Merhabalar
Bebeğim 3,5 aylık, artan reflüsü ve kakasında mukus var. 10 gün önce çocuk doktoruna götürdük, inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi. Henüz alerji bölümüne gidemedik fakat ben hemen diyete başladım. Süt ürünlerini hiçbir şekilde tüketmiyorum. Fakat bebeğimin kakasında mukus azalacağı yerde artıyor
Neden böyle anlayamadım?
Bu arada ilk 2 ay bebeğim gayet güzel emiyordu, kakası normal ve hiçbir şekilde mukus yoktu. 2. ay aşılarından sonra sık sık ishal oldu ve mukuslu kaka yapmaya başladı. bilemiyorum sadece benim gözlemlediğim bir durum mu bu yoksa aşının yan etkisinden bebeğim alerji mi gelistirdi?
Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozuk
İlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az emiyor
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. 3 aydır diyet yapan biri olarak dertleşeyim dedim.
Ben bebeğin ilk zamanlarında gazdan çok korktuğumdan süt ürünü tüketmiyordum. Aslında ben öyle sanıyordum, oysa tüketiyormuşum. Örneğin tarhana çorbası, yapımında yoğurt var. Bazı ekmekler, içeriğinde süt var. Çayın yanına bisküvi. Dana eti örneğin.
Biz kakada kan görme ile farkına vardık. Doktorumuza gittik, popoda çatlak vardı. takip edelim geçmezse alerjiden şüpheleniriz dedi. Ve geçmedi. Alerji doktoruna yönlendirdi. Doktor yediklerinizi detaylı yazın yine gelin dedi, süt ürünü yumurta ve dana etini kestik.
Bir hafta sonra sabah öğlen akşam ne yediğimi, neli yediğimi yazdım. 20 zeytin, 3 cevizli zeytinyağlı kuru İncirli roka salatası. Zeytinyağlı, salçalı kabak yemeği. Tahinli meyve salatası gibi gibi. Kan da devam ediyordu, fotoğraflarına baktı. Yediklerime baktı. Ve tahin alerjik, tahini keselim dedi.
Biogaia kullanıyorduk, onu maflor ile değiştirdi.
İki hafta sonra yine liste ile çağırdı. Gittim, kan devam ediyordu. Dahası süt yumurta içermiyor diye beyaz ekmeğe abanmıştım, bebeğin yüzü pütür pütür olmuştu, buğday diyeti ekledik.
Bir hafta sonra yine elimde liste ile gittim, kan devam ediyordu, fotoğraflara baktı, listeye baktı, ceviz alerjen, kabuklu kuruyemişleri de keselim dedi.
Süt ürünleri, dana eti, yumurta, tahin, kuruyemiş, buğday (glüten) diyeti yapıyordum artık. Çoklu gıda alerjisiydi bebişimin teşhisi.
Ama kan durumu azalmıştı şükür. Mukus devam. Doktora kakada neyi gözlemlemeliyim, neyden korkmalıyım diye sordum, kan ve mukus dedi. Tek başına mukusun çok önemi yok.
Rotavirüs aşısı için bence gerek yok dedi ama ben yaptırmak istedim ve kakada kan ciddi arttı.
Bu arada diyet nedeniyle sütüm hem nitelik hem nicelik açısından çok geriledi. Bebeğim 1 ayda 300 gr almıştı. Alerji mamasına başlandı. Günde 120 cc vermem gerekirken bebişim 5-6 cc anca içebiliyordu. Çünkü tadı ve kokusu çok kötüydü. sık sık uyandırıp emzirdim yenidoğan gibi.
Başka bir alerji doktoru önerildi, gittik.
Çok zor bir diyet dedi. Benim de isteğimle Yumurta diyetini açtık. Bir kez kan gördüm bir daha görmedim, devam ediyorum takip edicez. Maflor’u klaire labs ile değiştirdi.
Kan yoksa, mukus, koku, sıvı kaka, hafif döküntü, Konak, ben bunlara diyet vermiyorum dedi. Kanı takip edeceğiz dedi. Bugün tekrar gidicez bakalım.
Diyet gerçekten çok zorluyor.
Şimdi siz kendiniz başlamışsınız diyete.
-Asla kendiniz diyete başlamayın, birincisi besinsiz kalırsınız, ikincisi belki alerjinin seyrine göre o gıdayı almanız gerekir. Bunu doktorunuz ayarlasın.
-Rota aşısı yaptırdınız mı? Doğrudan etkiliyor kakayı. Sayısı, mukus, kan vs artırıyor.
-mukus çok sık görülebiliyor, çok endişe etmeyin, reflü için ise daha dik açılı pozisyonlarda emzirmeye çalışın. Reflü yatağı veya eğik şekilde uyutun.
Umarım geçici bir şeydir ve diyete gerek kalmadan halledersiniz. Moralinizi bozmayın.