• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İndirime giren ürün

elektronik esyalarin iadesi ancak mal ayipliysa olabiliyor. Ustelik kullanmissiniz. Şöyle anlatayim magazadan aldiginiz elektronik ürünü iade etmek istediginizde malin ayipli olmasi gerekir. Urun servise gider, raporlanir ayni arizayi belli sayida atiyorim 1 senede 3 kez vermesi durumunda iade hakkiniz oluyor.

İnternet uzerinden satin aldiysaniz prosedur daha farkli isliyor.

Bunun sebebide elektronik esyalarin ithal edilmesi ve kur dalgalanmalari.

Yapabileceginiz birsey yok su an.

Teşekkürler. Ürünleri mağazadan aldım. Zaten ürünün birinde eksik parça vardı, onu iade etmek için gitmiştim tekrar mağazaya. O zaman gördüm aynı ürünün indirime girdiğini. Yapacak birşey yok evet. Satıcı kızın samimiyetine güvenmiştim birazda çünki daha önce yine o yardımcı olmuştu bana. Ne kârları oluyor ki indirime gireceğini saklıyorlar, mutlaka biliyorlardır yakında ineceğini diymi.

Ürünü 14 gun icindr iade edip, paranizi alabilirsiniz. Sonrasinda ayni ürünü kasadan tekrar gecebilirsiniz.

Ancak aldiginiz urun eger kozmetikse ürünün ambalajini acmamak kosulu ile iade hakkiniz olur

14 gün içindeki cayma hakkı internet üzerinden alınan ürünler için geçerli.

Günaydın hanımlar :) Aldığımız ürünü kısa bir süre sonra aynı mağazada indirime girmiş görürsek iade edebilme hakkımız oluyor mu acaba?
Elektronik ürünlerde 1 hafta içerisinde ciddi bir indirim görmüş ise ürün farkı iade etmek zorundalar. Ben Vod... dan telefon aldım 3 gün sonra baktım hem fiyat düşmüş hem de yanında tablet veriyor , hem para iademi aldım hem de tabletimi... Biraz bekledim ama bekleme süresine karşılık da bir sürü minik minik özür hediyesi geldi ve 2 ay fatura ödemedim :) Ben direkt ilgili kanunu mail ekine ilitirivermiştim :)

Ama kullandım ürünü. Elektrikli süpürgeydi. Kullanmamış olsaydım zaten iade ederdim ama kullanmış olma durumunda kabul edilmesi önemli ve bu da imkansız sanırım diymi?

O ürünü farz edelim ki aldılar. Ne yapacaklar? Başkasına mı satacaklar? Kenara ayırıp çöpe mi atacaklar. Sırf siz indirimsiz aldınız diye... Nasıl içinize silecek. Hemde kullanılmış ürün. Kullanmamış olsanız iade etseniz eyvallah.

Alışveriş dünyasında nerdeyse herşey birgün indirime giriyor. Madem öyle kimse sezonda birşey almasın. Yada sezonda alanlarda indirime girince iade etsinler. Nasılsa fiyatı düştü.

Geçenlerde kadınlar günü için bir giyim mağazası ekstra %20 indirim yapmıştı. Bir günlük. O zaman o günden önce ürün alan insanlar da kandırıldı.

ben iade ettim bu şekilde.
aldığım ürünü iki gün sonra daha ucuza gördüm. başka bir mağazada.
gittim şu mağazada fiyatı şu kadar iade etmek istiyorum dedim ve ettim.

Benim başıma iki kez geldi. Moralim bozuldu ama yapacak bişey yok. İlki bebek arabasıydı kullanmamış olmamıza rağmen iade etmedik. İkincisi bot. Hem de aldıktan bir gün sonra 220 liradan 120 liraya düşmüştü. Resmen içime oturdu ama napıyım.

Elektronik ürünlerde 1 hafta içerisinde ciddi bir indirim görmüş ise ürün farkı iade etmek zorundalar. Ben Vod... dan telefon aldım 3 gün sonra baktım hem fiyat düşmüş hem de yanında tablet veriyor , hem para iademi aldım hem de tabletimi... Biraz bekledim ama bekleme süresine karşılık da bir sürü minik minik özür hediyesi geldi ve 2 ay fatura ödemedim :) Ben direkt ilgili kanunu mail ekine ilitirivermiştim :)

Ben alalı on günü geçti sanırım ama ne zaman indirime girdiğini bilmiyorum belki aldıktan hemen sonraki gün bile olmuş olabilir, indirime girmesine odaklandığım için tarihe bakmak hiç aklıma gelmedi ve kullandığım için artık geç diye düşündüm, arkasını aramadım ama bugün aklıma takıldı ve bir hakkım varsa tabiki almak isterim.

Normal mağazada almazlar. Alsalar da indirimli fiyattan iade kabul edilir. En sağlamı internet. Hiç sormuyorlar niye iade ettin diye. Ürünü bir yerde görüp begenip internetten almak en mantiklisi.

O ürünü farz edelim ki aldılar. Ne yapacaklar? Başkasına mı satacaklar? Kenara ayırıp çöpe mi atacaklar. Sırf siz indirimsiz aldınız diye... Nasıl içinize silecek. Hemde kullanılmış ürün. Kullanmamış olsanız iade etseniz eyvallah.

Alışveriş dünyasında nerdeyse herşey birgün indirime giriyor. Madem öyle kimse sezonda birşey almasın. Yada sezonda alanlarda indirime girince iade etsinler. Nasılsa fiyatı düştü.

