inek sütü alerjisi

Merhabalar

Bebeğim 3,5 aylık, artan reflüsü ve kakasında mukus var. 10 gün önce çocuk doktoruna götürdük, inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi. Henüz alerji bölümüne gidemedik fakat ben hemen diyete başladım. Süt ürünlerini hiçbir şekilde tüketmiyorum. Fakat bebeğimin kakasında mukus azalacağı yerde artıyor:KK43: Neden böyle anlayamadım?

Bu arada ilk 2 ay bebeğim gayet güzel emiyordu, kakası normal ve hiçbir şekilde mukus yoktu. 2. ay aşılarından sonra sık sık ishal oldu ve mukuslu kaka yapmaya başladı. bilemiyorum sadece benim gözlemlediğim bir durum mu bu yoksa aşının yan etkisinden bebeğim alerji mi gelistirdi?

Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozuk:KK43: İlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az emiyor:KK43:
İştahı da çok az bebeğimin iki aylıkken 4.400 dü

Merhabalar
Bebeğim 3,5 aylık, artan reflüsü ve kakasında mukus var. 10 gün önce çocuk doktoruna götürdük, inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi. Henüz alerji bölümüne gidemedik fakat ben hemen diyete başladım. Süt ürünlerini hiçbir şekilde tüketmiyorum. Fakat bebeğimin kakasında mukus azalacağı yerde artıyor:KK43: Neden böyle anlayamadım?
Bu arada ilk 2 ay bebeğim gayet güzel emiyordu, kakası normal ve hiçbir şekilde mukus yoktu. 2. ay aşılarından sonra sık sık ishal oldu ve mukuslu kaka yapmaya başladı. bilemiyorum sadece benim gözlemlediğim bir durum mu bu yoksa aşının yan etkisinden bebeğim alerji mi gelistirdi?
Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozuk:KK43: İlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az emiyor:KK43:
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. 3 aydır diyet yapan biri olarak dertleşeyim dedim.
Ben bebeğin ilk zamanlarında gazdan çok korktuğumdan süt ürünü tüketmiyordum. Aslında ben öyle sanıyordum, oysa tüketiyormuşum. Örneğin tarhana çorbası, yapımında yoğurt var. Bazı ekmekler, içeriğinde süt var. Çayın yanına bisküvi. Dana eti örneğin.
Biz kakada kan görme ile farkına vardık. Doktorumuza gittik, popoda çatlak vardı. takip edelim geçmezse alerjiden şüpheleniriz dedi. Ve geçmedi. Alerji doktoruna yönlendirdi. Doktor yediklerinizi detaylı yazın yine gelin dedi, süt ürünü yumurta ve dana etini kestik.
Bir hafta sonra sabah öğlen akşam ne yediğimi, neli yediğimi yazdım. 20 zeytin, 3 cevizli zeytinyağlı kuru İncirli roka salatası. Zeytinyağlı, salçalı kabak yemeği. Tahinli meyve salatası gibi gibi. Kan da devam ediyordu, fotoğraflarına baktı. Yediklerime baktı. Ve tahin alerjik, tahini keselim dedi.
Biogaia kullanıyorduk, onu maflor ile değiştirdi.
İki hafta sonra yine liste ile çağırdı. Gittim, kan devam ediyordu. Dahası süt yumurta içermiyor diye beyaz ekmeğe abanmıştım, bebeğin yüzü pütür pütür olmuştu, buğday diyeti ekledik.
Bir hafta sonra yine elimde liste ile gittim, kan devam ediyordu, fotoğraflara baktı, listeye baktı, ceviz alerjen, kabuklu kuruyemişleri de keselim dedi.
Süt ürünleri, dana eti, yumurta, tahin, kuruyemiş, buğday (glüten) diyeti yapıyordum artık. Çoklu gıda alerjisiydi bebişimin teşhisi.
Ama kan durumu azalmıştı şükür. Mukus devam. Doktora kakada neyi gözlemlemeliyim, neyden korkmalıyım diye sordum, kan ve mukus dedi. Tek başına mukusun çok önemi yok.
Rotavirüs aşısı için bence gerek yok dedi ama ben yaptırmak istedim ve kakada kan ciddi arttı.
Bu arada diyet nedeniyle sütüm hem nitelik hem nicelik açısından çok geriledi. Bebeğim 1 ayda 300 gr almıştı. Alerji mamasına başlandı. Günde 120 cc vermem gerekirken bebişim 5-6 cc anca içebiliyordu. Çünkü tadı ve kokusu çok kötüydü. sık sık uyandırıp emzirdim yenidoğan gibi.
Başka bir alerji doktoru önerildi, gittik.
Çok zor bir diyet dedi. Benim de isteğimle Yumurta diyetini açtık. Bir kez kan gördüm bir daha görmedim, devam ediyorum takip edicez. Maflor’u klaire labs ile değiştirdi.
Kan yoksa, mukus, koku, sıvı kaka, hafif döküntü, Konak, ben bunlara diyet vermiyorum dedi. Kanı takip edeceğiz dedi. Bugün tekrar gidicez bakalım.
Diyet gerçekten çok zorluyor.
Şimdi siz kendiniz başlamışsınız diyete.
-Asla kendiniz diyete başlamayın, birincisi besinsiz kalırsınız, ikincisi belki alerjinin seyrine göre o gıdayı almanız gerekir. Bunu doktorunuz ayarlasın.
-Rota aşısı yaptırdınız mı? Doğrudan etkiliyor kakayı. Sayısı, mukus, kan vs artırıyor.
-mukus çok sık görülebiliyor, çok endişe etmeyin, reflü için ise daha dik açılı pozisyonlarda emzirmeye çalışın. Reflü yatağı veya eğik şekilde uyutun.
Umarım geçici bir şeydir ve diyete gerek kalmadan halledersiniz. Moralinizi bozmayın.

