- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
Bilmiyorum, ben tüm aile beraberken bir ay beklemesini istemezdim muhtemelen. O noktada zaten sizinle ayrılıyoruz. Ben kendi ailemden biri söz konusu olsa kocamı beklemezdim çünkü.Seninle gideceğim diye önceden söz verip sonradan sizi satıp haberiniz olmadan ablasını alıp naniiiik yapıp gitse yine bu kadar rahat olur muydunuz acaba
burada konu sahıbı korkudan sahıpsız demek ıstemıs bence
Aynı minvalde diğer mesajları da var. Ben 26 yaşında, evli bir öğretmenin, sağlık gibi elzem bir konu varken başında erkek olmasına bu kadar takılmasını anlayamıyorum çünkü. Birine bağlı olmakla bağımlı olmak arasında çok fark var.burada konu sahıbı korkudan sahıpsız demek ıstemıs bence
Bilmiyorum, ben tüm aile beraberken bir ay beklemesini istemezdim muhtemelen. O noktada zaten sizinle ayrılıyoruz. Ben kendi ailemden biri söz konusu olsa kocamı beklemezdim çünkü.
Benim de kimsem yok beni saymadı gitti en çok buna kızıyorum beni saymamasına ben dış kapının dış mandalı değilim ki fikrimi bile almadı elektrik gitmesin diye dua ediyorum gece en ufak bi tıkırtıda korkudan ödüm patlıyor daha sekiz aylık evliyim bende
Aynı minvalde diğer mesajları da var. Ben 26 yaşında, evli bir öğretmenin, sağlık gibi elzem bir konu varken başında erkek olmasına bu kadar takılmasını anlayamıyorum çünkü. Birine bağlı olmakla bağımlı olmak arasında çok fark var.
Ama neticede yapı meselesi, herkes aynı yapıda olacak diye bir şey yok.
Evet çünkü eşinin gitmesini istememesinin nedeni sahipsiz bırakılmama isteği. Pardon da nereye takılı kalacağım başka?
Benim kendi, şahsi yorumum net. Ailemden biri yurtdışında yaşayıp kanser olsa ve ailemde ben hariç herkes yanında olsa, eşim böyle bir durumda destek olmaktansa bir ay beklememi istese "amaaan nasılsa iyiymiş beklesin madem" demem, giderim. Bu BENİM yorumumdur. Siz gitmezsiniz, bu sizin yorumunuzdur. Bu kadar basit aslında konu.
İşte saygısızlk iletisimszlk tavan..Ama onun abşası dört aydır kanser hemen gitmedi ki çünkü annesi gitti ben sonra gidicem dedi sonra bi baktım görümceyle koca karar vermiş bile gününe kadar ben onlardan duydum emrivaki gibi vize işlemlerine başlanıldı
aynen. maddiyat ve korku var.
Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.Ne alaka ya bağımlı olduğumu nasıl uydurdunuz sahibim dedim diye mi bende onun sahibi oluyorum pardon burda efendi köle ilişkisinden bahsetmiyoruz
Peki , eşiniz haber vermeden biletini vs tüm hazırlıkları yapsa, size bunun haberini vermeden çıkıp gitse..
hiç mi tepki vermeyeceksiniz ?
Ablasının durumu iyi diyor konu sahibi..
Hatta beraber gitmeyi bile düşünmüşken , habersiz bırakılıp gitmesi kadar kötü bir durum olamaz herhalde..
Olabilir de olmaya bilir de..
Kim nasıl yaşıyor hangi şartlarda geçiniyor bilmeden yapıyoruz tüm konulara..
Tek kalmaktan bir çok insan korkar, mesela bende korkarım..
Evli bir çift var, haber verme gereksiniminde bile bulunmayan bir koca çıkıp gidiyor..
Haber vermeden aniden çıkıp gidişine mi şok olayım, yoksa gitmeden ''hayatım bir şeye ihtiyacın olur , şöyle yaparsın böyle yaparsın kendine dikkat et '' dememesine mi şok olayım bilemedim..
Bu sözü bekledi belki de..
Bu sözleri duymak istemesi, kendi ayakları üzerinde duramayacağı anlamına gelmez.
Bu ilgidir, anlayıştır, düşüncedir.
Ablası onun ailesi ise, bu kadında onun ailesinden bir parça sonuçta.
Düşünmek zorundaydı..
Hata en başında..
Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.
Eşinin gitmesinden etkilenmek onun yokluğunu hissetmek ona bağımlı olduğumu göstermez
Üstelik yurtdışı telefondan bile ulaşamıycam bir meçhule gitmiş gibi geliyor
Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.
Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.
Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.
onlar beynının sana oyunuKesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim
Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?