• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat ölüyorum boşanacak mıyım şimdi

boşanma konusuna bişi diyemem
sonucta haber vermeden çekmiş gitmiş.. yapacak bişi yok gitmiş sonucta.. bu süreç içinde sakınlesmeye calıs
esın gelınce de konusursun duzgunce..

Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.

Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.

Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.

Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.

Madem öyle haberi alır almaz gitseydi dört ay bekliyorda dört hafta mı bekleyemiyor beyefendi

Ama onun abşası dört aydır kanser hemen gitmedi ki çünkü annesi gitti ben sonra gidicem dedi sonra bi baktım görümceyle koca karar vermiş bile gününe kadar ben onlardan duydum emrivaki gibi vize işlemlerine başlanıldı

Peki , eşiniz haber vermeden biletini vs tüm hazırlıkları yapsa, size bunun haberini vermeden çıkıp gitse..
hiç mi tepki vermeyeceksiniz ?

Ablasının durumu iyi diyor konu sahibi..
Hatta beraber gitmeyi bile düşünmüşken , habersiz bırakılıp gitmesi kadar kötü bir durum olamaz herhalde..

Huy Meselesi Huy Meselesi bence ortada bir yanlış anlaşılma var
belki bilet haber verilmeden alınmıştır da
"gitme" öyle haber vermeden falan değil ki
vize işlemlerine başlanıldığını biliyormuş konu sahibi
avrupa olsa nereden baksan 15 gün lazım, ABD olsa daha fazla
hadi acil vize olsa 6-10 gün

yani sadece emrivaki yapılmış ama habersiz gitmek yok bence bu konuda

ayrıca
doktorlar ne derse desin
kanser belli olmuyor
metastaz yapmış oluyor, farkedilmemiş oluyor, 15 günde bitiriyor insanı...

bence bu konu aralarında konuşulduğunda, konu sahibinin ısrarcı tavrı belliymiş 1 ay bekleme konusunda, uzlaşamamışlar...

Kesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim

Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan

Ayetel kürsü okuyun bol bol. Bir de çalışıyormussunuz. Hay Allah. Uykusuz zor olur. Yanınızda kalacak kimse yok mu?

Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.

Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.

Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.

Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.

Tabi ki de kalkamam.

Benim demek istediğim şu ;

Bakın bekleyip beklememesi değil , sizin ele aldığınız konu budur, benim ele aldığım konu neden haber vermeyişidir..

Eşine , haber verse kim bir o da git diyecekti '' selam söyle çok geçmiş olsun dileklerimi ilet bende en kısa zamanda orada olacağım vs '' diyecekti , bekleyelim vs demeden önce ? Bilemeyiz ki .

Ama biletini al , çık git ani bir olay olmuş anlattığına göre , bu durum da insan kendisine bir haber verilmesine bekler.
Sonuçta onunda ablası sayılır. haber vermeliydi ..

Hani derler ya buralarda..

A eşinden mi izin alıyorsun bir yere giderken ?

Kimileri de cevap verirdi hani..

Yok canım ne izin alması haberleşiyoruz derlerdi..

Hani bu evlilikte iletişim hani bu evlilikte haberleşme ?
diye içimden geçirdim bu düşünceleri :) neyse..

Ha bir de, kesinlikle vicdan konusunda haklısın , bekleme konusunda da haklısınız.
Dediğim gibi ben sorunun başına , neden çıktığına bakar, durumu ordan çözmeye çalışırım genelde..

Eşinin gitmesinden etkilenmek onun yokluğunu hissetmek ona bağımlı olduğumu göstermez
Üstelik yurtdışı telefondan bile ulaşamıycam bir meçhule gitmiş gibi geliyor
Çok affedersiniz ama şurada ilk mesajdan beri çizdiğiniz tablo bambaşka.
Tek başına yapamayan bir kadın tablosu var en başından beri, eşinin yokluğunu hissetmekten ziyade.
Öyledir, değildir bilemem; ben sadeve mesajlarınızdan anladığımı, düşüncelerimi yazıyorum. Ki benim düşüncemdeki çoğu insandan aynı yorumu aldığınıza göre böyle düşünen tek kişi değilim sanırım.

Ben bir kaç kişinin de sormuş olmasına rağmen ''eşinizin neden size haber vermeden gittiği'' sorularına cevap vermemenizi anlayamadım
Sizce sebep nedir, ne olabilir ya da?