Merhabalar

Benim oğlumda da başta yoktu, 2 aylıkken teşhis koyuldu. Herşey yasaktı. Emzirmede diyet yaptım, sonra çocuk devam etti. Bebeklerde testler doğru sonuç vermiyor. Mukuslu kaka diyetle geçiyorsa alerji teşhis ediliyor. Figen çullu çokuğraş ı tavsiye etmişti doktorumuz. 3 yaşında geçti çok şükür.

tesekkur ederim. refluden kastim bebegim uyurken bir anda yuksek sesle agliyor. agzinda tukruk birikmis oluyor ve yutkunamiyor bu uyurken oluyor genelde.kusma da fazlasini kusma degil, emdikten sonra gazini alirken kusuyor bildigimiz emdigi sutu cikariyor. yani peynir kesigi gibi degil. fiskirir tarzda degil ama. miktar olarak bazen az bqzen cok. 1 aydir da emmesi azaldi yani diyetle ilgisi yok. ama diyet yapinca sutum cok azaldi. hicbir test yapilmadi, alerji doktoruna gitmedim hic.
Çok zor biliyorum ama öncelikle siz sakin olmaya çalışın. Laktoz intoleransı ve inek sütü alerjisinde belirtiler birbirine karışabiliyor. Takibinizi yapan çocuk doktoru da bu testi yaptırabilir. Tavsiyem diyet için şahsi karar almamanızdan yana olacak. Diyet hem çok zorlu (Sadece peynir, yoğurt yememekle olacak gibi değil. İçinde süt ve süt ürünlerinden en ufak parça bile olan hiçbir şeyi tüketmemeniz gerekiyor. Tarhana bile...), hem bilinçli ve kontrollü yapılmadığında anneye bedenen de ruhen de ciddi zarar verebiliyor. 2-3 haftalık katı bir diyet yapmadan etkilerini gözlemlemek maalesef pek mümkün değil. Oğlumuzda dışkıda mukus, kan (hem gözle görülür hem gizli kan), meme reddi, gürültülü kaka (günde 8-10 kereye varan ve tamama yakını mukus), ciddi gaz (uyutmayan cinsten. zaten kolikti ve 4 aya kadar gerçmedi), kulak arkasında egzama (bu önemli bir gösterge, orayı kontrol edebilirsiniz) ve hatırlayamadığım daha pek çok belirti vardı. Çocuk doktoru katı bir diyet denemesi yaptırdı, hiçbir değişiklik olmadı. Diyeti kestirdi. Dışkıda gizli kan pozitif çıkınca çocuk gastroenterolojiye yönlendirdi. O doktor sağ olsun çok ilgilendi. Kakada kan takibini bez fotoğraflarıyla yaptık doktorla beraber. Ek gıdaya geçiş sürecimiz de buna göre oldu. Diyet kararını tamamen bana bıraktı çünkü dışkıdaki kana ve bunca şikayete rağmen kilo alımı normal ve keyfi yerinde olduğu için tolere edebilir görünüyor dedi. Takiple beraber net kararı verecektik. Kendisi diyeti önermedi çünkü eninde sonunda alışması gerekecekti ve tamamen kesmek bu alışma sürecini zorlaştırır dedi. Ben diyet yapmamayı seçtim. Evet zor oldu ama sonunda birçoüu geçti. Bir yaşını geçti. Hala ciltte kuruluk ve egzama sorunu devam ediyor. İnek sütü içirdiğimde daha da arttı. O yüzden kestim ama yavaş yavaş tekrar deneyeceğim. Siz de sakin kalarak tetkiklerini yaptırın önce. Diyet yapacaksanız doktor tavsiyesiyle olsun ve bebek alerji diyetinde uzmanlaşmış bir diyetisyenle çalışın. Naçizane tavsiyem

2. ay karma asilarini yaptirdim, rota asisi bunun icinde degil sanirim yani yaptirmadim. oglumun cok fazla gaz problemi olunca doktorumuz biogaia damlayi verdi. bi fayda goremeyince birakmistik.
Rota ücretli aşı,devlet karşılamıyor,olmadı o zaman henüz bebeğiniz. Biogaia her gün aynı saatte düzenli kullanmanız gerek,aksi halde işe yaramıyor. 1 hafta ,10 gün gibi bir süre düzenli vermeyi denediniz mi?
İşe yarıyor o damla. Keşke ilk çocuğumda da bilseydim,kullansaydım demiştim ben hatta.

aylarca diyet yapmış biri olarak her şeyde süt ürünü var farkında olmadan yiyorsunuzdur.alerji doktoru bir liste verir içeriğinde yazılı olanlar varsa tüketmezsiniz.bebeğe verilen kan ilacı dahil.
Bizim kakada kan vardı çok şükür 8.ayda geçti şimdi 16 aylık.inşallah sizin de ek gıdalarla geçer.
Bol su için yeşillik yiyin kimyonlu çay için bunlar sütü arttırıyor.diyet yaptım ama bunları tükettikçe mamaya hiç gerek olmadı
Gaz için metsil damla iyi gelmişti ağrı kesici özelliği varmış çocuk doktorumuz vermişti

