım sızden ogrenmek ıstedıguım seyben kelımelerı nasıl bı yontemle ezberlemelıyım
ogretmen konusunca anlıyoruım ama ben konusup cumleyı toparlıyamıyorum
yanı oyle kelımeye oku oku ezberlenmıyo bı yontemı varmı sızce

öncelikle iyiakşamlar; herkesin kendine özgü öğrenme stili vardır kimisi duyarak kimisi görerek kimisi yazarak ve ya kendi kendine tekrar ederek öğrenir, önce nasıl daha iyi öğreniyorsun buna karar vermelisin bence, bu öğrenme stillerinden bir kaçınıda kullanıyor olabilirsin farkında olmadan. kelimede pratik çok önemli günde yüz kerede yazsanız bile ki bu klasiktir ama saçma bir yöntem, yine unutursunuz. önemli olan o kelimeyi kullanmanız, nasıl kullanırsınız bir kelimeyi sonuçta yabancı ülkede yaşamıyoruz, orta seviye iseniz kitap okumak ta sizin için zor olabilir, benim önerim ses kaydı, kulağa tuhaf gelebilir ama yazdğınız kelimeleri okuyarak sesinizi kaydedin böylelikle hem yazmış hem okumuş hem söylemiş hemde duymuş olacaksınız, telefonunuza bunu kaydedin ve gün içinde dinleyin mesela evde iş yaparken.. bunu sık yaptığınız takdirde çok etkisini göreceksiniz :34:

öncelikle iyiakşamlar; herkesin kendine özgü öğrenme stili vardır kimisi duyarak kimisi görerek kimisi yazarak ve ya kendi kendine tekrar ederek öğrenir, önce nasıl daha iyi öğreniyorsun buna karar vermelisin bence, bu öğrenme stillerinden bir kaçınıda kullanıyor olabilirsin farkında olmadan. kelimede pratik çok önemli günde yüz kerede yazsanız bile ki bu klasiktir ama saçma bir yöntem, yine unutursunuz. önemli olan o kelimeyi kullanmanız, nasıl kullanırsınız bir kelimeyi sonuçta yabancı ülkede yaşamıyoruz, orta seviye iseniz kitap okumak ta sizin için zor olabilir, benim önerim ses kaydı, kulağa tuhaf gelebilir ama yazdğınız kelimeleri okuyarak sesinizi kaydedin böylelikle hem yazmış hem okumuş hem söylemiş hemde duymuş olacaksınız, telefonunuza bunu kaydedin ve gün içinde dinleyin mesela evde iş yaparken.. bunu sık yaptığınız takdirde çok etkisini göreceksiniz :34:

cok tesekkur ederım cnm dedıklerını uyguluyacagım :16:

rica ederim canım etkisini göreceğin klasiklerden uzak pratiğe dayalı bir yöntem kolay gelsin :16:

merhba size bir sorum olcak.busene kısmetse bende ing öğretmenliğine gideceğim ygs puanım 423 geldi.olucak gözüyle bakıyorum.okula başlamdan bana tavsiye edebileceğiniz şeyler varmı.hani sunu önceden yap okul başlayınca rahatını görürsün dediğin.ben ünlü ingiliz yazarların romanlarını okumayı düşünüyorum.ne biliyim ingilizce writingimi geliştiriyorum bunun gbi ne önerebilirsiniz

merhba size bir sorum olcak.busene kısmetse bende ing öğretmenliğine gideceğim ygs puanım 423 geldi.olucak gözüyle bakıyorum.okula başlamdan bana tavsiye edebileceğiniz şeyler varmı.hani sunu önceden yap okul başlayınca rahatını görürsün dediğin.ben ünlü ingiliz yazarların romanlarını okumayı düşünüyorum.ne biliyim ingilizce writingimi geliştiriyorum bunun gbi ne önerebilirsiniz

mrb uzun süredir rahatsız olduğum için bu foruma giremedim, liseden sonra üniversiteye başlayınca kendinizi sudan çıkmış balık gibi hissdiyorsunuz, çünkü lisede writing listening ve speaking e ağırlık verilmiyor sadece grammer, teste pratik ve teknik odaklı oluyor, hepimiz çok zorlandık başta ilk sene çünükü uzun uzun paragraflar yazmamız istendi hemde güncel konularda, örneğin küresel ısınma, roman okumanın çok faydası olur çünkü biliyorsun reading derslerinde ağır olcak haliyle, hele ki romanları seviyorsan bol bol oku yazı çok iyi değerlendir, güncel konularda kısada olsa paragraf yazmaya çalış derim,sınıf arkadşalarından bir adım önde başlamış olursun, hocalarınında dikkatini çekecektir bu :) önde olmak her zaman avantajdır, ben bölüm birincisi olmamı yabancı dizilere ve kitaplara borçluyum, kendini geliştirmek istiyorsan yapacak çok şey var inan, önünde koca tatil iyi değerlendir derim başarılar şimdiden ;)

değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederrim,dediklerinizi yapıcağım

Back