Ya eşimle görümcem ayarlamış ben öğrendim iki hafta önce ama bana hiççç bir şey denmeden günler alınmış vazgeçirmeye çalıştım dinlemedi banada beraber gideceğiz diyordu çünkü hiç umrunda değil birde ben ölsemde kalsamda sahiplenmiyor bana varsa yoksa ailesi beni servise bindirmeye razı annesi binince binme kıskanıyorum diyip gidip arabayla alıyor banada servise bin git diyor bu son olayda tuzu biberi oldu

Huy Meselesi Huy Meselesi bence ortada bir yanlış anlaşılma var
belki bilet haber verilmeden alınmıştır da
"gitme" öyle haber vermeden falan değil ki
vize işlemlerine başlanıldığını biliyormuş konu sahibi
avrupa olsa nereden baksan 15 gün lazım, ABD olsa daha fazla
hadi acil vize olsa 6-10 gün

yani sadece emrivaki yapılmış ama habersiz gitmek yok bence bu konuda

ayrıca
doktorlar ne derse desin
kanser belli olmuyor
metastaz yapmış oluyor, farkedilmemiş oluyor, 15 günde bitiriyor insanı...

bence bu konu aralarında konuşulduğunda, konu sahibinin ısrarcı tavrı belliymiş 1 ay bekleme konusunda, uzlaşamamışlar...

Valla canım ben konunun başına baktım , konu içerisinde ki mesajların her birine göz gezdiremedim.
Öyle diyorsanız öyledir.

Ama haber vermeden gitmişse , vize işlemlerinden haberi olması demek gideceği günü kesin olarak bilmek demekte değil sonuçta..

Tabi ki de kalkamam.

Benim demek istediğim şu ;

Bakın bekleyip beklememesi değil , sizin ele aldığınız konu budur, benim ele aldığım konu neden haber vermeyişidir..

Eşine , haber verse kim bir o da git diyecekti '' selam söyle çok geçmiş olsun dileklerimi ilet bende en kısa zamanda orada olacağım vs '' diyecekti , bekleyelim vs demeden önce ? Bilemeyiz ki .

Ama biletini al , çık git ani bir olay olmuş anlattığına göre , bu durum da insan kendisine bir haber verilmesine bekler.
Sonuçta onunda ablası sayılır. haber vermeliydi ..

Hani derler ya buralarda..

A eşinden mi izin alıyorsun bir yere giderken ?

Kimileri de cevap verirdi hani..

Yok canım ne izin alması haberleşiyoruz derlerdi..

Hani bu evlilikte iletişim hani bu evlilikte haberleşme ?
diye içimden geçirdim bu düşünceleri :) neyse..

Ha bir de, kesinlikle vicdan konusunda haklısın , bekleme konusunda da haklısınız.
Dediğim gibi ben sorunun başına , neden çıktığına bakar, durumu ordan çözmeye çalışırım genelde..
Konu sahibinin anlatımı farklı olsaydı ben de niye son dakika söylediğini eleştirirdim haklısınız.
Ama eşine karşı tavırları da "4 ay bekledin 4 hafta bekleyemiyor musun" şeklindeyse adam haklı; alacağı tepkiyi biliyormuş da söylememiş derim.

Çok affedersiniz ama şurada ilk mesajdan beri çizdiğiniz tablo bambaşka.
Tek başına yapamayan bir kadın tablosu var en başından beri, eşinin yokluğunu hissetmekten ziyade.
Öyledir, değildir bilemem; ben sadeve mesajlarınızdan anladığımı, düşüncelerimi yazıyorum. Ki benim düşüncemdeki çoğu insandan aynı yorumu aldığınıza göre böyle düşünen tek kişi değilim sanırım.

Çoğu insan sizin tam tersinizi söylüyor iyi okuyun bir kere siz olaya farklı bakıyorsunuz başından bağımlı olan birilerine siz olmayın böyle konuşanları çok gördük de

Ya eşimle görümcem ayarlamış ben öğrendim iki hafta önce ama bana hiççç bir şey denmeden günler alınmış vazgeçirmeye çalıştım dinlemedi banada beraber gideceğiz diyordu çünkü hiç umrunda değil birde ben ölsemde kalsamda sahiplenmiyor bana varsa yoksa ailesi beni servise bindirmeye razı annesi binince binme kıskanıyorum diyip gidip arabayla alıyor banada servise bin git diyor bu son olayda tuzu biberi oldu

Bence sizin sorununuz bambaşka bir şey..

''kıskançlık''

şimdi bu yazınızı okuyunca daha iyi anladım kusura bakmayın.