Merhabalar

Merhaba bize de alerji dediler ek gıdaya geçtim fakat alerjiye bağlı hiçbir belirti yok. Ben 4 ay hastahane hastahane gezdim inanın yapmadığım test kalmadı artık kolonoskopi falan kaldı en son ama yaptırmadım tabii ki ben bütün mamaları denedim ama sadece aptamil sevdi, takviye yapıyordum ek gıdaya geçince takviye ye gerek kalmadı ve günde 7-8-9-10 kere kaka yaptığı oluyordu sulu ishal şeklinde kakada mukus 1-2 kere kan gibi birşey gördüm nokta kadar ama kan olduğundan emin değildim deri testi yaptırdım hiçbirşey çıkmadı... alerji doktoru alerjisi yok dedi. Kendi sütümü sağarak veriyorum şuan doğduğundan beri bebeğim 7ay 1 haftalık şuan çok şükür. Meğerse bütün şikayetler mamadanmış. Mamayı kesince bütün şikayetlerimiz bitti.. Bu arada ciddi anlamda bulantı ve kusma vardı ishalle çok şükür bayaaa azaldı 🙏🏻🙏🏻 O kadar kötü günler yaşadım ki 2-3 gün önce içim rahat etsin diye selobant yaptırdım 2 kere ve idrar testi verdim birşey çıkmadı çok şükür. Ve sürekli pişik . Bence bağırsakları alışıyor zamanla ve geçiyor bu günler vücut yavaş yavaş toparlanıyor şuan herşey veriyorum inanın bu günler geçecek🙏🏻 Alerji üstüne çok düştüm ama hiçbirşey çıkmadı bizde bir sürü belirti olmasına rağmen dr de ısrar etmeme rağmen alerjisi yok dedi üsteleyince daha kötü etkileniyor bebeklerimiz inanın... 🙏🏻

tesekkur ederim. refluden kastim bebegim uyurken bir anda yuksek sesle agliyor. agzinda tukruk birikmis oluyor ve yutkunamiyor bu uyurken oluyor genelde.kusma da fazlasini kusma degil, emdikten sonra gazini alirken kusuyor bildigimiz emdigi sutu cikariyor. yani peynir kesigi gibi degil. fiskirir tarzda degil ama. miktar olarak bazen az bqzen cok. 1 aydir da emmesi azaldi yani diyetle ilgisi yok. ama diyet yapinca sutum cok azaldi. hicbir test yapilmadi, alerji doktoruna gitmedim hic.
Bu kusmalar meme reddi bizde gazdan dolayı oldu defalarca acile gitti hasta diye gel gaz çıktı röntgende ayda 2 kere gidip dr kontrolünde lama yapıyorduk eve gelince çocuğum kendine geliyordu emmesi değişiyordu ve kusmuyordu. Beslendikten sonra dik tutun diyorlar ben 5-10 dk kucağımda tutuyordum sonra yatırıyordum 5 dk ve sonra gazını çıkartıyordum yemek, temizlik imkansızdı bizde inanın akşama kdar kaka yaptırmaya gazını çıkartmaya çalışıyordum bebeğimin. Çok sıkıntılı günlerdi 3.5 aylıkken gazını kendi çıkarmaya başladı geçti çok şükür. Bu süreçte gaz damlası değil bağırsak florasını düzenleyen BİOGAİA kullandık 6-7 şişe bitti herhaşde bazen arada kullanıyorum çok yararlı be doğal biraz pahalı ve çabuk bitiyor ama çok iyi geliyor benim kızıma 🙏🏻

Merhabalar

Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozuk:KK43: İlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az em

Merhabalar

Merhaba benimde 4 aylık bebeğim bazen mukuslu kaka yapıyor ben çok araştırmıştım drada götürdüm. Mukuslu kaka anne sütü alan bebeklerin çoğu yaparmkş birde az emiyor demişsiniz ön sütü çok aldığındada bebekler mukuslu kaka yapar. Benim kızımda mesela az emdiği günler ön sütü fazla alınca dikkat ediyorum kakasında mukus oluyor. Tabii yine en iyisi doktorunuz bilir. Yinede takipte kalınması önemli

benim oğlum da sute alerjisi olan bi bebekti..kanlı ishalli dışkıyla anladim..Dr gittik sıkı perhiz yaptım..çünkü süt ve ürünleri yedigim an çocuk ishal ve kanlı dışkı yapıyordu..ek gida zamaninda da keci sutu ile destekledim tam tamına 2 yıl böyle sürdü sonrasında yavaş yavaş inek sütünü vermeye başladım..sıkıntı olmayınca inek sutune devam ettim..şuan 2.5 yaşında oğlum zor Bi süreç ama Bi zaman sonra alışıyorsun maalesef...

