- 8 Haziran 2021
- 71
- 24
Merhaba öncelikle kafanıza göre diyet yapmamalısınız çünkü psikolojik olarak insan etkileniyor. Biyolojik olarak da öğün sayısı haliyle "ne yicem ben şimdi" kafasında yaşamaya başlanınca azalıyor. Haliyle süt de azalmaya başlıyor. Benim oğlum 5 aylık ara ara kakasında kılcal damar şeklinde kan görmeye başlamıştım 2.5 aylık olduğundan beri. Kaka mukuslu popo deliğinin çevresinde hafif kızarıklık var baika hiçbir şikayeti yok. Alerji uzmanı bir prof.'a gittim geçen hafta her yediğimi detaylı olarak sabah akşam kağıda yazmamı istedi. Kendi kendime başladığım 1 haftalık diyeti sonlandırdı. Ben bu süreçte yumurtaya abanmıştım ve diyet yaparken kan görmüştüm. Şuan yazarak takip ediyorum ve sanırım yumurta alerjisi var. Haşlama ve kırma yiyince oluyor ama bir şeylerin içinde yumurta varsa ve tüketirsem kan olmuyor. Mesela 2 tabak yoğurt çorbası yediğimde daha büyük bir kan görmüştüm ama şuan süt ürünü tüketiyorum ve kan olmuyor yani miktar bile etkiliyor olabilir. Yarın doktora listeyi atacağım çok kan olmazsa ek gıdaya başlatacağını söylemişti. Kafanıza göre diyet yapmayın yani siz de yazarak takip edebilirsiniz ve doktora gidin muhakkak. Probiyotik kullanıyordu onu değiştirdi başka marka verdi. Mukusa iyi geldi. Çook alerjik bebekler var dert etmeyin diyet psikolojik yıpratıyor ve siz de uzman görüşü almadan başlamışsınız benim gibi bu yanlış. Ek gıdaya ne kadar erken başlanırsa alerjik durumlar o kadar erken kalkıyormuş ortadan.Merhabalar
Bebeğim 3,5 aylık, artan reflüsü ve kakasında mukus var. 10 gün önce çocuk doktoruna götürdük, inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi. Henüz alerji bölümüne gidemedik fakat ben hemen diyete başladım. Süt ürünlerini hiçbir şekilde tüketmiyorum. Fakat bebeğimin kakasında mukus azalacağı yerde artıyorNeden böyle anlayamadım?
Bu arada ilk 2 ay bebeğim gayet güzel emiyordu, kakası normal ve hiçbir şekilde mukus yoktu. 2. ay aşılarından sonra sık sık ishal oldu ve mukuslu kaka yapmaya başladı. bilemiyorum sadece benim gözlemlediğim bir durum mu bu yoksa aşının yan etkisinden bebeğim alerji mi gelistirdi?
Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozukİlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az emiyor
yaa cok sevindim insallah benimki de gecerReflü ve mukus benim bebeğimde 6 ay sürdü
Diyet vs yapmadım çünkü kakada kan yoktu
Ek gıdaya geçince iyileşti reflü de mukus da ishal de
gidecegim insallah. aslina bakarsaniz kafama gore diyet olayina cok karsiydim. memleketime geldim. annem sabah aksam surekli diyet yap diye baski yapti. kendince liste falan hazirladi. cocuk cok agliyor diye. yedigim bisey kalmadi. meyve bile yemiyorum dusunun, anneme gore her sey dokunuyor cunku. cocuk cok agliyor diye diyet yapiyorum ama yapmayacagim. yoksa sutum bitecekMerhaba öncelikle kafanıza göre diyet yapmamalısınız çünkü psikolojik olarak insan etkileniyor. Biyolojik olarak da öğün sayısı haliyle "ne yicem ben şimdi" kafasında yaşamaya başlanınca azalıyor. Haliyle süt de azalmaya başlıyor. Benim oğlum 5 aylık ara ara kakasında kılcal damar şeklinde kan görmeye başlamıştım 2.5 aylık olduğundan beri. Kaka mukuslu popo deliğinin çevresinde hafif kızarıklık var baika hiçbir şikayeti yok. Alerji uzmanı bir prof.'a gittim geçen hafta her yediğimi detaylı olarak sabah akşam kağıda yazmamı istedi. Kendi kendime başladığım 1 haftalık diyeti sonlandırdı. Ben bu süreçte yumurtaya abanmıştım ve diyet yaparken kan görmüştüm. Şuan yazarak takip ediyorum ve sanırım yumurta alerjisi var. Haşlama ve kırma yiyince oluyor ama bir şeylerin içinde yumurta varsa ve tüketirsem kan olmuyor. Mesela 2 tabak yoğurt çorbası yediğimde daha büyük bir kan görmüştüm ama şuan süt ürünü tüketiyorum ve kan olmuyor yani miktar bile etkiliyor olabilir. Yarın doktora listeyi atacağım çok kan olmazsa ek gıdaya başlatacağını söylemişti. Kafanıza göre diyet yapmayın yani siz de yazarak takip edebilirsiniz ve doktora gidin muhakkak. Probiyotik kullanıyordu onu değiştirdi başka marka verdi. Mukusa iyi geldi. Çook alerjik bebekler var dert etmeyin diyet psikolojik yıpratıyor ve siz de uzman görüşü almadan başlamışsınız benim gibi bu yanlış. Ek gıdaya ne kadar erken başlanırsa alerjik durumlar o kadar erken kalkıyormuş ortadan.
benim bebegimde sadece gaz sorunu vardi. sutlu tatlilar falan yiyordum ilk 2 ay. bir kere bile mukus gormedim. 2 bucuk aylik oldugunda reflu olmaya basladi. uykusunda bogulur gibi uyanmaya basladi. cunku agzinda asiri sekilde tukruk birikiyor ve yutamiyor bebegim. kaka yapinca dediginiz gibi sulu ve mukuslu olmaya basladi. kaka yaptiginda asla sirtina kadar cikmazdi. cok tesekkurler kitap paylasimlariniz icin. doktorunuz kim? iyi bir alerji doktoru olmasi onemliBenim bebegime de 3 aylikken sut alerjisi teshisi kondu. Kakada mukus, kan, sık sık sulu diskilama, asiri gaz, reflu, uykuya dalamama, gece yarim saatte bir uyanma, huzursuzluk, makatta gecmeyen kizariklik gibi belirtiler vardi. Sut urunleri diyetiyle bebegim tamamen duzelmisti. 4 ay asisindan hemen sonra butun belirtiler siddetlenerek dondu, hala cok kati diyet yapmama ragmen. Cocuk gastroentereloga gittik, yumurta alerjisi gelismis olabilir yumurtayi da kes dedi. Yumurtayi da kestim ve bebegim yine tamamen duzeldi. 6 ay asisindan sonra eski belirtiler yine siddetlenerek dondu. Bu sefer daha da genis ve kati bir diyet yapmam gerekiyordu ama asla tespit edemedim bebegime neyin dokundugunu. Bagirsak tepkili alerji oldugu icin testlerle de tespit edilemedi. Kabus gibi gunler yasadik. Her sabah cildirmadan onceki son gune uyanir gibi bir tukenmislikle uyaniyordum boluk porcuk 3 saat etmeyen uykumdan.
Rutin kontrollerde bebegimin alerji hikayesini dinleyen cocuk doktoru 1 yas asisina karsi uyardi. Eger bebekte bu kadar yaygin bir alerji varsa 1 yas asisi anafilaksiye sebep olabilir, mutlaka cocuk acilde yaptirin asisini dedi. Bunun uzerine 1 yas asisini alerji acisindan arastirmaya basladim. Asi sonrasi alerji ya da baska saglik sorunlari yasayan bebeklerin hikayelerini okudum. Bir kar zarar hesabi yaptik ve asilamayi kesme karari aldik.