İşte ben o ''vazgeçirmeye çalıştım ama dinlemedi'' kısmını önemsiyorum
Neden dinlemedi yani açıklaması neydi? Bence burası çok önemli

Ablasi hasta olabilir ama en azindan karisina haber vermeliydi. Ayrica ablasi aylarca hastalik cekmis gitmemiste konu sahininin iznini 1 ay daha beklese bir sey farketmezdi. Evliysen oyle bekar gibi cekip gidemezsin.

arkadaşım niyetim seni kırmak değil
fakat bence senin eşinle olan sorunun farklı

"eşin eşi sahiplenmesi" eksikliği hissediyorsun anladığım kadarıyla, bu ilişkinizin genelinde hissettiğin birşey
fakat ifade şeklin yanlış
eğer eşine de böyle yansıtıyorsan seni dinlememesi de normal sayılabilir

kanser olan bir kadından servis meselesine geldin
onları önemsiyor, beni önemsemiyor diyorsun
sanırım kova dolmuş
elmayla armut karışmış...

Kesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim

Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan

Bakın anlattığınız konunun bir kısmına hak veriyorum bir kısmına ciddi şekilde hak vermiyorum..

Siz eşinizin ailesine düşkün olmasını kıskanıyor musunuz ? çünkü az önce bir alıntınız da ailesine düşkün vs gibi bir şey yazdınız da.. yok size servisle git demeler falan..

Bayanlar biraz fazla tepki göstermiş sanki.

Eşiniz size haber verebilirdi. Ancak sizin izninizi beklemesi mantıklı degil çünkü kanser hastalarinin ne olacagi belli olmuyor bugün iyi bi bakiyorsun yarin cok kötü. Sadece haber verme kısmına takıldım.
Ayrıca evde tek kalamama konusunu dusunmeliydi.
O ablası ise sen de karisisin. Şahsen ben de evde tek kalamam. Beni de esim boyle birakip gitse, ablasi kanser dahi olsa uzulurdum, kafama takılırdi bu.

Ne denir bilmiyorum ama eşin mantıklı degil duygusal davranmis. Belki ablasinin tedavisinde sıkıntı oldu size soylemedi? Olabilir mi?
Boşanmak karari aceleci ve ofkeyle verilmis biraz daha düşünün derim.

İşte ben o ''vazgeçirmeye çalıştım ama dinlemedi'' kısmını önemsiyorum
Neden dinlemedi yani açıklaması neydi? Bence burası çok önemli

Sanane diyor seni ilgilendirmez ben burda tek kalınca yaşadığım sıkıntıları anlattım umursamadı ablası hasta kendimi onla kıyaslamıyorum da insanın karısının sıkıntıya girmeside insanın biraz mı umrunda olmaz ben ailesine karşı hep ikinci plandayım

Valla canım ben konunun başına baktım , konu içerisinde ki mesajların her birine göz gezdiremedim.
Öyle diyorsanız öyledir.

Ama haber vermeden gitmişse , vize işlemlerinden haberi olması demek gideceği günü kesin olarak bilmek demekte değil sonuçta..

biliyormuş bence, vazgeçirmeye de çalışmış
bence bu konuda olay biraz farklı, fikrimi de yukarıya yazdım zatenHoppa

Çoğu insan sizin tam tersinizi söylüyor iyi okuyun bir kere siz olaya farklı bakıyorsunuz başından bağımlı olan birilerine siz olmayın böyle konuşanları çok gördük de
"Çoğu insan" tam tersimi söylemiş haklısınız : )
Ben kendi başına yetebilen, evi erkeksizken de sorunsuz yaşayabilen biriyim merak etmeyin. Amin, umarım bağımlı olmam : )

Eşinizin yerinde olsaydım böyle aciz bir insanla evlendiğim için utanırdım.

eşiniz yapması gerekeni yapmış, siz söylüyorsunuz evli bir kadın tek başına evde durabilir genç kız değilsiniz ki korkasınız, ha olur korkarsanız yok mu yanınıza gelecek birileri. ablasına bişey olsa ömrü billah affedemezdi sizi.

'SAHİP' mi
kocanız olmadan napıyordunuz allah aşkına
ya da allah muhafaza evlenip de bir sahip bulamasaydınız

sahipsiz kalmak nedir Allah aşkına :KK57::KK57::KK57: Bu kadar acizlik yeminle midemi bulandırıyo... :KK14: ilan verin belki sahiplenmek isteyen birileri çıkar.... tövbe tövbeeee... sinirlendim gece gece :KK11:

Belki de durumu ağırlaştı apar topar gitmek zorunda kaldılar belki kardeşi gelmelerini istemiştir hastalık bu empati kurun biraz.
Ayrıca ortada boşanmak yok bu sizin uydurmanız. Çocuk değilsiniz kendi başınızın çaresine bakabilirsiniz neden ortada kalmış gibi davranıyorsunuz eşinize destek olacağınıza?

bende sürekli sahipsiz kaldım ekmeğim aşım varmı sormadı gibi laflarına fena takıldım eşiniz olmasa hiç birşey yapamıcaksınız demek

Back
X