sagolun kizlarr....haklisiniz bir anlik bir bosluktu sanirim....birde sizden duymak istedim galiba...yok kararim kesin olmaz....
ama su akraba evliligi hakkinda bir yorum yapmak istiyorum...dinimizde akraba evliligi vardir. artik degisik tektikler kan örnekleri vesaire yapilir evlenmeden önce...ve ona göre riskin ne kadar yüksek oldugunu anlayabilirsiniz...ben ezacilik okuyorum, bioloji kimya agrlikli, ve bazi seyleri biliyorum... hem akraba olmasaniz bile sakat cocuk dünyaya gelebilir hele bu devirde herseyin hormonlu ve dogalliktan uzak olan bir devirde yasiyoruz artik...yani riskler hep artiyor...
suda var..önceden akraba evliligi acayip yaygindi, yani sülale akraba idi, anne baba akraba, cocuk akrabayla evleniyor, onun cocugu akrabayla evleniyor ve öyle devam ediyor...o yüzden sakat cocuk olma riskide dogal olara artiyor, cünkü o zaman genpool ayni... ama artik öyle degil, daha az karsilaniyor öyle evlilikler...ondan risklerde azaldi...anlata biliyormuyum? ben isvicrede okuyorum, burda dogdum büyüdüm onun icin kendimi bazen tam ifade edemiyorum...
umarim anlatabildim, nedemek istedigimi :)
Ama benim kararim kesin kararimi devam sürüdürüyorum hayir...
sagolun kizlarr yaaa...demekki kararimi desteklenmesini istiyordum...
sanki üsütümden bir yük kalkti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?