Bu surecte basvurdugumuz iki kitap asagida
Biz malesef o donem 2 kere tasindik, 3 doktor gezdik. Ankarada diskapi cocuk hastanesinde bir docentti ilk doktorumuz, mama raporunu o cikarmisti. Istanbulda baltalimaninda bir doktora daha gittik ve son olarak zeynep kamilde cocuk gastroenterelogta karar kildik. Su an baska sehre tayin oldu. Zaten kizim da 5 yasinda artikbenim bebegimde sadece gaz sorunu vardi. sutlu tatlilar falan yiyordum ilk 2 ay. bir kere bile mukus gormedim. 2 bucuk aylik oldugunda reflu olmaya basladi. uykusunda bogulur gibi uyanmaya basladi. cunku agzinda asiri sekilde tukruk birikiyor ve yutamiyor bebegim. kaka yapinca dediginiz gibi sulu ve mukuslu olmaya basladi. kaka yaptiginda asla sirtina kadar cikmazdi. cok tesekkurler kitap paylasimlariniz icin. doktorunuz kim? iyi bir alerji doktoru olmasi onemli
belki baska alerjiside var? benim bebegim bir aylik aşidan sonra alerjisi başladi inek sutu ola bilir diye dusundum sut et sutlu her seyi kestim.ama kecmedi kolik diyodular ama ben yinede diyet yapdim.sutden ama ikinci ay asidan sonra dahada kotu oldu bebegimin yuzu gozu kani akiyodu kasimakdan derisi hassas dediler en son alerji doktoruna goturdum her seye alerjisi cikti auanda 7 aylik muz disinda her seye alerjisi varMerhabalar
Bebeğim 3,5 aylık, artan reflüsü ve kakasında mukus var. 10 gün önce çocuk doktoruna götürdük, inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi. Henüz alerji bölümüne gidemedik fakat ben hemen diyete başladım. Süt ürünlerini hiçbir şekilde tüketmiyorum. Fakat bebeğimin kakasında mukus azalacağı yerde artıyorNeden böyle anlayamadım?
Bu arada ilk 2 ay bebeğim gayet güzel emiyordu, kakası normal ve hiçbir şekilde mukus yoktu. 2. ay aşılarından sonra sık sık ishal oldu ve mukuslu kaka yapmaya başladı. bilemiyorum sadece benim gözlemlediğim bir durum mu bu yoksa aşının yan etkisinden bebeğim alerji mi gelistirdi?
Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozukİlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az emiyor
Merhaba doktorunuzun ismini öğrenebilir miyimRota aşısı alerjiyi tetikliyor. Ben de 2. Aydan sonra kakada kan gördüm. Öncesinde sadece mukusluydu.
Doktorumuz kan görene kadar diyet tavsiye etmedi böyle böyle aşılacak bağırsakları dedi. Kan görünce artık zarar veriyor diyete başlamalıyız alerji doktoru takip etsin bundan sonrasını dedi.
Ve alerji uzmanı profa başladım. İstanbuldaysanız dokturmu öneririm. 2.5 aylıktan beri onunla sorunsuz devam ediyoruz.
2.5 aylıktı 15 gün süt diyeti yapmıştım reflü artmış haldeydi alerji doktoruna gittim.
Diyetimi sertleştirdi doktor. Dana eti tavuk balık ek olarak alerjen ve reflü yapabilecek her şey yasaklandı. Protein alımını arttırdık. Doktorumuz yaşadığımız belirtilerden yumurta alerjiniz olduğunu düşünmüyorum demişti. Yumurta ve kuzu eti ağırlıklı bir beslenme planı oluşturduk bana.
Ek olarak alerji mamasına başladık.
Beni emdiğinde mukus ve reflü devam ediyordu. Ancak mamayı hiç küsmüyordu.
5 aylık deri testi yaptık. Ona göre diyetimi düzenledik.