Merhabalar

Benim oğlumda da var emzirirken inek sütüne karışan herşeyi yasakdi test yaptı inek sütüne alerjisi çıktı şimdi oğlum 8 yaşında hala var yoğurt falan yedi mi hemen kabarıyor

Merhabalar

Kakada mukus artıp azalması korkutmasın sizi.. en az 14 günlük diyetlerle anlarsınız değişim olmuyorsa alerji olmayadabilir.alerji ve kan testleri doğru cvp vermiyor maalesef çoğu zaman yanıltır. Tek netlik diyetle anlaşılır. Önce süt diyeti sonra yumurta sonra tavuk vs diye kademe kademe denemelisiniz bulana kadar.Mukus fazla yada az tek başına çok brsey ifade etmiyor.normal kabul ediliyor genellikle. Egzama ve kanlı kaka da eşlik ediyor mu asıl alerji belirtisi bunlar. İlk bebeğimde 4 aydan 18aya kadar diyetteydim.cok agir geçirdik her dönemini.. bu yüzden cvp yazmak istedim

Kakada mukus artıp azalması korkutmasın sizi.. en az 14 günlük diyetlerle anlarsınız değişim olmuyorsa alerji olmayadabilir.alerji ve kan testleri doğru cvp vermiyor maalesef çoğu zaman yanıltır. Tek netlik diyetle anlaşılır. Önce süt diyeti sonra yumurta sonra tavuk vs diye kademe kademe denemelisiniz bulana kadar.Mukus fazla yada az tek başına çok brsey ifade etmiyor.normal kabul ediliyor genellikle. Egzama ve kanlı kaka da eşlik ediyor mu asıl alerji belirtisi bunlar. İlk bebeğimde 4 aydan 18aya kadar diyetteydim.cok agir geçirdik her dönemini.. bu yüzden cvp yazmak istedim
tesekkurler, hayir kan yok cok sukur egzama da yok. burnu ve gozleri kasiniyor.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. 3 aydır diyet yapan biri olarak dertleşeyim dedim.
Ben bebeğin ilk zamanlarında gazdan çok korktuğumdan süt ürünü tüketmiyordum. Aslında ben öyle sanıyordum, oysa tüketiyormuşum. Örneğin tarhana çorbası, yapımında yoğurt var. Bazı ekmekler, içeriğinde süt var. Çayın yanına bisküvi. Dana eti örneğin.
Biz kakada kan görme ile farkına vardık. Doktorumuza gittik, popoda çatlak vardı. takip edelim geçmezse alerjiden şüpheleniriz dedi. Ve geçmedi. Alerji doktoruna yönlendirdi. Doktor yediklerinizi detaylı yazın yine gelin dedi, süt ürünü yumurta ve dana etini kestik.
Bir hafta sonra sabah öğlen akşam ne yediğimi, neli yediğimi yazdım. 20 zeytin, 3 cevizli zeytinyağlı kuru İncirli roka salatası. Zeytinyağlı, salçalı kabak yemeği. Tahinli meyve salatası gibi gibi. Kan da devam ediyordu, fotoğraflarına baktı. Yediklerime baktı. Ve tahin alerjik, tahini keselim dedi.
Biogaia kullanıyorduk, onu maflor ile değiştirdi.