Geçenlerde kadınlar günü için bir giyim mağazası ekstra %20 indirim yapmıştı. Bir günlük. O zaman o günden önce ürün alan insanlar da kandırıldı.

Beni o kısmı ilgilendirmez ki, bana bu hak verilmişse kullanmama bakarım ben bir tüketici olarak. Peki bazı ürünlerde de şöyle bir politika izleniyor "şu kadar gün kullan memnun kalmazsan iade et" Peki buna ne diyeceksiniz? Tefal'in ütülerinde vardı mesela, peki geri gelen ütüleri ne yapıyorlar? Çöpe atmadıklarına göre? Yani işin özü ben tüketici olarak kendi hakkımı düşünmek zorundayım, firmayı değil.

Normal mağazada almazlar. Alsalar da indirimli fiyattan iade kabul edilir. En sağlamı internet. Hiç sormuyorlar niye iade ettin diye. Ürünü bir yerde görüp begenip internetten almak en mantiklisi.

İnternetten alış-veriş yapmıyorum. Aldığım yer de büyük bir firma. Media Markt.
Mesela aldığım başka bir üründe eksik parça çıktı, götürdüm, eski kutuyu yerine koyup yeni ürün verdiler, hiç sorun çıkmadı ama o eski kutuyu da standa güzelce yerleştirdiler, onu da bir başkası alacak yine.

Ben alalı on günü geçti sanırım ama ne zaman indirime girdiğini bilmiyorum belki aldıktan hemen sonraki gün bile olmuş olabilir, indirime girmesine odaklandığım için tarihe bakmak hiç aklıma gelmedi ve kullandığım için artık geç diye düşündüm, arkasını aramadım ama bugün aklıma takıldı ve bir hakkım varsa tabiki almak isterim.
Ürünü vermek zorunda değilsiniz ki fiyat farkını iade isteyin :)

İade etseniz bile indirimli fiyat üZerinden edebilirsiniz. Yani verdiğiniz ücreti geri alamazsınız

Öyle şey olur mu? Faturanızdaki tarihte fiyat neyse o size iade edilir. Yani verdiğiniz parayı geri alırsınız. Defalarca indirim öncesi alınmış hediye vs. Urun degistirdim çoğu oğluma alınmış şeylerdi. O anda yarı fiyatına inmiş olmasına rağmen ben alan kişi kac para ödediyse onu iade aldim

İade etseniz bile indirimli fiyat üZerinden edebilirsiniz. Yani verdiğiniz ücreti geri alamazsınız

Öyle şey olur mu? Faturanızdaki tarihte fiyat neyse o size iade edilir. Yani verdiğiniz parayı geri alırsınız. Defalarca indirim öncesi alınmış hediye vs. Urun degistirdim çoğu oğluma alınmış şeylerdi. O anda yarı fiyatına inmiş olmasına rağmen ben alan kişi kac para ödediyse onu iade aldim

Bana da bir giyim mağazası iade edersiniz düşmüş fiyatından alacağım demişti ben de etmedim artık. Belki teknoloji mağazalarında durum farklıdır.

Yok yok hayatım bizimkiler kendilerini çok akıllı sanıyorlar ya güya hakkini sana vermiyorlar. Ben tüketici haklarını çok iyi biliyorum bu ürünü faturamda ne fiyat yazıyorsa onun karşılığını vererek iade alacaksınız de bakalim ne yapıyor. Abim media markt dan aldığı tv yi beğenmedim diyerek iade hakkini kullanmak istediğini söylediğinde önce yan çizdiler sonra baktılar olmayacak fiyat indirimi yapalim, size hediye verelim iade etmeyin dediler. En sonunda istemiyorum kardeşim alacaksınız bunu dedi ve bitirdi. Pasa paşa aldılar.

Bana da bir giyim mağazası iade edersiniz düşmüş fiyatından alacağım demişti ben de etmedim artık. Belki teknoloji mağazalarında durum farklıdır.

Kullandım ama canım. Kullanılmamış ürünün iade alındığını biliyorum.
Fazla uyanık gördüm sizi :) ürün ne bilmiyorum ama kullanılmış her ürün iade edilmiyor
İade şartları faturanızda yazar yada mağazaya gidip şansınızı deneyin.
Elektronik yada küçük ev aleti alacaksanız zaten internette her zaman indirimli hali ile satış yapanları bulabilirsiniz.
Bazı alışveriş siteleri ilk alışverişe %10 vs hediye verip daha da ucuza geliyor.
Büyük alışveriş siteleri kayıtlı Üyelere zaman zaman belli yüzdelerde indirim veriyor vs..
İndirim oranı ne bilmiyorum ama kullandığım ürünü iade etmeye yüzüm olmazdı açıkçası...

Evet iade etmek gibi yazmışım ama aslında düşüncem bu yani indirimden faydalanabilir miyim olacaktı sorum. Yoksa makinemden gayet memnunum da azcık daha beklemeliymişim :))
Tüketici haklarına bak yasal süredeyse azıcık cırla paranı alırsın ya da hediye bir şey teklif edebilirler. Ben bayağı bir cırladım baktılar kadın dişli her tür hakkımı aldım bir de özür dilediler. 3 gün önce aldım diye enayi miyim ben dedim :) Oğluma tableti verdim oh misss :)

Back
X