İşin içinden çıkamıyorum🙁 (Kakada kan, alerji takibi, makatta çatlak, diyet )

Herkese merhaba. Bebeğimin durumunu en kısa ve net şekilde burada paylaşacağım.
Bebeğim 5 aylık.
Şikayetimiz ilk zamanlari sadece kakada kan.
Çocuk immünoloji doktoru takibinde 2 aylık süt ürünü, yumurta ve dana eti diyeti yapıldı.
Çocuk gastroentereloji doktoru makatta çatlak tespit etti. Makata krem tedavisi yapıldı.
Yani yaklasik 2 ay diyet ve diyetin 1 ayı da makatta çatlak kremi kullanma ile geçti.
Sürecin sonu kan kesildi.
Doktor kontrolü ve alerji doktoru 10 gün kuraliyla diyeti açmamı istedi.
Sırayla diyet açıldı, o süreçte makata krem devam edildi. 1 buçuk ay her şeyi tükettim. Hiçbir sorun yok kan yok çok şükür rahatladık derkeeennnnnnnnn son 10 gündür yeniden kakada kan başladı.
Şu an ki şikayetlerimiz: kakada kan, gürültülü kaka yapma, sadece anne sütü ile beslenmesine rağmen kakasınin kokmaya başlamasi, gaz çıkarırken huzursuzlanma, kaka yaparken ıkınma

Alerji olsaydi diyeti açma sürecinde kan gelmez miydi ? Şu an makatta catlagimiz yine var.
Kreme devam ediyoruz. Aynı durumu yaşayan annelerimiz yardımcı olursanız çok memnun olurum. İşin içinden çıkamıyorum. Her bezi korkarak açar oldum yine.
Hayır alerji olduğunda mutlaka kan olacak diye birşey yok
Oğlumun çoklu besin alerjisi var doğduğundan beri alerjik ama hiç kan olmadı
Makat çatlağı kolay kolay iyileşen birşey değil birkaç ayda geçmemesi normal
Kan dışında alerjik tepkilerin çoğunu gösteriyor bebeğiniz

Hayır alerji olduğunda mutlaka kan olacak diye birşey yok
Oğlumun çoklu besin alerjisi var doğduğundan beri alerjik ama hiç kan olmadı
Makat çatlağı kolay kolay iyileşen birşey değil birkaç ayda geçmemesi normal
Kan dışında alerjik tepkilerin çoğunu gösteriyor bebeğiniz
Merhaba. İlginç bir şekilde gürültülü ve kanlı kaka şikayetimiz 4-5 gündür kesildi. Koku da azaldı. Alerjik bir besin tükettim desem farkli bir besin tüketmedim. Alerjik bir sorun var ise diyeti açtığım zamanları neden bu sorunlar olmadı diye düşünüyorum ben de. Makatta çatlak yeniden oluşmuştu. Doktor o bölgeyi sürekli kremle nemli tut demişti. Belki de o iyileşti yaklaşık 3 hafta oldu kontrole gideli.

Merhaba. İlginç bir şekilde gürültülü ve kanlı kaka şikayetimiz 4-5 gündür kesildi. Koku da azaldı. Alerjik bir besin tükettim desem farkli bir besin tüketmedim. Alerjik bir sorun var ise diyeti açtığım zamanları neden bu sorunlar olmadı diye düşünüyorum ben de. Makatta çatlak yeniden oluşmuştu. Doktor o bölgeyi sürekli kremle nemli tut demişti. Belki de o iyileşti yaklaşık 3 hafta oldu kontrole gideli.
Sık sık tükettiğiniz neyi yemediniz bir süredir onundüşünün
Örneğin hep portakal yerdiniz ama 10 gündür yemiyorsunuz gibi…..

Sık sık tükettiğiniz neyi yemediniz bir süredir onundüşünün
Örneğin hep portakal yerdiniz ama 10 gündür yemiyorsunuz gibi…..
Şu an hala daha az miktarda portakala devam ediyorum. Başka da tüketmediğim bir ürün olmadi. Tek dikkatimi çeken ve şüphelendiğim şey kan damlasını bırakmak oldu. Ocean markasını kullanıyorduk doktor tavsiyesi ile onu kullanmayı bıraktık.

Back
X