İki hafta sonra yine liste ile çağırdı. Gittim, kan devam ediyordu. Dahası süt yumurta içermiyor diye beyaz ekmeğe abanmıştım, bebeğin yüzü pütür pütür olmuştu, buğday diyeti ekledik.
Bir hafta sonra yine elimde liste ile gittim, kan devam ediyordu, fotoğraflara baktı, listeye baktı, ceviz alerjen, kabuklu kuruyemişleri de keselim dedi.
Süt ürünleri, dana eti, yumurta, tahin, kuruyemiş, buğday (glüten) diyeti yapıyordum artık. Çoklu gıda alerjisiydi bebişimin teşhisi.
Ama kan durumu azalmıştı şükür. Mukus devam. Doktora kakada neyi gözlemlemeliyim, neyden korkmalıyım diye sordum, kan ve mukus dedi. Tek başına mukusun çok önemi yok.
Rotavirüs aşısı için bence gerek yok dedi ama ben yaptırmak istedim ve kakada kan ciddi arttı.
Bu arada diyet nedeniyle sütüm hem nitelik hem nicelik açısından çok geriledi. Bebeğim 1 ayda 300 gr almıştı. Alerji mamasına başlandı. Günde 120 cc vermem gerekirken bebişim 5-6 cc anca içebiliyordu. Çünkü tadı ve kokusu çok kötüydü. sık sık uyandırıp emzirdim yenidoğan gibi.
Başka bir alerji doktoru önerildi, gittik.
Çok zor bir diyet dedi. Benim de isteğimle Yumurta diyetini açtık. Bir kez kan gördüm bir daha görmedim, devam ediyorum takip edicez. Maflor’u klaire labs ile değiştirdi.
Kan yoksa, mukus, koku, sıvı kaka, hafif döküntü, Konak, ben bunlara diyet vermiyorum dedi. Kanı takip edeceğiz dedi. Bugün tekrar gidicez bakalım.
Diyet gerçekten çok zorluyor.
Şimdi siz kendiniz başlamışsınız diyete.
-Asla kendiniz diyete başlamayın, birincisi besinsiz kalırsınız, ikincisi belki alerjinin seyrine göre o gıdayı almanız gerekir. Bunu doktorunuz ayarlasın.
-Rota aşısı yaptırdınız mı? Doğrudan etkiliyor kakayı. Sayısı, mukus, kan vs artırıyor.
-mukus çok sık görülebiliyor, çok endişe etmeyin, reflü için ise daha dik açılı pozisyonlarda emzirmeye çalışın. Reflü yatağı veya eğik şekilde uyutun.
Umarım geçici bir şeydir ve diyete gerek kalmadan halledersiniz. Moralinizi bozmayın.
cok tesekkur ederim yorumunuz icin..buraya yazamadim yogunluktan. diyeti biraktim cunku sutum azaliverdi. bebek doymayinca daha cok agladi. zaten bebisimde ezgama yok kanli kaka yok. sadece mukuslu kaka var. ve ben gozlemledigime gore baharatli seyler yedigimde popoda kizariklik oluyor daha cok agliyor. bir de sut urunleri (yogurt, peynir) yedigimde miktarini az tuutuyorum. coklu gida alerjisini biliyorum. yigenim coklu gida alerjisiydi ve ablam diyetten tam 45 kiloya dusmustu. cok zor cok. Rabbim yardimciniz olsun sizin de.