9-10 aylıkken tüm gıdaları tüketmeye başlamıştım.
21 aylık şu an. kabuklu yemiş ve süt alerjimiz devam ediyor. Benden emdiğinde bir şey olmasa da kendi tükettiğinde reaksiyon veriyor.
Merhaba doktorunuzun ismini öğrenebilir miyim
yaabelki baska alerjiside var? benim bebegim bir aylik aşidan sonra alerjisi başladi inek sutu ola bilir diye dusundum sut et sutlu her seyi kestim.ama kecmedi kolik diyodular ama ben yinede diyet yapdim.sutden ama ikinci ay asidan sonra dahada kotu oldu bebegimin yuzu gozu kani akiyodu kasimakdan derisi hassas dediler en son alerji doktoruna goturdum her seye alerjisi cikti auanda 7 aylik muz disinda her seye alerjisi vardiyet yapmakdan da bikdim
ben yaptirmiyorum ikinci ay asisindan sonra cok daha kotu olduyaacok gecmis olsun size de. Allah yardimciniz olsun. benim bebegimin de burnu, gozu kasiniyor surekli aşilari da yaptirsak bi turlu yaptirmasak bi turlu. kafam cok karisik asi konusinda. o kadar cok olumsuz ornek okudum ki
Benimde kızımda vardı süt ve içinde süt olan ürünleri yeme emziriyorsan ben özel mama kullanıyordm alerjisinden dolayı neocate diye birşeydiMesela ne yemiyorsun?
1 hafta oldu baslayali. uzun sure diyetten sonra etki ettigini biliyorum ama benim bebegimin mukusu cogaldiGeçmiş olsun. Diyete ne zamna başladınız? Diyette başladıktan 3 haftadan sonra etkiyi görürsün demişti bana dr. Biz de rota aşısı tetiklemişti. Ben baya sıkı diyet yaptım, 1 yaşta geçmişti.
2. ay karma asilarini yaptirdim, rota asisi bunun icinde degil sanirim yani yaptirmadim. oglumun cok fazla gaz problemi olunca doktorumuz biogaia damlayi verdi. bi fayda goremeyince birakmistik.Rota virüsü aşısı yaptırdınız mı?
O aşı sebep olabiliyor.
Doktor bana aşı sonrası kakasını temizlerken ekstra dikkat etmemi söylemişti,size de bulaşabilir diye.
Rota virüs aşırı tetiklemiş olabilir. Ağır bir aşı maalesef ama hastalıkta aşısız ağır atlatılıyor.
Probiyotik kullanıyormusunuz. Biogaia kullandım ben ilk 6 ay oğlum atopikti cilt problemi oluyordu,bu sebeple alerji testi de yaptırdım hatta herhangi bir alerji durumu yoktu doktorun önerisi ile düzenli kullandım ben cildindeki sorun düzeldi
Kızım fazla hastalanırdı(kusma,ishal vb sorunlar),oglum maşallah o kadar hastalanmıyor hala düzenli veriyorum probiyotik. Hastalanacak gibiyse her gün,keyifliyse haftada 1-2 şase veriyorum şu an 4.5 yaşında.
Doktorunuza danışın isterseniz.
Bağırsaklar gerçekten önemli. İyi bakmak gerek.
Asilardan sonra bebeklerde alerji gelisebiliyor.Merhabalar
Biogaiaya devam edin. Sabahlari 5 damla.2. ay karma asilarini yaptirdim, rota asisi bunun icinde degil sanirim yani yaptirmadim. oglumun cok fazla gaz problemi olunca doktorumuz biogaia damlayi verdi. bi fayda goremeyince birakmistik.
Aynılarını bizde yaşıyoruz şuan 3 aylık olacak bebeğim yüzünde ve vücudunda ilk aydan itibaren kabarcıklar çıktı.Besin alerjisi dendi.İkinci aşıdam sonrada sürekli ishal olduMerhabalar