Rota ücretli aşı,devlet karşılamıyor,olmadı o zaman henüz bebeğiniz. Biogaia her gün aynı saatte düzenli kullanmanız gerek,aksi halde işe yaramıyor. 1 hafta ,10 gün gibi bir süre düzenli vermeyi denediniz mi?
İşe yarıyor o damla. Keşke ilk çocuğumda da bilseydim,kullansaydım demiştim ben hatta.
o sekilde duzenli kullanmadim 😪

tesekkurler, hayir kan yok cok sukur egzama da yok. burnu ve gozleri kasiniyor.
Şöyle ekleme yapim.2.bebegim 6 aulik inek sütü alerjisi onda da mevcut.burun ve go kasintisi.ara ara hirilti. Kakada mukus bolca var.ama doktor belirgin kan ve ilerleyen egzama görene kadar sorun yok bu sekil ilerlesin dedi. Ama kanama yada egzamayla çocuk iyice sıkıntıya girerse diyete başlarız dedi.. çok şükür stabil ilerliyoruz diyet yapmıyorum.

Ben 42 . Günde fark ettim çok hafif kan gördüm doktor ıkınmadan olabileceğini söyledi kabul etmedim farklı doktora gittim gizli kan bakıldı zaten ishalı vardı kusmalar başladı ıkınmalar ve inlemeler arttı . Diyete başladım ekstra mama verdi kalsiyum vitamini vs . Ekmek olarak ne tükettiniz ?

X